De privacyrisico’s van uw smartwatch | VPNOverzicht

Smartwatch-afbeeldingHoe voordelig smartphones ook zijn, een nadeel dat de afgelopen jaren duidelijk is geworden, is hun verslavende werking. Smartphones trekken onze aandacht en verbruiken meer tijd dan we van plan zijn te besteden. Een geweldige manier om de gewoonte van het scherm te schoppen, is, vreemd genoeg, een ander scherm aan je pols toevoegen. Het kleine scherm van de smartwatch biedt alleen de informatie die je nodig hebt. Zonder dat u de telefoon hoeft uit te trekken, wordt u minder snel naar binnen gezogen. Hoewel het bezitten van een smartwatch veel voordelen heeft, vormen ze een risico voor uw privacy.


De Bluetooth-verbinding

Smartwatches houden via Bluetooth contact met je telefoon. En hoewel u uw telefoon misschien achterlaat, is de smartwatch om uw pols vaak altijd bij u. In september 2017 ontdekten onderzoekers een reeks problemen in bijna elk Bluetooth-apparaat. Door deze beveiligingsfouten kan elk Bluetooth-apparaat worden gehackt. Deze hacks kunnen de vorm aannemen van virussen die van je smartwatch naar je telefoon worden doorgegeven. Andere problemen zijn onder meer ransomware die de controle over uw apparaat overneemt en infectie van uw router. Een geïnfecteerde router kan schadelijke code verspreiden naar elk apparaat dat op uw wifi is aangesloten.

Een ander belangrijk probleem met de verbinding kan ervoor zorgen dat uw meldingen worden onderschept. De e-mail van uw bank, het bericht van sociale media, de tekst van uw significante andere worden allemaal via Bluetooth verzonden. Elke melding die naar uw smartwatch wordt gestuurd, kan worden onderschept door een gehackte Bluetooth-verbinding. Deze aanvallen waren in het verleden niet detecteerbaar. Om die reden bieden de meeste apparaten geen bescherming tegen een dergelijke inbreuk op uw privacy. Omdat smartwatches sterk afhankelijk zijn van Bluetooth, zijn ze extreem kwetsbaar voor deze invasies.

Luistert uw smartwatch naar u?

Een recent rapport van de Norwegian Consumer Council analyseerde smartwatches op veiligheidsoverwegingen. De onderzochte smartwatches zijn ontworpen om aan kinderen te geven. Ze zijn gemaakt met de bedoeling de veiligheid van kinderen te vergroten. Ouders kunnen een app gebruiken om de locatie van de kinderen te volgen en via de smartwatch contact met hun kinderen op te nemen. Wat de studie aantoonde, suggereert dat deze apparaten uw beveiliging in gevaar kunnen brengen in plaats van verbeteren.

De geteste smartwatches kunnen worden gehackt om controle te krijgen over elk aspect van het apparaat. Hackers konden de controle over de microfoon van de smartwatch overnemen en stiekem naar de kinderen luisteren terwijl ze speelden. De hackers konden zien of de drager binnen of buiten was, of hij nu met vrienden speelde of alleen, en zelfs wanneer ze sliepen. Je kunt je alleen de mogelijke gevolgen voorstellen.

Geen van de smartwatches in het onderzoek was van een merk dat u waarschijnlijk kent. Je zou denken dat het veiliger is om vast te houden aan apparaten van bekende bedrijven. Hoewel deze bekende smartwatches mogelijk betere beveiligingsmaatregelen bevatten, kunt u op andere manieren nog steeds risico lopen. Terwijl Apple en Google apps screenen die naar hun respectievelijke appstores gaan, vormen apps van derden nog steeds een zwakke schakel in beveiliging.

Hoe de apps die u gebruikt uw privacy kunnen schaden

Apps van derden vragen mogelijk toegang tot de microfoon, camera, locatieservices en meer van je smartwatch. Bij het installeren van een app accepteren veel mensen de gevraagde toestemmingen. Zonder de app-machtigingen te onderzoeken, zou een app toegang kunnen krijgen tot onnodige services. Dit geeft een app-maker de mogelijkheid om dingen zoals de microfoon van je smartwatch te gebruiken om naar je te luisteren.

Bovendien is een slecht ontworpen app mogelijk kwetsbaarder voor hacken. Vaak heeft een hacker slechts één scheur in uw beveiliging nodig om toegang te krijgen tot uw apparaat. Eenmaal in het systeem kunnen ze vaak hun vermogen om controle te krijgen over andere services op uw apparaat uitbreiden. Als een app-maker een kwetsbaarheid op zijn plaats laat, kan een hacker de kans grijpen om informatie van uw apparaat te halen.

