Beveilig uw online privacy op Instagram | VPNOverzicht

Instagram is een van de meest populaire en meest gebruikte apps die tegenwoordig beschikbaar zijn. Miljoenen mensen maken foto’s, voegen filters toe en hashtag hun maaltijden met de app. De meeste gebruikers onthullen veel persoonlijke informatie over zichzelf via de app, met foto’s van hun maaltijden, familie, vrienden, huisdieren en meer. Je hebt misschien niet nagedacht over de privacy-instellingen van Instagram, maar een snelle doorloop van je opties kan je privacy online veiliger maken tijdens het gebruik van Instagram.


Waarom privacy op Instagram u zou moeten interesseren

instagram logoIn juli 2010 maakten Instagram-oprichters Kevin Systrom en Mike Krieger de eerste foto’s die op Instagram werden toegevoegd. Aanvankelijk alleen beschikbaar voor een paar familie en vrienden, toen de app live was op iOS, ging deze bijna onmiddellijk van start. Tegen april 2012, met een release van de app voor Android en meer dan tien miljoen gebruikers, kocht Facebook het bedrijf voor $ 1 miljard.

Binnen slechts een paar maanden veroorzaakte Facebook privacykwesties door de servicevoorwaarden te wijzigen. De wijzigingen omvatten het recht om gebruikersfoto’s aan derden te verkopen zonder gebruikers hiervan op de hoogte te stellen. Een terugslag van Instagram-gebruikers zorgde ervoor dat Facebook het idee introk. Het afgelopen jaar is Facebook onder vuur komen te liggen met het Cambridge Analytica-schandaal dat in de schijnwerpers heeft gestaan ​​hoe Facebook de gegevens van gebruikers deelt met andere bedrijven.

Instagram zelf heeft recentelijk bij gebruikers bezorgdheid veroorzaakt over veranderingen die openbaar worden gemaakt wanneer u de app gebruikt en wat u er op dat moment mee doet. Nu er bezorgdheid ontstaat over hoe het moederbedrijf van Instagram uw privacy beschermt, is het nu een goed moment om een ​​paar minuten te nemen om door uw privacyinstellingen te lopen om er zeker van te zijn dat u vertrouwd bent met hoe Instagram met uw gegevens omgaat.

Uw Instagram-privacyinstellingen

De eerste stap om uw privacy te beschermen, is door de privacyinstellingen op Instagram te vinden. Tik op je profielpagina op de drie stippen in de rechterbovenhoek om Instellingen te openen. Vanaf daar scrolt u naar beneden – het is nogal een weg naar beneden in de lijst – totdat u “Privacy en beveiliging” ziet. De lange lijst onder het kopje “Privacy en beveiliging” zijn uw privacyopties. We hebben de instellingen gekozen die het belangrijkst zijn om uw privacy op Instagram te beschermen. Hieronder leest u welke instellingen u kunt wijzigen als u wilt dat uw grammatica veiliger is.Instagram-instellingen Privacy en beveiliging

Accountprivacy

Een van de belangrijkste instellingen om je account op Instagram te beveiligen, vind je op het tabblad “Accountprivacy”. Als je deze instelling activeert, kunnen alleen je volgers je berichten in de toekomst zien. Je zult ook nieuwe volgers moeten goedkeuren. Dit heeft geen invloed op je huidige volgers, alleen op degenen die je in de toekomst willen volgen.

Activiteitsstatus

De activiteitsstatus heeft op dit moment veel mensen bezorgd. Standaard maakt Instagram je activiteit nu online openbaar. Accounts die je volgt en iedereen die je rechtstreeks een bericht stuurt, kan zien wanneer je voor het laatst actief was op Instagram. Als u het uitschakelt, blijft deze informatie privé. Houd er echter rekening mee dat als u dit uitschakelt, u ook de activiteitsstatus van iemand anders niet kunt zien.

Opnieuw delen naar verhalen

Een andere grote functie die u misschien wilt uitschakelen, is het vermogen van Instagram om uw verhalen met anderen te delen. Wanneer dit is ingeschakeld, kunnen andere mensen uw berichten delen met hun eigen verhalen. Dit vergroot de kring van mensen die je berichten kunnen bekijken – misschien voor mensen die je niet kent of liever niet wist over je leven. Als u deze functie uitschakelt, kunnen anderen uw berichten niet delen en blijven uw gegevens privé.

