Què sap Instagram sobre mi? | Vista VPNOver

Instagram ràpidament va guanyar popularitat poc després de la seva publicació inicial a iOS el 2010. Amb fins a 500 milions d’usuaris actius diaris, el lloc continua creixent com a lloc web per editar i compartir fotos. Amb molts usuaris actius, la crida als anunciants és òbvia. La plataforma s’està convertint en un punt de focus per als venedors que construeixen marques en línia. Per publicar millors anuncis, Instagram recopila dades personals dels usuaris. La quantitat de dades que té sobre Instagram potser et sorprendrà. 


Se sent com que algú et mira?

Alguna vegada tens aquesta sensació en una multitud de persones que algú t’està veient? Cada vegada que mires al teu voltant, agafes algú tal com mira lluny. Per descomptat, això podria ser una coincidència. I és possible que pensin que els observeu en funció de la freqüència amb què us fixeu per veure si us veuen. Però quan les coincidències passen massa sovint, és possible que tingueu raó de ser sospitosos.

Això passa tan regularment en aplicacions com Instagram, fins i tot potser no ho notareu mai. Vés en línia buscant un nou parell d’auriculars. Més tard, quan obriu Instagram, hi ha un anunci per als auriculars que miraves anteriorment. O feu clic a un anunci a Instagram, només per publicar un anunci de la mateixa empresa o per aparèixer un producte similar a Facebook més endavant. És com si algú et mira, però no els veus.

De fet, Instagram fa això. Instagram guanya diners venent anuncis orientats. I no es tracta només d’una mica de diners. Segons Statista, Instagram obtindrà més de 6.000 milions de dòlars en ingressos publicitaris el 2018. Els anunciants només cobren aquest tipus de diners si veuen resultats. Instagram pot generar tants ingressos en funció del que saben de tu. Llavors, què sap Instagram de tu? La resposta pot impactar.

Instagram està comparant notes sobre tu

Recordeu quan va aparèixer el nou nen a l’escola? Vós i els vostres amics ens ajuntaríem per comparar notes sobre el que sabien els uns dels altres. Instagram fa el mateix. Facebook, Instagram i Messenger tots comparteixen informació sobre vosaltres. Cada hashtag a Instagram es compara amb els likes a Facebook. Es comparen amb els missatges que envieu a través de Messenger. Junts creen un perfil detallat de qui sou. 

Instagram també recopila informació dels seus socis publicitaris i d’altres desenvolupadors d’aplicacions. Facebook ofereix l’opció d’iniciar sessió en altres llocs mitjançant la seva aplicació. Aquesta és una manera còmoda d’evitar presentar una nova contrasenya que cal recordar. També dóna accés a Facebook i Instagram a informació sobre tu a través d’aquest lloc. Per tant, quan visiteu aquest lloc, Instagram us mira. Feu clic a un enllaç i Instagram ho sap. Feu-ho servir per a aplicacions i per a Instagram que notifiqueu la freqüència amb la qual feu servir l’aplicació i la durada del temps.

Cada moviment que feu

Igual que l’assaltador que sempre sap saber on ets, Instagram sap la seva ubicació. Tot i que ajusteu les opcions de privadesa per limitar les dades d’ubicació, Instagram estarà atent al lloc on esteu. Instagram pot identificar la vostra ubicació mitjançant emissors Bluetooth propers, punts d’accés Wi-Fi o ubicació GPS. L’aplicació pot fins i tot fer servir allò visible a la càmera fotogràfica o al fons de les fotos. No es tracta de les paradetes d’un tipus amb barret de llauna. La política de dades d’Instagram és clara i disponible per a qualsevol persona que vulgui tenir problemes per llegir-la realment.

 Instagram coneix el vostre operador de telefonia mòbil, el vostre número de telèfon i la vostra adreça IP. Aquesta informació es pot utilitzar per conèixer la vostra ubicació amb una precisió raonable. Instagram fa un seguiment d’aquesta informació i la compara amb un programa de mapes. En fer-ho, Instagram podrà saber on viu, on treballar, els llocs preferits per comprar, on els vostres fills van a l’escola i molt més. 

Visiteu una botiga d’equips a l’aire lliure i Instagram sap que potser busqueu un viatge d’acampada aviat. Aviat podeu esperar un anunci rellevant. Visiteu un nou metge especialista i s’anuncia els anunciants de la vostra condició mèdica. Porteu el vostre gos al veterinari i Instagram pot mostrar anuncis de productes d’interès per als propietaris de mascotes.

