Què són les filtracions de WebRTC i de WebGL? | VPNoverview

Una VPN (xarxa privada virtual) protegeix les vostres dades dels hackers, anunciants i molts altres seguidors en línia no desitjats i manté la vostra privadesa intacta xifrant el trànsit d’internet. Malauradament, les tècniques de vigilància en línia canvien constantment i es tornen més sofisticades. Fins i tot amb la seguretat d’una VPN, encara es pot rastrejar la vostra identitat mitjançant noves tècniques com ara l’empremta digital del navegador, que fa ús de filtracions WebRTC i WebGL.

En aquest article, explicarem exactament què són les filtracions de WebRTC i de WebGL i per què pot ser que us molesteu si voleu ser completament anònims en línia.

Empremta digital del navegador

Equip d'empremtes digitals del navegadorL’empremta digital del navegador és un exemple primordial d’un nou tipus de seguiment en línia. Si realment voleu protegir la vostra privadesa en línia, haureu de fer un esforç encara més per aturar aquesta forma de seguiment. L’empremta digital del navegador és una tècnica que intenta assignar-vos un perfil exclusiu en funció de la configuració del vostre navegador i de l’ordinador. WebRTC (Web Real-Time Communication) i WebGL (Web Graphics Library) formen una part important d’aquesta empremta digital i poden revelar la vostra adreça IP i molta altra informació personal, fins i tot quan utilitzeu una VPN. Aleshores, què són exactament WebRTC i WebGL? Aquí teniu els fets.

Empremtes digitals WebRTC i WebGL

WebRTC i WebGL són dos complements que s’han convertit en una característica estàndard de la majoria de navegadors, com Chrome i Firefox. WebRTC us permet fer un xat de vídeo directament des del vostre navegador, de manera que no haureu d’instal·lar ni obrir un programari independent, com Skype. D’altra banda, WebGL millora i permet la representació de gràfics en 3D al vostre navegador, permetent una acceleració del maquinari si l’ordinador té una targeta gràfica.

Aquests dos complements es van introduir per millorar la vostra experiència general de navegació. Malauradament, també disminueixen l’anonimat en línia. Si bé WebGL generalment és un indicador fort de la seva empremta digital del navegador, WebRTC de vegades es filtrarà accidentalment la vostra adreça IP real, fins i tot si feu servir una VPN.


Com es filtra WebRTC la meva adreça IP real?

Moltes persones utilitzen una VPN per ocultar la seva adreça IP real. Això els ajuda a romandre més anònims i segurs. De vegades, però, la funcionalitat peer-to-peer de WebRTC ha d’enviar la vostra adreça IP real per funcionar. Un cop el navegador sol·liciti permís per connectar-se a la càmera web, s’ha de transmetre la vostra adreça IP per establir la connexió. Aquesta connexió directa us permet videochatar fàcilment dins del navegador, però també traeix la vostra ubicació real.

Fins i tot es pot filtrar la vostra adreça IP sense el vostre consentiment. Mitjançant l’ús intel·ligent de JavaScript, un lloc web podria recopilar molta informació personal sobre el vostre ordinador i identitat. Aquest tipus de fuites sovint es coneix com a “fuita de vainilla persistent”. La majoria de VPN populars asseguren protegir-vos contra aquesta invasió de la vostra privadesa, però no tots ho fan realment.

Quines VPN us protegeixen contra les filtracions de WebRTC?

A partir de desembre de 2019, només dos proveïdors VPN populars passen de forma constant la prova de filtracions de WebRTC: ExpressVPN i NordVPN. Altres proveïdors de VPN són capaços de neutralitzar alguna vegada la filtració de WebRTC, però no són prou consistents per ignorar el problema. La majoria de proveïdors VPN pressupostaris o gratuïts ni tan sols intenten solucionar les fuites de WebRTC. Aquest problema posa l’accent en la importància de triar un proveïdor VPN estable i fiable en lloc d’anar amb un de barat o gratuït.

