10 websites op het Dark Web die een bezoek waard zijn | VPNOverzicht

Het dark web is dat mysterieuze deel van het web dat de meeste mensen alleen bereiken met de Tor-browser. Websites met het achtervoegsel ‘.onion’ hosten verborgen services die niet toegankelijk zijn via gewone browsers (tenzij u veel aanpassingen doet). De Tor-browser stelt u echter in staat om deze diensten te bezoeken, terwijl u ook een laag anonimiteit krijgt. Wanneer het dark web in het nieuws is, gaat het vaak samen met illegale praktijken. Er zijn talloze verhalen over ‘donkere markten’ waar je alles kunt kopen dat illegaal is, zoals drugs, wapens of valse paspoorten. Hier zit een kern van waarheid in, maar vaak zijn deze verhalen overhyped, onwaar en overdreven. Meestal worden de positievere en soms verrassend gezonde dingen die je op het dark web kunt vinden nooit genoemd. Dit artikel is bedoeld om te laten zien dat er een andere kant is aan het dark web. We bieden zelfs de meest up-to-date links, zodat u het zelf kunt ontdekken. Als je meer wilt weten, bezoek dan onze pagina over het dark web of bekijk ons ​​dark web woordenboek.

Weet je niet hoe je op het dark web moet komen? Bekijk onze gids over toegang tot het dark web!

We hebben een lijst samengesteld met websites die u kunt bezoeken als u nieuwsgierig bent naar het dark web, maar het op een veilige manier wilt bezoeken. Sommige websites op de lijst zijn behoorlijk serieus, terwijl andere gewoon heel dom zijn. Gelukkig verkennen!

Let op: Veiligheid staat voorop bij toegang tot het dark web

Ga je verder op het dark web, dan is het verstandig om wat veiligheidsmaatregelen te nemen. Omdat het dark web niet gereguleerd is, is er een verhoogd risico dat malware-infecties en / of cybercriminelen achter uw gegevens aan gaan. Zorg ervoor dat je antivirussoftware hebt geïnstalleerd en dat je een VPN gebruikt. Een VPN versleutelt en beveiligt al uw internetverkeer, beschermt uw privacy online en beschermt u tegen bepaalde vormen van cybercriminaliteit. Probeer NordVPN om te beginnen. Voor minder dan $ 5 per maand beschermt NordVPN al uw internetgegevens met zware versleuteling. Bovendien wordt u anoniem wanneer u NordVPN gebruikt, omdat uw IP-adres verborgen zal zijn. Dit voorkomt dat anderen uw online stappen kunnen traceren. NordVPN biedt een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, dus u kunt het zonder risico proberen.

Als je meer wilt weten over dit deel van het internet en hoe je er kunt komen, bezoek dan onze pagina over het dark web.


Deel 1: Zoeken

Hoewel het dark web geen zoekmachines zoals Google host, is het nog steeds mogelijk om door het landschap van het dark web te navigeren door zoekmachines en directories, als je weet waar je moet zoeken. Een aantal van de volgende sites kunnen u daarbij helpen.

1. Verborgen Wiki

The Hidden Wiki is een darkweb-Wikipedia waar u links naar verschillende websites op het darkweb kunt vinden. Zoals je in dit artikel misschien opmerkt, zijn de URL’s van donkere webpagina’s vaak onzinnig. Dit maakt het moeilijk om de website te vinden waarnaar u op zoek bent. Op de Hidden Wiki zoeken ze veel voor je. Bovendien bieden ze informatieve pagina’s over een reeks onderwerpen die interessant kunnen zijn om te lezen.

Pas op dat je niet op een link klikt naar iets dat je niet wilt zien, want de Hidden Wiki indexeert niet alleen legale websites. In feite zijn er veel verschillende “Hidden Wiki” -sites die er zijn. De Hidden Wiki stond vroeger bekend om het hosten, of op zijn minst om een ​​aantal pedofiele websites te indexeren, en is daarom het onderwerp geweest van cyberaanvallen door de FBI en Anoniem. Er zijn ook veel copycats en spin-offs van de Hidden Wiki gemaakt. Wees niet verbaasd als je “The Official Hidden Wiki” of “The Uncensored Hidden Wiki” tegenkomt. Het is echter het beste om weg te blijven van deze spin-off-sites. De meeste Hidden Wiki-sites bieden tot op de dag van vandaag links naar sommige delen van het dark web die je niet zou willen bezoeken. De beste manier om hiermee om te gaan, is door gewoon vast te houden aan de categorieën die relatief risicovrij zijn.

