Què tan segura és una connexió Bluetooth? | VPNoverview.com

El Bluetooth és un mètode sense fil de transferència d’informació d’un dispositiu a un altre. En la majoria dels casos, el Bluetooth és més segur que el Wi-Fi. Tanmateix, com en qualsevol sistema sense fils, les vostres dades es poden transferir a altres que no teníeu intenció de tenir accés a la vostra informació. I és que només es pot veure compromès la reproducció de música als auriculars Bluetooth. Bluetooth podria revelar una gran quantitat de dades del telèfon mòbil, portàtil o ordinador. Feia temps que coneixíeu els riscos de seguretat i privadesa de l’ús del Bluetooth.


Com funciona el Bluetooth

bluetoothAl segle X, Harald Dinamarca es va convertir en el rei de Dinamarca i va unir el regne amb Noruega. En reconeixement a la importància dels països nòrdics en el món de les tecnologies de telefonia mòbil, la tecnologia per connectar sense fils els auriculars del telèfon mòbil. La tecnologia Bluetooth és un protocol per establir una xarxa local. En aquesta xarxa els auriculars i altres perifèrics poden comunicar-se amb el mòbil i altres dispositius.

Quan connecteu el dispositiu Bluetooth, la informació s’intercanvia amb l’ordinador o el telèfon. Primer ha d’establir que es tracta d’un dispositiu que s’ha connectat abans o per configurar una connexió nova. En ús comú, el telèfon o l’ordinador no es connectaran automàticament amb un dispositiu nou. Com que heu d’aprovar noves connexions, normalment, una connexió Bluetooth està protegida de piratejar dispositius externs que no formen part de la vostra xarxa.

Tanmateix, com de costum, els pirates informàtics troben maneres de superar aquestes proteccions per accedir al vostre telèfon o ordinador. El Bluetooth és un dels protocols de comunicació sense fils més segurs. Però hi ha vulnerabilitats que els hackers poden explotar.

Com accedeixen els pirates informàtics mitjançant Bluetooth

Cap sistema de seguretat és perfecte i el Bluetooth no és una excepció. Les dades entre el dispositiu i el perifèric connectat per Bluetooth es xifren. Però els pirates informàtics treballen constantment per trencar aquest xifrat. Els pirates informàtics són més propensos a xifrar les dades dels dispositius mitjançant versions Bluetooth més antigues. Un cop trencat el xifrat, els pirates informàtics poden escoltar les dades que passen des del dispositiu o des del dispositiu. Toca la contrasenya del banc d’un rellotge més antic connectat a Bluetooth i pot ser que un pirata informàtic pugui recollir les dades.

Una de les millors funcions del Bluetooth és l’interval a què us podeu connectar al vostre dispositiu. Podeu allunyar-vos del telèfon del vostre pupitre i, encara, traure missatges de la vostra rellotge intel·ligent. Però aquest rang també permet que els pirates informàtics tinguin molt espai per intentar interceptar el senyal. Ja sigui al gimnàs o a la vostra cafeteria local, és possible que un pirata informàtic pogués descalçar-se al senyal Bluetooth.

auricular bluetoothAlguns auriculars tenen vulnerabilitats de seguretat que els faciliten els pirates. Una vegada que un pirata informàtic et trenca els auriculars, els és fàcil escoltar-los o simplement enregistrar les teves converses. Un pirata informàtic podria obtenir informació personal per utilitzar-lo en contra. La majoria de les empreses necessiten informació personal per verificar la seva identitat quan truqueu. Un hacker que escolta la seva trucada pot ser capaç de suplantar-vos per robar la vostra identitat. Ell o ella també podrien aprendre la vostra adreça i escoltar-los els debats sobre els propers plans de vacances. Això podria proporcionar una oportunitat fàcil d’entrar a casa vostra quan saben que esteu lluny.

