Mel i privacitat: aquesta extensió gratuïta és segura? | VPNoverview

Logotip de melLes compres en línia segueixen creixent en popularitat. No és sorprenent. És tan fàcil fer clic a “comprar” i tenir un paquet a la vostra porta l’endemà. També hi ha molts descomptes en línia. Un descompte de 20 dòlars a l’última Nintendo, un 10% de descompte a les samarretes preferides, cada dòlar que s’estalvia és un dòlar guanyat. Aquí és on s’introdueixen extensions com Honey. Aquests programes comproven que a Internet hi ha codis de cupó actius i descomptes en els productes que esteu a punt de comprar, de manera que mai no gastareu massa. Sona útil, però Honey és realment tan sorprenent com sembla?


En aquest article us explicarem més coses sobre Honey, com funciona durant les compres en línia, com guanyen els diners i com aquesta aplicació d’estalvi de diners gratuït tracta les vostres dades personals i privadesa.

Què és la Mel?

Honey és una extensió d’aplicació i de navegador que us ajuda a estalviar diners mentre compres en línia. Va ser fundada el 2012 als EUA. Honey cerca a Internet codis de cupons existents que faran que els productes que voleu comprar siguin més barats. Hi ha moltes aplicacions que funcionen de manera semblant, com PriceScout i InvisibleHand. La mel, però, actualment és la més coneguda.

Les aplicacions d’estalvi de diners busquen a la xarxa les millors ofertes. El seu objectiu és fer les compres en línia el més barat i ràpid possible. Honey, concretament, té una aplicació per al vostre telèfon i tauleta i una extensió del navegador per al vostre ordinador. L’extensió s’executa en segon pla del navegador, de manera que només la veureu quan ho necessiteu. Sempre que compres en línia, podeu fer clic a l’extensió Honey que es troba a la part superior del navegador per veure quins descomptes estan disponibles.

Com funciona Honey

Dels diners estalviatsHoney fa diversos canvis a la vostra experiència a Internet. En primer lloc, afegeix botons a les pàgines web que visiteu, sobretot a les botigues web. Amb aquests botons, podreu desar un determinat producte a la vostra “llista desplegable”. Això vol dir que Honey continuarà comprovant el preu d’aquest producte i us avisarà si baixa per sota d’un determinat punt, de manera que podreu comprar-lo quan sigui més barat.

Una altra opció es pot trobar a Amazon, el massiu mercat en línia que col·labora estretament amb Honey. Allà, Honey comprovarà si el preu que esteu pagant per un determinat producte és el més barat d’Amazon. De vegades, el mateix producte es penja a Amazon diverses vegades, cada entrada amb un preu diferent. Amb Honey, sempre trobaràs l’opció més barata sense haver de sortir a buscar-te.

Fins i tot més enllà d’Amazon, Honey us podrà ajudar. Un cop hàgiu omplert el carro de la compra en una botiga web i us trobareu al check-out, simplement feu clic al logotip de Honey del navegador. Honey us trobarà els millors codis de cupó. Una aplicació senzilla i útil, pel que sembla. Però la pregunta és: quina és la captura? Ja té més de 17 milions de membres. Com van tenir aquest èxit? I d’on aconseguien els diners per gestionar un negoci si els seus serveis són realment gratuïts?

Publicitat de la mel: YouTube

Si abans havíeu sentit a parlar de l’extensió Honey, és probable que sigui perquè han treballat amb un dels vostres influents en línia favorits. Honey ha estat patrocinant innombrables famosos YouTubers, que després parlaran de l’extensió dels seus vídeos. Poden esmentar els increïbles descomptes que van poder trobar amb Honey, i van demanar als espectadors que descarreguessin l’extensió, que “només té dos clics”. Aquí teniu un exemple d’un vídeo patrocinat, en aquest cas de MrBeast, un famós YouTuber amb gairebé 30 milions de subscriptors.

A part de contactar directament amb els influencers, Honey també comercialitza els seus serveis comprant anuncis a YouTube. És possible que hàgiu vist aquests anuncis al començament (o a la dreta del centre) d’un vídeo. A causa dels seus anuncis i patrocinis en plataformes com YouTube, Honey ha pogut créixer la seva marca i obtenir milers (si no milions) d’usuaris nous..

Mel i diners

Honey pot ser una extensió gratuïta, però això no vol dir que no tracti gens amb els diners. Alguns dels vídeos patrocinats per Honey han estat patrocinats per desenes de milers de dòlars. A finals del 2019, PayPal va revelar que compraven Honey per 4.000 milions de dòlars, la seva major adquisició fins ara. Com pot ser que el programari lliure esdevingui tan valuós?