Cada paraula que dius

Per ser justos, Facebook nega contundentment l’ús del micròfon del dispositiu per escoltar les vostres converses. Però hi ha molts informes creïbles, informes ben documentats, de persones que suggereixen el contrari. Molts informen de tenir una conversa sobre un producte i es veuen un anunci que apareix al producte poc després. Sí, aquests informes poden ser una coincidència. Potser van fer una cerca del producte en línia anteriorment i es van oblidar d’ella. Si aquests informes no són exactes, la conclusió pot ser encara més preocupant. Implicaria que Instagram només sabia del vostre perfil exactament quan us interessaria algun producte.

Què pot combinar Instagram de les vostres dades

Visitar una botiga, ja sigui en línia o personalment, pot proporcionar a Instagram una visió valuosa. Els tipus de productes que us poden interessar en comprar i quan us ajuda a orientar millor els anuncis. Instagram recull tota la seva informació considerable i crea una imatge completa de qui ets. És aquesta imatge completa que permet a Instagram fer milers de milions de dòlars publicitaris.

En fer un seguiment dels llocs web que visiteu, Instagram es basa en el vostre perfil. Obtenen aquesta informació ja sigui fent clic a un enllaç a Instagram o visitant un lloc web que s’associa a Facebook i Instagram. Visiteu FoxNews.com i Instagram afegeix el seu perfil d’aprenentatge polític. Visiteu un lloc de meditació i Instagram afegeix una altra peça del trencaclosques a les vostres creences religioses. Busqueu puntuacions esportives per a un equip i s’actualitzen els vostres interessos.

Instagram basa el teu perfil en la informació disponible per a la seva utilització del servei. Coneixen les vostres preferències de roba, el vostre sexe, edat, gust en els aliments i probablement les vostres preferències sexuals. Probablement Instagram sap coses de tu que els vostres amics més propers seran sorpresos de aprendre.

La coneguda YouTuber Safiya Nygaard va intentar comprar articles que Instagram li va recomanar per esbrinar com funcionen els algoritmes. És interessant veure com Instagram interpreta la seva activitat a la seva plataforma.

Compartir és preocupar-se

Instagram no conserva tota la informació. Agregen la vostra informació amb milions d’altres usuaris i la venen a tercers. Es poden tractar d’anuncis, investigadors, venedors, compliments de la llei i molt més. Aquesta informació no us identifica de manera predeterminada. Però els usuaris poden donar permís a Instagram per compartir informació personal amb tercers. Si alguna vegada heu fet clic a “acceptar” una cosa que no heu llegit gaire bé, potser permetreu a Instagram compartir la vostra informació personal amb tercers. Tot i que després de revocar aquest permís, les vostres dades ja estan fora.

Si bé molts dels que reben informació compartida d’Instagram tenen polítiques de privadesa raonables, molts no. Al seu torn, poden compartir la informació amb altres. És possible que tercers que tinguin informació no tinguin sempre la màxima seguretat. Tot i que Instagram ha de mantenir una estricta seguretat de dades o un risc públic de risc, una empresa que mai heu sentit a parlar de molts menys riscos si la seva seguretat exposa la vostra informació.

La vostra privacitat és digne de protecció

No hi ha res dolent a Instagram amb la informació que recopilen per assegurar-se que els anuncis que veieu són per a productes que voleu comprar. De fet, molta gent aprecia la comoditat d’anuncis orientats. Tot i això, la majoria de la gent es molesta en saber quanta informació d’informació com Instagram pot recopilar als usuaris. 

Tot i que l’ajustament de la configuració de privadesa pot restringir les dades que recopila Instagram, encara tindran més que suficient per crear un perfil complet. Una forma senzilla de fer més anònima la vostra experiència en línia amb Instagram i altres aplicacions és utilitzar una xarxa privada virtual (VPN). Una VPN posa distància entre vosaltres i els llocs web i les aplicacions que feu servir perquè les empreses no puguin recopilar tantes dades personals. Això ajuda a protegir la vostra privadesa i pot proporcionar altres avantatges útils com el desbloqueig de contingut restringit en línia.

Una VPN també us pot ajudar a evitar restriccions a l’accés a Internet a la feina. Hi ha molts serveis VPN excel·lents que són increïblement fàcils de configurar i utilitzar de manera regular. Si la privadesa és important per a vosaltres, per què no mireu les vostres opcions per salvaguardar la vostra informació en línia? 

Qualsevol cosa que acabi fent, és important educar-se en les maneres d’aquestes plataformes que utilitzeu. D’aquesta manera no us sorprendrà si rebeu anuncis personalitzats.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me