Heb je je privacy-instellingen voor WhatsApp gecontroleerd? | VPNOverzicht

WhatsApp is de spirituele opvolger van de sms-berichten waar we zoveel geld aan uitgaven in ons maandelijkse telefoonabonnement. Hoewel WhatsApp veel handige functies bevat, kan het ook privé-informatie direct beschikbaar maken. Je weet misschien niet dat Facebook WhatsApp bezit. Met toenemende bezorgdheid over hoe Facebook uw informatie gebruikt, kan het een goed moment zijn om uw WhatsApp-privacyinstellingen te controleren.


Privacyzorgen over WhatsApp

Facebook kocht WhatsApp in 2014 van medeoprichters Jan Koum en Brian Acton. Acton verliet het bedrijf in 2017 en bekritiseerde Facebook vaak hard over hun benadering van privacykwesties. Op 30 april 2018 maakte Jan Koum bekend dat hij ook het bedrijf zou verlaten. Hoewel de aankondiging van Koum niet kritisch was ten opzichte van het bedrijf, melden mensen achter de schermen dat ook hij bezorgd is over het gebruik van persoonlijke gegevens van WhatsApp door Facebook. Het is veelzeggend dat de makers van WhatApp het schip zijn gesprongen.

WhatsApp verzamelt standaard veel gebruikersinformatie in de app. Het configureren van uw WhatsApp-privacyinstellingen kan u helpen de door de app verzamelde gegevens te beperken tot alleen de informatie die u prettig vindt. Het is echter goed om te onthouden dat u WhatApp niet kunt gebruiken zonder persoonlijke informatie te morsen. Er zijn enkele alternatieven voor WhatsApp waar je misschien naar wilt kijken als je echt anoniem wilt blijven.

Wijzig uw privacy-instellingen voor WhatsApp

Als u uw privacy-instellingen voor WhatsApp wilt aanpassen, kunt u het onderstaande overzicht bekijken. We leggen uit waar je de instellingen kunt vinden die je nodig hebt. Bovendien kunt u zien welke dingen u kunt wijzigen om uw privacy op WhatsApp te vergroten.

Vind uw WhatsApp-privacyinstellingen

Tik in WhatsApp op de menuknop. Klik vanaf daar op “Instellingen” en zoek naar “Account”. Onder “Account” vindt u “Privacy”. Hier bevinden zich de privacyinstellingen die u zoekt. Standaard staat WhatsApp elke gebruiker toe om je profielfoto, je “over” -gedeelte te zien, wanneer je voor het laatst actief was in de app en of je een ontvangen bericht hebt gelezen.

Leesbevestigingen beheren

WhatsApp-berichtWanneer u een bericht in WhatsApp ontvangt, kan elke gebruiker standaard zien wanneer u het bericht leest. Je kunt deze functie uitschakelen voor individuele berichten. Soms kan het een goed idee zijn om de afzender niet automatisch te laten weten dat je hun bericht hebt gezien. Dit kan u de tijd geven om na te denken over een reactie voordat u een bericht retourneert. Leesbevestigingen staan ​​echter altijd aan voor groepsberichten.

Understanding Last Seen

De “Last Seen” -functie laat anderen zien wanneer je voor het laatst actief was in WhatsApp. Het kan handig zijn om te weten of de persoon met wie u een bericht hebt verzonden, zich onlangs heeft aangemeld of dat hij een paar dagen niet actief is geweest. Misschien wilt u die informatie echter niet voor anderen beschikbaar hebben.

WhatsApp biedt een aantal andere opties om uit te kiezen. Selecteer ‘Niemand’ om ervoor te zorgen dat uw laatst geziene informatie voor niemand beschikbaar is. Als u deze optie selecteert, moet u weten dat u ook de laatst geziene informatie van anderen niet kunt zien. Als alternatief kunt u ervoor kiezen om deze informatie alleen te beperken tot anderen in uw contactenlijst. Voor velen is dit een redelijk compromis tussen bruikbaarheid en overdeling.

WhatsApp online VPN Overzicht

Houd er ook rekening mee dat er geen opties zijn om te verbergen wanneer u momenteel online bent. Die informatie blijft openbaar, ongeacht welke opties u selecteert. WhatsApp signaleert ook wanneer je typt. Als u uw activiteit online liever privé houdt, biedt WhatsApp die beveiliging niet.

Live locatie beheren

Je locatie-instellingen staan ​​in een ander gedeelte van de instellingen dan je privacy-instellingen. WhatsApp biedt de mogelijkheid om uw huidige locatie met anderen te delen in een individuele of groeps-chat. Wanneer u uw locatie deelt, kunt u een tijd instellen om uw locatie te blijven delen, of WhatsApp blijft delen totdat u zegt dat het moet stoppen. Als u ervoor heeft gekozen uw locatie eerder te delen zonder een vervaltijd in te stellen, wilt u misschien uw locatie niet meer delen.

Ga in het menu Instellingen naar “Apps & Meldingen ‘en tik op’ App-machtigingen ‘. Zoek de locatie-optie en tik daarop. Vanaf hier kunt u alle locatierechten uitschakelen en stoppen met het delen van uw locatie. Als je gewoon wilt stoppen met het delen van je locatie met een chat, open je die chat en tik je op ‘Delen stoppen’.

Uw privacy online beheren

Facebook is eigenaar van zowel WhatsApp als Instagram. Informatie over elk van deze platforms kan naar adverteerders stromen via elk van deze platforms, en u ook bereiken in Google-zoekopdrachten en andere websites online. In een onderling verbonden online wereld, zelfs als uw privacy-instellingen in WhatsApp zijn ingesteld zoals u dat wilt, kan het moeilijk zijn om uw privacy over de hele linie online te beveiligen.

Een eerste stap zou kunnen zijn om door de privacyinstellingen te gaan in alle social media apps die je gebruikt. We hebben voor veel van hen gidsen geschreven, waaronder: Facebook, Instagram, SnapChat en Google.

VPN-verbindingEen andere, veiligere optie zou zijn om een ​​Virtual Private Network (VPN) te krijgen. Dit zorgt voor een tussenpersoon tussen u en de services die u online gebruikt om uw privacy te beschermen. Een hoogwaardige VPN-service biedt meer anonimiteit zonder snelheid of gemak op te offeren. Bovendien kan een VPN-service andere voordelen bieden, zoals het kunnen streamen van de Amerikaanse versie van Netflix terwijl je naar het buitenland reist of firewalls omzeilen die de toegang tot bepaalde websites op het werk verhinderen. Voor meer informatie over VPN’s en hoe ze uw privacy online kunnen verbeteren, gaat u naar ons hoofdartikel over VPN’s.

Welke optie u ook kiest, online beveiliging wordt elke dag belangrijker. Weet dat niet al uw informatie veilig is in de handen van grote socialemediabedrijven.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me