Com Honey guanya diners

Qualsevol negoci amb èxit té una estratègia financera: una manera de guanyar diners i és capaç de continuar existint. L’estratègia de Honey té a veure amb les comissions i els afiliats. Els seus socis, els venedors dels codis de descompte que utilitzeu, els proporcionen una comissió quan un membre de Honey compra alguna cosa amb un codi de promoció. És a dir, si compres alguna cosa de webshop X amb el codi de Honey, Honey rebrà diners de la webshop X. D’aquesta manera, segons afirmen, podran mantenir Honey lliure sense vendre cap de les dades dels seus usuaris..

Honey és clarament més que una simple base de dades de codis cupons. Molts llocs web, botigues i altres negocis han pactat ofertes amb Honey. Aquestes ofertes, que generen comissions per a Honey, creen la forma més gran d’ingressos de l’extensió. En altres paraules, els codis que utilitza Honey no són només codis generals que trieu a Internet. Són promocions actives que ajuden les persones que treballen a Honey a guanyar-se la vida.

Or d’or

Bossa de diners amb rètol de dòlar a l'ordinadorEn lloc de simplement oferir-vos codis de descompte, Honey fa un pas més. Tenen un programa especial de fidelització que permet guanyar punts. Com més sovint utilitzeu l’extensió, més ràpid guanyareu “punts” en aquest sistema, que s’anomena Honey Gold. Un cop tingueu prou punts (1000 Honey Gold), podeu canviar-los per targetes de regal a tot tipus de botigues en línia, incloses Amazon i eBay.

Aquest senzill sistema de recompensa crea una sensació de lleialtat amb els usuaris. Volen aconseguir aquest Honey Gold perquè puguin obtenir una targeta de regal i, per tant, continuaran utilitzant Honey.

Per què PayPal va comprar Honey

PayPal va comprar Honey a finals de 2019. L’adquisició va passar per no menys de 4.000 milions de dòlars. Honey va publicar una declaració sobre com això afectaria els membres. Sobretot, podran cooperar amb més comerciants i oferir més opcions de pagament. Els usuaris ara també podran unir-se a Honey mitjançant els seus comptes de PayPal. A més, Honey va mencionar explícitament que no hi haurà canvis en la manera de gestionar la privadesa dels seus usuaris. Ho veurem més de prop a la secció següent.

Per a Honey, el fet de formar part de la família PayPal comportarà clarament diversos avantatges. ¿Què pot obtenir PayPal a canvi d’aquest acord? La mel podria ser gratuïta, però això no vol dir que no guanyi diners. Com s’ha comentat abans, Honey guanya comissions cada vegada que un membre compra alguna cosa mitjançant un dels seus codis de descompte. A banda d’aquests beneficis possibles, però, PayPal va voler posar-se de mans amb la tecnologia de Honey. Segons la companyia, aquesta tecnologia ajudarà a PayPal a arribar als clients i a personalitzar experiències de compra. La pregunta és: com van de la mà les experiències de compra personalitzada i la privacitat?

Què sap Honey sobre tu?

En un món en què res no és mai “gratuït”, tenir una extensió gratuïta com Honey que no obté profit de tu, almenys d’alguna manera sembla impossible. Que està passant aquí? Ens ho vam fixar.

Recopilació de dades de l’usuari

Per tal que el seu servei funcioni, Honey ha de recopilar les dades dels usuaris. Al cap i a la fi, ha de saber on es troba a Internet per poder oferir-vos el tipus de descomptes adequat. Tot i així, com que Honey ha crescut fins a convertir-se en molt més que un simple cercador de descomptes, recopilen moltes més dades d’usuaris, per exemple a través de cookies. Quan instal·leu l’extensió, veureu la pantalla següent, animant-vos a crear un compte.

Creació d’un compte amb Honey

Si trieu crear un compte Honey, l’aplicació podrà recopilar més informació sobre vosaltres. Què saben exactament? En la seva política de privacitat, mencionen la col·lecció:

Informació personal:

 • El vostre nom d’inici de sessió, si trieu utilitzar-lo (inclòs el vostre correu electrònic, nom d’usuari, contrasenya)
 • Qualsevol dada que vulgueu compartir al vostre perfil, com ara el vostre nom, els enllaços de les xarxes socials i els perfils (si inicieu la sessió amb el vostre compte de Google o Facebook, podran mirar aquests comptes, però només si són públicament disponible)
 • Qualsevol comunicació amb Honey mitjançant correu electrònic o per altres mitjans
 • Informació bancària o de targeta de crèdit si la vau proporcionar mitjançant l’aplicació Honey Mobile o Honey Pay
 • Elements que afegiu a la vostra llista de llista
 • Cupons, codis promocionals i ofertes que heu compartit amb Honey
 • Amics als que et refereixes a la Mel
 • Botigues a les que heu de seguir fent servir el tracker de Honey

