Manteniu-vos segur a Grindr: Com protegir la vostra privadesa | Vista VPNOver

Logotip de Grindr


Amb milions d’usuaris a tot el món, Grindr és una de les aplicacions de cites més conegudes per homes gai i bisexuals. L’aplicació es va llançar el 2009, fent-la més antiga que Tinder. Des de llavors, Grindr ha canviat completament l’escena gai. L’objectiu de Grindr és proporcionar als homes de la comunitat LGBT una plataforma segura (cites). Amb l’aplicació, els usuaris poden consultar els perfils de persones del seu barri, intercanviar missatges i buscar una data.

Les cites en línia són molt divertides. Tot i així, sempre és bo tenir consciència dels possibles riscos de privadesa que poden aparèixer amb aplicacions de cites com Grindr. No volem provocar un pànic ni impedir que les persones utilitzin aplicacions de cites. Tot i així, volem assegurar-vos que vosaltres i altres usuaris, teniu l’oportunitat de protegir-vos i la vostra privadesa. Especialment en alguns països, on les lleis locals no accepten la comunitat LGTBI, la precaució és extremadament important. Malauradament, molts encara discriminen els altres en funció de la seva sexualitat, cosa que fa necessàries les mesures de seguretat.

VPNOverview va parlar amb l’expert Philip Tijsma, que forma part del COC, associació oficial LGBT als Països Baixos, així com Azza Sultan, directora associada de Grinder per a la igualtat. Posteriorment, establim una llista de consells per a aquells que es prenen seriosament la seva privadesa Grindr: no compartim cap informació personal innecessària, no apagem la vostra ubicació i no utilitzem una aplicació d’ubicació falsa mitjançant un emulador d’Android..

Quins riscos de privacitat té Grindr?

Per a molts usuaris, Grindr és una plataforma sobre la qual es poden trobar ells mateixos sense vergonya. Ser gai és un determinat. Sovint és un gran alleujament en un món on molts encara jutgen dos homes agafats de la mà. Malauradament, un petit grup de persones amb males intencions utilitzen Grindr per als seus propis propòsits. Això crea possibles perills per a la vostra privadesa i benestar.

Altres usuaris poden descobrir la vostra ubicació

Marcador d'ubicació del telèfon intel·ligentSi voleu treure el màxim partit de Grindr, l’aplicació necessita saber constantment on esteu. El programa utilitza GPS i Wi-Fi per combinar-lo amb altres usuaris de Grindr de la vostra zona geogràfica. Tanmateix, Grindr, com altres aplicacions populars de cites, té diverses vulnerabilitats que permeten als desconeguts esbrinar la vostra ubicació. Per exemple, l’aplicació mostra fins a quina distància es troben els seus “coincidències” amb molt de detall. El 2014, investigadors de ciberseguretat Synack van descobrir que els usuaris de Grindr podrien explotar aquesta informació fàcilment per descobrir les ubicacions d’altres usuaris.. Grindr va abordar aquest problema permetent als usuaris desactivar la compartició d’ubicacions.

Tot i això, un estudi de seguiment realitzat per Trever Faden va demostrar que els investigadors en ciberseguretat encara podrien trobar ubicacions dels usuaris de Grindr, juntament amb altres dades personals. Això va ser possible fins i tot quan els usuaris van desactivar la compartició d’ubicacions, perquè les dades d’ubicació de l’usuari encara s’envien al servidor de Grindr, on es poden descobrir. Faden va crear un lloc web on els usuaris podien identificar qui els bloquejava a Grindr. Per descobrir aquesta informació, els usuaris només havien d’introduir el seu nom d’usuari i contrasenya de Grindr.

Després de l’estudi de Faden, Grindr va restringir l’accés a les dades dels usuaris que havien bloquejat altres usuaris. A més, Grindr va dir als usuaris que no utilitzessin els seus inicis de sessió de Grindr per a altres llocs web.

