Heu comprovat la vostra configuració de privadesa de WhatsApp? | Vista VPNOver

WhatsApp és el successor espiritual de la missatgeria de text en què vam gastar tants diners al nostre pla de telefonia mensual. Si bé WhatsApp inclou moltes funcions útils, també pot fer que la informació privada estigui fàcilment disponible. Potser no sabeu que Facebook té WhatsApp. Amb una preocupació creixent per l’ús de Facebook de la vostra informació, pot ser que sigui un bon moment per fer una revisió de la configuració de privadesa de WhatsApp.


Preocupació sobre la privadesa sobre WhatsApp

Facebook va comprar WhatsApp als cofundadors Jan Koum i Brian Acton el 2014. Acton va deixar la companyia el 2017 i sovint ha criticat durament Facebook pel seu plantejament en matèria de privadesa. El 30 d’abril de 2018, Jan Koum va anunciar que ell també deixava la companyia. Tot i que l’anunci de Koum no era crític amb l’empresa, les persones que estan al darrere de la escena denuncien que ell també està preocupat per l’ús que Facebook ha fet de la informació personal de WhatsApp. És bastant explicatiu que els creadors de WhatApp han saltat el vaixell.

WhatsApp recopila una gran quantitat d’informació de l’usuari per defecte a l’aplicació. La configuració de la configuració de la privadesa de WhatsApp us pot ajudar a limitar les dades recollides per l’aplicació només a la informació que us proporcioni còmode. Tanmateix, és bo recordar que no podeu utilitzar WhatApp sense vessar informació personal. Hi ha algunes alternatives a WhatsApp que potser voldreu mirar si voleu mantenir-vos realment anònims.

Canvia la configuració de privadesa de WhatsApp

Si voleu ajustar la configuració de la privadesa de WhatsApp, podeu fer una ullada a la descripció general següent. Us expliquem on podeu trobar la configuració que necessiteu. A més, podeu veure quines coses podeu canviar per augmentar la vostra privadesa a WhatsApp.

Cerqueu la vostra configuració de privadesa de WhatsApp

A WhatsApp toqueu el botó de menú. Des d’allà, feu clic a “Configuració” i busqueu “Compte”. A “Compte”, trobareu “Privadesa”. Aquí és on resideixen la configuració de privadesa que busca. De manera predeterminada, WhatsApp permet a qualsevol usuari veure la seva foto de perfil, la secció “sobre”, quan vas estar activa per última vegada a l’aplicació i si heu llegit un missatge rebut.

Gestió de rebuts de lectura

Missatge WhatsAppDe manera predeterminada, quan rebeu un missatge a WhatsApp, qualsevol usuari pot veure quan llegeix el missatge. Podeu desactivar aquesta funció per a missatges individuals. De vegades, pot ser una bona idea no informar automàticament al remitent que ha vist el seu missatge. Això us pot donar temps per pensar en una resposta abans de tornar un missatge. Tanmateix, els rebuts de lectura sempre estan en actiu per a missatges de grup.

Entenent l’últim vist

La funció “Última vista” mostra d’altres quan vas ser actiu per darrera vegada a WhatsApp. Pot ser útil saber si la persona a la qual vas fer missatges ha registrat recentment o no ha estat activa durant uns dies. Potser no voleu que aquesta informació estigui disponible per a altres.

WhatsApp proporciona un parell d’altres opcions per triar. Seleccioneu “Ningú” per assegurar-vos que la informació que heu vist no estigui disponible per a ningú. Heu de saber si seleccioneu aquesta opció, tampoc podreu veure la informació de l’última vista. De forma alternativa, podeu triar limitar aquesta informació només a altres de la vostra llista de contactes. Per a molts, aquest és un compromís raonable entre la utilitat i el compartiment excessiu.

Vista VPNOverview en línia de WhatsApp

També heu de tenir en compte que no hi ha opcions per ocultar quan esteu en línia. Aquesta informació continua sent pública, independentment de quines opcions seleccioneu. WhatsApp també senyala quan escriviu. Si preferiu mantenir la vostra activitat en línia més privada, WhatsApp no ​​ofereix aquesta seguretat.

Gestió de la ubicació en directe

La configuració de la ubicació es troba en una secció diferent de la configuració de la privadesa. WhatsApp proporciona la possibilitat de compartir la vostra ubicació actual amb altres persones en un xat individual o en grup. Quan compartiu la vostra ubicació, podeu definir un temps per continuar compartint la vostra ubicació o WhatsApp continuarà compartint-la fins que us digueu que s’aturi. Si heu decidit compartir la vostra ubicació prèviament sense establir un termini de caducitat, és possible que vulgueu deixar de compartir la vostra ubicació.

Al menú de configuració, aneu a “Aplicacions & Notificacions ”i toca“ Permisos d’aplicacions ”. Cerqueu l’opció Ubicació i toqueu-la. Des d’aquí podeu desactivar tots els permisos d’ubicació i deixar de compartir la ubicació. Si només voleu deixar de compartir la vostra ubicació amb un xat, obriu aquest xat i toqueu “Stop compartir”.

Gestió de la vostra privadesa en línia

Facebook és propietari de WhatsApp i Instagram. La informació sobre qualsevol d’aquestes plataformes pot dirigir-se als anunciants a qualsevol d’aquestes plataformes, així com arribar-vos a les cerques de Google i altres llocs web en línia. En un món en línia interconnectat, encara que la configuració de privadesa de WhatsApp estigui configurada de la manera que desitgeu, pot ser difícil assegurar la vostra privadesa en línia..

Un primer pas pot ser recórrer per la configuració de privadesa a totes les aplicacions de xarxes socials que utilitzeu. Hem escrit guies per a molts d’ells, com ara: Facebook, Instagram, SnapChat i Google.

Connexió VPNUna altra opció més segura seria aconseguir una xarxa privada virtual (VPN). D’aquesta manera, hi ha un intermediari entre els serveis que utilitzeu en línia per protegir la vostra privadesa. Un servei VPN de qualitat proporcionarà un major nivell d’anonimat sense renunciar a la rapidesa ni a la comoditat. A més, un servei VPN pot proporcionar altres avantatges com ara transmetre la versió nord-americana de Netflix mentre viatja a l’estranger o desplaçar-se amb tallafocs que impedeixen l’accés a determinats llocs web en el lloc de treball. Per obtenir més informació sobre les VPN i sobre com poden ajudar a millorar la vostra privadesa en línia, aneu al nostre article principal sobre VPN.

Sigui quina sigui l’opció que trieu, la seguretat en línia és cada cop més important. Sabeu que no tota la vostra informació és segura en mans de grans empreses de xarxes socials.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me