Verhaalcontroles

Als u op ‘Verhaalbesturing’ klikt, verschijnt er een scherm met een paar verschillende opties om uit te kiezen. Dit eerste is een optie genaamd “Verhaal verbergen voor”. Deze functie geeft je de mogelijkheid om je verhaal en alle live video’s die je plaatst voor specifieke mensen te verbergen. Als je dit nog niet eerder hebt gebruikt, wordt bij de instelling ‘0 mensen’ weergegeven. Klik daarop om naar volgers te zoeken en selecteer degenen voor wie je je foto’s wilt verbergen.

Antwoorden op berichten kunnen een goede manier zijn om een ​​gesprek over een bericht te verlengen. Maar misschien wilt u niet dat iedereen aan het gesprek deelneemt. U kunt de antwoorden beperken tot de mensen die u volgt of u kunt de antwoorden op berichten volledig uitschakelen als u dat wilt.

Als u naar beneden scrolt, kunt u met de optie ‘Delen’ voorkomen dat anderen uw foto’s en video’s als berichten met anderen delen. Zelfs als je de optie hebt uitgeschakeld om anderen toe te staan ​​je berichten op hun verhalen te delen, kunnen ze je foto’s nog steeds delen als berichten aan mensen die je niet volgt, tenzij je deze instelling ook uitschakelt..

Bediening voor opmerkingen

Door “Comment Controls” te kiezen, krijg je een scherm te zien waarin je reacties op je posts kunt beperken. Beperk reacties tot mensen die je volgt, alleen je volgers of beide. Je kunt ook reacties van specifieke mensen blokkeren. Dit is perfect als je niet gemeen wilt zijn. Het zal niet meteen duidelijk zijn voor degenen die zijn geblokkeerd, omdat hun opmerkingen nog steeds worden weergegeven, maar alleen voor zichzelf. Je kunt aanstootgevende reacties ook automatisch laten filteren of het handmatige filter inschakelen om specifieke zoekwoorden uit te filteren die je niet in reacties op je berichten wilt weergeven.

Bekijk je Instagram-geschiedenis

Sommige werkgevers vragen u nu om uw sociale media-accounts te openen voordat u in dienst neemt. Hoewel velen nog steeds debatteren over de wettigheid en ethiek van deze praktijk, vindt u het misschien het beste om gewoon met de vereiste in te stemmen als u de baan echt wilt. Voordat u dit doet, wilt u waarschijnlijk controleren of u in het verleden iets heeft gepost dat er misschien niet goed uitziet voor een werkgever.

Met Instagram kun je een kopie downloaden van alles wat je op Instagram hebt geplaatst ter beoordeling. Klik op “Download uw gegevens” en binnen 48 uur krijgt u een link naar een bestand met uw foto’s, profielinformatie, opmerkingen en meer. Dit gemakkelijk te beoordelen formaat kan u helpen informatie te vinden die u misschien niet met een werkgever wilt delen, dus u kunt dienovereenkomstig aanpassen. Of misschien wil je gewoon de informatie hebben voor je persoonlijke beoordeling wanneer een vleugje nostalgie je raakt. Wat uw reden ook is, u kunt de informatie downloaden.

Andere stappen om uw privacy online te beveiligen

De tijd nemen om uw privacyinstellingen te controleren, is een goed idee om uw informatie veilig te houden. Onthoud dat Instagram hun privacybeleid periodiek wijzigt. Het kan een goed idee zijn om regelmatig uw privacyinstellingen door te nemen om ervoor te zorgen dat de app uw berichten en activiteiten alleen gebruikt zoals u dat wilt.

VPN-verbindingHoewel het bijwerken van uw privacyvoorkeuren een goede manier is om uw informatie op Instagram veilig te houden, brengt u waarschijnlijk veel van uw tijd online door in andere apps en op websites waar uw informatie mogelijk niet zo veilig is. Het gebruik van een Virtual Private Network (VPN) kan uw privacy online beschermen, zonder in te boeten aan gemak of snelheid tijdens het surfen.

VPN’s bieden ook een manier om geografische beperkingen te omzeilen die door videostreamingservices worden opgelegd en andere beperkingen op basis van waar u woont of werkt. Om de beste VPN-provider voor uw internetactiviteiten te kiezen, kunt u onze top 5 van de beste services bekijken.

Ten slotte is Instagram waarschijnlijk niet het enige sociale mediaplatform dat je gebruikt. Bekijk ook onze artikelen over de privacyinstellingen in Google, Facebook, Twitter, Snapchat, Skype en WhatsApp om jezelf te informeren over je online beveiliging. Het is goed om in gedachten te houden wat de gevolgen kunnen zijn van uw postgedrag.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me