Anoniem downloaden met een VPN | VPNOverzicht

Wil je luisteren naar het nieuwste album van je favoriete band? Of die nieuwe show zien waar iedereen het over heeft? Tegenwoordig is alles online beschikbaar, zodat u niet eens het huis uit hoeft.


Er zijn echter natuurlijk enkele zorgen als het gaat om downloaden, net als bij elke online activiteit. Ten eerste wilt u waarschijnlijk zo anoniem en veilig mogelijk downloaden. Torrent-netwerken zijn erg handig, maar ze kunnen ook worden besmet met kwaadwillende partijen die bijvoorbeeld proberen uw gegevens te verkrijgen. Ten tweede kunnen er enkele vragen opkomen bij het downloaden van torrents, zoals: Is het legaal? Krijg ik een boete? Dit zijn vragen die we ook in dit artikel zullen behandelen.

Wat betreft het veilig en anoniem downloaden, de belangrijkste focus van dit artikel, een VPN is een zeer nuttige tool om uw privacy en veiligheid te verbeteren bij het downloaden van bestanden. Als zodanig zullen we je in dit artikel alles vertellen over het gebruik van deze handige tool om torrents veel veiliger en anoniemer te downloaden.

Anoniem downloaden met een VPN

Laptop downloadenPrivacy en de bescherming van uw persoonlijke gegevens zijn erg belangrijk. Om deze reden is het verstandig om altijd verbinding te maken met een VPN wanneer je online gaat op je computer, tablet of smartphone. Een VPN-verbinding versleutelt uw dataverkeer en leidt het om via een externe server. Deze codering biedt u extra bescherming tegen hackers en spyware, die vaak voorkomt op sommige torrent-netwerken. Bovendien beschermt een VPN uw persoonlijke gegevens en zorgt het voor een niveau van anonimiteit. Wanneer je met een VPN op het internet gaat doe je dat via het IP-adres van een externe server. Hierdoor kunnen anderen, zoals hackers en de websites die u bezoekt, uw werkelijke IP-adres niet zien. Op deze manier kan niemand uw online acties aan u koppelen. Het gebruik van een VPN is er in overvloed en dat geldt ook voor de verschillende providers.

Sommige mensen die illegaal torrents downloaden of films en shows streamen via services zoals Popcorn Time of Kodi, gebruiken een VPN om hun IP-adres te verbergen. Auteursrechtorganisaties kunnen niet bijhouden wat deze mensen online doen. Natuurlijk mag u geen VPN gebruiken voor illegaal uploaden en downloaden van muziek, films en series. Het downloaden van een torrent-site is echter niet noodzakelijk illegaal. Er is veel bruikbare juridische inhoud beschikbaar via P2P-netwerken.

Om uw internetverbinding te beveiligen met het oog op veiligheid en privacy, is het verstandig om een ​​VPN te gebruiken wanneer u downloadt (of wat dan ook online doet). Helaas zijn niet alle VPN-providers of compatibel met P2P-download. Daarom hebben we hieronder 3 VPN-providers vermeld die anonieme (torrent) downloads mogelijk maken en veilige, stabiele en snelle verbindingen bieden.

Beste 3 VPN’s voor anoniem downloaden

1. ExpressVPN voor anoniem downloaden

ExpressVPN is ideaal voor het downloaden van torrents. Deze provider heeft geen wettelijke verplichtingen om informatie over hun gebruikers te delen met derden. De eigenaren van het bedrijf hebben de strategische beslissing genomen om het bedrijf te registreren op de Britse Maagdeneilanden, een privacyparadijs. Bedrijven op de Britse Maagdeneilanden hoeven immers geen logboeken op te slaan met de internetactiviteiten van hun gebruikers. Als zodanig verklaart ExpressVPN dat ze helemaal geen gebruikerslogboeken opslaan. Bovendien staan ​​ze bovenaan onze algemene lijst met de beste VPN-providers. We moeten opmerken dat ze aan de hogere kant van het spectrum zitten, zowel in kwaliteit als in prijs. Hun diensten zijn niet goedkoop, maar ze bieden wel premium, veilige, hoogwaardige, supersnelle verbindingen, vrijwel perfect voor anoniem downloaden. Dit is een essentiële functie voor het downloaden van grote bestanden. Hun klantenondersteuning (24/7) is erg goed en hun applicaties zijn gebruiksvriendelijk. Het is ook erg leuk dat ze een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie hebben. Hierdoor kunt u hun diensten zonder risico uitproberen.

2. NordVPN voor anoniem downloaden

NordVPN heeft zijn hoofdkantoor in Panama, wat betekent dat ze niet wettelijk verplicht zijn om gebruikerslogboeken op te slaan. Dit betekent dat ze uw acties niet online registreren. Ze bieden een veilige verbinding die u online een grote mate van anonimiteit biedt. Met NordVPN kun je met zes mensen tegelijk online gaan met slechts één abonnement. Ze hebben wereldwijd meer dan 5400 servers in bijna 60 landen. Het belangrijkste is dat NordVPN compatibel is met P2P-download.

