Què sap Facebook sobre mi? | Vista VPNOver

logotip de facebookAmb més de 2.000 milions d’usuaris actius, Facebook és una gran força per al canvi social en el món actual. L’atractiu del lloc s’estén per totes les dades demogràfiques i per a pràcticament tots els països del món. Els experts en privacitat fa temps que es preocupen de com Facebook recopila i utilitza informació. Amb els darrers escàndols de les notícies, més gent comença a preocupar-se per la seva privadesa a Facebook. La majoria de la gent té poca idea dels perfils d’usuari detallats que crea Facebook. A partir de l’activitat del lloc i fora del lloc, Facebook sap més de vosaltres que molts dels vostres amics més propers.


Baix del forat del conill

La majoria de la gent és conscient que Facebook sap algunes coses sobre nosaltres i utilitza aquesta informació per publicar anuncis que estaríem més interessats en veure. Pot semblar una petita rotació o dos usats per a propòsits inofensius. Per exemple, cerqueu un producte a Amazon i, més endavant, veieu un anunci d’aquest producte a Facebook. Això sembla inofensiu, i possiblement fins i tot útil. Com que només veiem un petit efecte en els nostres anuncis, sovint no podem veure el perfil complicat que té Facebook de cadascun de nosaltres.

La realitat de la situació és que Facebook sap més de vosaltres del que probablement sospiteu. Facebook va reportar uns beneficis per al primer trimestre de 2018 per import de 11.972 milions de dòlars. Arribant a prop de dos mil milions de persones a tot el món, aquests increïbles ingressos provenen gairebé totalment dels ingressos per màrqueting i publicitat. Als Estats Units, Facebook va obtenir més de 26 dòlars per usuari per al 4t trimestre de 2017. La mitjana mundial de Facebook va superar els 6 dòlars per usuari. Facebook pot comandar aquest tipus d’ingressos a causa dels anuncis orientats. Com a resultat, els anunciants tenen la possibilitat de publicar anuncis específics molt eficaços.

Facebook sap què penses

Les discussions sobre religió i política són sovint controvertides. Ells poden comportar sentiments de ferit i delictes no desitjats. Per això, moltes persones eviten debatre aquests temes. No és infreqüent que ni els amics propers desconeixin moltes de les nostres opinions més controvertides. Això sol aparèixer a les eleccions importants en què la majoria de la gent que coneixes pot semblar que s’oposa fortament a un candidat que acaba guanyant. No sempre revelem als nostres amics la nostra veritable opinió d’aquestes coses.

No és així amb Facebook. La Unió Europea adopta lleis per protegir la privadesa en aquests temes no inclosos en les lleis nord-americanes. Facebook recopila informació sobre vosaltres, fins i tot en aquests temes delicats. Oculta al menú de configuració de Facebook és un menú que us permet veure algunes de les dades que Facebook recopila sobre vosaltres. La vostra secció de política dels Estats Units revela què sap Facebook sobre les vostres opinions polítiques. Si bé els vostres amics poden creure que sou una persona molt mitja de la carretera, Facebook sap si sou molt conservador o molt liberal.

Conèixer la vostra tendència política ajuda a Facebook a determinar quins anuncis serien més efectius. Fins i tot els anuncis del mateix producte es poden adaptar per atraure més grups o altres. Els anuncis polítics estan especialment dissenyats per assolir objectius específics.

Facebook sap on ets

Més del 75 per cent dels usuaris de Facebook accedeixen a la plataforma en un dispositiu mòbil. La comoditat de poder aparèixer l’aplicació de Facebook a l’hora i fora és massa bona per a que la gent us passi. La majoria de les persones no donen un segon pensament a les conseqüències de privadesa que té l’aplicació al telèfon. Facebook utilitza dades d’ubicació des del telèfon per fer el seguiment d’on us trobeu cada moment del dia. Quant pot aprendre Facebook des de la vostra ubicació?

Historial d’ubicacions

Facebook permet ara accedir a l’historial d’ubicacions en línia. Inicieu la sessió i pugueu veure a qualsevol lloc on heu estat amb l’aplicació Facebook al vostre telèfon. Des d’aquest registre detallat, Facebook pot determinar fàcilment on viu. Tot i que molts intenten protegir la seva privadesa ometent aquesta informació del seu perfil. Mentre que pugueu ocultar informació al públic, Facebook encara la veurà. Trobant les tendències de la vostra ruta diària, Facebook pot determinar on treballeu. La vostra ubicació mostra on deixeu els fills a l’escola. En conèixer quin tipus d’escola els abandonen, Facebook pot aprendre les edats aproximades dels vostres fills. Facebook pot aprendre els vostres llocs preferits per comprar, quant temps us agrada mantenir-se a les botigues i quin dia de la setmana és més probable que feu compres.

