Blijf veilig op Grindr: Hoe uw privacy beschermen | VPNOverzicht

Grindr-logo


Met miljoenen gebruikers over de hele wereld is Grindr een van de meest populaire dating-apps voor homo- en biseksuele mannen. De app is in 2009 gelanceerd en daarmee ouder dan Tinder. Sindsdien heeft Grindr de homoscene compleet veranderd. Het doel van Grindr is om mannen uit de LGBT-gemeenschap een veilig (dating) platform te bieden. Met de app kunnen gebruikers profielen van mensen in hun buurt bekijken, berichten uitwisselen en een date zoeken.

Online dating is vooral erg leuk. Toch is het altijd goed om je bewust te zijn van de mogelijke privacyrisico’s die gepaard gaan met dating-apps zoals Grindr. We willen niet in paniek raken of mensen ervan weerhouden om dating-apps te gebruiken. We willen er echter voor zorgen dat u en andere gebruikers de kans krijgen om uzelf en uw privacy te beschermen. Vooral in sommige landen, waar lokale wetten de LGBT-gemeenschap niet accepteren, is voorzichtigheid uiterst belangrijk. Helaas discrimineren velen nog steeds anderen op basis van hun seksualiteit, wat veiligheidsmaatregelen noodzakelijk maakt.

VPNOverview sprak met expert Philip Tijsma, die deel uitmaakt van de COC, een officiële LGBT-vereniging in Nederland, en met Azza Sultan, associate director van Grinder for Equality. Vervolgens hebben we een lijst met tips opgesteld voor degenen die hun Grindr-privacy serieus nemen: deel geen onnodige persoonlijke informatie, schakel uw locatie niet uit en gebruik een nep-locatie-app via een Android-emulator.

Welke privacyrisico’s heeft Grindr?

Voor veel gebruikers is Grindr een platform waarop ze zonder schaamte zichzelf kunnen zijn. Homo zijn is een gegeven. Dat is vaak een enorme opluchting in een wereld waar velen nog steeds twee mannen beoordelen die elkaars hand vasthouden. Helaas gebruikt een kleine groep mensen met slechte bedoelingen Grindr voor hun eigen doeleinden. Dit creëert potentiële gevaren voor uw privacy en welzijn.

Andere gebruikers kunnen uw locatie ontdekken

Smartphone-locatiemarkeringAls je het meeste uit Grindr wilt halen, moet de app constant weten waar je bent. Het programma maakt gebruik van GPS en Wi-Fi om u te matchen met andere Grindr-gebruikers in uw geografische gebied. Grindr heeft echter, net als andere populaire dating-apps, verschillende kwetsbaarheden waardoor vreemden uw locatie kunnen achterhalen. De app laat bijvoorbeeld gedetailleerd zien hoe ver je ‘matches’ verwijderd zijn. In 2014 ontdekten Synack-onderzoekers op het gebied van cyberbeveiliging dat Grindr-gebruikers deze informatie gemakkelijk konden gebruiken om de locaties van andere gebruikers te achterhalen. Grindr heeft dit probleem aangepakt door gebruikers toe te staan ​​het delen van locaties uit te schakelen.

Een vervolgonderzoek van Trever Faden toonde echter aan dat de cybersecurity-onderzoekers de locaties van de Grindr-gebruikers nog steeds konden vinden, samen met andere persoonlijke gegevens. Dit was zelfs mogelijk wanneer gebruikers het delen van locaties hadden uitgeschakeld, omdat de locatiegegevens van de gebruiker nog steeds naar de server van Grindr worden gestuurd, waar ze kunnen worden achterhaald. Faden heeft een website gemaakt waar gebruikers kunnen identificeren wie ze op Grindr heeft geblokkeerd. Om deze informatie te ontdekken, hoefden de gebruikers alleen hun Grindr-gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

Na het onderzoek van Faden beperkte Grindr de toegang tot gegevens van gebruikers die andere gebruikers hadden geblokkeerd. Bovendien vertelde Grindr gebruikers dat ze hun Grindr-aanmeldingen niet voor andere websites moesten gebruiken.

