Bezit uw privacy-instellingen voor Twitter | VPNOverzicht

Het gebruik van sociale mediaplatforms zoals Twitter online lijkt veel op het hebben van geen gordijnen voor uw ramen thuis. Soms vind je het niet erg om je ramen open te hebben staan ​​voor de rest van de wereld, en soms wil je dingen liever privé houden. Door de privacyinstellingen van Twitter te beheren, kun je bepalen wanneer de gordijnen zijn gesloten, zodat je informatie privé blijft. Twitter weet meer van je dan je misschien denkt. Door slechts een paar minuten de tijd te nemen om uw privacyinstellingen te bekijken, kunt u uw online ervaring veiliger maken.


Privacykwesties op Twitter

Smartphone met Twitter-logoTwitter-aandelen leden onlangs een tegenslag toen investeringsbankiers aandelen gingen kortsluiten op basis van privacyproblemen. Volgens een rapport op Investopedia zijn er ernstige zorgen dat Twitter-gebruikers in opstand kunnen komen als het gebruik van privégegevens door Twitter aan het licht komt. Twitter verkoopt niet alleen gerichte advertenties, het verkoopt ook gebruikersgegevens aan adverteerders. Dit is een goudmijn aan informatie die Twitter in 2018 een gerapporteerde $ 400 miljoen zal opleveren.

In 2017 beëindigde Twitter de ondersteuning voor de functie ‘Do Not Track’. Twitter heeft nu op veel websites trackingcode. Deze sites rapporteren aan Twitter wanneer u ze bezoekt. Hierdoor kan Twitter uw activiteit op hun platform volgen. Bovendien kunnen ze de sites die u bezoekt buiten Twitter volgen. Met deze zorgen in gedachten, is het misschien een goed moment om uw privacyinstellingen bij te werken.

De privacyinstellingen van Twitter vinden

De eerste stap om controle te krijgen over uw privacy-instellingen op Twitter, is door de instellingen te lokaliseren waartoe u toegang heeft. Vanaf welk apparaat je ook gebruikt, ga naar “Instellingen” en selecteer “Privacy en veiligheid”.

Privacy en veiligheid van Twitter

Scrol omlaag naar ‘Personalisatie en gegevens’ en kies ‘Bewerken’. U bevindt zich nu op de pagina “Personalisatie en gegevens” en kunt beginnen met het wijzigen van uw Twitter-privacyinstellingen.

Personalisatie en gegevens van Twitter

Bewerk uw Twitter-instellingen

Als je eenmaal door het doolhof van instellingen bent gegaan, zijn er verschillende dingen die je kunt veranderen. Hieronder vindt u een lijst met instellingen die we u aanraden om te bekijken.

De instelling voor gepersonaliseerde advertenties

In de meeste gevallen wanneer een app uw ervaring personaliseert, betekent dit dat ze uw informatie gebruiken om de advertenties die u ziet relevanter voor u te maken. In het geval van Twitter vindt monitoring plaats via uw Twitter-activiteit. Maar ze weten ook welk apparaat je gebruikt en naar welke locaties je reist. Bovendien controleert Twitter websites en apps die u gebruikt en die integreren met Twitter. In ruil daarvoor kunnen zij uw gegevens aan derden verstrekken. Twitter selecteert deze opties standaard, maar u kunt deze instellingen aanpassen aan uw voorkeuren.

Instelling voor gepersonaliseerde Twitter-advertenties

Als u dit vakje aangevinkt laat, kan Twitter de tweets die u leest of beantwoordt, evenals tweets die u verstuurt, volgen. Deze instelling geeft Twitter ook toestemming om uw Twitter-activiteit te combineren met andere online activiteiten. Als je de website van een bedrijf bezoekt op een apparaat waarop je bent ingelogd op Twitter, kunnen ze die informatie gebruiken. Ze kunnen u bijvoorbeeld advertenties tonen van websites of bedrijven die vergelijkbaar zijn. Twitter kan die informatie ook delen met adverteerders. Op deze manier kunnen ze u relevantere advertenties over dat bedrijf laten zien, zelfs als u niet op Twitter bent.

Als u deze informatie liever niet deelt met Twitter en zijn adverteerders, verwijdert u het vinkje uit het selectievakje naast Gepersonaliseerde advertenties.

Personalisatie op basis van uw apparaat

Personalisatie van Twitter op basis van apparaat

Dit vak geeft Twitter toestemming om te controleren vanaf welk apparaat u Twitter gebruikt en “uw ervaring te verbeteren”. Dus als u bijvoorbeeld de neiging heeft om nieuwssites op uw laptop te controleren terwijl u Twitter gebruikt en entertainmentnieuws op uw telefoon controleert, zal Twitter u meer nieuwsgerelateerde advertenties laten zien over uw laptopervaring en meer entertainmentgerelateerde advertenties terwijl u op uw telefoon bent telefoon. Twitter doet dit door de websites en apps te volgen die u gebruikt en die ook Twitter gebruiken. zelfs als je Twitter niet gebruikt.

