The Dark Web Dictionary: definicions per a tot Dark Net | VPNoverview.com

El web fosc està ple d’argot especialitzat i xerrada tècnica. Moltes persones actives a la web fosca utilitzen abreviatures poc clares per als nouvinguts. És per això que pot ser útil un petit resum dels termes que s’utilitzen regularment. Si voleu saber-ne més podeu llegir el nostre article sobre la web fosca o la nostra guia que us explica com arribar-hi. A més, tenim una llista de llocs web a la fosca web que és possible que val la pena visitar.


2FA

2FA és curt per a l’autenticació de dos factors. Aquesta és una manera més elegant de protegir un compte. En lloc de confiar només en la vostra contrasenya, amb 2FA heu d’identificar-vos per segona vegada per accedir al vostre compte. Sovint, això funciona amb un codi que s’envia al vostre telèfon intel·ligent. Aquest mètode dificulta que els delinqüents pirates el vostre compte.

Alphabay

Alphabay va ser el mercat web més fosc després del tancament de la seda original. Quan Silk Road es va tancar, la majoria dels compradors van acudir a Alphabay. No obstant això, al cap d’uns anys, Alphabay també va ser enderrocat per les forces de l’ordre.

Blockchain

Blockchain és la tecnologia subjacent de Bitcoin. Funciona com un registre públic per assegurar el compliment entre els seus usuaris. Teòricament elimina la necessitat de bancs privats.

Botnet

Una botnet és una xarxa de dispositius que han estat infectats amb un virus. Per això, el hacker pot operar tots aquests dispositius infectats al mateix temps. Aquestes xarxes es poden utilitzar en atacs de DDoS i a vegades es venen a la web fosca.

Ponts

Els ponts són nodes que podeu utilitzar per accedir a la xarxa Tor, tot i que el vostre país té prohibida aquesta xarxa. Un pont el farà aparèixer com si estigués entrant a la xarxa des d’un lloc diferent. Per això, les restriccions locals ja no s’apliquen. Algunes persones també l’utilitzen com una forma d’evitar que el seu ISP sàpiga que accedien a la xarxa de Tor. A causa de que la quantitat de ponts és limitada, s’utilitza el fregament per raons frívoles. Especialment perquè la gent d’alguns països necessita aquest tipus de programes per obtenir llibertat en línia.

BTC

BTC és l’acrònim de Bitcoins. Encara és la criptomoneda més utilitzada i popular.

Clearnet

En poques paraules, el claarnet és tot el que podeu trobar a Internet mitjançant un motor de cerca com Google. Tots els llocs web que estan públicament disponibles i no requereixen cap tipus de registre ni de credencials de registre. Tot i això, això no vol dir que els llocs web que requereixen un registre d’inici no necessàriament formin part del clarificador.

CP

El CP és curt per a la pornografia infantil. Malauradament, la web fosca conté una sèrie de xarxes de pedòfils a través de les quals els seus membres poden intercanviar materials il·lícits. És un procés continuat perquè els agents de la llei de tot el món intentin enderrocar aquestes xarxes. Fins i tot hacktivistes com el grup Anonymous han realitzat accions contra aquest tipus de comportament. Per desgràcia, el problema encara existeix. De vegades, els autors són arrestats i condemnats. Tanmateix, la gran majoria d’aquestes comunitats persisteixen.

Darknet

El darknet és un sinònim de la web fosca. Tot i que algunes opinions sobre la definició varien, els dos termes s’utilitzen majoritàriament de forma intercanviable.

Wiki ocult

The Hidden Wiki és una coneguda pàgina web fosca. A primera vista s’assembla molt a la Viquipèdia. Tanmateix, a la wiki oculta trobareu enllaços a pàgines web fosques que s’han agrupat en diferents categories. Això ajuda les persones a navegar per la web fosca. Si us trobeu a la wiki oculta, hauríeu de vigilar que no feu clic en un enllaç a una cosa que no voldríeu veure.

HS

El sistema HS és curt per a “Serveis ocults”. Es tracta de serveis que es troben a la web fosca que s’amaguen perquè no fan un seguiment de l’adreça IP dels seus usuaris ni difonen la seva pròpia adreça IP. La comunicació està permesa, però tots els canals estan enfosquits.

LEA / LE

LEA i LE són breus per a “Agències d’aplicació de la llei / Llei d’aplicacions”. Aquelles persones que volen quedar-se de les seves mans a les sales de xat les fan servir a les sales de xat. Les agències policials estan presents i actives als mercats foscos i intenten atrapar els criminals de mà vermella. Coneix els teus drets i no faci res il·legal. No hi ha res il·legal sobre investigar la web fosca o navegar per la web fosca.

Caixes de misteri

Les fosques caixes de misteri de la web eren una mania a YouTube. Els YouTubers van actuar com si van ordenar caixes de misteri a la web fosca i les van obrir a càmera. Si bé aquests vídeos poden semblar molt esgarrifosos i trepidants, és probable que siguin completament falsos.

.Ceba

.La ceba és la versió web fosca de .com. És el sufix de domini més utilitzat a la web fosca. Va obtenir el seu nom de The Onion Router (Tor). El navegador Tor s’utilitza per accedir al web fosc.

Sistema operatiu (en directe o amfitrió)

El sistema operatiu és curt per al sistema operatiu. Un sistema operatiu en viu pot ser un sistema operatiu que es carrega temporalment des de programari com VirtualBox. Un sistema operatiu host és el sistema operatiu des del qual s’executa l’ordinador, és a dir, Windows o MacOS.

PGP

PGP és curt per a “Bastant bona privadesa”. Es tracta d’un mètode criptogràfic que cada dia s’utilitzen centenars de milers de persones per comunicar-se de forma anònima i segura.

Habitacions vermelles

Les habitacions vermelles són un mite comú de la Dark Web. Moltes persones afirmen que existeixen determinats tipus de llocs web on diverses persones paguen una taxa per accedir a un streaming en directe on poden veure que algú està torturat. Per sort, mai no hi ha hagut informes de sales vermelles que fossin legítimes.

Satoshi Nakamoto

Satoshi Nakamoto és molt probablement un pseudònim per al creador i arquitecte de Bitcoin. Tot i això, és possible i més plausible que diverses persones col·laboressin per crear bitcoin.

Ruta de la Seda

Silk Road va ser la “història d’èxit” original de la web fosca. Un jove va crear una economia de lliure mercat per a la competència de la gent. Va ser tancada el 2013 i va ser coneguda principalment per ser un mercat de drogues i armes..

Restes

Tails significa “The Amnesiac Incognito Live System” i és un sistema operatiu que podeu carregar des d’una unitat USB per navegar de forma anònima per la web fosca. No sortireu informació sobre les vostres activitats a l’ordinador un cop sortiu del sistema.

Tor

Tor és curt per a The Onion Router. Aquest és el protocol que permet visitar la web fosca. El navegador Tor és el navegador més utilitzat per visitar la web fosca.

Venedor

Un venedor és una persona que intenta vendre béns o serveis a la web fosca en un mercat determinat.

VPN

VPN és curta per a una xarxa privada virtual. Una VPN s’utilitza per xifrar les vostres dades i protegir la vostra privadesa en línia.

Denunciant

Un denunciant és algú que exposa les faltes d’una empresa o organització al món. Sovint obtenien aquesta informació interior perquè treballen per a l’organització en qüestió. Els denunciants solen voler romandre en l’anonimat perquè, en cas contrari, seran acomiadats o demandats per compartir la informació secreta. Per aquest motiu, molts denunciants utilitzen el web fosc per entrar en contacte amb els periodistes de forma anònima

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map