Els usuaris de Grindr en països amb normativa anti-gai podrien estar en perill

Amb Grindr permetent als usuaris determinar les ubicacions exactes dels usuaris, els riscos de privadesa són abundants, especialment en els llocs on es considera un delicte penal. L’homosexualitat encara es considera il·legal en 69 països, i alguns d’aquests països fins i tot fan servir la pena de mort. Ser usuari de Grindr en un d’aquests llocs pot tenir conseqüències extremes. El govern d’Egipte, per exemple, va utilitzar l’aplicació Grindr i els seus fracassos per rastrejar i fins i tot arrestar ciutadans gai, tot i que l’homosexualitat tècnicament no és il·legal allà. Iran també va utilitzar la falta de seguretat de Grindr per identificar els usuaris de l’aplicació. Finalment, 200 usuaris de Grindr van ser arrestats. Grindr ha intentat combatre aquest perill amagant la bandera de distància que s’utilitza a l’aplicació, però aquests canvis es van evitar fàcilment.

Grindr té com a objectiu connectar persones que viuen a la mateixa zona. Per tant, suprimir completament la ubicació de cada usuari faria que l’aplicació tingui sentit. Sense aquesta informació, les persones que es troben a centenars o milers de quilòmetres es podrien igualar entre elles, sense tenir possibilitat de trobar-se a la vida real. És probable que aquests problemes pràctics tinguin un gran paper en les decisions de Grindr per combatre qualsevol mal ús de la seva aplicació.

Es pot revelar la vostra informació de salut

Icona d'atenció sanitària per a telèfons intel·ligentsUn altre risc de privadesa que comporta Grindr té a veure amb les vostres dades personals. Se sap que l’empresa comparteix dades confidencials, inclosa informació sensible sobre la salut, dels seus usuaris. A l’abril de 2018, Grindr es va posar en un mal estat quan es va revelar que la companyia compartia l’estat del VIH dels usuaris amb altres empreses, juntament amb les dades d’ubicació i les adreces de correu electrònic..

Els representants de Grindr van defensar inicialment la pràctica. Afirmaven que l’intercanvi de dades era generalitzat i que els usuaris consenten l’intercanvi de dades quan s’inscriuen a l’aplicació. Tot i això, a la pràctica, molts usuaris de Grindr desconeixien que es compartia la seva informació de salut. Si els usuaris de Grindr opten per revelar el seu estat VIH, aquesta informació és visible per a qualsevol usuari de Grindr que vegi el seu perfil. Tot i això, molts usuaris no esperaven que l’aplicació compartís la seva informació de salut sensible fora de Grindr.

Aquest greu incompliment de la privadesa va causar un crit públic, i Grindr va emetre finalment un comunicat que les dades dels usuaris mai es vendrien a tercers. Tot i així, els usuaris de Grindr han de pensar seriosament sobre si volen incloure informació sanitària al seu perfil.

Grindr ajuda els usuaris oferint consells i guies

Evidentment, Grindr treballa constantment en canviar els seus serveis. L’empresa intenta ser transparent mitjançant la informació dels seus clients de la millor manera possible. A més, estan desenvolupant noves opcions i solucions quan la gent les sol·liciti. Vam preguntar a Grindr sobre les novetats recents que envolten la seguretat i la privacitat dels seus usuaris i vam rebre la següent resposta de Azza Sultan, directora associada de Grindr per a la igualtat:

“Nosaltres, a Grindr, entenem que la seguretat no és només la responsabilitat dels usuaris d’aplicacions de cites. Per tant, Grindr busca contínuament desenvolupar i millorar les seves funcions de seguretat, no només per protegir els seus usuaris, sinó també per proporcionar-los la informació crítica de seguretat necessària per garantir una experiència de cites segures. A banda de les directrius de seguretat que proporcionem als nostres usuaris, actualment estem desenvolupant una guia de seguretat holística que estarà disponible ben aviat en diferents idiomes. “

Aquesta guia es troba en directe al lloc web de Grindr i es pot trobar fent clic al següent enllaç: grindr.com/safety.