Als u dit vakje uitschakelt, wordt dit niveau van personalisatie voor al uw apparaten stopgezet.

Locatie gebaseerde personalisatie

Twitter personaliseert uw advertentie-ervaring op basis van verschillende factoren. Ze controleren bijvoorbeeld waar u zich heeft aangemeld voor Twitter, waar u zich momenteel bevindt en op andere plaatsen waar u bent geweest. Laat het vakje ‘Personaliseren op basis van plaatsen waar je bent geweest’ aangevinkt en geef Twitter toestemming om dit te doen door je locatie te controleren. Twitter kan uw locatie volgen via de locatieservices van een telefoon, via het wifi-netwerk dat u gebruikt en mogelijk zelfs via uw Bluetooth-verbinding.

Twitter gebruikt uw locatiegegevens om u advertenties te tonen die betrekking hebben op bedrijven in de buurt van uw huidige locatie. Mogelijk ziet u zelfs advertenties voor bedrijven langs een route die u vaak aflegt. Als je bijvoorbeeld elke dag op weg van en naar de school van je kind een bakkerij passeert die adverteert met Twitter, zie je mogelijk een advertentie voor die bakkerij verschijnen de volgende keer dat je inlogt.

Personalisatie van Twitter op basis van plaatsen waar je bent geweest

Als u uw locatie liever niet deelt met Twitter en zijn adverteerders, verwijdert u het vinkje uit dit selectievakje om locatiemonitoring van Twitter uit te schakelen.

Gegevensbewaking op Twitter

Twitter biedt ook twee opties die u kunt deselecteren om te wijzigen hoe Twitter uw informatie bewaakt en deelt. Een daarvan is ‘Volgen waar u Twitter-inhoud op internet ziet’. Deze instelling houdt uw activiteit op websites bij en slaat uw webgeschiedenis op om u andere websites en Twitter-accounts voor te stellen die u mogelijk wilt volgen.

Datatrack van Twitter

Het tweede vak, “Deel uw gegevens met zakenpartners van Twitter”, geeft Twitter toestemming om privégegevens over u te delen die niet zijn opgenomen in uw Twitter-profiel. Dit omvat inhoud die je hebt bekeken en je interesses op basis van het Twitter-profiel van jou.

Twitter schakelt alles uitSchakel deze selectievakjes uit om te voorkomen dat Twitter uw informatie bewaakt en deelt. Als je liever hebt dat Twitter geen van deze personalisatie- en gegevensinstellingen gebruikt, kun je ‘Alles uitschakelen’ bovenaan de lijst selecteren om ze uit te schakelen. U profiteert natuurlijk niet van relevante advertenties. Het kan echter zijn dat u zich veiliger voelt omdat u weet dat uw privacy wordt beschermd.

Andere belangrijke privacyopties

Ga terug naar het scherm “Privacy en veiligheid” om een ​​paar andere privacyinstellingen te vinden die u misschien wilt wijzigen. Twitter neemt standaard locatiegegevens op in uw Tweets. Als je niet wilt dat deze informatie wordt gepubliceerd, verwijder je het vinkje uit het selectievakje ‘Tweet met een locatie’. Om de locatiegegevens te verwijderen die al aan uw tweets zijn gekoppeld, klikt u op de knop “Locatiegegevens verwijderen”.

Gewoonlijk zijn uw tweets openbaar voor iedereen die ze wil bekijken. Door het vakje naast ‘Bescherm uw tweets’ aan te vinken, hebben alleen degenen die u goedkeurt toegang tot uw tweets.

Wijzig de instellingen in “Fototagging” om te voorkomen dat iedereen u in een foto kan taggen. U kunt ervoor kiezen om alleen volgers toe te staan ​​u te taggen, om iedereen toe te staan ​​u te taggen of om te voorkomen dat iemand u in een foto tagt.

Natuurlijk werkt Twitter zijn privacybeleid van tijd tot tijd bij. Het is dus een goed idee om deze instellingen regelmatig opnieuw te controleren om er zeker van te zijn dat u alleen de informatie deelt die u verkiest.

U beheert uw privacy online

Uw privacy online is belangrijk. Hoewel u bepaalde informatie gemakkelijk kunt delen, hoeft u niet al uw informatie beschikbaar te stellen aan adverteerders en andere bedrijven. Bekijk zeker ook onze andere artikelen over het beschermen van uw privacy-instellingen op Instagram, WhatsApp en Google.

Overweeg verbinding te maken via een Virtual Private Network (VPN) om uw privacy online nog verder te verbeteren. Een VPN van hoge kwaliteit kan helpen om uw informatie online te anonimiseren en u te beschermen tegen bedrijven die uw informatie online volgen. VPN’s bieden ook tal van voordelen, waaronder toegang tot inhoud die beperkt is tot bepaalde geografische locaties. Bovendien kunt u met een VPN firewalls op het werk of andere beperkte locaties vermijden.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me