Locatie-informatie onthult meer over u

Jogger met smartwatchEen van de meest voorkomende toepassingen van smartwatches is om je stappen en fitnessactiviteiten bij te houden. Een smartwatch biedt actuele locatiegegevens over u. Dit is waardevol voor adverteerders die meer willen weten over de winkels die u bezoekt, de restaurants die u verkiest en alle andere informatie die ze kunnen vinden. Zoals je je misschien kunt voorstellen, kan dit ook waardevol zijn voor hackers.

Een hacker die via uw smartwatch toegang heeft tot uw locatiegegevens, weet wanneer u op het werk of thuis bent. Wanneer u naar uw werk vertrekt, kan een hacker die gewapend is met deze informatie meer stelen dan alleen informatie. Ze weten nu dat ze een raam van enkele uren hebben om in te breken in je huis. Wanneer u op het werk aankomt, staat uw auto, met eventuele waardevolle spullen erin, urenlang onbewaakt. Er zijn veel meer voorbeelden van gevallen waarin online risico’s zich vertalen in echte aanvallen.

Een andere manier waarop adverteerders waardevolle informatie verkrijgen, is door Bluetooth-stations in een winkel te plaatsen. Als u uw pad door een winkel kent, kunnen bedrijven weten waar ze belangrijke producten moeten plaatsen. Stop even om één weergave te overwegen en die gegevens geven uw interesse aan een adverteerder weer. Pauzeer bij een etalage en ze krijgen een melding. Het kan worden opgemerkt dat u elke dag gewoon langskomt op uw route naar uw werk. De informatie kan worden gebruikt om u te helpen betere advertenties te maken. Locatiegegevens zijn de koning van marketinggegevens.

Hoe kunt u uzelf beschermen?

Als u uw smartwatch koopt bij een gerenommeerd bedrijf, kunt u uw veiligheid verbeteren. Een groter, bekender bedrijf heeft meer te verliezen door een inbreuk op de beveiliging. Hetzelfde geldt voor apps die u koopt en installeert. Apps die door vertrouwde bedrijven zijn gemaakt, worden eerder grondig getest op beveiligingslekken.

Maar deze maatregelen zijn niet waterdicht. Zelfs erkende bedrijven struikelen van tijd tot tijd. Het onderzoeken van app-toestemmingen kan u helpen beschermen in het geval van een privacykwetsbaarheid, al dan niet bedoeld door het bedrijf. Als een app is gehackt, maar je hebt de app nooit toestemming gegeven om toegang te krijgen tot de microfoon van je smartwatch, kunnen ze mogelijk weinig doen om die beperking te omzeilen. Het beoordelen van toestemmingen voor eerder geïnstalleerde apps duurt slechts een paar minuten en kan uw privacy helpen beschermen.

Anonimiseer uw gegevens met een VPN

Zelfs met toegang tot uw smartwatch, kan deze informatie vaak weinig nut hebben voor bedrijven of hackers zonder deze te kunnen linken aan andere informatie over u. Als uw gegevens niet aan u kunnen worden gekoppeld, is het misschien gewoon zoveel willekeurige ruis. De sleutel voor degenen die een profiel op u bouwen, is om alle informatie die op u beschikbaar is op één locatie te verzamelen. Als de informatie van je smartwatch niet kan worden gekoppeld aan je profiel, is het voor hen veel minder nuttig.

VPN-verbindingHet gebruik van een VPN helpt je activiteiten en interesses privé te houden terwijl je online gaat. In plaats van rechtstreeks verbinding te maken met websites en services online, wordt uw informatie eerst versleuteld en vervolgens naar een VPN-server gestuurd. De website ontvangt een verzoek van de VPN-server en stuurt de gegevens terug naar die server in plaats van rechtstreeks naar u. Omdat u nooit rechtstreeks met de site communiceert, is uw privacy beveiligd. Alleen de informatie die u als vrijwilliger aanbiedt, is nu beschikbaar, in plaats van informatie over uw locatie en identiteit.

Een kwaliteits-VPN is eenvoudig in te stellen en te verbinden. Ze zijn vaak erg snel, zodat je bijna geen snelheidsverlies ervaart terwijl je je privacy behoudt. Bovendien kan een VPN u helpen beperkingen op websites te vermijden waartoe u toegang hebt terwijl u zich achter een firewall bevindt, bijvoorbeeld op het werk. U kunt ook verbinding maken met een server in een ander land om beperkingen van videostreamingservices op basis van uw locatie te vermijden.

Voor meer informatie over hoe een VPN u kan helpen uw privacy te behouden, bekijk onze berichten anoniem browsen en anoniem downloaden.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map