Heeft u uw Skype-privacyinstellingen bijgewerkt? | VPNOverzicht

Het is nog niet zo lang geleden dat het idee om videotelefoontjes te plegen een futuristische droom leek die gereserveerd was voor Star Trek of de Jetsons. Maar in 2011 herkende de Oxford English Dictionary ‘Skype’ als een werkwoord dat betekent dat je via internet een gesprek met iemand zou hebben, meestal inclusief kijken via de webcam. Het is nu gemakkelijk om deze geweldige technologie als vanzelfsprekend te beschouwen. Het duurt echter maar een paar minuten om uw privacy-instellingen op Skype bij te werken om uw informatie online te beschermen.


Privacy betreft Skype

Microsoft heeft onlangs zijn serviceovereenkomst bijgewerkt met taal waarin privacy-experts zijn betrokken. De update die op 1 mei van kracht is geworden, is van toepassing op zowel Skype- als Xbox Live-gamers. Microsoft heeft een taal ingevoegd die gebruikers verbiedt om “ongepaste inhoud of materiaal publiekelijk weer te geven of te delen”. Microsoft heeft ook regels toegevoegd die het bedrijf het recht geven om uw inhoud te beoordelen tijdens het onderzoeken van eventuele klachten.

skype logoVoor Skype-gebruikers lijkt dit duidelijk aan te geven dat Microsoft uw oproepen opslaat en ze later kan bekijken als ze ervoor kiezen om te onderzoeken hoe u hun service gebruikt. Dit betreft veel gebruikers die het gevoel hebben dat hun oproepen niet langer privé zijn en worden beoordeeld en onderzocht op oproepen die ze misschien liever voor zichzelf houden.

Hoewel er een paar andere opties zijn om via internet te bellen, hebben die bedrijven vaak ook privacykwesties. Mogelijk maakt u zich ook zorgen over het feit dat de informatie die u over Skype heeft openbaar beschikbaar is voor anderen. Een snelle controle van uw Skype-privacyinstellingen kan ervoor zorgen dat u alleen de informatie deelt die u wilt delen.

De privacyinstellingen van Skype vinden

Er zijn veel verschillende platforms waarop Skype beschikbaar is. Dit kan het moeilijk maken om de instellingen die u nodig heeft op uw exacte apparaat te vinden. Het vinden van de privacyinstellingen op Skype op uw tablet of telefoon verschilt van elkaar en verschilt van waar de instellingen zich op een desktopcomputer bevinden. Deze zijn ook afhankelijk van het feit of u Windows of Mac gebruikt.

Kijk in het algemeen in de menubalk voor instellingen. Van daaruit ziet u mogelijk een menuoptie met het label “Privacy …”, of u moet mogelijk op “Voorkeuren” klikken en vanaf daar het tabblad “Privacy” selecteren. In sommige toepassingen bevinden de privacyinstellingen zich gewoon in uw instellingen en vallen ze op geen enkele manier onder een privacykop. Als u problemen ondervindt en de gewenste instelling niet kunt vinden, kunt u naar Skype Help gaan voor meer informatie.

Uw Skype-privacyinstellingen wijzigen

Hieronder vindt u informatie over de privacyinstellingen in Skype die u kunt wijzigen. Door de verschillende opties te doorlopen, kunt u kiezen waar u uw privacy wilt verhogen.

Wijzig wie u kan bellen

Skype biedt de mogelijkheid om oproepen van iedereen toe te staan ​​of alleen oproepen van mensen die al in uw contactenlijst staan ​​toe te staan. Deze optie is standaard ingesteld om oproepen van iedereen toe te staan. Door te beperken wie u kan bellen, kunt u voorkomen dat ongewenste of vervelende bellers proberen u via Skype te bereiken. Klik gewoon op de schuifregelaar om de optie uit te schakelen en uw privacy te beschermen.

Beheer Instant Messaging

Op dezelfde manier waarop Skype standaard toestaat dat iedereen u via Skype kan bellen, stelt de app iedereen in staat om u standaard een chatbericht te sturen. Onder “Instellingen voor meldingen” kunt u chatberichten en sms-berichten uitschakelen als u deze berichten liever niet in Skype ontvangt.