Grindr-gebruikers in landen met anti-homo-regelgeving kunnen in gevaar zijn

Omdat Grindr mensen in staat stelt de exacte locaties van gebruikers te bepalen, zijn er veel privacyrisico’s, vooral op plaatsen waar homoseksueel zijn als een misdrijf wordt beschouwd. Homoseksualiteit wordt in 69 landen nog steeds als illegaal beschouwd, en sommige van die landen hanteren zelfs de doodstraf. Grindr-gebruiker zijn op een van die plaatsen kan extreme gevolgen hebben. De regering van Egypte gebruikte bijvoorbeeld de Grindr-app en zijn tekortkomingen om homoseksuele burgers op te sporen en zelfs te arresteren, ook al is homoseksualiteit daar technisch gezien niet illegaal. Iran heeft ook het gebrek aan veiligheid op Grindr gebruikt om gebruikers van de app te identificeren. Uiteindelijk werden 200 Grindr-gebruikers in hechtenis genomen. Grindr heeft geprobeerd dit gevaar te bestrijden door de afstandsvlag te verbergen die in de app wordt gebruikt, maar deze wijzigingen konden gemakkelijk worden omzeild.

Grindr heeft als doel mensen die in hetzelfde gebied wonen met elkaar te verbinden. Daarom zou het volledig verwijderen van de locatie van elke gebruiker de app zinloos maken. Zonder deze informatie zouden mensen die honderden of duizenden kilometers van elkaar verwijderd zijn, aan elkaar kunnen worden gekoppeld, zonder enige mogelijkheid om elkaar in het echt te ontmoeten. Het is waarschijnlijk dat deze praktische problemen een grote rol spelen bij de beslissingen van Grindr om misbruik van hun app te bestrijden.

Uw gezondheidsinformatie kan worden onthuld

Smartphone gezondheidszorg pictogramEen ander privacyrisico dat bij Grindr hoort, heeft te maken met uw persoonlijke gegevens. Van het bedrijf is bekend dat het vertrouwelijke gegevens, waaronder gevoelige gezondheidsinformatie, van zijn gebruikers deelt. In april 2018 werd Grindr in een kwaad daglicht gesteld toen bleek dat het bedrijf de hiv-status van gebruikers deelt met andere bedrijven, samen met locatiegegevens en e-mailadressen.

Vertegenwoordigers van Grindr verdedigden aanvankelijk de praktijk. Ze beweerden dat het delen van gegevens wijdverbreid was en dat gebruikers instemmen met het delen van gegevens wanneer ze zich aanmelden voor de app. In de praktijk wisten veel Grindr-gebruikers echter niet dat hun gezondheidsinformatie werd gedeeld. Als Grindr-gebruikers ervoor kiezen om hun HIV-status te onthullen, is deze informatie zichtbaar voor elke Grindr-gebruiker die hun profiel bekijkt. Toch verwachtten veel gebruikers niet dat de app hun gevoelige gezondheidsinformatie buiten Grindr zou delen.

Deze ernstige inbreuk op de privacy veroorzaakte een publieke verontwaardiging en uiteindelijk gaf Grindr een verklaring af dat gebruikersgegevens nooit aan derden zouden worden verkocht. Toch moeten Grindr-gebruikers serieus nadenken of ze hun gezondheidsinformatie in hun profiel willen opnemen.

Grindr helpt gebruikers door tips en handleidingen aan te bieden

Blijkbaar werkt Grindr voortdurend aan het wijzigen van haar diensten. Het bedrijf probeert transparant te zijn door haar klanten zo goed mogelijk te informeren. Bovendien ontwikkelen ze nieuwe opties en oplossingen wanneer mensen erom vragen. We vroegen Grindr naar recente ontwikkelingen rond de veiligheid en privacy van hun gebruikers en kregen het volgende antwoord van Azza Sultan, associate director van Grindr voor gelijkheid:

“Wij bij Grindr begrijpen dat veiligheid niet alleen de verantwoordelijkheid is van datingapp-gebruikers. Daarom is Grindr voortdurend op zoek naar het ontwikkelen en verbeteren van zijn beveiligingsfuncties om niet alleen zijn gebruikers te beschermen, maar ook om hen de essentiële veiligheidsinformatie te bieden die nodig is om een ​​veilige datingervaring te garanderen. Afgezien van de beveiligingsrichtlijnen die we onze gebruikers bieden, ontwikkelen we momenteel een holistische beveiligingsgids die binnenkort in verschillende talen beschikbaar zal zijn. ”

Deze gids staat nu live op de Grindr-website en is te vinden door op de volgende link te klikken: grindr.com/safety.