ExpressVPN

És possible que ExpressVPN sigui un dels millors proveïdors de VPN d’aquest moment. Tot i que no és l’opció més barata d’allà, és un servei en què pots confiar. A més de protegir-vos de filtracions de WebRTC, ExpressVPN també compta amb milers de servidors a tot el món. Funciona amb alguns dels protocols de xifrat més forts que hi ha i us permet connectar-vos amb fins a cinc dispositius diferents en un compte alhora. És una gran VPN molt àmplia quan es tracta de velocitat i seguretat.

NordVPN

Igual que Express, NordVPN és un dels nostres serveis VPN preferits. És assequible, ofereix més de 5.000 servidors en ubicacions de tot el món i funciona en gairebé tots els sistemes. No tenen una política estricta de registre i també impedeixen filtracions de WebRTC, de manera que podeu estar segur que les vostres dades siguin segures i que siguin anònimes. A més d’això, NordVPN és fàcil d’instal·lar i té una clara interfície d’usuari, cosa que fa que un programari sigui agradable d’utilitzar-la diàriament..

Com comprovo si el meu navegador està buidant informació privada?

Hi ha diversos llocs web que podeu utilitzar per comprovar si el vostre navegador filtra alguna informació personal. Alguns dels millors són:

 • Browserleaks (també ofereix proves per a filtracions de WebRTC i WebGL)
 • Deviceinfo
 • AmIunique
 • Brax

Aquests llocs web us diran si el vostre navegador publica dades no desitjades. Si comproveu filtracions de WebRTC, és especialment important veure si hi ha una diferència entre la vostra adreça IP local i la vostra adreça IP. La vostra adreça IP pública és l’adreça que envieu a qualsevol altra entitat en línia (llocs web, cookies, rastrejadors, etc.). La vostra adreça IP local està associada amb l’encaminador. Ambdues adreces IP es poden falsificar. L’important és assegurar-vos que cap d’aquestes adreces IP no sigui la vostra real.

Tot i que WebGL no dóna la vostra adreça IP com WebRTC té tendència, però contribueix a crear una empremta digital del navegador. Aquesta empremta digital és una altra forma d’identificar-vos, independentment de la vostra adreça IP. A la taula següent, podeu veure diverses funcions del WebGL preses des del navegador Microsoft Edge, així com Firefox.

Extensions webGL compatibles (Edge)
Extensions webGL compatibles (Firefox)
Textura comprimida WEBGL s3tcFlotador del buffer de color EXT
Flotador de textura de l’OESCombinació flotant EXT
La textura de l’OES flueix linealmentEXT textura de compressió bptc
Filtre de textura EXT anisotròpicFiltre de textura EXT anisotròpic
Derivats estàndard OESLa textura de l’OES flueix linealment
Arrels amb instància d’ANGLETextura comprimida WEBGL s3tc
Índex d’element OES uintTextura comprimida WEBGL s3tc srgb
Textura de profunditat de WEBGLWEBGL perd context
Profunditat EXT frag
El flotador amb textura de l’OES
Textura de l’OES mig flotador lineal
WEBGL perd context
Objecte de matriu de vèrtex OES
Buffers de dibuix de WEBGL
EXT minmax barreja
Llegant textura ombreig EXT
Mig flotador de color buffer EXT
Flotador del buffer de color WEBGL
Informació sobre el proveïdor de depuració WEB GL

Tingueu en compte que hi ha menys funcions mostrades al navegador Firefox que a Edge, el que significa que hi ha menys punts d’identificació per a Firefox. En altres paraules, Firefox és el més segur i privat dels dos, perquè té menys funcions WebGL que es poden executar al navegador..

Com puc evitar les fuites de WebRTC i de WebGL?