Informació tècnica:

 • El tipus de dispositiu
 • Identificador únic del dispositiu
 • El seu sistema operatiu
 • El vostre tipus de navegador
 • adreça IP
 • Segells de successos
 • Errors registres

Com podeu veure, bona part de la informació personal que recopilen depèn de si la compartiu o no amb ells. Com més compartiu, més efectiva serà l’aplicació i menys privadesa tindreu. De vegades, les dades que recopilen són anonimitzades i agregades per ajudar-los a analitzar els seus serveis.

Al costat de la volada, Honey promet no fer un seguiment de l’historial del motor de cerca, els correus electrònics o la navegació per cap lloc que no sigui un lloc web minorista.

Als llocs minoristes aprovats prèviament, Honey recopilarà informació sobre aquest lloc (nom del comerciant, visualitzacions de pàgines), així com preus i disponibilitat d’elements. Podrien fer servir aquesta informació i la informació que han recollit sobre vosaltres per oferir-vos recomanacions personalitzades, com ara mostrar ofertes de productes patrocinats. És a dir, rastregen els vostres hàbits de compra i ajusten la vostra experiència de compra en línia en conseqüència.

Compartir dades d’usuari

Empresaris donant la màHoney promet mai vendre les seves dades personals. Es pot argumentar que les “dades personals” no cobreixen totes les dades que recopilen: la informació sobre els productes que compra o es busca realment personal? Aquesta informació, també anomenada metadades, pot ser molt valuosa. El fet que Honey ho faci servir per mostrar-vos ofertes personalitzades i una experiència a mida ja ho demostra. Tot i així, segons la seva política de privadesa, Honey no ven aquesta informació. No obstant això, ho compartiran amb diferents parts, entre elles:

 • Els seus proveïdors de servei, que els ajuden a mantenir els seus productes, comercialització, problemes legals, protecció de seguretat, processament de pagaments, etc.
 • El botigues compres a, que necessitarà la informació d’enviament per poder enviar-te el producte adquirit (però només quan utilitzeu l’aplicació Honey Mobile)
 • Els seus empresa matriu, PayPal, i els seus afiliats i filials

A part d’això, Honey també pot compartir informació amb altres parts, per exemple quan la legislació els ho requereixi. També poden compartir dades anonimades amb altres persones. L’última menció que fan sobre aquest tema és que podrien compartir informació “quan [creuen] de bona fe que és necessari protegir [els seus drets], protegir la seva seguretat o la seguretat d’altres persones o investigar el frau”. Tot i que aquesta afirmació és intencionadament vaga per tractar qualsevol situació insospitada, també proporciona a Honey molt espai per compartir les dades dels usuaris, en cas que desitgin.

Tota aquesta informació es troba a la política de privadesa de l’empresa, que està oberta al seu lloc web. Honey recopila i comparteix molta informació, cosa que podria ser un problema si valoreu la vostra privadesa en línia. No obstant això, almenys Honey està obert sobre les seves polítiques.

La mel segueix els seus moviments?

Amb les recomanacions personalitzades per a Honey, us podríeu preguntar fins a quin punt estudien el vostre comportament en línia. Quina informació fan servir per oferir-vos ofertes personalitzades? Hi ha qui es pregunta si Honey és realment una forma de programari espia que rastreja tot el que feu en línia, només per treure’n profit. La companyia va sentir aquestes preocupacions i va respondre amb un vídeo especial de YouTube. En aquest vídeo realitzen una prova de detector de mentides als seus empleats.

Els empleats parlen de com no venen les vostres dades personals, com ara la vostra adreça de correu electrònic. Reiteren que Honey guanya diners mitjançant comissions i admeten utilitzar el propi servei. Aquest vídeo ha estat una novetat de màrqueting intel·ligent, ja que inclou la recent popularitat de vídeos de proves de detector de mentides en línia. Si és realment útil en termes d’esbrinar el verídic Honey que és, segueix obert a debats. Al capdavall, es podia editar el metratge. A més, encara que l’extensió no pugui vendre les vostres dades, això no vol dir que no pugui veure les dades per si soles, que pot.

És spyware Honey?

Ull al portàtilPer arribar al fons, hem investigat el tema nosaltres mateixos. Hi ha qui tem que Honey pugui ser programari espia. Spyware és una forma de programari maliciós que infecta el vostre ordinador, telèfon intel·ligent o un altre dispositiu i recopila informació sobre vosaltres. Es llueix literalment espia a mesura que utilitzeu el dispositiu, seguint l’historial del navegador, l’historial de descàrregues, qualsevol informació personal com ara dades d’inici de sessió i dades bancàries i els vostres correus..