Gevaren in het dagelijks leven

Datingapps zoals Tinder, Happn en Grindr bevatten gevoelige informatie over hun gebruikers. Als die data in verkeerde handen vallen, kan dat ernstige gevolgen hebben. Dit is vooral het geval in landen waar het bestaan ​​van LGBT’s wordt bedreigd door lokale wetten. Dat lijkt misschien niet zo relevant als je in een land woont waar homoseksualiteit volledig legaal is, maar helaas is dat niet altijd het geval. Vooroordeel en een gebrek aan sociale acceptatie creëren grote risico’s voor alle Grindr-gebruikers.

Grindr naar het buitenland brengen

Vliegtuig boven de planeet aardeDaten op uw vakantiebestemming kan een leuke manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Dit is allemaal erg leuk, maar je moet wel op je hoede zijn. Als je thuisland de LGBT-gemeenschap volledig accepteert, zou je verwachten dat elk ander land dat ook is. Dit is niet altijd het geval. Grindr past automatisch uw locatie aan elke keer dat u de app activeert. Zoals eerder vermeld, kan dat op veel plaatsen gevaarlijk zijn, zoals in Algerije, Nigeria, Barbados, India en Pakistan. Al deze landen hebben een beleid dat handelingen van hetzelfde geslacht illegaal maakt.

Evenzo zijn er landen waar homoseksualiteit wettelijk is toegestaan, maar nog steeds wordt bestraft. Voorbeelden zijn Rusland en Egypte. In Egypte, dat voor velen nog steeds een vrij populaire vakantiebestemming is, heeft de regering opdracht gegeven om meerdere individuen te verslaan en op te sluiten nadat ze een afspraak hadden gemaakt via Grindr. De jonge Firas was een van de slachtoffers: hij had een date gepland met een jongen die hij in de app had ontmoet, maar was opgezet, vastgehouden en veroordeeld voor ‘losbandigheid’, wat illegaal is volgens de Egyptische wet.

Gebruik je Grindr of een vergelijkbare dating-app en sta je op het punt te reizen? Zorg er dan altijd voor dat u de lokale wetten en de algemene houding ten opzichte van homoseksualiteit op uw bestemming controleert. De jaarlijkse onderzoeksrapporten over door de staat gesponsorde homofobie door ILGA (de International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans en Intersex Association) kunnen een goed begin zijn. Onderaan dit artikel hebben we de landen samengevat waar handelingen van hetzelfde geslacht als illegaal worden beschouwd. Ons advies is om deze lijst zorgvuldig te overwegen, maar ook wat verder onderzoek te doen, zodat je niet per ongeluk op een plek als Egypte terechtkomt met je geactiveerde Grindr-app.

Bovendien zijn zelfs landen die homoseksualiteit volledig wettelijk en in de praktijk accepteren, niet altijd een goede plek om te zijn. Veroordelende personen kunnen proberen Grindr te gebruiken op een manier die schadelijk is voor leden van de LGBT-gemeenschap. Daarom is het altijd belangrijk om jezelf en je privacy zo goed mogelijk te beschermen – ook tijdens daten.

Anonieme dating op Grindr?

Anonimiteit SmartphoneHet intact houden van uw privacy tijdens het daten komt wel met een bepaald dilemma. Als elke Grindr-gebruiker zijn privacy voorop zou stellen, zou daten een stuk moeilijker worden – zo niet onmogelijk. Hoe weet je zeker dat jouw match is wie hij zegt dat hij is? Wanneer is het veilig om iemand te ontmoeten? En hoe kun je de ander laten weten dat je hem geen kwaad doet en gewoon op zoek bent naar een date?

Ondanks de negatieve aandacht die Grindr de laatste tijd krijgt, blijft het een positieve ruimte. 99% van alle data, gesprekken en meetups verloopt goed en zonder problemen. Om er zeker van te zijn dat dit ook voor jou het geval is, zijn er verschillende voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen. Grindr heeft een lijst gemaakt met veiligheidsmaatregelen die alle gebruikers kunnen en moeten gebruiken. Voorbeelden zijn: informeer altijd een vriend of familielid over uw locatie wanneer u iemand van Grindr ontmoet en vertrouw op uw instinct. Als iets niet goed voelt, is het dat waarschijnlijk ook.