Perills en la vida diària

Les aplicacions de cites com Tinder, Happn i Grindr proporcionen informació sensible sobre els seus usuaris. Si aquestes dades cauen en mans equivocades, pot tenir conseqüències greus. Aquest és especialment el cas dels països on l’existència de persones LGBT està amenaçada per les lleis locals. Pot semblar que no sigui tan rellevant si visqueu un país on l’homosexualitat és completament legal, però malauradament no sempre és cert. Els prejudicis i la falta d’acceptació social creen grans riscos per a tots els usuaris de Grindr.

Portant Grindr a l’estranger

Avió sobre el planeta TerraCites al vostre destí de vacances pot ser una bona manera de conèixer gent nova. Tot és divertit, però cal tenir precaució. Si el vostre país d’origen accepta completament la comunitat LGBT, potser també podreu esperar a qualsevol altre país. No sempre és així. Grindr ajusta automàticament la vostra ubicació cada vegada que activeu l’aplicació. Com s’ha esmentat abans, això pot ser perillós en molts llocs, com Algèria, Nigèria, Barbados, Índia i Pakistan. Tots aquests països tenen polítiques que fan que els actes del mateix sexe siguin il·legals.

De la mateixa manera, hi ha països on l’homosexualitat és legal per llei, però encara castigada. Exemples són Rússia i Egipte. A Egipte, que segueix sent una destinació popular molt popular per a molts, el govern ha ordenat la pallissa i el tancament de diverses persones després que hagin concertat una data a través de Grindr. El jove Firas va ser una de les víctimes: va planejar una cita amb un noi que havia conegut a l’aplicació, però va ser configurat, detingut i condemnat per “defalliment”, que és il·legal segons la llei egípcia.

Feu servir Grindr, o una aplicació de cites similar, i esteu a punt de viatjar? A continuació, sempre assegureu-vos de comprovar les lleis locals de la vostra destinació i l’actitud general envers l’homosexualitat. Els informes anuals de recerca sobre l’homofòbia patrocinada per l’estat de l’ILGA (Associació Internacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans i Intersexos) poden ser un bon lloc per començar. Al final d’aquest article, hem resumit els països on els actes del mateix sexe es veuen il·legals. El nostre consell és considerar atentament aquesta llista, però també fer més recerques, de manera que no arribeu accidentalment a un lloc com Egipte amb la vostra aplicació Grindr activada.

A més, fins i tot els països que accepten plenament l’homosexualitat per la llei i per la pràctica, no sempre són un bon lloc per a estar-hi. Les persones judicials poden intentar utilitzar Grindr de maneres nocives per als membres de la comunitat LGTBI. És per això que sempre és important protegir-vos i la vostra privadesa tan bé com podeu, també durant la vostra datació.

Cites anònimes a Grindr?

Smartphone de l’anonimatMantenir la vostra privadesa intacta durant la datació no comporta un cert dilema. Si cada usuari de Grindr posés la seva privadesa en primer lloc, la datació seria molt més difícil, si no impossible. Com sabreu amb certesa que el vostre partit és qui diu que és? Quan és segur trobar-se amb algú? I com fer-li saber a l’altre que no els suposa cap perjudici i només busquen una data?

Malgrat l’atenció negativa que Grindr ha rebut recentment, continua sent un espai positiu. El 99% de totes les dates, converses i reunions d’opinió van bé i sense cap problema. Per assegurar-vos que aquest és el vostre cas també, podeu prendre diverses precaucions. Grindr va fer una llista amb mesures de seguretat que tots els seus usuaris poden i haurien d’utilitzar. N’hi ha d’exemples: notifiqueu sempre un amic o membre de la família sobre la vostra ubicació quan trobareu algú de Grindr i confieu en el vostre instint. Si alguna cosa se sent, no ho és.

