S’encarrega de la vostra configuració de privadesa de Google Vista VPNOver

Verificació de privadesa de GoogleTots hem tingut l’experiència de cercar un producte a Google, només perquè els anuncis per a aquest producte apareguin a qualsevol lloc on mirés en línia durant els propers dies. La publicitat orientada és la font principal d’ingressos de Google. Google millora encara més les seves dades sobre vostès per proporcionar millor informació als anunciants. Ho fan mitjançant la supervisió de la vostra ubicació mitjançant l’aplicació Google i els mapes de Google. A més, consten quins vídeos de YouTube cerqueu i mireu, i molt més. De fet, la quantitat d’informació que Google pot recopilar sobre vosaltres, és impressionant. El control i l’ajust de la configuració de privadesa de Google és una forma de protegir la vostra privadesa en línia.


Problemes de privadesa i de Google

En un comentari recent publicat a CNBC, el conseller delegat de Duck Duck Go, un motor de cerca per a persones preocupades per la privadesa, va assenyalar la gran quantitat d’informació que Google recopila sobre els seus usuaris. La majoria de llocs web tenen els seguidors de Google amagats al lloc, cosa que permet que Google us faci un seguiment no només quan esteu a la pàgina web de Google, sinó a gairebé tots els llocs web que visiteu durant un dia. Pot pensar que es tracta d’un competidor que espanta la gent, però els números el fan una còpia de seguretat. El congrés dels Estats Units no ha pres gairebé cap mesura en imposar restriccions a la capacitat de Google per aspirar les càrregues d’informació dels seus usuaris. En general, Google es regula per problemes de privadesa. Tot i que el manteniment d’una bona imatge pública és important per a Google, genera ingressos gairebé íntegrament per publicitat orientada. Quant influeixen en les decisions de Google? I què ens diu que Google acaba de treure “Don’t Be Evil” del seu codi de conducta.

Trobar la configuració de privadesa de Google

Com heu observat, la política de privadesa de Google canvia de tant en tant. L’empresa ha facilitat l’accés als paràmetres i controls que necessiteu per gestionar la vostra configuració de privadesa, si sabeu cap a on heu d’anar! A continuació, esbrineu quins ajustaments podeu fer a la configuració per millorar la vostra privadesa.

Un dels primers llocs per visitar és la pàgina de privadesa de Google. Aquí Google us explica com utilitzen la informació que recopilen per millorar la vostra experiència a Internet i facilitar-vos la vida. Per descomptat, també venen aquesta informació als anunciants. Correspon a vosaltres prendre decisions sobre la informació que compartireu i la que preferiu mantenir en privat. Tot i això, utilitzar Google sempre us costarà.

Compte de Google benvingut

Des de la pàgina de privadesa, podeu accedir a la pàgina “El meu compte” que us permetrà començar a modificar la vostra configuració de privadesa. Una de les àrees més destacades d’aquesta pàgina és la secció “Iniciar sessió i seguretat”. Aquí podeu canviar la vostra contrasenya i controlar els dispositius que s’han fet servir per iniciar la sessió al vostre compte de Google. L’actualització de la vostra contrasenya amb una combinació forta de manera regular és una bona mesura de seguretat.

Revisió de privadesa petitaTambé veureu una àrea marcada com a “Control de privadesa”. D’aquesta manera, us oferirem les diverses opcions de privadesa que podeu canviar a Google. Feu clic a “Comença” per iniciar el procés d’actualització de la configuració de privadesa.

Quina configuració podeu canviar?

A la pàgina de revisió de privadesa, podeu ajustar la configuració a la vostra preferència. No només això us ofereix la possibilitat de obtenir més privacitat, sinó que també us mostra quins tipus de dades recopila Google. A continuació, podeu llegir totes les seccions i com ajustar la configuració. Trobareu que Google recopila informació sobre tot, des de les coses que cerqueu fins als llocs que heu visitat.

Activitat web i d’aplicacions

Google fa un seguiment habitual dels llocs que visiteu a Internet mentre fa servir el navegador Chrome. A més, fan un seguiment de les aplicacions que feu servir al telèfon, dels tipus de coses i dels llocs que cerqueu, entre d’altres. Quan comenceu a escriure una cerca web o una adreça d’internet, Google ofereix suggeriments que podrien completar la vostra cerca. Aquests suggeriments provenen de l’anàlisi del vostre perfil. Això fa que la vostra navegació sigui més ràpida i intuïtiva. Google comparteix aquesta informació a tots els dispositius i entre aplicacions com Chrome, Maps, Google Assistant i altres.

Per canviar aquest comportament, heu de fer clic a “Gestiona el web & Activitat de l’aplicació “, a la pantalla següent, feu clic a” Configuració de canvi “. A la següent pantalla, finalment podeu desactivar aquesta opció o limitar les aplicacions a les quals Google recopila informació.

Activitat web

Historial d’ubicacions

L’ús de l’historial d’ubicacions de Google pot ser una de les funcions més preocupants de Google per a aquells que es preocupen de la seva privadesa. L’empresa pot predir si aneu en bicicleta, caminant o en cotxe en funció de la informació de la vostra ubicació. Google també us fa un seguiment a través de Wi-Fi a prop i us pot fer el seguiment mitjançant Bluetooth, fins i tot si teniu Bluetooth desactivat. A canvi, Google proporcionarà informació sobre el trànsit a les vostres rutes habituals i anuncis orientats en funció de la vostra ubicació. Google ho fa analitzant les rutes habituals que inclourien la vostra adreça de casa, el lloc de treball, on deixar els fills fora de l’escola i la barra que us va agradar després de la feina.