Si utilitzeu un servei VPN de primer nivell com ExpressVPN o NordVPN, no us haureu de preocupar. Aquests proveïdors de VPN tenen protecció integrada contra aquestes filtracions. Tanmateix, si utilitzeu un dels molts altres proveïdors de VPN o cap VPN, és necessari descarregar i instal·lar una extensió especial.

uBlock Origin

Per evitar possibles fuites de WebRTC, podeu utilitzar uBlock Origin. Es tracta d’un adblocker fiable i de confiança que sovint es considera un dels millors adblockers gratuïts del mercat. És completament gratuït d’utilitzar i funciona amb Safari, Opera, Edge, Chrome, Firefox i Brave. Simplement descarregueu l’extensió al navegador i ja esteu preparats per anar-hi. Estareu protegit contra la majoria de formes de seguiment en línia i no podreu veure tants anuncis molestos com de costum. uBlock Origin també desactiva fàcilment la funcionalitat de WebRTC. Tot el que heu de fer per assegurar-vos que esteu protegit, és canviar una configuració. A continuació, us detallem com podeu fer-ho:

 1. Feu clic a l’extensió que hi ha a l’extrem superior dret del navegador
 2. Feu clic a la icona de configuració de l’extrem superior dret, just a sota del gran interruptor d’encesa / apagat
 3. Marqueu la casella “Eviteu que WebRTC pugui filtrar l’adreça IP local“, Que és el tercer element de la secció”PrivacitatPestanya ”

Un cop fet això, podeu estar segur que el vostre navegador no filtrarà la vostra adreça IP local mitjançant WebRTC..

Protecció WebRTC i WebGL per a cada navegador

Com s’ha comentat anteriorment, el navegador pot marcar una diferència real pel que fa a la quantitat d’informació WebGL que s’envia. Per això, els passos que heu de fer per protegir el vostre trànsit en línia de filtracions WebRTC i WebGL difereixen en funció del navegador que tingueu. A continuació, us explicarem com millorar la vostra privadesa als navegadors més populars.

Chrome

Logotip de Google ChromeMalauradament, el navegador Chrome no és l’opció més segura a l’hora de protegir-se contra filtracions de WebRTC i WebGL. La seva configuració estàndard no serveix per mantenir-vos anònims. Tot i això, hi ha moltes opcions per millorar la seguretat de Chrome. La manera més senzilla és afegir una sèrie d’extensions que permeten fer malbé la configuració de WebRTC i WebGL.

Hi ha diverses opcions disponibles per a la distribució de spoofing de WebRTC. Seleccioneu una de les extensions que es mostren a continuació i afegiu-les al vostre navegador.

 • WebRTC Protect
 • WebRTC Limitador de xarxa
 • Control WebRTC
 • Evitar filtracions de WebRTC

En el moment d’escriure, només hi ha una extensió que us ajuda a solucionar el problema de WebGL i és el defensor de les empremtes digitals WebGL. També hi ha una extensió disponible que et protegeix de qualsevol forma d’empremta digital del navegador. Aquesta extensió, anomenada Firewall de privacitat de les empremtes dactilars del navegador Plugs, trigarà un temps a configurar-se, però ofereix una àmplia gamma de protecció.

Valent

Logotip del navegador valent

El navegador Brave funciona amb Chromium, un projecte de codi obert de Google. Això significa que totes les extensions de Google Chrome també funcionen per a Brave. Si voleu fer més segur aquest navegador afegint extensions, podeu utilitzar tots els programes esmentats anteriorment. A més, podeu jugar amb la configuració de Brave per protegir-vos millor contra cookies, rastrejadors i filtracions de WebRTC. A continuació, es detallen algunes maneres de fer-ho:

 • Utilitzeu un motor de cerca anònim com DuckDuckGo, Qwant i Startpage. Assegureu-vos de definir-la com a vostra motor de cerca predeterminat. No utilitzeu Google, ja que Google és un dels grans recol·lectors de dades del món.
 • Anar a “Configuració“Fent clic a les tres ratlles que hi ha a l’extrem superior dret del navegador. Desplaça’t cap avall fins a la secció “Escuts“I habilitar”Actualitzar les connexions a HTTPS“. Una connexió HTTPS és més segura que HTTP, de manera que aquesta opció us ajudarà a protegir la vostra privadesa en línia mentre navegueu.
 • Al “Cookies“Secció de la configuració, seleccioneu”Només bloquegeu les cookies entre llocs“. Això farà que els llocs web us segueixin a través de diferents parts d’internet.
 • Desplaça’t cap avall i vés a “Configuració addicional“. Comproveu l’opció “Navegació segura“.
 • Minimitzeu la possibilitat de filtracions de WebRTC seleccionant “Desactiva l’ODP no representat“A sota”WebRTC Política de maneig d’IP“. També podeu triar una de les opcions menys segures, com ara “Només la interfície pública per defecte”O“Interfaces públiques i privades predeterminades“. Aquestes opcions permeten al navegador carregar determinades funcions de WebRTC si un lloc web ho sol·licita. Tot i això, també augmentaran el risc de filtrar informació privada. És per això que recomanem anar a l’opció més segura i desactivar la funció del tot.