Link naar de verborgen wiki: http://zqktlwiuavvvqqt4ybvgvi7tyo4hjl5xgfuvpdf6otjiycgwqbym2qad.onion/wiki/index.php/Main_Page

2. DuckDuckGo

DuckDuckGoDuckDuckGo is een zoekmachine die ook beschikbaar is op het oppervlakteweb. In tegenstelling tot andere zoekmachines, verzamelt of deelt DuckDuckGo uw persoonlijke informatie niet. De zoekmachine is ideaal als u volledig anoniem wilt zijn op internet. Op het dark web wordt het gebruikt omdat het ook .onion-websites toont. De meeste reguliere oppervlaktezoekmachines indexeren geen .onion-websites. Een gewone zoekmachine brengt je dus nergens op het dark web, maar DuckDuckGo wel.

Link naar DuckDuckGo: https://3g2upl4pq6kufc4m.onion/

3. Kaars

Deze site met de toepasselijke naam is er om je te helpen je weg te vinden door het donkere web, figuurlijk gesproken. Candle is een zoekmachine voor alleen het dark web en functioneert in feite net als Google, behalve dat het lang niet zo nuttig is. Het dark web is gewoon niet ontworpen om netjes georganiseerd en geïndexeerd te worden. Het hele doel van de meeste services op het dark web is om verborgen te blijven, behalve voor een selecte groep mensen die “op de hoogte” zijn. Daarom moet Candle worden gezien als een klein hulpmiddel, een kleine kaars in een lange donkere gang. Met de zoekmachine kunt u in het donker een klein beetje duidelijker zien, maar niet veel. Wees ook op uw hoede wanneer u op links klikt die de Candle-zoekmachine aanbiedt, aangezien deze niet worden gefilterd op kwaadaardige of illegale inhoud. Zoals altijd bij het surfen op het dark web, moet u gezond verstand gebruiken en waakzaam blijven.

Link naar kaars: http://gjobqjj7wyczbqie.onion/

4. Niet slecht

Dit is een andere zoekmachine op het dark web. Deze site is interessant omdat het rechtstreeks in tegenspraak lijkt te zijn met zijn eigen mission statement, namelijk een “bijdrage aan wat men hoopt een groeiend schild te zijn tegen de tirannie van een intolerante meerderheid.” Ze accepteren geen donaties en ze verbieden ten strengste illegale inhoud zoals kinderpornografie, wapens, verdovende middelen of andere illegale inhoud.

Dit belet echter niet dat de site links naar illegale verborgen services host. Als u bijvoorbeeld “cocaïne” opzoekt, vindt de Not Evil-zoekmachine een aantal links naar online markten, gidsen of verwijzingssites die verband houden met de illegale stof. Not Evil heeft ook een chatservice waar elk lid een nieuw onderwerp kan maken. Deze onderwerpen variëren van verstoord tot verdorven. De meeste inhoud is echter spam.

Het is redelijk om aan te nemen dat hackers, oplichters en zelfs wetshandhavers op dergelijke chatdiensten te vinden zijn. Wetshandhavers begeven zich soms op het dark web in een poging kwaaddoeners te betrappen en kunnen u zelfs proberen te misleiden tot illegale activiteiten als onderdeel van een ‘honingpotoperatie’.

Link naar niet kwaad: http://hss3uro2hsxfogfq.onion/

5. SearX

Searx is nog een andere zoekmachine die u zowel op het reguliere als op het donkere web kunt gebruiken. Het voordeel van SearX is dat u uw zoekopdrachten ongelooflijk gedetailleerd kunt maken. U kunt zoeken naar bestanden, afbeeldingen, kaarten, muziek, nieuws, wetenschap, posts op sociale media, video’s en nog veel meer. Dus, als u op zoek bent naar iets ongelooflijk gedetailleerd, dan is SearX de zoekmachine die u moet gebruiken.

Link naar SearX: http://ulrn6sryqaifefld.onion/

Sectie 2: Dwell

Het dark web staat vol met verrassende sites. Een daarvan is Facebook. Hoewel we u niet aanraden om u aan te melden bij Facebook voor enige vorm van online bescherming, valt het op dat deze sociale mediasite zo enorm aanwezig is op het dark web.

6. Facebook

Dit is een spiegelwebsite van de echte Facebook. Door een Facebook-account aan te maken via het dark web, kunt u proberen dit volledig anoniem te doen. Dit kost echter veel werk, omdat, zoals we weten, Facebook graag alle gegevens verzamelt die ze kunnen.

