Quines són les regles i les multes relacionades amb la descàrrega? | Vista VPNOver

El “fregament” entre els descarregadors de torrents i els productors de música, pel·lícules i altres suports ha estat un tema de gran controvèrsia els darrers anys. Tanmateix, l’inici d’aquest número es pot remuntar fa més de dues dècades.


Napster va venir per primera vegada en línia el 1999 com a servei de peer-to-peer (P2P) per compartir música en línia. Va explotar en popularitat guanyant 80 milions d’usuaris en pocs anys. De fet, va ser tan popular que la indústria musical va actuar per tancar Napster el 2001. Des de llavors, el Congrés dels Estats Units i altres òrgans legislatius han actuat per crear i imposar restriccions al que es pot descarregar o compartir en línia. Aquestes lleis especifiquen quines descàrregues són il·legals i quines multes poden enfrontar els usuaris per violar aquestes lleis.

Aquests dies, el proverbial llançament de guerra entre els carregadors i els descarregadors de torrents està més centrat en plataformes de torrents com The Pirate Bay i RARBG. A més, l’augment de serveis d’entreteniment de música i vídeo com Netflix i Spotify també ha fet que la gent tingui altres mitjans assequibles i convenients per consumir el contingut de vídeo / música més recent. Tot i això, encara hi ha molta gent que recorre a descarregar torrents.

A més, hi ha una altra cosa pel que fa a la descàrrega que no ha canviat: el desconeixement de la llei no s’excusa d’un càstig, de manera que és millor saber quins actes podrien ser il·legals en baixar contingut en línia i quins càstigs podríeu enfrontar. És per això que en aquest article us ho expliquem tot.

La llei sobre drets d’autor digital del mil·lenni

Madame JusticeEl 1998, els Estats Units van aprovar una modificació al títol 17, la llei que tracta temes de copyright. L’objectiu de la Digital Millennium Copyright Act (DMCA) era actualitzar la llei de drets d’autor per tractar la tecnologia digital. Probablement coneixeu la DMCA quan la trobeu a un vídeo de YouTube que s’ha infringit per violar l’acte. De forma alternativa, podeu veure-ho de vegades quan cerqueu una pel·lícula completa a Google, al final de la pàgina.

Què diu el DMCA sobre la descàrrega?

La DMCA comprèn essencialment tres elements principals.

En primer lloc, prohibeix la creació i distribució de la tecnologia creada amb l’objectiu d’evitar les mesures de protecció de drets d’autor. En segon lloc, estableix càstigs més durs per a les persones que violen els drets d’autor d’algú. Per últim, la DMCA limita la responsabilitat dels proveïdors de serveis d’Internet i dels propietaris de llocs web i plataformes quan un usuari d’aquesta plataforma ha penjat o descarregat contingut que infringeix els drets d’autor. Amb l’objectiu d’aquest article, són fonamentals els dos últims punts.

Com a part, o més aviat com a condició d’aquesta responsabilitat reduïda, si un ISP o un lloc web detecta una infracció dels drets d’autor, accepten eliminar el contingut. Això també es produeix quan a una empresa se li informa de contingut que infringeix els drets d’autor. Quan un titular dels drets d’autor troba un vídeo a YouTube, per exemple, que consideren que viola els seus drets, pot sol·licitar el servei per eliminar-lo. Quan aneu a carregar aquesta pàgina i observeu que YouTube ha tret el vídeo per infraccions a DMCA, normalment és el que ha passat. Per aquest motiu, a YouTube o a qualsevol altra plataforma és més interessant complir aquests avisos. Al cap i a la fi, si eliminen el contingut, no seran responsables.

Mines DMCA

El càstig de les infraccions de DMCA pot incloure sancions civils i penals. Si es troba culpable, es pot exigir a una persona que pagui fins a 2.500 dòlars en danys reals per cada violació. Els infractors reiterats poden fer front a un triple dels danys. Les penes penals inclouen multes de fins a 500.000 dòlars i fins a cinc anys de presó pel primer delicte. Els delinqüents retrets poden fer front a un milió de dòlars en multes i fins a deu anys de presó. Probablement, el tribunal també concedirà una ordre judicial contra el culpable per evitar que se li produeixin més violacions en el futur.

La Llei NET

La Llei NET és breu a la Llei sense robatoris electrònics. Aquesta llei va ser aprovada el 1997 i és un intent de governar la pirateria en línia. La pirateria és quan es copia i distribueix contingut amb drets d’autor, ja sigui per diners o gratuïtament. La Llei NET té com a objectiu frenar la pirateria de música, videojocs, pel·lícules i programari.

