Què sap WhatsApp sobre mi? | Vista VPNOver

WhatsApp es va crear amb la idea de proporcionar una plataforma privada i segura per a la missatgeria. Els usuaris es poden fer missatges entre ells amb opcions i avantatges més enllà del que pot proporcionar la simple missatgeria de text. La majoria dels usuaris de WhatsApp valoren la privadesa dels seus missatges. Valoren la confiança que senten en conèixer només els receptors previstos coneixeran el contingut de les seves converses. Et pot sorprendre saber que WhatsApp recopila molta informació sobre els seus usuaris.


Connexió de WhatsApp a Facebook

Logotip de WhatsAppWhatsApp es va crear tenint en compte la privadesa i va servir als seus usuaris durant molts anys. Però, els darrers anys WhatsApp es va vendre a Facebook. Moltes persones han mostrat una preocupació creixent per la manera com Facebook recopila i utilitza informació. Això afecta tots els seus serveis, inclòs WhatsApp.

En una entrevista publicada el 2014, Jan Koum, fundador de WhatsApp, va dir: “I no hem de saber molt sobre els nostres usuaris. Per orientar bé els anuncis, les empreses han de saber on esteu, què podríeu fer, amb qui podríeu estar, amb què us agradaria o no. Es tracta d’una quantitat de dades insana. “

Sota aquesta filosofia, WhatsApp va créixer a un ritme ràpid. Això va cridar l’atenció de la plataforma de mitjans de comunicació social més gran del món. Els fundadors de WhatsApp van veure la seva aplicació com una eina per ajudar els amics a comunicar-se. Facebook va veure la possibilitat d’una mineria d’or d’informació publicitària.

El 2014, Facebook va adquirir WhatsApp per 19.000 milions de dòlars. Mentre que Facebook aporta milers de milions de dòlars d’ingressos cada trimestre, aquest ha estat encara un important desembors de capital per comprar un competidor. Les dades obtingudes de WhatsApp fan que fins i tot aquest preu extravagant sigui una inversió digna.

Dades bàsiques recollides per WhatsApp

WhatsApp haurà de recopilar informació bàsica per proporcionar-vos servei. Això és costum i s’espera. WhatsApp té el vostre número de telèfon, ja que és la manera d’iniciar sessió al servei i connectar-vos amb altres persones. L’aplicació també recopila informació sobre qui és el proveïdor de serveis de telefonia mòbil. Aquesta informació pot ser important per enviar i rebre informació al vostre dispositiu. WhatsApp també recopila informació sobre el tipus de telèfon que utilitzeu i el sistema operatiu on es troba. L’aplicació recopila altra informació rellevant sobre la vostra connexió i intensitat del senyal. Tot això pot ser comprensible si es recullen i s’utilitzen de forma responsable.

Informació inusual Recopilada per WhatsApp

A sobre, heu pogut llegir sobre la informació general que recopila WhatsApp. Aquí trobareu una llista d’algunes coses addicionals que fa l’aplicació de les aplicacions.

Hàbits i preferències

WhatsApp recopila informació sobre quan utilitzeu l’aplicació i amb quina freqüència. A més, l’empresa manté un registre de quant temps dediqueu a connectar-vos amb un usuari concret i de com interactueu amb ells. Això comença a semblar una mica intrusiu. Això vol dir que l’empresa fa un seguiment de si és més probable que envieu una imatge o text i si preferiu amics que envien imatges sobre textos. Evidentment, l’aplicació haurà de saber quan s’utilitza el dispositiu, però tenir un registre d’ús pot començar a sentir una invasió de privadesa per a molts usuaris..

Ubicació

WhatsApp també fa el seguiment de la vostra ubicació. La ubicació es determina analitzant quines torres cel·lulars fa servir el telèfon per connectar-se. WhatsApp també us fa un seguiment a través dels punts d’accés Wi-Fi i de senyals Bluetooth propers. L’ajustament de la configuració de privadesa manté la vostra ubicació en secret només dels contactes. Però l’aplicació pot continuar identificant la vostra ubicació mitjançant aquests altres mitjans. Aquesta no és una teoria conspirativa paranoica. Això s’explica clarament a la Política de privadesa de WhatsApp.