Wat nog belangrijker is, deze spiegelversie van het sociale netwerk is een manier om censuur door de overheid te omzeilen. Sommige regimes censureren sociale media of maken ze volledig ontoegankelijk voor hun mensen. Ze doen dit om elke vorm van oppositie te elimineren. Door de dark web-versie van Facebook te gebruiken, kunnen mensen proberen anoniem te blijven.

Link naar de Facebook-spiegel: https://www.facebookcorewwwi.onion/

7. BlockChain

Hoewel Bitcoins nu pas populair worden bij het grote publiek, is het al jaren de valuta van het dark web. Het zal geen verrassing zijn dat er veel cryptocurrency-websites op het dark web zijn. Op de BlockChain-website kunt u uw cryptocurrencies beheren, kopen en verkopen.

Bovendien kunt u controleren hoe uw aandelen het doen om te zien of dit het juiste moment is om te kopen of verkopen. Omdat bitcoins worden gebruikt om producten op het darkweb te kopen, is het geen wonder dat er ook een virtuele portemonnee is.

Link naar BlockChain: https://blockchainbdgpzk.onion/

8. Bibliomaniac

Het dark web is onder meer een plek waar ideeën over een groot aantal problemen worden gedeeld. Bovendien worden intellectuele gesprekken aangemoedigd. Er zijn veel websites op het dark web die boeken of online boekenclubs aanbieden en Bibliomaniac is daar een van. Kijk eens naar de grote rijkdom aan kennis als je ooit op het dark web terechtkomt.

Je kunt echt elk boek op deze website vinden. Pas op dat je geen auteursrechtelijk beschermd materiaal downloadt, want dat is illegaal.

Link naar Bibliomaniac: http://mx7rwxcountermqh.onion/ Bijwerken: Deze site is offline gehaald. Als het weer tot leven komt of als er een even goede site opduikt, wordt deze op deze pagina geplaatst.

9. Tor Metrisch

Tor The Onion Router LogoOp de Tor Metric vind je meer informatie over het Tor Project. Als u geïnteresseerd bent in privacy en hoe het Tor-project werkt, kan deze website u enig inzicht geven. Bovendien, als je Tor en het dark web onderzoekt voor een schoolproject, kan deze website je helpen met statistieken. U kunt onder meer zien hoeveel mensen de Tor-browser gebruiken en hoeveel .onion-websites er zijn. De statistieken van Tor-gebruikers kunnen u ook een goede indicatie geven van hoeveel activiteit er op het dark web is, hoeveel verborgen services er zijn en waar de meeste gebruikers op het dark web vandaan komen.

Enkele leuke weetjes:

  • Slechts ongeveer 6% van de Tor-gebruikers gebruikt de browser om toegang te krijgen tot het dark web.
  • Enkele van de meest productieve Tor-gebruikers komen uit landen met een relatief kleine populatie, zoals Duitsland of Nederland.
  • De Tor-browser is alleen al in 2019 ongeveer een half miljoen keer gedownload.

Link naar Tor Metric: http://rougmnvswfsmd4dq.onion/

10. Verborgen antwoorden

Verborgen antwoorden kunnen worden beschreven als een darkweb-versie van Reddit of Quora. U kunt elke vraag stellen zonder censuur. Anderen in de community zullen proberen uw vragen te beantwoorden. Het kan ook leuk zijn om gewoon rond te kijken. Onthoud dat dit een ongefilterd deel van internet is en dat u mogelijk gesprekken tegenkomt die u niet wilt zien.

Dit is ook een geweldige plek om vragen te stellen over het dark web, als je nieuw bent op dit deel van internet. Het is echter een veiliger optie om enkele darkweb-subreddits te bezoeken voor specifieke vragen op het darkweb.

Link naar verborgen antwoorden: http://answerstedhctbek.onion/

11. Veilige drop

Veilige dropSecure Drop is een plek waar klokkenluiders en journalisten elkaar kunnen ontmoeten. Het dark web is de enige manier waarop klokkenluiders de kans krijgen om hun informatie te delen zonder er zeker van te zijn dat ze worden gevolgd. Klokkenluiders beschikken over schadelijke informatie over een bedrijf of overheid en proberen dit te delen met journalisten. Als ze dat op het oppervlakteweb doen, worden ze waarschijnlijk opgespoord en in sommige gevallen gestraft. Secure Drop is een .onion-website die de privacy van klokkenluiders en journalisten over de hele wereld beschermt. Veel belangrijke publicaties hebben de kracht van anonieme klokkenluiders op het dark web gerealiseerd en hebben hun eigen SecureDrop-URL opgezet. Enkele opvallende voorbeelden zijn: Forbes: http://t5pv5o4t6jyjilp6.onion/, The Financial Times: http://xdm7flvwt3uvsrrd.onion/ en Reuters: http://smb7p276iht3i2fj.onion/.

