Anoniem downloaden met Usenet | VPNoverview.com

Het internet maakt online een grote mate van anonimiteit mogelijk. Maar het wordt elke dag duidelijker dat veel partijen onze activiteiten volgen. Of het nu de zoekmachine is die u gebruikt, het sociale netwerk, de site voor online winkelen of de overheid, het is moeilijk om niet de ogen van iemand op u te voelen terwijl u op internet surft. Om terug te gaan naar de tijd dat surfen op het internet meer privé was, wenden veel mensen zich tot een oudere technologie. Usenet maakt een comeback en als u anoniemer wilt bladeren of bestanden discreet wilt downloaden, is Usenet misschien het antwoord dat u zoekt.  


Wat is Usenet? 

Usenet is een netwerk waarmee gebruikers informatie kunnen uitwisselen door bestanden te delen. Usenet is een apart netwerk van het wereldwijde web en is niet toegankelijk via internet. Als je ooit een van de oudere Bulletin Board-systemen hebt gebruikt, voelt Usenet je vertrouwd. Informatie en bestanden worden in nieuwsgroepen geplaatst. Veel internetfora zijn net als nieuwsgroepen opgezet. Er zijn duizenden nieuwsgroepen met veel verschillende informatiebronnen die u kunt lezen of downloaden, waaronder eBoeken, muziekbestanden, foto’s en video. 

Toegang krijgen tot Usenet? 

Om toegang te krijgen tot Usenet, moet u zich meestal abonneren op een Usenet-serviceprovider. Sommige internetproviders (ISP’s) bieden toegang tot Usenet als afzonderlijk abonnement. Maar vanwege de complexiteit van het hosten van Usenet-toegang en de hoeveelheid bandbreedte die nodig is om bestanden te hosten om te downloaden, bieden de meeste ISP’s dit liever niet als een service aan.  

Naast uw Usenet-providerabonnement heeft u een Usenet-browser nodig die bekend staat als nieuwslezer. Op dezelfde manier verbindt een webbrowser u met internet, een Usenet-browser verbindt u met Usenet. Maak je geen zorgen als dit ingewikkeld klinkt. In de praktijk is dit meestal heel eenvoudig. De meeste Usenet-providers bieden een nieuwslezer die u kunt downloaden, dus aan de slag gaan is eenvoudig een kwestie van installeren van de software en inloggen.

Groepsdiscussies en downloads 

Dus waarom zou je je willen abonneren op een Usenet-provider en toegang krijgen tot Usenet? Er is een grotere mate van anonimiteit beschikbaar bij toegang tot Usenet dan bij internet. Om deze reden vinden daar veel discussies en gedachtewisselingen plaats die normaal niet op internet zouden plaatsvinden. 

Dit kan ertoe leiden dat u denkt dat het een plaats is waar criminelen elkaar kunnen vinden, maar dat is normaal gesproken niet het geval. Op een dag dat potentiële werkgevers vaak online zoeken naar alles wat u hebt gezegd of online hebt gepost, kunnen sommige volkomen onschuldige meningen of ideeën worden achtergehouden uit angst voor hoe het er uit de context uitziet. Door de anonimiteit van Usenet heb je vrije meningsuiting zonder bang te hoeven zijn dat je baas of grootmoeder je discussie zou kunnen tegenkomen.

Downloads uniek van Torrenting 

pc downloadenBovendien is Usenet goed geformatteerd voor het uitwisselen van bestandsdownloads. De andere populaire methode voor het opslaan of uitwisselen van digitale downloads is Torrent. Maar een Torrent-bestand heeft gebruikers nodig met het bestand dat beschikbaar is om te delen wanneer u het wilt downloaden. Dit kan vaak een langzaam en frustrerend proces zijn. Usenet plaatst daarentegen bestanden om te downloaden op een server. Daar is het altijd beschikbaar en kan het meestal worden gedownload met een snelheid die vergelijkbaar is met downloaden vanaf elke website. 

