Què sap Skype sobre mi? | Vista VPNOver

Skype és un dels majors noms de la comunicació en línia, sobretot si voleu fer una videotrucada. El servei és popular entre amics i persones estimades separades a grans distàncies, però també és una eina essencial per a moltes empreses. Concebut com un servei descentralitzat que mantenia la informació privada, Microsoft ara és propietària de Skype. Amb els anys, han aparegut moltes preocupacions sobre la privadesa amb Skype. Els usuaris han d’estar al corrent de la informació que el servei recopila sobre els seus usuaris. A continuació, podeu llegir la informació que Skype recopila sobre vosaltres i què fan amb aquest coneixement.


Què va passar amb la privadesa de Skype?

logo de skypeSkype es va inventar com un sistema peer-to-peer. Això significava que les trucades de veu es podrien fer mitjançant un sistema descentralitzat. Les trucades es van xifrar i, com que no es van dirigir a través d’un servidor centralitzat, la privadesa estava garantida. Malauradament, avui no és així.

A partir del 2017, hi ha més d’1.300 milions d’usuaris d’Skype registrats. Aquest nombre ha crescut cada any des del 2009 i es calcula que passarà a superar els 2.000 milions fins al 2023. Una part del que ha impulsat el creixement de Skype és el sector empresarial. El 2011, Microsoft va comprar Skype. Microsoft va substituir la seva plataforma de comunicacions empresarials per una plataforma basada al voltant de Skype. Les empreses tenien integrada una plataforma de trucada de veu i de vídeo en el seu programa de comunicacions actual. El resultat va ser un augment en l’ús de Skype per part de les empreses.

Amb la compra d’Skype es van produir canvis en la manera com Skype funcionava darrere de les escena. L’experiència de l’usuari no ha canviat gaire des de la seva venda. Però la manera com el programa va connectar els usuaris va canviar radicalment. Lluny del sistema privat i descentralitzat, Skype passa ara per servidors de propietat Microsoft. Això ha alterat la seguretat i la privadesa de Skype, de manera que la majoria dels usuaris no en saben.

Quins problemes de privadesa de Skype m’han de preocupar?

Logotip de MicrosoftTotes les xerrades, veu i trucades de vídeo Skype ara s’encaminen a través de servidors controlats per Microsoft. Això significa que poden recopilar i supervisar tota la informació que envieu i rebeu mitjançant Skype. La Política de privadesa de Microsoft no ofereix detalls quant a la quantitat de dades que es recopilen. Però ara sabem que la companyia recopila una gran quantitat de dades de Skype.

El dipòsit de dades de seguretat que va proporcionar Edward Snowden va incloure molta informació sobre el funcionament de Skype amb el govern. Sabem que Skype va proporcionar a l’NSA accés a missatges xifrats. Això demostra que Skype recopila i emmagatzema trucades de Skype. Skype també proporcionarà aquestes dades a les agències governamentals a petició. Si bé la seguretat de terroristes i altres delinqüents és bona per a la societat, la pèrdua de privadesa suposa un cost important per a aquest benefici.

Nous problemes de privadesa

L’últim acord de servei de Microsoft va entrar en vigor l’1 de maig de 2018. En ell, l’empresa va afegir un llenguatge per prohibir utilitzar el servei per “mostrar públicament o compartir contingut o material inadequat”. Hi ha molts problemes amb aquesta política que tenen en compte els experts en polítiques. El primer problema és que Microsoft sembla disposada a comprovar aquest tipus de material. Per fer-ho, Microsoft ha de ser capaç de supervisar el contingut que passa pels seus servidors. Ha de ser capaç de determinar si és inadequat o ofensiu. Això implica una capacitat de recollida i emmagatzematge de la informació. Microsoft també ha de ser capaç d’analitzar el contingut.

La segona gran preocupació és la llengua vaga de la declaració. Qui decideix quin contingut no és adequat? Hi ha una àmplia gamma d’opinions sobre el contingut ofensiu. Com que la política és tan vaga, probablement s’aplicaria de manera inconsistent. Si depeniu del servei per mantenir-vos en contacte amb amics o companys de treball llunyans, es tracta d’una situació preocupant.

