De privacyrisico’s van uw slimme thermostaat | VPNoverview.com

De belofte van slimme thermostaten heeft veel huiseigenaren aangetrokken. De Nest-thermostaat, de Honeywell, de Ecobee en anderen profiteren van deze interesse. De industrie zit in de lift en deze groei heeft veel bedrijven ertoe aangezet om mee te doen. Maar tenzij klanten sterke privacycontroles eisen, kan hun slimme huisthermostaat een bron van informatie worden voor indringers.


Uw slimme thermostaat weet meer dan u vermoedt

Slimme thermostaatSlimme thermostaten doen meer dan uw huis op de perfecte temperatuur houden. Deze slimme thermostaten helpen huiseigenaren ook honderden dollars te besparen op energierekeningen. De thermostaat leert wanneer je weg bent en terugkomt, dus je verbruikt alleen energie wanneer je die nodig hebt. Je kunt de thermostaat ook aanpassen via een app op je telefoon. Hierdoor kun je de temperatuur op afstand verhogen of verlagen als je langer weg bent dan gepland. Deze voordelen en gemakken maken ze zo aantrekkelijk voor kopers.

Deze voordelen kunnen ertoe leiden dat u de mogelijke privacykwesties bij het gebruik van een slimme thermostaat over het hoofd ziet. Je geeft je bankwachtwoord of e-mailadres niet door via je thermostaat, dus hoeveel risico voor je privacy kan dit met zich meebrengen? Slimme thermostaten kunnen een gat in uw privacybeveiliging creëren, juist omdat ze leren over uw gewoonten en gedrag.

De thermostaat leert wanneer je thuis bent en wanneer je weg bent. De slimme thermostaat leert zelfs wanneer je gaat slapen en of dat in het weekend anders is. De slimme thermostaat leert wat je favoriete temperatuur is terwijl je thuis bent. Deze informatie onthult meer over jou dan je zou vermoeden.

Wie zou uw slimme thermostaatgegevens willen

De gegevens van je slimme thermostaat onthullen trends over je leven. Iedereen met toegang tot die gegevens kan achterhalen wanneer je thuis bent of wanneer je slaapt. Zoals u zich kunt voorstellen, kan deze informatie behoorlijk nuttig zijn.

Hackers en dieven

Hackers kunnen gegevens over wanneer u niet thuis bent gebruiken om te weten wanneer ze bij u thuis moeten inbreken zonder bang te hoeven zijn voor uw terugkeer. Door trends te analyseren wanneer je thermostaat verandert, kan een dief het beste tijdstip bepalen om in te breken. Een dief met toegang tot deze instellingen kan weten dat je niet thuis bent en niet snel terugkomt.

Adverteerders

Adverteerders profiteren ook van informatie over uw activiteiten. Sommige advertenties werken beter kort nadat u wakker bent geworden of later op de avond. Door trends op te sporen in de bediening van uw slimme thermostaat, kan een adverteerder zijn advertenties op het juiste moment op u targeten. Dit kan hun kans op een verkoop drastisch vergroten. Marketeers kennen de waarde van deze informatie en kunnen proberen de gegevens van uw slimme thermostaat te plagen. Het lijkt misschien niet zo belangrijk, maar je wordt in zekere zin gemanipuleerd.

Hoe veilig is uw privacybeleid?

Uw keuze welke slimme thermostaat u wilt kopen, is vaak meer gebaseerd op de voordelen van de ene thermostaat dan de andere. Het is onwaarschijnlijk dat u rekening houdt met de beveiliging die wordt geboden door hun privacybeleid. Het beleid van een slimme thermostaatmaker kan van invloed zijn op de manier waarop het hebben van dit apparaat bij u uw privacy beïnvloedt.