Un altre hack popular us enganya el telèfon per establir una connexió amb un dispositiu nou. Els pirates informàtics superen el requisit per a l’autorització de nous dispositius. Aquest atac requereix més habilitat que molts altres dispositius Bluetooth. Però també es pot proporcionar molta més informació. Un cop el dispositiu hagi establert una connexió, enviarà i rebrà totes les dades sol·licitades sobre la connexió.

Protecció del vostre Bluetooth contra la pirateria

Tot i que és possible que no pugueu protegir-vos de qualsevol amenaça de seguretat possible, alguns senzills passos poden millorar molt la vostra seguretat Bluetooth. Primer, a la configuració del Bluetooth, configureu el dispositiu perquè només es connecti amb dispositius de confiança. Sovint es produirà qualsevol intent d’establir connexions amb nous dispositius. En segon lloc, podeu configurar el vostre dispositiu per requerir un codi pin per establir una connexió nova. Això fa pràcticament impossible que algú pugui enganyar el telèfon per crear una connexió nova.

Una de les millors coses que podeu fer per protegir el vostre dispositiu Bluetooth de cops ràpids o una altra que no tingueu els auriculars piratejats és apagar el vostre Bluetooth quan no el feu servir. En restringir l’oportunitat als atacants d’accedir al vostre Bluetooth, milloreu les vostres probabilitats de mantenir la seguretat. Es poden configurar moltes aplicacions d’automatització, com If This Then That o Tasker, per desactivar automàticament el Bluetooth quan deixeu una ubicació o us desconnecteu d’un dispositiu. No només es pot millorar la vostra seguretat, sinó que també es redueix una mica més la durada de la bateria del dispositiu.

No us han de preocupar només els hackers

Podríeu pensar que els pirates informàtics són l’única amenaça que us ha de preocupar d’intentar utilitzar el vostre Bluetooth de manera que no ho aprovàveu. Malauradament, això no és així. Moltes aplicacions, incloses les aplicacions populars de Facebook, Google i d’altres, poden utilitzar el Bluetooth del dispositiu per supervisar constantment la vostra ubicació.

Marcador d'ubicació del telèfon intel·ligentQuan apagueu el Bluetooth del dispositiu, deixa de transmetre, però encara reconeix els senyals Bluetooth propers al dispositiu. Els fabricants d’aplicacions poden utilitzar informació sobre els senyals Bluetooth que arriben al telèfon per indicar la vostra ubicació. Molts fabricants d’aplicacions deletrenen a la declaració de privadesa que utilitzaran el Bluetooth per fer el seguiment de la vostra ubicació. Això significa que aquestes empreses poden fer un seguiment de les adreces de casa i de la feina quan visiti un nou metge, els llocs preferits per comprar i molt més sobre la seva vida. El Bluetooth és un senyal de seguiment molt precís.

Podeu protegir la vostra privadesa d’aquesta invasió del Bluetooth per part dels creadors d’aplicacions. Llegiu atentament la declaració de privadesa per veure si les aplicacions que esteu utilitzant fan ús del Bluetooth en el seguiment de la seva ubicació. Com que el seguiment d’ubicacions necessita el vostre permís, podeu desactivar el permís del dispositiu per a aquestes aplicacions. És important tenir en compte que, fins i tot si els serveis d’ubicació i el Bluetooth estan desactivats al dispositiu, els fabricants d’aplicacions poden fer un seguiment de la vostra ubicació mitjançant Bluetooth sempre que no desactiveu els permisos per a l’aplicació.

Protegeix la teva privadesa i seguretat seguint unes regles simples amb Bluetooth. Desactiveu el Bluetooth quan no s’utilitzeu, connecteu-vos només amb dispositius de confiança i superviseu els permisos que doneu a les aplicacions quan les instal·leu. Si bé cap sistema de seguretat és perfecte, tenint aquestes senzilles precaucions pot fer que el Bluetooth sigui el més segur possible.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me