Google insisteix que no venen aquesta informació als anunciants. Tanmateix, si busqueu un restaurant a prop, utilitza la vostra ubicació per fer millors suggeriments. Això fa que la publicitat a través de Google sigui més valuosa per a les empreses.

Si preferiu desactivar el seguiment d’ubicacions de Google, a la pantalla “Control de privadesa”, feu clic a “Gestiona l’historial d’ubicacions”. Això us portarà a un mapa que mostri tots els llocs que heu visitat. Des d’aquí, feu clic a “Administrar l’historial d’ubicacions” i arribareu finalment a una pantalla on podreu desactivar el seguiment d’ubicacions de Google.

Historial d'ubicacions

Informació del dispositiu

La informació del dispositiu permet que Google reconegui els noms dels contactes del telèfon, reconegui els esdeveniments del calendari i les aplicacions que feu servir. Google utilitza aquesta informació per reconèixer-la quan li demaneu que truqui a un contacte que heu emmagatzemat. Per desactivar aquesta funció, feu clic a Gestiona la informació del dispositiu i, a continuació, feu clic a Canvia la configuració per arribar a la pantalla on podeu desactivar aquesta informació..

Informació del dispositiu

Activitat de veu i àudio

Quan dius “Hola Google”, això provoca l’assistent de Google a escoltar i a obeir les ordres que s’indiquen a continuació. Per estar a punt d’escoltar-vos en qualsevol moment que ordeneu les ordres, el vostre dispositiu ha d’estar escoltant contínuament les paraules de disparador. Hi ha alternatives, però. Podeu restringir Google Voice només a l’escolta quan l’activeu amb una acció específica. Per exemple, és possible que mantingueu premut el botó d’inici per obrir l’assistent i escoltar un ordre.

Google també registra la vostra veu per facilitar que l’aplicació us entengui. Si no es tracta d’una funció que preferiu activar, des de la finestra de “Verificació de la privadesa”, feu clic a “Gestiona la veu & Activitat d’àudio ”. Des de la “Veu & Pantalla d’activitat d’àudio “, feu clic a” Configuració de canvi “. Es mostrarà una pantalla on podeu desactivar la funció de gravació de veu.

Activitat de veu

Historial de cerques de YouTube i historial de visualització

Quan pensis en el motor de cerca de Google, probablement tinguis en compte la pantalla de Google.com on realitzes la majoria de les cerques. Tot i això, YouTube, un programa de Google, té més de mil milions d’usuaris. Cada any milions d’usuaris cerquen a YouTube informació, vídeos, entreteniment i molt més. Google registra les dades i les utilitza per ajudar a crear “experiències més personalitzades als serveis de Google”. Això vol dir que una cerca a YouTube es distribuirà en tots els serveis de Google que utilitzeu per crear un perfil més personalitzat dels vostres gustos i disgustos.

Podeu gestionar les vostres dades i desactivar aquesta funció per mantenir la vostra informació personal més privada. A la secció de “Verificació de privadesa”, feu clic a “Gestiona l’historial de cerques de YouTube”. Això us portarà a la pàgina d’activitats, on podeu suprimir les cerques de YouTube del vostre registre. Tot i que no hi ha una manera d’esborrar totes les cerques alhora, podeu fer clic als tres punts al costat de la data i fer clic a Eliminar per esborrar totes les cerques d’aquest dia. També podeu cercar les coses que heu cercat i que vulgueu suprimir pel registre. A la part superior, escriviu “Justin Bieber” per trobar cada vegada que cerqueu Justin Bieber. A continuació, podeu suprimir cadascuna d’aquestes cerques per ocultar el vostre amor per Bieber, de qualsevol manera.

Feu clic a “Canvia la configuració” i arribareu a una pantalla per impedir que Google enregistri les vostres cerques en el futur. De la mateixa manera, Google conserva un registre dels vídeos que veieu a YouTube. A la pantalla “Control de privadesa”, feu clic a “Gestiona l’historial de visualitzacions de YouTube”. Això us portarà a la pantalla d’activitats on podeu cercar i eliminar els vídeos de YouTube que heu vist del registre de Google. Feu clic a “Canvia la configuració” per evitar que Google segueixi els vídeos futurs que veieu a YouTube.

Historial de YouTube

Altres passos per protegir la vostra privadesa

L’abast de Google a través d’internet és àmplia i la majoria de nosaltres ha confiat en els serveis que Google ofereix. Això fa gairebé impossible evitar que Google segueixi alguna de les vostres dades en línia. Hi ha algunes coses que pots fer per reduir la teva petjada a Google, a més dels passos que es descriuen anteriorment. Difondre les cerques en diferents motors de cerca permet que qualsevol empresa creï una imatge total de qui sou. L’ús de diferents navegadors per accedir a diferents tipus d’informació també pot ajudar a esborrar la informació en línia.

Si utilitzeu una VPN per connectar-vos a Internet, podreu posar un intermediari entre la informació que cerqueu en línia. Simplement fer cerques a Internet, cerques a YouTube i navegar per una VPN pot restringir la informació que Google pot recopilar sobre els vostres hàbits en línia. Penseu a registrar-vos per un servei VPN de qualitat per ajudar a salvaguardar la vostra privadesa.

Recordeu que això no funcionarà si teniu la sessió iniciada a qualsevol dels vostres comptes de Google. Això inclou coses com YouTube i Gmail. Tanmateix, si canvieu la configuració del vostre compte de Google, ja podeu limitar el que Google sap de vosaltres!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me