Dit maakt Usenet een uitstekende bron voor het uitwisselen van grote mediabestanden. Audio- en videobestanden kunnen zonder beperkingen door een internetprovider worden gedownload. Deze vrijheid om media te verspreiden stelt veel onafhankelijke kunstenaars in staat hun werk te tonen op een manier die anders niet online toegankelijk zou zijn.  

Usenet-providers vergelijken 

Als je klaar bent om Usenet te proberen, zoek dan eerst een Usenet-provider. Er zijn er veel om uit te kiezen, en sommige doen het in sommige dingen beter dan in andere. 

Enkele belangrijke functies waarnaar u moet zoeken in een Usenet-provider zijn: 

  • Bestandsbehoud. Hoelang houdt de Usenet-provider bestanden op hun servers beschikbaar om te downloaden? Hoe langer, hoe beter omdat het het vinden van de gewenste bestanden gemakkelijker maakt. 
  • Snelheid. Hoe snel zijn de servers? Wachten op je download is saai, je wilt dat het zo snel mogelijk gaat. 
  • Aantal nieuwsgroepen. Hoe meer nieuwsgroepen beschikbaar zijn via de service, hoe groter de kans dat u de gewenste bestanden zult vinden of dat u een interessante discussie zult vinden om deel uit te maken van. 
  • Veiligheid. Een Usenet-provider die SSL aanbiedt, helpt je anonimiteit beter te beschermen dan een die dat niet doet.

De beste Usenet-providers

Hier zijn enkele van de beste Usenet-providers om te overwegen: 

  • Nieuwshosting. Newshosting staat niet voor niets op veel lijsten van top Usenet-providers. Opgericht in 1997, bestaat deze provider al lang genoeg om te weten wat ze doen. Beter nog, het is een van de goedkopere providers. Met meer dan 100.000 nieuwsgroepen en een retentie van meer dan 3.000 dagen, vindt u bijna gegarandeerd wat u zoekt. Newshosting biedt een gratis nieuwslezer en een gratis proefversie om aan de slag te gaan. 
  • Easynews. Easynews biedt een unieke manier van verbinden die werkt met elke webbrowser in plaats van een nieuwslezer nodig te hebben. Easynews werkt ook op mobiele apparaten, wat geweldig is als je onderweg bent. Ze bieden ook bestandsbehoud van meer dan 3.000 dagen en bieden toegang tot meer dan 100.000 nieuwsgroepen. Deze service kost iets meer voor het onbeperkte abonnement, maar u kunt het 14 dagen gratis uitproberen om te zien of Easynews geschikt voor u is. 
  • UsenetServer. Een andere al lang gevestigde Usenet-provider, UsenetServer, is 20 jaar oud en gaat nog steeds goed. Als u kiest voor hun eenjarig abonnement, is het ook een van de meest betaalbare. UsenetServer heeft enkele van de snelste downloadsnelheden die beschikbaar zijn. Een van de weinige nadelen van hun service is dat ze geen eigen nieuwslezer bieden die u kunt gebruiken. UsenetServer biedt echter wel een lijst met verschillende nieuwslezers waaruit u kunt kiezen, zodat u snel aan de slag kunt.

Usenet en VPN’s 

VPN’s en Usenets gaan samen als pindakaas en gelei. Zoek vooral naar een VPN die alle inkomende en uitgaande gegevens versleutelt. Dit zorgt ervoor dat uw ISP niet kan rondneuzen op uw activiteit online. Als uw ISP zich realiseert dat u veel bestanden downloadt, kunnen ze uw bandbreedte beperken. Een VPN houdt uw activiteit ook anoniem door u te verbinden met een server die niet aan u of uw locatie is gekoppeld. Door uw activiteit online anoniem te houden, of u nu een Usenet gebruikt of op internet surft, wordt uw privacy beschermd en is het een goede stap om de wereld van vandaag binnen te gaan. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me