Què sap Snapchat sobre mi? | Vista VPNOver

Snapchat es va crear amb la finalitat d’aconseguir la immediatesa d’una conversa presencial a les xarxes socials. Les històries que es produeixen a l’aplicació només es publiquen durant un període de temps curt. Això fa que sigui fàcil creure que Snapchat recopili o emmagatzemi molt poca informació. És sorprenent saber que Snapchat sap molt sobre els vostres interessos. Una actualització recent del servei recopila dades que també concerneixen a molts experts en privadesa. Esbrineu què en sap de veritat Snapchat!


Quins tipus d’informació recopila Snapchat?

En la tecnologia actual, qualsevol servei que us registreu requerirà informació personal per crear un compte. Pot incloure la vostra adreça de correu electrònic, el número de telèfon i la data de naixement. Tot i que això sembla inofensiu, quan es combina amb informació d’altres fonts, pot revelar-se molt sobre qui sou.

Els usuaris enviats a través de Snapchat també són recollits per l’empresa. Snapchat també recopila xats amb amics a través de l’aplicació. Tot i que aquests desapareixen del lloc, l’empresa hi ha accedit abans de la seva supressió. La persona a la qual envieu un missatge pot tenir una forma fora de l’aplicació per desar una còpia. En aquests casos, la informació pot ser o no segura i està fora del vostre control.

Quina informació recopila Snapchat de manera involuntària?

Snapchat també recopila informació entre bastidors. Per exemple, es registren la freqüència amb la qual fa servir l’aplicació i a qui envia els missatges. A més, Snapchat sap amb quina freqüència envieu un missatge a cada amic. Sap quant de temps es triga normalment a obrir un missatge de cada amic i molt més. Snapchat fins i tot supervisa quins filtres prefereixes i quins contes veieu a Discover.

La xarxa social també recopila informació sobre el vostre dispositiu, inclòs quin tipus de telèfon teniu i el sistema operatiu en què funciona. Snapchat rastreja el transportista mòbil que presta el vostre servei de mòbil. L’aplicació recopila informació dels sensors del telèfon, inclosos els giroscopis i els compassos. L’aplicació monitoritza els vostres micròfons i si teniu auriculars connectats.

Snapchat també recopila informació sobre la vostra ubicació. Supervisa si el vostre dispositiu està en moviment i en quina direcció. També fa el seguiment de la informació d’ubicació a través del dispositiu. Això es produeix si es dóna o no permís per utilitzar la configuració d’ubicació per compartir la ubicació amb els amics. A través de torres mòbils i Wi-Fi properes, Snapchat pot restringir la vostra ubicació amb una precisió raonable.

Quina informació recopila Snapchat sobre mi d’altres fonts?

Snapchat no depèn només del vostre ús de l’aplicació per obtenir informació sobre vosaltres. L’empresa també recopila informació dels anunciants i d’altres tercers. S’utilitza per crear un perfil més complet dels vostres interessos. Quan compartiu informació amb un soci publicitari de Snapchat, l’empresa recopila aquesta informació amb el que ja sap. Si instal·leu una nova aplicació o joc d’una empresa que faci publicitat amb Snapchat, l’empresa recollirà aquesta informació. Això els ajuda a determinar si Snapchat us va mostrar i anunciar el producte. Aquest comentari fa que la publicitat amb Snapchat sigui més valuosa.

Cada vegada que interactueu amb un anunciant a Snapchat, l’empresa s’informa d’aquesta interacció per orientar-se millor als seus anuncis. Això també ajuda a Snapchat a millorar els seus mesuraments del funcionament de la publicitat mitjançant les seves aplicacions. Això facilita a altres empreses el càlcul de la rendibilitat esperada dels seus dòlars publicitaris.

Tot i que no feu servir Snapchat, si un amic permet que Snapchat accedeixi a la seva agenda telefònica per actualitzar els seus contactes, Snapchat recopilarà informació sobre vosaltres dels contactes del vostre amic. Pot incloure informació personal, com ara el vostre nom, adreça de correu electrònic i número de telèfon.

Com utilitza Snapchat la meva informació privada?

Un dels principals propòsits de recollir la vostra informació és proporcionar una orientació millor als anunciants. Normalment, Snapchat i empreses com ells ho expressaran com a avantatge per a l’usuari. Sovint es pot veure un idioma com ara “personalitzar la vostra experiència” o “mostrar-vos anuncis més rellevants”. Però deixa de banda ressaltar el fet que, com més personalitzat sigui el vostre perfil, més anunciants estan disposats a pagar. Els anuncis són més rellevants per a vosaltres, perquè els anunciants van obtenir accés a informació privada sobre vosaltres.