Com protegir la vostra privadesa a Grindr

A part de seguir les directrius generals de seguretat que Grindr proporciona, sempre podeu utilitzar diverses altres mesures de seguretat per protegir-vos al màxim. Aquí teniu tres bons consells per ajudar-vos en això:

No compartiu massa

Com passa amb altres aplicacions de cites, sempre és convenient limitar la quantitat d’informació personal que inclogui al vostre perfil. Eviteu el vostre nom complet, número de telèfon, adreça de correu electrònic, estat del VIH i altra informació sensible. A més, és convenient penjar una foto de perfil que no aparegui a cap altre lloc en línia. En cas contrari, els usuaris podrien intentar fer una cerca inversa d’imatges de la vostra foto i trobar els altres mitjans socials. Si feu servir la mateixa foto a Facebook o Twitter, trobaran els vostres comptes en un instant i podran utilitzar la informació que hi apareix per descobrir la vostra identitat..

A més, si decidiu eliminar la conversa de l’aplicació, és més segur utilitzar Google Voice o un servei similar. Aquestes aplicacions us permeten mantenir el vostre propi número de telèfon privat i treballar amb un número secundari.

Desactiva la funció de distància

Grindr i altres aplicacions de cites fan servir la ubicació GPS del telèfon per combinar-vos amb les persones de la vostra zona. Podreu veure exactament la distància que teniu i aquesta persona en temps real. Convenient si voleu reunir-vos de forma immediata: la barra a la vorera és fàcilment accessible per a tots dos. Malauradament, això també significa que altres usuaris puguin descobrir la vostra ubicació exacta. Si un altre usuari de Grindr coneix la distància entre vosaltres, pot calcular si utilitzeu un procés anomenat trilateració. Per aquesta raó, és important amagar la vostra informació a distància.

Podeu amagar la vostra distància a Grindr realitzant les accions següents:

 1. Obriu la secció Aplicació Grindr al dispositiu
 2. Dirigiu-vos al vostre Perfil
 3. Toqueu “Configuració”A la cantonada superior dreta
 4. Anar a “Preferències de visualització
 5. Tanca “Mostra la meva distància

Tingueu en compte, però, que desactivar aquesta funció només evitarà que altres usuaris vegin exactament la distància que teniu. El vostre perfil encara es classificarà amb i es mostrarà a altres usuaris de Grindr de la vostra zona. Això significa que la vostra ubicació encara serà vulnerable si altres usuaris locals de Grindr divulguen informació de distància.

Feu servir una aplicació d’ubicació falsa

Mapa amb ubicacióAmagar la seva distància a Grindr ja podria alleujar la vostra ment. Tot i que, si no teniu relació amb persones del vostre entorn directe, això no proporciona privadesa completa. Potser no penseu que necessitareu això: al cap i a la fi, Grindr és conèixer persones.

Si voleu fer les coses un pas més, la vostra millor opció és instal·lar una aplicació d’ubicació falsa i fer malbé la vostra ubicació. Aquestes aplicacions poden enganyar altres aplicacions pensant que estàs en un altre lloc. En gairebé tots els casos, això també funciona en aplicacions de cites. Malauradament, a causa d’una recent actualització de Grindr, els spoofers d’ubicació no semblen funcionar més al mòbil. Això pot provocar situacions perilloses per a alguns usuaris. Si voleu fer servir la vostra ubicació, podeu descarregar un emulador d’Android al vostre ordinador i fer servir Grindr. Això us ajudarà a ocultar el vostre lloc real.

Bluestacks per al vostre ordinador

Bluestacks és un emulador fiable d’Android que us pot ajudar a evitar les recents restriccions de Grindr quan es tracta de fer malbé la ubicació. Si descarregueu Bluestacks al vostre ordinador i continueu fent servir Grindr allà, encara podreu canviar la vostra ubicació virtual per Grindr. Seguiu aquests passos per aconseguir que el programa Bluestacks s’execute al vostre ordinador.

 1. descarregar l’última versió de Bluestacks des del seu lloc web oficial.
 2. Iniciar Sessió a Google Play amb un compte.
 3. descarregar l’aplicació oficial Grindr de Play Store.

Abans d’anar més lluny, haureu de trobar una aplicació que us permeti espatllar la vostra ubicació. Una opció popular és el fals GPS GO Location Spoofer. Hem provat aquesta aplicació i us podem dir que funciona tant per Grindr com per a Happn.

