Anoniem bellen en sms’en VPNoverview.com

Met het eindeloze aanbod aan apps op onze smartphones, vergeet u soms soms dat we onze telefoons nog steeds kunnen gebruiken om sms-berichten te verzenden en te bellen. Aangezien privacy en online veiligheid de afgelopen jaren steeds dringender zijn geworden, zou je kunnen denken dat je niet kunt sms’en of anoniem bellen. Gelukkig is dat zo.


De meeste mensen gebruiken hun echte naam bij het instellen van hun smartphone en koppelen het apparaat aan hun persoonlijke e-mailadres. Als zodanig zijn de meeste telefoonnummers gekoppeld aan een actief e-mailadres en zijn ze meestal te herleiden tot de eigenaar. Er zijn echter meerdere manieren om anoniem te bellen en sms’en met slechts een paar eenvoudige trucs of apps van derden.

Wil je iemand bellen, maar wil je niet dat deze persoon je persoonlijke telefoonnummer heeft? Of wil je sms’jes versturen als privé afzender? Misschien wilt u gewoon liever op een veilige en gecodeerde manier met iemand communiceren, zodat niemand anders dan u toegang heeft tot uw communicatie. Al deze opties zijn beschikbaar voor elke smartphonegebruiker. Hier is hoe je het doet.

Anoniem bellen

Smartphone met afbeelding van oor

Er zijn tal van redenen waarom u niet wilt dat bepaalde mensen of organisaties uw persoonlijke telefoonnummer hebben. U wilt bijvoorbeeld telemarketeers, oplichting, robocalls of zelfs stalkers vermijden. De standaardinstelling voor elke smartphone is echter om uw telefoonnummer weer te geven wanneer u iemand belt.

Om anoniem te bellen, moet u uw beller-ID verbergen in de instellingen van uw telefoon-app. Wanneer u dit doet, ziet de persoon die u belt uw werkelijke telefoonnummer niet, maar alleen dat ze worden gebeld door een ‘privénummer’. Verschillende mobiele besturingssystemen hebben verschillende configuraties om uw beller-ID te verbergen, maar we nemen u mee door de basisinstellingen voor apparaten die op Android of iOS draaien.

Beller-ID verbergen in Android

Er zijn veel versies van Android op de markt. Nu er nieuwe versies uitkomen, wordt het instellingenmenu vaak in de loop van de tijd aangepast. Als uw telefoon niet volledig is bijgewerkt of een andere ontwikkelaarsskin gebruikt (zoals de aangepaste ontwerpen van Samsung of Motorola), bestaat de kans dat uw instellingenmenu er iets anders uitziet dan de hier getoonde screenshots. In dit geval kunt u gewoon naar de juiste zoekwoorden zoeken en uiteindelijk vindt u wat u zoekt. De screenshots voor deze tutorial zijn gemaakt met een OnePlus-model dat draait op Android 9.

Wilt u uw beller-ID verbergen op een Android-apparaat? Volg de volgende stappen:

 1. Open de telefoon-app op uw apparaat. Dit is de app die je gebruikt om anderen te bellen. De app staat meestal op het startscherm in de linker benedenhoek en ziet eruit als een (groen) vierkant met een telefoon erin.
 2. Tik op de drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer “Instellingen”.
 3. Open “Oproepinstellingen”.
 4. Selecteer de simkaart je gebruikt momenteel. Als je maar één simkaart in je smartphone hebt, kun je deze stap overslaan.
 5. Ga naar “aanvullende instellingen”.
 6. Tik op “Beller-ID”.
 7. Selecteer “Nummer verbergen”.

Schermafbeeldingen van Android-beller-ID-instellingen
Vanaf nu is je telefoonnummer niet meer zichtbaar voor iedereen die je belt. Dit is geweldig voor uw privacy, maar kan ook een negatieve kant hebben. Wees niet verbaasd als minder mensen plotseling hun telefoon opnemen wanneer je ze belt.