Contactes

WhatsApp també recopila informació de contacte dels teus amics i contactes a través de l’app. Si bé podeu triar afegir contactes a la vegada, la majoria de les persones opten per permetre a WhatsApp afegir tota la seva llista de contactes amb un sol botó. Fins i tot si no utilitzeu WhatsApp, probablement un dels teus amics. WhatsApp pot obtenir les vostres dades de contacte a través de la seva llista de contactes. Tot i que mai no heu utilitzat l’aplicació, és possible que l’aplicació ja tingui la vostra informació. Inclou el vostre número de telèfon, correu electrònic i altra informació de contacte a través d’una de les llistes de contactes dels vostres amics.

Què fa WhatsApp amb aquesta informació

Si WhatsApp utilitzava la informació recopilada per millorar l’experiència de l’usuari, és possible que no us preocupi tant la invasió de la privadesa. No és el cas, però. Si bé Facebook no descomposa els seus ingressos per producte, Forbes calcula que WhatsApp generarà 5.000 milions de dòlars anuals el 2020. En aquest moment, WhatsApp no ​​té publicitat a l’aplicació. Facebook fa servir la informació generada a l’aplicació per millorar els seus perfils d’orientació d’anuncis. És a dir, Facebook està utilitzant la informació que heu conegut a l’aplicació per vendre millors anuncis en els altres productes.

Facebook agafa informació sobre els vostres contactes de WhatsApp i la compara amb informació de contacte d’altres productes de Facebook. Això permet a l’empresa aprendre molt sobre qui són els vostres contactes. Si l’empresa descobreix que el seu contacte de WhatsApp encara no és a Instagram (una altra aplicació propietat de Facebook), pot començar a veure anuncis en línia o en un dels altres serveis de Facebook..

L’historial d’ubicacions pot ser una de les fonts d’informació més valuoses de la vostra vida. Fent un seguiment de la vostra ubicació, WhatsApp pot descobrir una gran quantitat d’informació sobre tu. Això inclou el lloc on viu, on treballa, on us agrada comprar, i molt més. Si deixes els fills a l’escola regularment, WhatsApp ho sabrà. A continuació, analitza aquestes dades per determinar que teniu fills i quines són les seves edats aproximades.

Si comences a visitar regularment un cirurgià plàstic, WhatsApp pot compartir aquesta informació amb els anunciants. Aleshores, podreu ser l’objectiu d’anuncis de cirurgia estètica o cosmètica. Visiteu un especialista en reproducció i els anunciants pagaran molts diners per les dades. Aleshores saben que potser necessiteu productes farmacèutics per a disfuncions erèctils, ajudes contra el control de la natalitat o proves d’embaràs. Tot i que WhatsApp no ​​us fa publicitat directa, les vostres dades fan que la publicitat sigui més valuosa en altres serveis.

No haureu de ser paranoic per protegir la vostra privadesa

No és poc saludable estar preocupat per la vostra privadesa en línia. Tenint en compte la quantitat de dades que WhatsApp i altres empreses recopilen, és difícil no tenir cap preocupació genuïna. Les dades recollides sobre vosaltres revelen molt sobre qui sou. Es preocupa la preocupació per com s’utilitzen i recopilen les vostres dades. És possible prendre precaucions raonables per salvaguardar la vostra privacitat sense ser paranoic.

Hi ha senzills passos que podeu fer per protegir la vostra privadesa. Un mètode senzill és restringir l’accés que té WhatsApp a les vostres dades. Podeu ajudar uns quants minuts a actualitzar la vostra configuració de privadesa. WhatsApp proporciona diverses eines per ajudar-vos a fer-vos càrrec de la vostra privadesa mentre utilitzeu el servei. Per què no aprofitar-los?

Un altre pas senzill és aprofitar una xarxa privada virtual (VPN). Aquesta solució crea una barrera entre els serveis d’informació que utilitzeu en línia. En connectar-vos a un servidor remot, ajudareu a mantenir les vostres activitats en línia de forma anònima. Aprofiteu uns minuts per saber com una VPN pot ajudar a protegir la vostra privadesa i a proporcionar beneficis addicionals, com evitar restriccions geogràfiques a la transmissió de contingut en línia.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me