Hoe u uw privacy op Grindr kunt beschermen

Afgezien van het volgen van de algemene veiligheidsrichtlijnen die Grindr biedt, kunt u altijd verschillende andere veiligheidsmaatregelen gebruiken om uzelf zo goed mogelijk te beschermen. Hier zijn drie goede tips om je daarbij te helpen:

Deel niet te veel

Net als bij andere dating-apps, is het altijd verstandig om de hoeveelheid persoonlijke informatie die u op uw profiel opneemt, te beperken. Vermijd het gebruik van uw volledige naam, telefoonnummer, e-mailadres, hiv-status en andere gevoelige informatie. Bovendien is het verstandig om een ​​profielfoto te uploaden die nergens anders online te zien is. Anders kunnen gebruikers proberen een omgekeerde afbeelding te zoeken in uw foto en uw andere sociale media te vinden. Als u dezelfde foto op Facebook of Twitter gebruikt, hebben ze uw accounts in een oogwenk gevonden en kunnen ze de informatie daar gebruiken om uw identiteit verder te achterhalen.

Als je besluit het gesprek uit de app te halen, is het veiliger om Google Voice of een vergelijkbare service te gebruiken. Met dergelijke apps kunt u uw eigen telefoonnummer privé houden en in plaats daarvan met een secundair nummer werken.

Schakel de afstandsfunctie uit

Grindr en andere dating-apps gebruiken de GPS-locatie van uw telefoon om u te matchen met mensen in uw omgeving. U kunt in realtime precies zien hoe ver u en die persoon van elkaar verwijderd zijn. Handig als je direct wilt afspreken: de bar om de hoek is voor jullie allebei goed bereikbaar! Helaas betekent dit ook dat andere gebruikers uw exacte locatie kunnen achterhalen. Als een andere Grindr-gebruiker de afstand tussen jullie twee kent, kunnen ze berekenen waar u een proces gebruikt dat trilateratie wordt genoemd. Om deze reden is het belangrijk om uw afstandsgegevens te verbergen.

U kunt uw afstand op Grindr verbergen door de volgende acties te ondernemen:

 1. Open de Grindr-app op uw apparaat
 2. Ga naar je profiel
 3. Tik op “Instellingen”In de rechterbovenhoek
 4. Ga naar “Weergavevoorkeuren
 5. Uitschakelen “Toon mijn afstand

Houd er echter rekening mee dat het uitschakelen van deze functie andere gebruikers er alleen van weerhoudt om precies te zien hoe ver u verwijderd bent. Uw profiel wordt nog steeds gecategoriseerd met en weergegeven aan andere Grindr-gebruikers in uw regio. Dit betekent dat uw locatie nog steeds kwetsbaar is als andere lokale Grindr-gebruikers hun afstandsgegevens bekendmaken.

Gebruik een nep-locatie-app

Kaart met locatieHet verbergen van je afstand op Grindr kan je geest misschien al geruststellen. Omdat je nog steeds wordt gematcht met mensen in je directe omgeving, biedt het echter geen volledige privacy. Misschien denk je niet dat je dit nodig hebt: Grindr draait tenslotte om het ontmoeten van mensen.

Als je een stap verder wilt gaan, is het het beste om een ​​nep-locatie-app te installeren en je locatie te vervalsen. Deze apps kunnen andere apps voor de gek houden door te denken dat je ergens anders bent. In bijna alle gevallen werkt dit ook op dating-apps. Helaas lijken locatiespoofers vanwege een recente Grindr-update niet langer te werken op mobiele apparaten. Dit kan voor sommige gebruikers tot gevaarlijke situaties leiden. Als je je locatie toch wilt vervalsen, kun je een Android-emulator op je computer downloaden en Grindr daar gebruiken. Dit zal u helpen uw werkelijke verblijfplaats te verbergen.

Bluestacks voor je computer

Een betrouwbare Android-emulator die je kan helpen de recente beperkingen van Grindr te omzeilen als het gaat om het vervalsen van locaties, is Bluestacks. Als u Bluestacks op uw computer downloadt en Grindr daar blijft gebruiken, kunt u uw virtuele locatie voor Grindr nog steeds wijzigen. Volg deze stappen om Bluestacks op uw computer te laten draaien.

 1. Downloaden de nieuwste versie van Bluestacks van hun officiële website.
 2. Log in op Google Play met een account.
 3. Downloaden de officiële Grindr-app uit de Play Store.