Link naar Secure Drop: http://secrdrop5wyphb5x.onion/

Deel 3: E-mail

Naast Outlook en Gmail zijn er tal van e-mailproviders. Kijk eens rond naar enkele van de geweldige services die gratis worden aangeboden.

12. ProtonMail

ProtonMail is een Zwitserse versleutelde e-mailservice die tot de allerbeste e-mailclients behoort. Ze gebruiken end-to-end-codering en houden geen logboeken bij. Bovendien hoef je ze geen persoonlijke informatie te geven als je een account wilt aanmaken.

Link naar ProtonMail: https://protonirockerxow.onion/

13. SecMail

SecMail is de afgelopen jaren een van de meest gebruikte e-mailproviders voor darkweb geworden. Hoewel ze slechts 25 MB per gebruiker opleveren, is dit vaak meer dan genoeg voor PGP-gecodeerde berichten. Dit is echter waarschijnlijk niet voldoende als u het als uw standaardpostservice wilt gebruiken.

Link naar SecMail: http://secmailw453j7piv.onion/

14. Mailpile

Mailpile is een andere e-mailclient die tot doel heeft uw e-mails uit handen van anderen te houden. Het versleutelt uw e-mails en u kunt uw eigen e-mails opslaan zonder ze in de cloud te hoeven delen. Een ander groot pluspunt is dat het gratis open source-software is.

Link naar: http://clgs64523yi2bkhz.onion/

Sectie 4: Diversen

15. Het schaken

Op deze website kun je met een vreemde een spelletje onschuldig schaken, niets meer, niets minder, gewoon schaken. Ze presenteren u de uitgebreide spelregels en door een eenvoudig account aan te maken kunt u beginnen met spelen. De website heeft tot doel een rustige plek te creëren waar schaakliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten.

Link naar The Chess: http://theches3nacocgsc.onion/

16. Tor Kittenz

Het dark web heeft een interessante relatie met katten. Een beroemde dark web cat-website is Anonymous Cat Fact, maar het lijkt erop dat deze niet meer bestaat. Gelukkig staat het dark web vol met willekeurige websites met katten. Op Tor Kittenz kun je willekeurige foto’s van katten zien. Je kunt veel van deze gekke soorten websites vinden op het dark web.

Link naar Tor Kittenz: https://mqqrfjmfu2i73bjq.onion.link/

Waarschuwing

Nieuwsgierigheid is iets moois, maar onthoud dat het ook de kat heeft gedood! Het kan interessant zijn om een ​​kijkje te nemen op het dark web, maar het is ook behoorlijk gevaarlijk. Voor je het weet, had je op een beschadigde link kunnen klikken en is je computer mogelijk geïnfecteerd met malware. Daarom raden we je aan om daar niet heen te gaan als je daar geen goede reden voor hebt.

Als je even wilt rondkijken, zorg dan dat je een aantal beveiligingsmaatregelen neemt om jezelf te beschermen tegen online aanvallen.

Veiligheids maatregelen

VPN-schild

Een bezoek aan het dark web is niet zonder risico’s, daarom raden we u aan de volgende maatregelen te nemen om u en uw apparaat te beschermen.

Allereerst heb je goede anti-malware software nodig. Om te voorkomen dat uw apparaat wordt geïnfecteerd met virussen of spyware, moet u goede anti-malware installeren. Dit type software is essentieel, zelfs als u alleen op het web surft.

Ten tweede moet je een goede VPN vinden. Een VPN (Virtual Private Network) is software die al uw internetverkeer codeert en uw echte IP-adres verbergt. Voor de zekerheid kun je het beste een VPN gebruiken, zodat niemand kan zien dat je het dark web bezoekt. Bovendien kunnen hackers op het dark web uw acties niet herleiden tot uw persoonlijke IP-adres. Enkele goede VPN-providers zijn ExpressVPN, NordVPN en IPVanish.

Ten slotte moet u uw gezond verstand gebruiken. Klik niet op links die u niet vertrouwt en vul geen persoonlijke informatie in op het dark web.

Laatste gedachten

Het dark web klinkt mysterieus en misschien zelfs eng, maar sommige .onion-websites zijn erg alledaags. Voor gewone internetgebruikers is er niet echt een goede reden om daarheen te gaan. Maar als je dat doet, wil je misschien een van deze 10 websites bezoeken. Onthoud dat er veel louche zaken gaande zijn op het dark web, dus klik niet op iets dat je niet vertrouwt.

Gebruik je gezond verstand en heb plezier bij het verkennen!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me