Beller-ID verbergen in iOS (iPhone)

Net als bij Android is het heel eenvoudig om je beller-ID ook in iOS te verbergen. Hier is hoe je het doet:

 1. Open de instellingen op je iPhone.
 2. Selecteer ‘Telefoon“.
 3. Selecteer ‘Laat mijn nummerweergave zien“.
 4. Schakel “Toon mijn nummerweergave” in, zodat de optie is uitgeschakeld.

iPhone iOS Beller-ID instellingen Schermafbeeldingen

Een enkele anonieme oproep plaatsen

Het is ook mogelijk om iemand privé te bellen door een kleine code toe te voegen voor het nummer dat je belt. Het voordeel van deze methode is dat u niet al uw instellingen hoeft te doorlopen en deze vervolgens opnieuw moet wijzigen wanneer u wilt dat uw nummer weer zichtbaar is. Als u maar één telefoontje wilt, hoeft u alleen maar uit te zoeken welke code u voor uw land wilt toevoegen.

Code
Werkt voor
* 67Verenigde Staten (behalve AT&T), Canada (vast), Nieuw-Zeeland (Vodafone-telefoons)
# 31 #Verenigde Staten (AT&T-telefoons), Australië (mobiel), Albanië, Argentinië (mobiel), Bulgarije (mobiel), Denemarken, Canada (mobiel), Frankrijk, Duitsland (sommige mobiele providers), Griekenland (mobiel), India (alleen na ontgrendeling van netwerk), Israël (mobiel), Italië (mobiel), Nederland (KPN-telefoons), Zuid-Afrika (mobiel), Spanje (mobiel), Zweden, Zwitserland (mobiel)
* 31 #Argentinië (vast), Duitsland, Zwitserland (vast)
1831Australië (vast)
3651Frankrijk (vast)
* 31 *Griekenland (vast), IJsland, Nederland (de meeste providers), Roemenië, Zuid-Afrika (Telkom-telefoons)
133Hong Kong
* 43Israël (vast)
* 67 #Italië (vast)
184Japan
0197Nieuw-Zeeland (Telecom- of Spark-telefoons)
1167Roterende telefoons in Noord-Amerika
* 9 #Nepal (alleen NTC prepaid / postpaid telefoons)
* 32 #Pakistan (PTCL-telefoons)
* 23 of * 23 #Zuid-Korea
067Spanje (vast)
141Verenigd Koninkrijk, Republiek Ierland

Als je telefoon werkt via een GSM-netwerk (zoals de meeste Androids), dan kan dat altijd kies # 31 # om uw beller-ID te blokkeren. Hetzelfde geldt voor als u nog steeds niet zeker weet welke code u moet gebruiken. # 31 # werkt in de meeste gevallen.

Anoniem sms’en

Het is ook mogelijk om via speciale websites anonieme teksten te versturen. Als u van plan bent dit te doen, moet u er rekening mee houden dat er veel nepwebsites zijn die nep-sms-diensten aanbieden. Ze beloven je sms-berichten te verzenden, maar proberen in plaats daarvan malware op je apparaat te installeren. Ondertussen wordt uw sms niet eens verzonden. Mocht u ooit een vreemde tekst van een onbekende bron ontvangen, zorg er dan voor dat u nooit op links in het bericht klikt. Dit kan uw apparaat ernstig in gevaar brengen.