La categoria Menor i la Gran

La Llei NET es divideix en dues categories. La categoria inferior criminalitza la infracció dels drets d’autor de materials amb un valor d’almenys 1.000 dòlars. La categoria més gran inclou l’obtenció de material amb drets d’autor d’almenys 2.500 dòlars i inclou almenys 10 còpies de material en 180 dies. Tingueu en compte que la categoria inferior no requereix que el violador hagi obtingut beneficis del material. També cal destacar que el valor del material és acumulatiu. Si un infractor penja una cançó que es descarrega 100 vegades, cada baixada afegirà al valor comptat contra ell.

NET Acte Fines

El càstig per a la categoria inferior inclou multes de fins a 100.000 dòlars i fins a un any de presó. Per a la categoria més gran, la Llei NET preveu penes de fins a 250.000 dòlars i fins a cinc anys de presó. A més d’aquestes sancions penals, el titular dels drets d’autor també pot sol·licitar reclamacions civils pel valor del contingut amb drets d’autor.

La Llei sobre el frau i l’abús informàtic

La Llei de frau i abús informàtic (CFAA) està dissenyada per orientar-se específicament a la pirateria informàtica. Mentre es va aprovar originalment el 1986, la llei ha estat modificada diverses vegades. Els canvis més recents el van portar en virtut de la Llei d’aplicacions i restitució del robatori d’identitats. La llei dóna al govern federal poders molt amplis per contrarestar qualsevol activitat informàtica que consideri que pot amenaçar el govern, la banca o les empreses.

Si bé està dissenyada específicament per orientar-se a la pirateria informàtica, aquesta llei, en la seva interpretació més àmplia, es pot utilitzar per orientar qualsevol descàrrega il·legal d’informació. L’activitat de l’acte també es pot utilitzar per castigar aquells que no estiguin directament implicats en aquests delictes. Per exemple, si el vostre amic descarrega il·legalment música o vídeos i us els transmet, pot ser que el CFAA usi per castigar-vos.

El CFAA també cobreix específicament l’accés o l’ús no autoritzat d’un ordinador o servei informàtic. Això vol dir que si utilitzeu un programari o lloc web d’una manera fora dels termes del servei que vau acordar, podríeu cobrar-vos amb el CFAA. Per exemple, Facebook prohibeix utilitzar el seu servei amb un nom fals. Si creeu un compte que no utilitza el vostre nom real, tècnicament incompliu el CFAA.

CFAA Mines

Hi ha moltes sancions diferents per la violació de les diferents parts del CFAA. Un primer delicte, però, pot ser castigat amb fins a cinc anys de presó i multes. Algunes porcions de la CFAA proporcionen penes de vida a la presó si es considera un reincident. Les multes poden anar des d’uns quants milers de dòlars fins a milions de dòlars.

Quins països permeten i apliquen les multes de baixada?

Fins ara, ens hem centrat principalment en les lleis relatives a la descàrrega als Estats Units. Tanmateix, hi ha altres països en què podríeu enfrontar-vos a una multa i un càstig fortament quan descarregueu material amb copyright. Per fer-vos una idea de la situació en altres països del món, us vam incloure un quadre útil a continuació que us mostra alguns països que permeten i no castiguen la descàrrega per a ús personal, alguns països on podeu obtenir una multa de descàrrega i alguns que de manera activa. fer complir les multes de baixada.

Descàrrega permesa (per a ús personal)
Baixar multes (no aplicades)
Baixar multes (aplicades)
PolòniaArgentinaBèlgica
EspanyaAustràliaFinlàndia
SuïssaBrasilFrança
CanadàAlemanya
XinaÍndia
ColòmbiaJapó
República TxecaMalàisia
DinamarcaNova Zelanda
EgipteEmirats Àrabs Units
GrèciaRegne Unit
IranEstats Units
Israel
Itàlia
Letònia
Mèxic
Holanda
Filipines
Portugal
Romania
Rússia
Singapur
Eslovàquia
Eslovènia
Sud-Àfrica
Uruguai

A la majoria de les parts d’Europa, la descàrrega il·legal pot provocar una multa o una advertència de la policia local. També és així als Estats Units i a altres parts del món. Japó, Índia i Malàisia tenen totes lleis contra la descàrrega il·legal. Si viviu en un d’aquests països o visitareu aviat, assegureu-vos que no acabareu amb una multa elevada! Busqueu formes legals per veure les vostres pel·lícules, escoltar la vostra música o jugar als vostres jocs. Normalment podeu confiar en serveis com Netflix, Spotify i Steam. Sabem que aquests serveis sovint fan complir les seves pròpies restriccions, com ara les geo-restriccions que Netflix fa complir. Per sort, però, hi ha algunes maneres fàcils d’evitar aquestes restriccions. Per exemple, podeu accedir fàcilment a la versió nord-americana de Netflix on vulgueu, canviant la vostra adreça IP amb una VPN.