Problemes amb Cortana i Skype

Logotip de CortanaMicrosoft integra el seu ajudant digital Cortana a tots els seus productes. Cortana ja està integrat amb Windows 10. Microsoft també té previst integrar Cortana amb Skype aviat. Malauradament, Cortana ja està creant problemes de privadesa amb Skype.

Cortana intenta ajudar-vos amb informació contextual a les converses d’Skype. Per fer-ho, fa un seguiment continu de Skype. Si esmenta els plans del cap de setmana en una conversa a Skype, Cortana pot aparèixer amb una previsió meteorològica. Això revela que Cortana té accés complet a les converses de Skype.

Com utilitza Skype la vostra informació

La política de privadesa de Microsoft detalla com utilitzaran Skype les vostres dades personals. Skype utilitza la vostra informació per millorar els seus productes i per personalitzar els seus productes. Skype també utilitza les vostres dades per presentar-vos publicitat rellevant. Aquesta última part és preocupant des del punt de vista de la privadesa. L’única manera d’utilitzar les vostres dades per millorar la publicitat és crear un perfil detallat dels vostres interessos i activitats. Els anunciants utilitzen aquesta informació per orientar-vos a determinats anuncis.

Microsoft també comparteix aquesta informació sobre vostres productes diferents de Microsoft. La informació de les vostres converses Skype està connectada a informació d’altres fonts. Aquestes fonts inclourien Outlook, Internet Explorer i altres productes de Microsoft. Compartint i combinant la informació, Microsoft pot crear un perfil molt detallat de qui sou. Aquestes dades són valuoses amb finalitats publicitàries orientades.

Com puc protegir la meva privadesa mentre utilitzeu Skype?

Pot ser que Skype no sigui el major delinqüent [inseriu enllaç per publicar sobre el que Facebook sap de mi] en recopilar informació privada per a publicitat. Encara resulta força inquietant que pugui supervisar les vostres converses. Hi ha maneres senzilles d’ajudar a millorar la vostra privacitat en línia. A continuació, podeu llegir les vostres dues millors opcions de privacitat.

Canvi de la configuració de privadesa de Skype

Una de les maneres més fàcils de començar a recuperar la vostra privadesa a Skype és trigar uns minuts en actualitzar la vostra configuració de privadesa. Ajustant la configuració de privadesa, podeu exercir cert control sobre els anuncis orientats. També podeu limitar la informació privada disponible sobre vosaltres a Skype.

Utilitzant una VPN

Connexió VPNFins i tot si ajusteu la configuració de privadesa, Skype encara pot obtenir molta informació sobre vosaltres. Una forma senzilla de fer més anònima la vostra experiència en línia és utilitzar una bona xarxa privada virtual (VPN). Una VPN torna a remetre les dades a través del seu servidor en lloc d’enviar-les directament a Skype i altres serveis en línia. Això pot millorar la vostra privadesa en línia sense prohibir Skype de la seva vida per complet.

Configurar una VPN de qualitat és fàcil i es pot fer en qüestió de moments. Un cop configurada, la connexió mitjançant una VPN és senzilla. Ni tan sols podeu notar una diferència en les vostres activitats en línia normals. Pot ser que observeu que els anuncis que veieu ja no semblen ser tan adaptats als vostres interessos.

Una VPN també us permetrà evitar restriccions geogràfiques per transmetre contingut en línia. És possible que també pugueu evitar les restriccions al lloc de treball a l’accés a Internet. Consulteu la nostra guia VPN per trobar un servei de qualitat que s’adapti a les vostres necessitats.

Conclusió

Si no feu res per assegurar la vostra privadesa, probablement Skype recopili molta informació. Tanmateix, ajustant la configuració de privadesa a Skype i utilitzant una VPN podeu tornar a recuperar part de la vostra privadesa. A més, recordeu que Skype no és l’única empresa que hi ha després de les vostres dades personals.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me