Facebook pot utilitzar dades d’ubicació per saber quan visiteu un concessionari de cotxes. Els anunciants reben una alerta que ara pot ser un bon moment per a alguns anuncis de cotxes al vostre Feed. Visiteu un ginecòleg algunes vegades en diverses setmanes i podeu començar a veure anuncis de productes per a nadons al vostre menjar.

Com ho fan??

Facebook obté aquesta informació detallada d’ubicació a través de moltes fonts. Els punts d’accés Wi-Fi, senyals Bluetooth i torres mòbils properes revelen on esteu. Fins i tot amb el GPS desactivat, aquests mètodes proporcionaran un predictor precís de la vostra ubicació actual. Facebook fins i tot pot determinar la ubicació del que veu la teva càmera o del que hi ha al fons de les teves fotos. Això no és especulació, això es concreta en la política de dades de Facebook disponible per al públic.

Facebook ho sap tot

Facebook fa el seguiment de totes les publicacions en què feu clic a “com”. Fa un seguiment de tots els vídeos que veieu i durant el temps que el veieu. A més, cada amic sol·licita que aprovi o denegui, i cada anunci que faci clic fa que alimenti les meves dades. Combinant tots els canals de dades que Facebook té a la seva disposició permet a la companyia crear un perfil detallat de qui sou. Facebook té més de 1.300 categories per als anunciants per restringir la informació d’orientació.

Les teves Finances

Facebook us categoritza segons el nombre de targetes de crèdit que teniu. Té una categoria per si sou un comprador que pot fer clic en un enllaç interessant. Facebook sap quant de temps fa servir un dispositiu mòbil i qui és el seu operador. La plataforma de xarxes socials rastreja si teniu una casa o un lloguer, quina terra hi trobareu, i molt més.

Facebook no es preocupa només del que fan els usuaris en línia, sinó que també proporciona informació sobre els vostres hàbits de despesa fora de línia. En recopilar informació sobre l’ús de la targeta de crèdit o de dèbit a Internet, pot orientar millor les vostres dades. Això permet a l’empresa presentar un perfil millor als anunciants.

Associació amb anunciants

Facebook també recopila dades dels anunciants. Les dades proporcionades a una empresa que s’associa amb Facebook es compartiran al vostre perfil. Altres anunciants recopilen informació sobre com interactueu amb els seus llocs web. També es pot compartir a Facebook. En combinar aquesta informació dels anunciants, Facebook obté informació addicional sobre el vostre comportament i activitat en línia. Això fa que el perfil de Facebook sigui més atractiu per als anunciants. Com millor sigui el vostre perfil, més rendible serà per a l’empresa.

Recerca de grans dades

Facebook també agrupa informació per a grups d’usuaris. La companyia pot llavors convertir i vendre aquesta informació a les empreses que realitzen anàlisis i investigacions per a Facebook. També venen informació global als venedors i proveïdors de serveis. Venen aquesta informació a acadèmics i a altres que fan recerca acadèmica. Facebook també proporciona informació a l’aplicació de la llei o en resposta a peticions legals.

Com puc protegir millor la meva privadesa?

Facebook és un servei gratuït. Això ajuda a atraure usuaris que altrament no podrien utilitzar el servei. Moltes persones estan disposades a rendir la seva privadesa a canvi de publicitat i accés més importants a Facebook. Però si preferiu restringir algunes de les vostres dades, podeu fer alguns passos.

Primer, la configuració de privadesa de Facebook us permet tornar a registrar-vos en algunes de les maneres de recollir i utilitzar la vostra informació. Això us permetrà canviar la configuració de reconeixement facial de Facebook, les aplicacions que tenen accés a la informació del vostre compte, els tipus d’anuncis que Facebook sap interessar i molt més.

Per fer que les vostres dades i activitats en línia siguin més anònimes, considereu l’ús d’una xarxa privada virtual (VPN). Consulteu la nostra guia per escollir la VPN adequada per a les vostres necessitats. Una VPN funciona com a distanciament entre la informació que envia i rep en línia. Un bon servei VPN és fàcil d’instal·lar i d’utilitzar i us ajudarà a salvaguardar la vostra privadesa mentre encara podeu accedir a Facebook i a altres serveis de què depeneu..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me