Vora

Microsoft Edge és, sens dubte, el millor i més segur navegador que ha llançat MicrosoftLogotip de Microsoft Edge fins ara. Malauradament, Edge és menys resistent a les possibles filtracions de WebRTC i WebGL que altres navegadors. Edge utilitza aquests protocols de manera predeterminada i no us permet desactivar-los. Tot i això, us ofereix l’opció d’amagar la vostra adreça IP local quan feu servir la funcionalitat de WebRTC. Tingueu en compte que això no és tan segur com desactivar només aquestes funcions. Si voleu continuar fent servir Edge, el millor és protegir-vos amb altres extensions com ara uBlock Origin o l’extensió del navegador ExpressVPN..

Safari

Logotip de Safari d'Apple

La configuració estàndard de Safari està configurada per bloquejar les sol·licituds de llocs web que busquen accedir a la càmera o al micròfon. Per això, no us haureu de preocupar gaire de filtrar la vostra adreça IP real de WebRTC. Tot i així, podeu desactivar completament la funcionalitat de WebRTC en la configuració, si voleu assegurar-vos que la vostra informació es manté segura. També és possible instal·lar uBlock Origin. Si busqueu protecció especial contra les possibles empremtes digitals WebGL, us convindrà millor utilitzar un navegador diferent.

Pera

A més d’afegir uBlock Origin al navegador Opera, també és possible modificar la configuració a Opera per augmentar la vostra seguretat en línia. Per fer-ho, escriviu “WebRTC”A la barra de cerca al menú Configuració. Se li mostraran quatre opcions, que corresponen a quatre nivells diferents de seguretat contra les filtracions de WebRTC. Definiu la funció WebRTC a “Desactiveu UDB proxied“. Igual que passa amb el navegador Brave, també podeu triar una de les altres tres opcions. Tot i això, això significa que la vostra experiència del navegador serà una mica menys segura.

Firefox

Logotip del Firefox

El fantàstic de Firefox és que podeu personalitzar aquest navegador tant com vulgueu. En altres paraules, el nivell de seguretat del Firefox depèn de la forma de configurar-lo. Si canvieu algunes configuracions, podeu convertir-lo en el navegador més privat disponible (a part del navegador Tor, és a dir). Voleu saber quines opcions de canvis cal fer per tal que el vostre navegador Firefox suporti les filtracions de WebRTC i WebGL, així com les empremtes digitals del navegador? Aquí hi ha quatre importants.

Configuració 1: bloquegeu el contingut i els seguidors

Aquesta configuració us ajudarà a evitar que els rastrejadors i les cookies us segueixin pel web. Feu clic al símbol d’informació (el cercle amb la i al centre) al costat esquerre de la barra d’adreces. Se us mostrarà aquest menú:

Configuració del Firefox

Feu clic a la roda del costat dret de “Bloqueig de contingut“, Just al costat de”Personalitzat“. Seleccioneu l’opció “Personalitzat”I marca les caselles abans“Seguidors“,”Criptominers“, I”Empremtes digitals“Com es mostra a la imatge de sota.

Bloqueig de contingut del Firefox

També podeu marcar la casella davant de “Cookies”I tria“Cookies de llocs web no previstos“Al menú desplegable D’aquesta manera, les galetes dels llocs web que no heu visitat no us facin seguiment a través del web. Fins i tot és possible bloquejar totes les cookies de seguidors de tercers, però això limitarà seriosament la capacitat del navegador de carregar un gran nombre de llocs web.