Voordat je verder gaat, moet je een app vinden waarmee je je locatie kunt vervalsen. Een populaire optie is de Fake GPS GO Location Spoofer. We hebben deze app getest en kunnen u vertellen dat deze werkt voor zowel Grindr als Happn.

Fake GPS GO Location Spoofer

Fake GPS GO is vrij eenvoudig te installeren en beschikbaar voor Android 6.0 en hoger. Volg de volgende stappen om het te gebruiken:

 1. Downloaden de app in Bluestacks.
 2. Open de app en tik op “Schakel mock-locaties in‘Op het eerste scherm.
 3. Ga naar de kaart, kies de locatie u wilt gebruiken en klik op de afspeelknop in de linkerbenedenhoek van het scherm.
 4. Als het bericht “Mock-locaties zijn uitgeschakeld of de app is niet de standaard Mock Location-app, activeer om door te gaan” verschijnt, klikt u op inschakelen.
 5. De “Ontwikkelaarsopties” Scherm verschijnt. Klik “Selecteer Mock Location App“En selecteer”FakeGPS gratis‘.
 6. Ga terug en druk op de afspeelknop nogmaals om de nep-GPS-instelling in te schakelen.

Zodra u uw neplocatie heeft ingesteld, kunt u inloggen op uw Grindr-account op de emulator en deze gebruiken zoals u dat normaal zou doen.

De nep-GPS-locatie van iTools *

Volg deze stappen om uw locatie op iOS te vervalsen met iTools:

 1. Installeren iTools op jouw computer.
 2. Open het programma en selecteer “Gratis proefperiode‘.
 3. Ga naar de “Gereedschapskist”Tabblad.
 4. Ga naar “Device Toolkits“En selecteer”Virtuele locatie‘.
 5. Voer de nep locatie in het tekstvak op de kaart en druk op Enter.
 6. Wanneer een markering voor de neplocatie op de kaart verschijnt, klik je op ‘Verhuis naar hier”Om je iPhone op die locatie in te stellen.

* Sinds de recente Grindr-updates is het gebruik van een Android-emulator noodzakelijk als je je locatie wilt vervalsen. Dit betekent dat je de Fake GPS GO Location Spoofer-app moet gebruiken.

Blijf veilig, maar vind de juiste profielen

Het instellen van de gps van je telefoon op een neplocatie is momenteel de meest effectieve manier om je locatie op Grindr en andere dating-apps te beschermen. Onthoud echter dat u wordt gekoppeld aan profielen die zich in de buurt van de vervalste locatie bevinden, en niet uw werkelijke locatie. Toch kan spoofing erg handig zijn: je kunt altijd een locatie kiezen die maar een paar kilometer verwijderd is van waar je bent. Op deze manier match je met mensen in je buurt, maar geef je je werkelijke locatie niet weg.

Misschien voelt het misschien niet eerlijk voor je date als je een neplocatie gebruikt. Als dat zo is, is het prima om het onderwerp ter sprake te brengen tijdens een eerste of tweede date, zodat je niet als een meerval wordt gezien. Bespreek de mogelijkheden om uw Grindr-locatie aan te passen en bespreek de voordelen. Er is altijd een kans dat de persoon die tegenover je zit dezelfde zorgen heeft over privacy en veiligheid als jij. Misschien zou hij er zelfs meer over willen weten.

SCRUFF

Grindr jaagt constant op oplossingen voor problemen die gebruikers zijn tegengekomen. Veiligheid speelt hierin een grote rol. Grindr is echter niet de enige app die hieraan werkt. Een ander datingplatform voor homo- en biseksuele mannen is SCRUFF. Hun doel is om een ​​netwerk van (homo) mensen te creëren die informatie kunnen uitwisselen om elkaar veilig te houden. De app heeft de mogelijkheid om contact op te nemen met lokale ambassadeurs: speciale leden van de app die je om tips kunt vragen wanneer je naar hun land of stad reist.

We besloten de app zelf uit te proberen en namen contact op met SCRUFF-ambassadeurs in verschillende landen. Onze vragen werden snel en grondig beantwoord en we kregen zelfs een handvol nuttige reistips. Duidelijk een succesvol systeem. Afgezien van deze ambassadeurs gebruikt SCRUFF ILGA-gegevens om zijn gebruikers te waarschuwen voor de lokale situatie in meer dan 80 landen, iets wat Tinder onlangs ook is gaan doen. Dit is vooral handig als u niet volledig op de hoogte bent van de situatie op uw bestemming terwijl u al onderweg bent.