Spoofer fals de la ubicació GO GO

Fake GPS GO és força fàcil d’instal·lar i està disponible per a Android 6.0 i versions posteriors. Per utilitzar-lo, seguiu els passos següents:

 1. descarregar l’aplicació en Bluestacks.
 2. Obriu l’aplicació i toqueu “Activa ubicacions simulades”A la primera pantalla.
 3. Vés al mapa, tria la ubicació que voleu fer servir i feu clic al botó de reproducció que hi ha a l’extrem inferior esquerre de la pantalla.
 4. En cas que el missatge “Les ubicacions simulades estiguin desactivades o si l’aplicació no sigui l’aplicació Mock Location per defecte, activeu continuar” apareix, feu clic a Activa..
 5. El “Opcions de desenvolupament”Apareixerà la pantalla. Feu clic a “Seleccioneu l’aplicació Ubicació simulada”I selecciona“FakeGPS gratuït“.
 6. Torneu enrere i premeu el botó botó de reproducció de nou per activar la configuració GPS falsa.

Un cop hàgiu configurat la vostra ubicació falsa, podeu iniciar la sessió al vostre compte Grindr de l’emulador i fer-la servir com normalment.

Ubicació GPS falsa de iTools *

Seguiu aquests passos per combatre la vostra ubicació a iOS amb iTools:

 1. Instal·leu iTools al vostre ordinador.
 2. Obriu el programa i seleccioneu “Prova gratuïta“.
 3. Vés al “Caixa d’einesPestanya ”.
 4. Anar a “Equips d’eines del dispositiu”I selecciona“Ubicació Virtual“.
 5. Introduïu el directori falsa ubicació al quadre de text del mapa i premeu Enter.
 6. Quan aparegui un marcador per a la ubicació falsa al mapa, feu clic a “Mou-te aquí”Per configurar el vostre iPhone a la ubicació.

* Des de les recents actualitzacions de Grindr, és necessari utilitzar un emulador d’Android si voleu fer servir la vostra ubicació. Això vol dir que haureu d’utilitzar l’aplicació Spoofer falsa de GO GO Location Spoofer.

Manteniu-vos segur, però trobeu els perfils adequats

Actualment, configurar el GPS del telèfon a una ubicació falsa és la manera més eficaç de protegir la vostra ubicació a Grindr i a altres aplicacions de cites. No oblideu, però, que trobareu coincidències amb els perfils que es troben a prop de la ubicació falsa i no amb la vostra ubicació real. Tot i així, l’atonia pot ser molt útil: sempre podeu triar una ubicació que es trobi a pocs quilòmetres d’on us trobeu. D’aquesta manera, coincidireu amb la gent del vostre barri, però no cedireu la vostra ubicació real.

Pot ser que no us sembli just amb la vostra data quan feu servir una ubicació falsa. En cas afirmatiu, és molt bo plantejar el tema durant una primera o segona cita, de manera que no seran vistos com un peix-gat. Parleu sobre les possibilitats d’ajustar la vostra ubicació de Grindr i parleu sobre els avantatges. Sempre hi ha la possibilitat que la persona que estigui davant de vosaltres tingui les mateixes preocupacions sobre la privadesa i la seguretat que vosaltres. Potser fins i tot li agradaria saber-ne més.

PANTALLA

Grindr persegueix constantment solucions als problemes que s’han trobat els usuaris. La seguretat juga un paper important en això. Tot i això, Grindr no és l’única aplicació que treballa en això. SCRUFF és una altra plataforma de cites per a homes homosexuals i bisexuals. El seu objectiu és crear una xarxa de persones (gai) que puguin intercanviar informació per mantenir-se segures. L’aplicació té l’opció de contactar amb els ambaixadors locals: membres especials de l’aplicació a qui podeu demanar consells quan viatgeu al seu país o ciutat.

Vam decidir provar l’aplicació per nosaltres mateixos i vam contactar amb els ambaixadors de SCRUFF a diferents països. Les nostres preguntes es van respondre de forma ràpida i minuciosa, i fins i tot vam rebre un bon grapat de consells útils. Clarament un sistema d’èxit. A part d’aquests ambaixadors, SCRUFF utilitza dades d’ILGA per avisar els usuaris de la situació local de més de 80 països, cosa que recentment Tinder també ha començat a fer. Això és especialment útil si no esteu completament actualitzats sobre la situació del destí quan ja esteu de camí.