Cada vegada que interactueu amb un anunciant a Snapchat, l’empresa s’informa d’aquesta interacció per orientar-se millor als seus anuncis. Això també ajuda a Snapchat a millorar els seus mesuraments del funcionament de la publicitat mitjançant les seves aplicacions. Això facilita a altres empreses el càlcul de la rendibilitat esperada dels seus dòlars publicitaris.

M’hauria de preocupar sobre la nova funció de mapes snapchat?

imatge snapmapEl 2017, Snap Chat va introduir una funció anomenada Snap Map, que pertany a molts experts en privadesa. Aquesta característica us permet compartir la vostra ubicació amb els amics mitjançant Snapchat. Obriu l’aplicació i podeu veure emojis animats anomenats Actionmojis dels vostres amics en un mapa. Això permet veure on es troben i què poden estar fent ara.

Quan un amic puja en un cotxe, potser veureu el seu Actionmoji en un cotxe al mapa. Pot ser que això no resulti massa preocupant, però la informació disponible en aquest tema és àmplia.

Les dades d’ubicació poden ser algunes de les dades més valuoses per als anunciants. Mai no consentireu a donar a Snapchat la vostra adreça de casa ni el nom del vostre ocupador. Amb la informació sobre la ubicació, Snapchat obté accés a bona part de la vostra vida fora de línia. Fent un seguiment de la ubicació, Snapchat pot identificar si viu a un barri de classe alta o mitjana. En la majoria de les empreses, els caps parquen més a prop de la porta que un empleat d’entrada. Per fer un seguiment de quant de temps camineu després d’aparcar a la feina, Snapchat pot endevinar la vostra posició en una empresa. Això pot proporcionar una idea del vostre rang d’ingressos.

Les dades d’ubicació també poden alertar Snapchat sobre possibles noves oportunitats publicitàries. Visiteu una botiga de golf i Snapchat pot alertar els anunciants que esteu al mercat per obtenir algun nou equipament de golf. Visiteu una botiga de bicicletes i poden aparèixer anuncis de bicicletes i accessoris a l’aplicació. Més important és que això pot revelar informació de salut molt sensible. Visiteu per primera vegada un especialista mèdic i és possible que els anunciants coneguin el vostre problema de salut. Això pot revelar la informació que encara no heu compartit amb membres de la família propera encara.

Puc protegir la meva privadesa i seguir fent servir Snapchat?

En aquest moment, podreu tenir la temptació de suprimir Snapchat, cancel·lar el servei telefònic i llançar el dispositiu al riu més proper. És possible prendre algunes mesures senzilles per salvaguardar la vostra privadesa. Podeu fer-ho tot tenint accés a Snapchat i a les altres aplicacions que us agradi.

Revisa la configuració de privadesa de Snapchat

Primer triga uns minuts a caminar per la configuració de privadesa de Snapchat. Aquests us permeten controlar la informació. Podeu restringir les dades que es recullen a través de l’aplicació i com l’utilitzarà Snapchat. Assegurar-se que el mode fantasma està activat limitarà les dades d’ubicació accessibles a Snapchat. Aquest sol pas us proporcionarà molta més privacitat. Tingueu en compte que, fins i tot si decidiu no compartir la vostra ubicació amb altres usuaris de Snapchat, l’aplicació encara pot determinar la vostra ubicació.

Utilitzeu una VPN

L’ús d’una xarxa privada virtual (VPN) és una de les millors maneres més senzilles de protegir la vostra privadesa en línia. Quan feu servir una VPN, no us connecteu directament a un lloc web ni a un altre servei en línia. En lloc de connectar-se a un servidor en una ubicació remota que reenvia la sol·licitud en línia. Això pot ajudar a que les vostres activitats en línia siguin molt més anònimes i, per tant, a protegir la vostra privadesa. Preneu-vos uns minuts per obtenir més informació sobre com una VPN pot restaurar la vostra privadesa.

Una VPN també pot proporcionar altres avantatges. Això inclou evitar limitacions geogràfiques per transmetre contingut de vídeo en línia. També podeu evitar restriccions a l’accés a Internet en el lloc de treball. Diferents serveis ofereixen diferents avantatges, de manera que exploreu les vostres opcions abans de triar.

Conclusió

Utilitzem Snapchat per compartir moments preciosos amb els nostres amics i familiars. Tanmateix, el que sovint no ens adonem és que Snapchat en si mateix també té molta informació. Hem vist que saben més del que podríeu desitjar. Per això, podeu ajustar la vostra configuració de privadesa de Snapchat i utilitzar una VPN. Recordeu que Snapchat certament no és l’única aplicació que conté quantitats immenses de la vostra informació personal.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me