Een betrouwbare website die uw anonieme teksten daadwerkelijk verzendt, is anoniemoustext.com. De procedure op hun website is heel eenvoudig en de site is heel gemakkelijk te gebruiken. Als u deze service wilt gebruiken, kunt u dit doen door deze stappen te volgen:

 1. Ga naar de Anonymousoustext.com website.
 2. Kies hoe de afzender moet worden weergegeven op het apparaat van de ontvanger. De meest voor de hand liggende keuze is om dit aan te houden “Anoniem”. U kunt er echter ook voor kiezen om een ​​Brits of Amerikaans telefoonnummer weer te geven.
 3. Voer het telefoonnummer in van de ontvanger. Vergeet niet de juiste landcode toe te voegen!
 4. Voer het bericht in u wilt verzenden.
 5. Selecteer of je wilt stuur het nu of op een later tijdstip.
 6. Klik doorgaan
 7. Betaal voor uw tekst. U kunt dit doen via PayPal, Apple Pay, Google Pay of met een creditcard.

screenshot website anoniem sms'en

Anonymoustext.com biedt een betrouwbare service, maar is niet bepaald goedkoop. Een enkele tekst kost je maar liefst $ 1,25. Er zijn echter speciale opties beschikbaar als u meer dan één anonieme sms wilt verzenden:

‘Een sms’je verzenden kost $ 1,25 per bericht. Een lange tekst van meer dan 160 tekens kost $ 0,25 meer per extra bericht. Je kunt betalen met PayPal, Apple Pay, Google Pay of een creditcard. Het is een enkele betaling en er is geen abonnement aan verbonden. De ontvanger van het sms-bericht wordt niet in rekening gebracht. “

Gecodeerde VoIP en sms

Misschien is uw zorg niet per se dat u anoniem wilt blijven voor de persoon met wie u communiceert. Als u liever verborgen blijft voor buitenstaanders die uw gesprek mogelijk bespioneren, zijn er een aantal apps van derden beschikbaar om privé te communiceren. Gelukkig zijn deze alternatieve apps meestal gratis en beschikbaar voor alle online gebruikers.

De standaardapps die bij uw smartphone worden geleverd, zijn meestal niet voldoende beschermd tegen mogelijk toezicht. Daarom stellen we twee alternatieven voor die de kans dat iemand meeluistert met je gesprek, aanzienlijk kan verkleinen. Als zodanig zijn dit geweldige tools voor klokkenluiders, journalisten, mensen die in autocratische landen wonen, of voor iedereen die gewoon privé wil communiceren. Er zijn meer privéberichten-apps beschikbaar, maar de twee hier voorgestelde, Signaal en Linphone, hebben een vaste reputatie in het bieden van veilige communicatie voor elke online gebruiker. Een goede bron voor het controleren van privécommunicatiesoftware is privacytools.io.

Signaal: versleuteld bellen en sms’en

Signal is speciaal ontworpen voor veilige, gecodeerde communicatie. Al haar teksten en telefoontjes zijn beveiligd door end-to-end encryptie. Afgezien hiervan beschikt Signal over een aantal handige functies, zoals een timer voor berichten om zichzelf te vernietigen. Signaal is volledig gratis en beschikbaar voor Android, iPhone en Windows.

Linphone: versleutelde VoIP

Als je iemand op een veilige manier wilt videobellen, is Linphone een zeer goede optie. De software is volledig open source en gratis beschikbaar. Het is beschikbaar voor Windows, MacOS, iOS, Linux en Android. Alle berichten die via Linphone worden verzonden, zijn beveiligd met end-to-end-codering.

Laatste gedachten

Er zijn meerdere manieren om veilig en anoniem te sms’en en bellen. U kunt uw beller-ID verbergen, een externe website gebruiken om uw berichten te verzenden of een app van derden gebruiken die end-to-end-codering biedt voor alle berichten die u verzendt. Een laatste opmerking die we duidelijk willen maken, is dat deze tips en tools bestaan ​​om gebruikers veiligheid en anonimiteit te bieden. Ze bestaan ​​niet, dus je kunt ze gebruiken om anderen te misbruiken of lastig te vallen. Meerdere mensen zijn in de problemen geraakt nadat ze anderen via de telefoon hebben lastiggevallen met anonieme telefoonnummers. Uw privacy is belangrijk, maar mag niet ten koste gaan van anderen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map