Laatste gedachten

Daten, zowel in het echte leven als online, moet voor iedereen veilig zijn. Dating-apps zijn op zichzelf niet gevaarlijk; het zijn gewoon instrumenten waarmee mensen elkaar gemakkelijker kunnen ontmoeten. Dit is meestal gewoon heel leuk. Helaas zijn er nog steeds genoeg mensen met slechte bedoelingen die apps zoals Grindr haten omdat ze gericht zijn op homo- en biseksuele mannen. Die mensen kunnen voor veel problemen zorgen, vooral in landen waar homoseksualiteit nog steeds als illegaal wordt gezien.

Grindr heeft dezelfde beveiligingsproblemen als andere dating-apps, vooral als het gaat om het privé houden van de locaties van gebruikers. Ondanks de pogingen van Grindr om dit beveiligingslek op te lossen, is het voor Grindr-gebruikers en soms zelfs voor overheden mogelijk om de identiteit van gebruikers te achterhalen. Momenteel zijn het beperken van de informatie die u deelt in uw profiel en het gebruik van een nep-locatie-app op uw computer enkele van de beste voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen bij het gebruik van Grindr.

Als het om Grindr gaat, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijke risico’s waaraan u wordt blootgesteld wanneer u de datingservice gebruikt. Laat dit u echter niet van de app afhouden. Zolang u uw persoonlijke informatie verstandig behandelt en goed nadenkt over uw acties, is de kans dat er iets ergs gebeurt erg klein.

Waar worden handelingen van hetzelfde geslacht als illegaal beschouwd??

De onderstaande interactieve wereldkaart geeft een overzicht van de legaliteit van homoseksualiteit in landen over de hele wereld. Let erop dat sommige landen en gebieden waar homoseksualiteit wettelijk wordt beschouwd, nog steeds niet altijd LGBT-rechten ondersteunen. Op die plaatsen, bijvoorbeeld in Rusland, kan men te maken krijgen met discriminatie, geweld en stigmatisering.

Interactieve wereldkaart van LGBT-rechten (die de illegaliteit van homoseksualiteit aangeeft)

Verschillende landen hebben wat extra uitleg nodig, omdat de situatie niet zo eenvoudig te definiëren is. In onderstaande tabel vindt u deze landen en de nodige opmerkingen.

Land
Legaliteit van homoseksualiteit
Opmerkingen
EgypteOfficieel legaal, maar men kan nog steeds worden vervolgdTheoretisch gezien is homoseksualiteit niet illegaal, maar in de praktijk wordt het vaak gezien als een schending van ‘morele wetten’. De regels voor vrouwen blijven onduidelijk.
IndonesiëAfhankelijk van locatieHomo zijn is in het grootste deel van Indonesië legaal, behalve voor de volgende gebieden: Atjeh, Zuid-Sumatra en de stad Palembang.
IrakJuridischVolgens de wet is homoseksualiteit legaal in Irak, maar jezelf uitdrukken als onderdeel van de LGBT-gemeenschap is buitengewoon gevaarlijk omdat burgers de wet in eigen handen nemen.
LibanonIllegaal voor mannen en vrouwenSommige rechters hebben besloten om individuen niet te vervolgen, maar dit is nog niet wettelijk bepaald.
Noord KoreaJuridischEr zijn in Noord-Korea geen wetten tegen homoseksualiteit. Het land ontkent eenvoudigweg zijn bestaan.
PalestinaAfhankelijk van locatieHomo zijn is voor mannen in Gaza illegaal. Homoseksualiteit is officieel legaal in de rest van het land.
RuslandAfhankelijk van locatieIllegaal in Tsjetsjenië. Naar verluidt worden homo’s in concentratiekampen geplaatst.
SingaporeIllegaal voor mannenLegaal voor vrouwen. In het geval van mannen is de wet sinds 1996 niet meer nageleefd.
Sri LankaOnduidelijkSommige bronnen melden dat homoseksualiteit gedecriminaliseerd is.

Een van de grootste internationale organisaties die zich met LGBT-rechten bezighouden, is de International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association of kortweg ILGA. Ze hebben een nog gedetailleerdere wereldkaart gemaakt met informatie over wet- en regelgeving over seksuele geaardheid.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map