Als u liever instant messages ontvangt, maar die mogelijkheid liever beperkt tot alleen uw contacten, kunt u dat hier ook wijzigen. Vink het vakje naast ‘Alleen contacten’ aan om te voorkomen dat mensen die u niet kent, u geen chatberichten sturen.

Beperk uw openbare vermelding

Om contact met u op Skype te leggen, kunnen anderen naar u zoeken in de zoekbalk. Ze kunnen dit doen met uw gebruikersnaam, uw e-mailadres of uw telefoonnummer. Met Skype kunt u beperken welke informatie openbaar beschikbaar is voor anderen die naar u op zoek zijn in Skype.

Klik op “Beheer hoe mensen mij op Skype vinden” om uw instellingen te bekijken en te wijzigen. Vanaf hier kunt u de optie uitschakelen om in suggesties in zoekresultaten te verschijnen. Dit is de meest besloten setting.

Als u wilt, kunt u uw e-mailadres of mobiele nummer toevoegen zodat mensen naar u kunnen zoeken op de manier die u het prettigst vindt. Wat u ook kiest, de informatie is openbaar toegankelijk voor iedereen die op Skype zoekt.

Beheer uw contactgegevens

Skype biedt de mogelijkheid om automatisch vrienden te vinden die al in uw contactenlijst staan. Op deze manier kunnen ze hun contactgegevens toevoegen aan uw Skype-lijst. Hiervoor scant Skype uw adresboek op telefoonnummers en e-mailadressen van uw vrienden. Skype zoekt die vervolgens automatisch op en voegt alle gevonden gegevens toe aan uw Skype-lijst. Als uw contacten hun openbare vermelding hebben beperkt, verschijnen ze mogelijk niet in uw Skype-lijst, zelfs als ze een Skype-account hebben.

Aan de andere kant, als u de inhoud van uw adresboek niet aan Skype wilt verstrekken, kunt u deze optie uitgeschakeld laten. Dit betekent dat u uw vrienden handmatig moet zoeken om ze aan uw Skype-lijst toe te voegen. Dit kost uiteraard meer tijd. Veel mensen gaan echter liever deze route dan dat ze hun adresboek aan Skype geven.

Gerichte advertenties van Microsoft

Voor het grootste deel biedt Skype zijn service gratis aan gebruikers die in de meeste landen bellen en videogesprekken voeren. Maar we weten allemaal dat niets in het leven echt gratis is. Om inkomsten te genereren met Skype, verkoopt Microsoft advertenties aan bedrijven. Omdat ze profielen hebben van al hun gebruikers, kunnen ze advertenties met grote precisie targeten. Dit profiel kan persoonlijke gegevens bevatten zoals uw leeftijd en geslacht.

Standaard vinkt Skype het vakje aan waardoor Microsoft u gerichte advertenties kan bieden. Als u liever geen gerichte advertenties ontvangt, verwijdert u het vinkje uit het selectievakje naast ‘Sta gerichte Microsoft-advertenties toe’.

Update je profiel

Skype biedt u een profielpagina met lege spaties om uw persoonlijke gegevens in op te nemen. Hoe meer u aan uw profiel toevoegt, hoe groter de kans dat vrienden of familie u zullen vinden wanneer ze via Skype contact met u willen maken. U kunt er echter de voorkeur aan geven om meer privé online te blijven. U kunt de meeste gevraagde informatie verwijderen om uw profiel op te bouwen.

U hoeft bijvoorbeeld niet uw echte achternaam in uw profiel op te nemen. Stad en staat zijn ook geen verplicht veld. U kunt ervoor kiezen om uw geboortedatum en geslacht ook achter te houden. Skype vereist niet dat u uw telefoonnummer vermeldt in uw profielgegevens.

Nogmaals, het kan goed zijn om deze in uw profiel op te nemen en vindt het soms nuttig. De keuze om die informatie vrij te geven, is aan jou. U moet echter alleen zoveel informatie invullen als u prettig vindt.

Begin rond te snuffelen in uw privacy-instellingen en u zult ontdekken hoeveel informatie bedrijven van u hebben. Dat geldt voor WhatsApp, Twitter, Snapchat, Facebook, Instagram, Google, maar ook voor Skype en al die andere diensten en social media platforms. Gelukkig kun je de instellingen optimaliseren zodat je online relatief privé kunt blijven.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me