Noticia important: les lleis poden canviar. Abans d’iniciar-se en la baixada, assegureu-vos sempre que tingueu present les lleis actuals del país on esteu. D’aquesta manera, sempre sabreu exactament què és i no us ho permeten. Això també passa per utilitzar maneres d’evitar les restriccions geogràfiques, en aquest cas també heu d’assegurar-vos de llegir els acords d’usuari que teniu obligats i actuar d’acord amb aquests.

Quins països bloquegen els llocs web de baixada?

En alguns països, els llocs web de descàrrega (torrent) com ara The Pirate Bay no són accessibles a causa dels geo-blocs en línia. Amb la configuració d’aquests blocs, les autoritats intenten evitar que els civils trobin llocs web on descarregar contingut il·legal. A continuació, es mostren tots els països que saben que bloquegen llocs web amb descàrrega (il·legal).

Països on s’han bloquejat els llocs web de descàrrega (torrent):

 • Argentina
 • Austràlia
 • Àustria
 • Bèlgica
 • Xina
 • Dinamarca
 • Finlàndia
 • França
 • Alemanya
 • Grècia
 • Índia
 • Indonèsia
 • Iran
 • Irlanda
 • Itàlia
 • Letònia
 • Malàisia
 • Holanda
 • Nova Zelanda
 • Noruega
 • Portugal
 • Qatar
 • Romania
 • Rússia
 • Aràbia Saudita
 • Singapur
 • Sud-Àfrica
 • Espanya
 • Suècia
 • Turquia
 • Emirats Àrabs Units
 • Regne Unit

Quin tipus de multes us pot esperar?

No tots els països que donen multes per descàrrega il·legal ho fan de la mateixa manera o de la mateixa quantitat. La suma de la multa pot variar molt segons el lloc on es trobi. A Alemanya, per exemple, els individus capturats que descarreguen contingut amb drets d’autor poden esperar una multa d’entre 900 € i 1000 €. Una dona dels EUA es va veure obligada a pagar 80.000 dòlars per cançó descarregada, que va baixar a uns 1,9 milions de dòlars per 24 cançons. En alguns països, la descàrrega il·legal pot fins i tot donar lloc a una pena de presó, segons la gravetat del crim. Al Japó, podríeu obtenir una multa per valor de 25.700 dòlars o acabar a la presó fins a dos anys.

No tots els descarregadors il·legals acabaran pagant el preu per les seves accions. Enviant multes elevades a poques persones, les autoritats intenten demostrar com poden ser els càstigs greus. D’aquesta manera esperen espantar els altres delinqüents d’aquesta manera. Les conseqüències reals difereixen per cas. Si descarregueu una pel·lícula il·legal al Japó, no sereu enviats a la presó de seguida, tot i que hi ha possibilitat que acabi. La taula següent mostra una indicació de les possibles conseqüències de la descàrrega il·legal de diferents països.

País
Possibles conseqüències
BèlgicaMines fins a 65.000 €
AlemanyaMultes entre 900 i 1000 €
FinlàndiaUn home va rebre una multa de 2.200 €
FrançaFins a 300.000 € i tres anys de presó
ÍndiaFins a tres anys de presó
JapóFins a dos anys de presó o una multa màxima de 25.700 dòlars
MalàisiaDe mitjana, aproximadament 430 € (convertits) per cançó descarregada
Nova ZelandaMines fins a 15.000 dòlars
Emirats Àrabs Units1.200 dòlars per “acte de pirateria”
Estats UnitsUna dona havia de pagar 80.000 dòlars per cançó de descàrrega (1,9 milions de dòlars en total)
Regne UnitFins a tres anys de presó i una multa de 150.000 £

Assessorament final

Les lleis i multes per descàrrega il·legal poden ser confuses. El fet que els usuaris siguin potencialment responsables d’errors fins i tot aparentment innocents pot fer que molta gent sigui incòmoda amb descàrregues de qualsevol tipus. Com que l’edat de la informació és encara força jove, encara s’estan redactant les lleis per governar-la i potser no és una bona representació de la justícia en tots els casos. El millor és llegir els termes del servei per a llocs web i programari. I cal tenir especial cura per evitar descàrregues de legalitat qüestionable.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map