Configuració 2: desactiveu la funcionalitat de WebRTC

Per evitar filtracions de WebRTC, escriviu “sobre: ​​config”A la barra d’adreces del navegador i premeu Enter. Se’t mostrarà un avís, indicant que els canvis que realitzis poden descarrilar el navegador. Mentre seguiu els passos descrits aquí i no canvieu cap configuració addicional, no us haureu de preocupar. Feu clic a sobre de l’avís i escriviu “media.peerconnection.enabled”A la barra de cerca, tal com es mostra a la imatge de sota. Aquesta configuració es configura per defecte a “És cert“. Feu clic amb el botó dret en aquesta opció i feu clic a “Commuta“Per canviar el valor a”Fals“.

Opcions de commutació del Firefox

Configuració 3: desactiveu WebGL

De la mateixa manera per desactivar WebRTC, podeu desactivar WebGL escrivint “sobre: ​​config“A la barra d’adreces i cercant”enableWebGL“. Canvia aquesta opció a “Fals”Fent clic amb el botó dret.

Configuració 4: utilitzeu l’extensió Rastreig

Trace és una extensió del navegador que permet esporgar diferents configuracions que configuren l’empremta digital del navegador. Tot i que afegir una extensió al navegador és una mica més enllà de canviar la configuració bàsica, pot ser molt útil i el recomanaríem si us preocupa la empremta digital del navegador. L’extensió Trace us ofereix moltes opcions diferents per ajustar l’empremta digital. Podeu ajustar el vostre “Canvas”, “Àudio”, “Resolució de pantalla”, “Maquinari” i moltes altres funcions. La imatge de sota mostra una idea del que sembla aquesta extensió.

Configuració de l'extensió de seguiment

Un cop heu afegit Trace al navegador, podeu trobar la configuració fent clic a l’extensió que hi ha a l’extrem superior dret. Això obrirà una pestanya nova, on haureu de tornar a fer clic a Configuració. A continuació, podeu activar “Funcions de seguiment“,”Protecció WebRTC ”“, I”Protecció d’empremtes digitals WebGL“. La vostra empremta digital del navegador ja no serà tan única com abans, fet que augmenta la vostra privadesa en línia.

Tor

Logotip de Tor The Onion RouterProbablement, Tor és el navegador més privat que hi ha. Amb el navegador Tor, els usuaris poden navegar pel web de manera anònima, ja que la xarxa que Tor utilitza consta de diferents nodes que reagrupen i xifren el trànsit en línia. Aquest navegador també permet visitar la web fosca, tot i que pot ser molt perillós sense les mesures de seguretat adequades.

Per sort, el navegador Tor no és susceptible a la majoria de filtracions de WebRTC i WebGL. La configuració bàsica de Tor és tan estricta que l’usuari mitjà no necessitarà instal·lar cap extensió addicional. Un cop hàgiu desactivat JavaScript, estareu segur de la majoria de formes de seguiment en línia. Això no vol dir que Tor sigui invulnerable a filtracions o a altres vulnerabilitats. Si voleu obtenir més informació sobre aquestes vulnerabilitats, podeu llegir el nostre article sobre la seguretat del navegador Tor.

Conclusió

Internet permet emmagatzemar i recollir una gran quantitat d’informació sobre els seus usuaris. Això es fa mitjançant rastrejadors de llocs web, cookies, empremtes dactilars i molt més. Com a usuari d’internet freqüent, és bo tenir coneixement dels diferents tipus d’identificació en línia que existeixen i de les opcions disponibles per protegir-se contra això.

WebRTC i WebGL són dos mètodes de seguiment molt persistents utilitzats en línia. És especialment problemàtic el fet que el connector WebRTC pugui filtrar la vostra adreça IP real fins i tot amb una VPN activa. Per tant, sempre és bona idea saber com el vostre navegador implementa aquest complement i què podeu fer per canviar-ho. Cada navegador té els seus punts forts i febles. Tot i així, el nostre consell és utilitzar Firefox com a navegador estàndard. El Firefox té moltes funcions personalitzables que permeten convertir-lo en un navegador altament privat i anònim. Amb Firefox i una mica de temps dedicat a la configuració, estareu ben protegit contra les filtracions de WebRTC i WebGL.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me