Què sap Twitter sobre mi? | Vista VPNOver

Twitter és un dels llocs de xarxes socials més grans del món. A tot el món, la gent utilitza la plataforma per donar suport a causes i mantenir-se informat. Twitter proporciona aquest servei gratuïtament als usuaris venent publicitat dirigida, generant milers de milions de dòlars en ingressos. Twitter recopila una quantitat sorprenent d’informació personal fins i tot si no inicieu la sessió.


Què val la vostra privadesa??

Imagineu-vos si algú us seguia al voltant, llegint cada cop que envies un tuit, visitava un lloc web nou o fes clic a un anunci. La sensació d’invasió que experimentaria et portaria a prendre mesures per perdre el teu maleducat acosador. Tot i així, milions de persones es desplacen pel seu compte de Twitter sense saber que Twitter està prenent notes sobre tot el que feu. Podeu modificar la configuració de privadesa de Twitter per recuperar un gran control sobre les vostres dades. Tot i això, Twitter encara podrà obtenir molta informació sobre vostès.

Un megàfon al món

La informació publicada a Twitter és pública. Si no protegeu una publicació, estaran disponibles per a qualsevol persona del món. Les publicacions es poden cercar en línia i el que publiques revela una bona quantitat de qui sou als anunciants. Feu un twitteig sobre un esdeveniment actual a les notícies i Twitter i els anunciants poden començar a formar una opinió sobre els vostres pendents polítics. Publica una observació còmica sobre la teva feina i Twitter pren nota del tipus de treball que fas. Es poden mostrar anuncis per ajudar a trobar un lloc de treball o bé dirigir-se a persones amb ingressos probables anuals.

Si compareu els tuits amb els altres i observeu les persones que seguiu, Twitter pot conèixer el vostre sexe i fins i tot la vostra edat. Twitter combina la informació tot i que no la vau proporcionar com a part de la informació del vostre perfil. Si no desactiveu l’opció d’etiquetatge de fotos, Twitter pot reconèixer la vostra imatge i comparar-la amb altres imatges que heu trobat en línia. A continuació, aprenen encara més sobre qui ets per personalitzar el seu perfil.

Tot el que publiqueu a Twitter està disponible per a tercers mitjançant interfícies de programació segons la seva política de privadesa. Això permet a les empreses pentinar-se a través de Twitter i analitzar les vostres dades. Els anunciants busquen usuaris que comparteixen una opinió o un interès per orientar-se millor a la seva publicitat. També utilitzen la informació per fer recerca sobre com podeu respondre a un anunci. Per als tuits incrustats a petita escala, això és gratuït. Però Twitter cobra l’accés a gran escala a les vostres dades.

La informació oculta darrere dels teus tuits

Quan utilitzeu Twitter, encara que simplement esteu desplaçant els tuits d’altres, Twitter obté informació. El tipus de dispositiu que utilitzeu per connectar-vos té una importància cabdal per als anunciants i, per tant, per a Twitter. Feu servir Twitter en un telèfon de dos anys? Podeu apostar pels anunciants els agradaria saber-ho i vendre-vos un de nou.

Esteu buscant Twitter a la parada d’autobús? Què és útil que els anunciants coneguin la vostra ruta perquè puguin publicar anuncis orientats a la vostra visualització durant el camí? Twitter accedeix a informació d’ubicació des del vostre dispositiu per millorar la publicitat. Tot i que ajusteu la configuració de privadesa per mantenir la vostra ubicació oculta als tuits, aquesta està disponible per a l’aplicació.

L’adreça IP del dispositiu al qual et connectes identifica exactament cap a on envia les dades de Twitter. Això proporciona informació a Twitter sobre el barri on vius i on treballes. Twitter fa un seguiment de quant temps dediqueu a utilitzar el Twitter a la feina, les botigues que sovintegeu i molt més.

Twitter rastreja el tipus de navegador que utilitzeu, el sistema operatiu del vostre dispositiu i la vostra operadora de telefonia mòbil. La vostra informació és valuosa per a Twitter. Ajuda als anunciants a entendre qui sou i com presentar anuncis que s’adapten millor als vostres interessos. Com millor us conegui Twitter, més valuosa és la seva plataforma publicitària. Els ingressos anuals que es basen en els milers de milions de dòlars de Twitter et coneixen molt bé.

Ni tan sols haureu de ser un usuari de Twitter

Potser penseu que el funcionament continuat de Twitter no s’aplica a vosaltres perquè no aneu a Twitter. Però Twitter recopila informació sobre molts que no formen part de la seva plataforma. L’empresa té acords amb altres llocs web que incorporen tuits i utilitzen Twitter d’altres maneres. Mitjançant aquests acords, Twitter pot fer un seguiment de l’activitat, fins i tot d’aquells que no utilitzin el seu servei.

Quan arribeu a un lloc web amb un acord amb Twitter, rebran un tresor d’informació sobre vosaltres. Des de la vostra adreça IP, Twitter obtindrà una idea precisa d’on es troba. Pot ser que els indiqui on viu o treballa en funció de la ubicació actual. Twitter també coneixerà el lloc web des d’on vingué abans d’aterrar al lloc web de referència. Quan sortiu del lloc, Twitter sabrà on heu anat. Si permet cookies en el vostre navegador, la vostra activitat web es pot fer un seguiment molt superior al següent lloc web.

Associacions publicitàries

Per descomptat, és en el millor interès de Twitter i dels anunciants treballar junts per millorar el seu perfil. Amb aquesta finalitat, els anunciants a Twitter sovint compartiran les dades que heu subministrat a la seva empresa o bé han après sobre vosaltres d’altres maneres. Pot incloure informació demogràfica com ara l’edat, raça, sexe i ètnia. Els anunciants sovint comparteixen adreces de correu electrònic hash, que es poden utilitzar per identificar-vos. Els socis també comparteixen informació que posseeixen sobre els vostres interessos i activitats en línia.

Quan permeteu que un tercer accedeixi a la vostra informació a Twitter, es podrà compartir la informació personal amb aquestes empreses. La seva política de privadesa els pot permetre compartir aquesta informació amb altres tercers. En alguns casos, això es pot fer sense el vostre consentiment actiu. Acordar els seus “termes i condicions” els dóna consentiment implícit per compartir informació.

Què puc fer per protegir la meva privadesa a Twitter?

Una revisió de la configuració de privadesa a Twitter pot ajudar a mantenir la informació segura. En trigar uns minuts en recórrer la configuració, podeu restringir la informació que proporcioneu Twitter. També podeu restringir l’ús d’aquestes dades i assegurar-vos que tingueu més paraules sobre el que es comparteix amb vosaltres.

Tanmateix, com hem vist, Twitter recopila informació fins i tot de persones que no són usuaris de Twitter. Una bona manera d’evitar que la plataforma obtingui tanta informació que seria per anonimitzar les vostres accions en línia.

Un dels millors passos que podeu fer per evitar la invasió de la vostra privadesa per part de Twitter i d’altres plataformes és subscriure’s a una xarxa privada virtual (VPN) de qualitat. Una VPN ajudarà a mantenir la vostra privadesa segura fent-te més anònim en línia. Preneu-vos uns minuts més informació sobre com una VPN millora la vostra privadesa i quins proveïdors potser voldreu considerar. Diferents proveïdors funcionen millor per a necessitats diferents. En trobeu un que s’adapti millor a les vostres necessitats i salvaguardeu la vostra privadesa.

Potser és més important que la possible protecció contra la recollida de dades. És important saber quina informació estàs donant.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me