Bedrijfsbeleid kan veranderen

Veel van de fabrikanten van slimme thermostaten hebben een solide privacybeleid. Populaire merken Nest en Ecobee vallen op door hun solide inzet voor privacy. Maar bedrijven op technologisch gebied worden vaak verkocht en weer verkocht. Het privacybeleid van Nest specificeert dat als ze worden verkocht, ze het nieuwe bedrijf zullen aansporen om dezelfde hoge privacystandaard te hanteren die ze aanbieden. Er is echter geen garantie dat de privacybescherming die u vandaag geniet, morgen nog steeds van kracht zal zijn.

Inbraak van bedrijfsserver

Er bestaat ook een risico dat hackers kunnen inbreken en de gegevens stelen die zijn opgeslagen op de servers van de thermostaatmaker. Zelfs beveiligde bedrijven zoals banken hebben te maken met datalekken die persoonlijke informatie blootleggen. Als uw gegevens worden gestolen van een bedrijfsserver, kan de inbreuk op uw privacy ernstig zijn.

Geen enkele fabrikant van slimme thermostaten heeft tot nu toe een inbreuk op consumentengegevens gemeld. Privacy-experts zijn het er echter over eens dat een datalek in de meeste gevallen onvermijdelijk is voor elk bedrijf. Als het Pentagon kan worden gehackt, is geen enkel bedrijf immuun voor een datalek. Het veiligste beleid is om uw gegevens te behandelen alsof u verwacht dat deze in gevaar worden gebracht en van daaruit actie te ondernemen.

Hoe kunt u uw privacy beschermen?

Hoe kunt u uzelf beschermen terwijl u geniet van de voordelen van een slimme thermostaat, ondanks de risico’s van blootstelling van gevoelige informatie? Controleer eerst het privacybeleid van de fabrikant van de slimme thermostaat. Hoewel we hebben gezien dat dit geen perfecte bescherming biedt, is het een goede manier om te beginnen met het beschermen van uw informatie door te beginnen met een bedrijf dat uw privacy voorop stelt..

Om de meeste waarde te halen uit de informatie van je thermostaat, moet een adverteerder deze kunnen koppelen aan je profiel. Een dief die wil inbreken, heeft ook uw locatie nodig. Zonder de informatie aan u terug te koppelen, zijn uw gegevens gewoon zoveel willekeurige ruis. Een manier om deze informatie privé te houden, is het gebruik van een VPN.

Gebruik een VPN om je thuisnetwerk te beveiligen

Verbinding maken via een VPN beveiligt uw privacy door uw informatie online anoniem te houden. De informatie die van uw apparaat uitgaat, wordt gecodeerd en doorgegeven aan de VPN-server. Die server wordt vaak door honderden gebruikers tegelijk gebruikt, waardoor al hun informatie anoniem blijft. De server stuurt uw informatie naar de bestemming. Alle gegevens die naar u terugkeren, gaan naar de VPN-server in plaats van rechtstreeks naar uw apparaat. Deze tussentechniek maakt het voor anderen onmogelijk om uw online acties te koppelen aan uw locatie of persoon.

Hoewel u uw slimme thermostaat niet rechtstreeks met een VPN kunt verbinden, kunt u met een hoogwaardige VPN-service vaak al het internetverkeer in uw huis via de VPN-server routeren. Omdat uw informatie anoniem wordt verzonden, wordt het bepalen van de locatie van de slimme thermostaat bijna onmogelijk zonder toegang tot meer informatie. Uiteindelijk zal het gebruik van een VPN alle gegevens die van u zijn gestolen of die over u zijn verkocht, bijna nutteloos maken.

Een solide VPN om je volledige thuisnetwerk te beschermen is NordVPN. Deze VPN-provider heeft wereldwijd miljoenen tevreden klanten en een zeer solide reputatie vanwege hun eenvoudige applicaties, geweldige beveiliging en vriendelijke prijzen.

Bekijk ons ​​bericht over het kiezen van de beste VPN voor uw behoeften voor meer informatie over de privacyfuncties en andere voordelen van een VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map