3. Surfshark voor anoniem downloaden

Surfshark is een geweldige optie voor downloaders die hun privacy en veiligheid willen verbeteren zonder de bank te verslaan. Surfshark is zelfs de goedkoopste, echte premium VPN die we hebben kunnen vinden. Het meest betaalbare abonnement kost slechts $ 1,99 per maand.

In tegenstelling tot wat de prijs voor sommigen zou kunnen suggereren, doet Surfshark geen enkele concessie aan veiligheid en privacy. Net als ExpressVPN is Surfshark zelfs officieel geregistreerd op de Britse Maagdeneilanden, wat betekent dat ze geen gebruikerslogboeken hoeven en hoeven op te slaan. Bovendien bieden ze solide codering, geweldige protocollen en bieden ze een geweldige balans tussen snelheid en veiligheid als het gaat om hun servers. Als zodanig stelt Surfshark je in staat om veilig en privé grote torrent-bestanden comfortabel te downloaden.

Ten slotte wordt Surfshark geleverd met een geld-terug-garantie van 30 dagen, zodat u het zelf kunt uitproberen voordat u zich er volledig voor inzet.

Wanneer is anoniem downloaden via torrents en P2P-netwerken illegaal?

Online downloaden via torrent-sites en P2P-netwerken is op zichzelf niet illegaal. Iets waar u op moet letten, is dat u handelt in overeenstemming met de toepasselijke auteursrechtwetten bij het downloaden van bestanden. Als de inhoud auteursrechtelijk is beschermd en u downloadt of uploadt, is dat illegaal. Het hangt dus af van de inhoud die u downloadt of deze legaal is of niet.

Sommige torrent-sites hebben een slechte reputatie bij auteursrechtenorganisaties omdat mensen deze sites zullen gebruiken om illegaal materiaal uit te wisselen. Het bekendste voorbeeld van zo’n site is The Pirate Bay. Op The Pirate Bay delen en downloaden mensen regelmatig films, series en muziek waarop copyright rust. In steeds meer landen mogen auteursrechtorganisaties informatie verzamelen over de mensen die actief zijn op torrent-sites en streamingdiensten. Ze controleren de IP-adressen van degenen die illegaal films, series, boeken en muziek downloaden en uploaden of illegale streamingdiensten gebruiken. Met deze bijgehouden IP-adressen zijn ze in sommige landen zelfs begonnen boetes op te leggen aan mensen. Dit is de reden waarom sommige downloaders een VPN zijn gaan gebruiken om hun IP-adres te verbergen. Houd er echter rekening mee dat u zich altijd vertrouwd moet maken met de toepasselijke copyrightwetten voordat u iets downloadt en in overeenstemming hiermee handelt.

Sommige dingen die over het algemeen als illegaal worden beschouwd:

  • Het delen of downloaden van software, zoals games, op torrent-sites
  • Films of series downloaden of delen waarop copyright rust
  • Muziek delen of downloaden waarvoor niet is betaald

Legaliteit van Torrents en P2P-programma’s

Ja, het downloaden van platforms zoals BitTorrent en Utorrent is legaal. U kunt deze gebruiken voor het downloaden van een softwarepatch, een demogame of een filmtrailer. In deze gevallen is het niet illegaal omdat je geen inbreuk maakt op iemands auteursrecht. Nogmaals, het wordt pas illegaal als de inhoud die u download is beschermd door een auteursrecht. Het kan moeilijk zijn om te bepalen of er al dan niet auteursrecht op een bestand rust. Als vuistregel geldt dat als je het ergens kunt kopen, het auteursrechtelijk beschermd is.

Laatste gedachten

Je kunt een VPN gebruiken om anoniem te downloaden van torrent-netwerken. Dankzij de codering van een VPN is het voor derde partijen veel moeilijker om je te bespioneren tijdens het downloaden. Bovendien kunnen degenen die IP-adressen volgen van mensen die downloaden, uw persoonlijke IP-adres niet zien, maar in plaats daarvan het IP-adres zien dat de VPN voor u biedt. Hierdoor zijn uw gegevens en privacy veel beter beschermd tegen hackers, spyware en andere kwaadwillende partijen.

Niet alle VPN-providers staan ​​downloaden toe op torrent-sites of via P2P-netwerken. Een reden hiervoor is dat ze willen voorkomen dat gebruikers illegaal materiaal downloaden. Afhankelijk van het land waarin de VPN-provider is geregistreerd, kan illegaal downloaden problemen veroorzaken bij de autoriteiten. Het kan voorkomen dat een VPN-provider downloaden op geselecteerde servers toestaat. Dit is afhankelijk van de locatie van de servers en de wetgeving in dat land. Als een VPN-provider downloaden toestaat, kun je er meestal vanuit gaan dat dit veilig en anoniem zal gebeuren, op voorwaarde dat het een goede VPN is. Als je een van de drie VPN’s kiest die we hebben genoemd, kun je erop vertrouwen dat je torrents veilig en comfortabel kunt downloaden!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me