Pensaments finals

Les cites, ja siguin a la vida real o en línia, haurien de ser segures per a tothom. Les aplicacions per a cites no són perilloses; simplement són instruments que faciliten la trobada de persones. Això és principalment molt divertit. Malauradament, encara hi ha moltes persones amb males intencions que odien aplicacions com Grindr perquè estan dirigides a homes homosexuals i bisexuals. Aquestes persones poden causar molts problemes, especialment en països on l’homosexualitat encara es considera il·legal.

Grindr té les mateixes vulnerabilitats de seguretat que altres aplicacions de cites, especialment quan es tracta de mantenir privades les ubicacions dels usuaris. Malgrat els intents de Grindr de solucionar aquesta vulnerabilitat, és possible que els usuaris de Grindr i, de vegades, fins i tot els governs puguin descobrir les identitats dels usuaris. Actualment, limitar la informació que compartiu al vostre perfil i utilitzar una aplicació d’ubicació falsa al vostre ordinador són algunes de les millors precaucions que podeu prendre quan feu servir Grindr.

Quan es tracta de Grindr, és important tenir consciència dels possibles riscos a què s’exposa quan s’utilitza el servei de cites. Tanmateix, no us deixeu que us allunyi de l’aplicació. Sempre que tracteu la vostra informació personal de manera sàvia i penseu que feu les vostres accions, les probabilitats de passar malament són molt reduïdes.

On es consideren il·legals els actes del mateix sexe?

El mapa interactiu del món que es mostra a continuació ofereix una visió general de la legalitat de l’homosexualitat en països de tot el món. Fixeu-vos en el fet que alguns països i zones on l’homosexualitat es considera legal per llei no sempre donen suport als drets LGBT. Es pot afrontar la discriminació, la violència i l’estigmatització en aquests llocs, per exemple a Rússia.

Mapa mundial interactiu dels drets LGBT (que indica la il·legalitat de l’homosexualitat)

Diversos països necessiten una explicació addicional, ja que no es defineix tan fàcilment la situació. Aquests països i les observacions necessàries trobareu a la taula següent.

País
Legalitat de l’homosexualitat
Notes
EgipteOficialment legal, però encara es pot processarTeòricament parlant, l’homosexualitat no és il·legal, però a la pràctica sovint es considera com una violació de les “lleis morals”. Les regles per a les dones no són clares.
IndonèsiaDependrà de la ubicacióSer gai a la majoria d’Indonèsia, excepte les zones següents: Aceh, Sumatra del Sud i la ciutat de Palembang.
IraqLegalSegons la llei, l’homosexualitat és legal a l’Iraq, però expressar-se com a part de la comunitat LGTBI és extremadament perillós a causa dels ciutadans que prendran la llei a les seves mans.
LibanonIl·legal per a homes i donesAlguns jutges han decidit no processar els individus, però per llei encara no s’ha decidit.
Corea del NordLegalA Corea del Nord no hi ha lleis contra l’homosexualitat. El país nega simplement la seva existència.
PalestinaDependrà de la ubicacióSer gai és il·legal per a homes a Gaza. L’homosexualitat és oficialment legal a la resta del país.
RússiaDependrà de la ubicacióIl·legal a Txetxènia. S’ha informat que s’està col·loquant gent homosexual en camps de concentració.
SingapurIl·legal per als homesLegal per a dones. En el cas dels homes, la llei no s’ha aplicat des del 1996.
Sri LankaPoc clarAlgunes fonts denuncien que l’homosexualitat s’ha despenalitzat.

Una de les majors organitzacions internacionals que es refereixen a si mateixos amb drets LGBT és l’Associació Internacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans i Intersexos o ILGA per a breu. Han fet un mapa del món encara més detallat amb informació sobre lleis i legislació sobre orientació sexual.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me