Normalment, els programes espia ralentitzen significativament el dispositiu. Com que el programari maliciós registra constantment tot el que feu, usarà molta memòria de treball. La navegació, la reproducció en streaming, el clic al voltant us duraran de manera significativa. Quan vam instal·lar Honey, no va ser així.

Per assegurar-nos, vam examinar els processos actius del nostre ordinador per esbrinar si el programari de Honey estava actiu en el fons del dispositiu. No va ser el cas. En definitiva, Honey no és una forma de programari espia, tot i que recopila les vostres dades, tal com s’ha esmentat anteriorment i en la seva política de privadesa..

L’activitat de la mel al vostre navegador

Podem arribar a la conclusió que Honey no segueix les accions realitzades al dispositiu. D’aquesta manera, no afecta la vostra seguretat i privadesa generals. Tot i així, com que és una extensió del navegador, seria interessant veure com funciona dins del navegador. Vam instal·lar Honey al navegador Firefox i vam intentar veure quant rastreja el programa. Consultant el gestor de tasques del nostre navegador, podríem veure com era activa Honey durant la nostra navegació.

Honey és una extensió del navegador que sembla activa en tot moment, tot i que sovint només mostra poca activitat. Quan visiteu llocs web al detall, com Amazon, l’impacte energètic de Honey augmenta. Això vol dir que està buscant els descomptes adequats, ja que reconeix que heu arribat a una botiga web associada. Res fora del comú fins ara: això és exactament el que Honey està pensat per fer.

Quan visiteu llocs web sense correu electrònic, per exemple, el nostre propi lloc web o qualsevol altra pàgina informativa que es trobi a través d’una cerca web a Google, l’impacte energètic de Honey continua sent baix. Tot i que l’aplicació ha comprovat si el lloc web és minorista, no fa res més quan ha decidit que no ho és. No passa res destacable quan utilitzeu xarxes socials com Twitter i YouTube. Honey sembla que no segueix els teus moviments aquí.

Lloc web visitat
L’impacte energètic de la mel
Lloc web al detall (Amazon)Mitjana / alta
Lloc web no secret (VPNoverview)Baix / zero
Plataforma de xarxes socials (YouTube, Twitter)Baix / zero

Sempre que Honey estigui molt actiu, la seva memòria creixerà. Això significa que l’aplicació està desant informació sobre el vostre comportament de compres en línia, com ja se sap. Si bé aquesta pràctica té un impacte en la vostra privadesa, no és necessàriament errònia. Al cap i a la fi, si feu servir Honey, esteu d’acord a permetre el seguiment dels vostres moviments en línia i comprovar totes les botigues web que feu servir. L’extensió crea un perfil fora de les vostres dades, que fan servir per personalitzar la vostra experiència. És per això que creix la quantitat de memòria de l’extensió.

Pensaments finals

L’aplicació d’estalvi de diners de Honey és una de les més populars d’aquest tipus. El servei està orientat a trobar els millors descomptes més rellevants per als seus usuaris. També compta amb un sistema de devolució de diners en efectiu, on els usuaris poden guanyar una part dels diners invertits en nous productes mitjançant Honey. Perquè Honey pugui funcionar, ha de reunir determinades dades personals. Podeu deixar de compartir la major part d’aquestes dades, com ara el vostre correu electrònic, les xarxes socials i altra informació sensible. Tanmateix, per a un usuari habitual, Honey utilitzarà dades per ajustar i personalitzar la vostra experiència de compra.

Quan es tracta de privadesa, Honey no és la millor extensió a utilitzar. Si voleu mantenir-vos en l’anonimat en línia o simplement no voleu compartir els vostres hàbits de compra amb altres persones, us aconsellem que us quedeu fora de Honey. Tanmateix, per a l’objectiu de l’extensió per a la qual va ser dissenyada, fa un bon treball. Sembla que no conté cap programari espia i només funciona activament un cop us trobareu en un lloc web o en una botiga web minorista. Aquesta extensió no ven les vostres dades a marcadors (ni a ningú més, per aquest motiu), però realitza les tasques d’un marcador propi. En oferir-vos una experiència personalitzada, intenta que pugueu comprar més en línia, de manera que ells i les seves botigues de parella poden treure’n profit. No dubteu a utilitzar Honey, sempre que sabeu que aquesta empresa sabrà moltes coses sobre vosaltres i com comprar en línia.!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me