Heu actualitzat la configuració de privadesa de Skype? | Vista VPNOver

No va ser gaire temps que la idea de fer trucades de telèfon de vídeo semblava un somni futurista reservat a Star Trek o als Jetsons. El 2011, el Diccionari d’anglès d’Oxford reconeixia “Skype” com a verb que significa conversar per Internet amb algú, normalment inclòs la visualització per càmera web. Ara és fàcil donar aquesta tecnologia tan sorprenent. No obstant això, trigar uns minuts a actualitzar la configuració de privadesa a Skype pot ajudar a salvaguardar la informació en línia.


Problemes de privadesa amb Skype

Microsoft ha actualitzat recentment el seu acord de servei amb un idioma que té per experts en privadesa. L’actualització que va entrar en vigor l’1 de maig, s’aplica tant a jugadors de Skype com a Xbox Live. Microsoft ha inserit un llenguatge que prohibeix als usuaris “mostrar públicament o compartir contingut o material inadequat.” Microsoft també va afegir regles que permeten a l’empresa el dret a revisar el seu contingut en el procés d’investigació de qualsevol queixa.

logo de skypeSembla que els usuaris de Skype indiquen clarament que Microsoft emmagatzema les vostres trucades i les pot veure més endavant si trien investigar com s’utilitza el seu servei. Es tracta de molts usuaris que consideren que les seves trucades ja no són privades i estan sotmesos a revisions i escrutini de les trucades que prefereixin fer-se a si mateixes.

Tot i que hi ha algunes altres opcions per fer trucades a través d’Internet, aquestes companyies també presenten preocupacions sobre privadesa. També us pot preocupar que la informació que teniu a Skype estigui a l’abast del públic d’altres persones. Una revisió ràpida de la configuració de privadesa de Skype us pot ajudar a garantir que només compartiu la informació que vulgueu compartir.

Trobar la configuració de privadesa de Skype

Hi ha moltes plataformes diferents a Skype disponible. Això pot dificultar la localització de la configuració que necessiteu al dispositiu exacte. Trobar la configuració de privadesa a Skype a la tauleta o al telèfon serà diferent entre si i la que es troba la configuració en un ordinador de sobretaula. També variaran segons si utilitzeu Windows o Mac.

En general, busqueu la configuració a la barra de menús. Des d’allà, podreu veure una opció de menú amb l’etiqueta “Privacitat …”, o potser haureu de fer clic a “Preferències” i seleccionar la pestanya “Privadesa”. En algunes aplicacions, la configuració de privadesa es troba simplement a la vostra configuració i no està sota cap encapçalament de privadesa. Si teniu problemes i simplement no trobeu la configuració que busqueu, podeu obtenir més informació a l’ajuda de Skype.

Canvi de la configuració de privadesa de Skype

A continuació, podeu trobar informació sobre la configuració de privadesa a Skype que podeu modificar. Caminant per les diferents opcions, podeu triar on voleu augmentar la vostra privadesa.

Canvia qui et pot trucar

Skype ofereix l’opció de permetre trucades de qualsevol persona o només permetre trucades de persones que ja es troben a la vostra llista de contactes. Per defecte, aquesta opció està configurada per permetre trucades de qualsevol persona. Restringint qui us pot trucar, podeu evitar que els trucadors no desitjats o molestos intentin arribar-vos mitjançant Skype. Simplement feu clic al botó lliscant per desactivar l’opció i protegir la vostra privadesa.

Gestiona la missatgeria instantània

De la mateixa manera que Skype fa de manera predeterminada per permetre que qualsevol persona us truqui mitjançant Skype, l’aplicació permet que qualsevol usuari us enviï un missatge instantani de manera predeterminada. A “Configuració de notificació” podeu desactivar missatges instantanis i SMS si preferiu no rebre aquests missatges a Skype.

Si preferiu rebre missatges instantanis, però preferiu restringir aquesta capacitat només als vostres contactes, també podeu canviar-ho aquí. Marqueu la casella al costat de “Només contactes” per evitar que els que no sabeu que us envien missatges instantanis.

Restringiu la vostra llista pública

Per connectar-vos amb Skype, altres us poden cercar a la barra de cerca. Ho poden fer mitjançant el vostre nom d’usuari, la vostra adreça de correu electrònic o el vostre número de telèfon. Skype us permet restringir quina informació està disponible públicament per a altres usuaris que cerquen a Skype.

Per veure i canviar la configuració, feu clic a “Gestiona la manera com la gent em troba a Skype”. A partir d’aquí, podeu desactivar l’opció d’aparèixer als resultats de cerca en suggeriments. Aquest és el marc més privat.

Si ho prefereixes, pots afegir la teva adreça de correu electrònic o el número de mòbil per permetre que la gent et pugui cercar segons el que sigui més còmode. Qualsevol que triï, la informació estarà a la disposició del públic per a qualsevol persona que faci una cerca a Skype.

Gestioneu les vostres dades de contacte

Skype ofereix la possibilitat de trobar automàticament amics que ja es troben a la vostra llista de contactes. D’aquesta manera poden afegir la seva informació de contacte a la vostra llista d’Skype. Per fer-ho, Skype escaneja la vostra llibreta d’adreces per trobar números de telèfon i adreces de correu electrònic dels teus amics. A continuació, Skype cerca aquestes automàticament i afegeix qualsevol que es trobi a la vostra llista de Skype. Si els vostres contactes han restringit la seva llista pública, és possible que no apareguin a la vostra llista Skype, encara que tinguin un compte Skype.

D’altra banda, si no us convé proporcionar el contingut de la vostra llibreta d’adreces a Skype, podeu mantenir aquesta opció desactivada. Això voldrà dir que per afegir els vostres amics a la vostra llista d’Skype, els haureu de buscar manualment. Evidentment, això tindrà més temps. Tot i això, moltes persones prefereixen fer aquesta ruta en lloc de donar la seva llibreta d’adreces a Skype.

Anuncis orientats a Microsoft

En la seva majoria, Skype proporciona el seu servei gratuïtament als usuaris que realitzen trucades i videollamades a la majoria de països. Però tots ho sabem, res a la vida no és realment gratuït. Per obtenir ingressos a Skype, Microsoft ven publicitat a empreses. Com que tenen perfils per a tots els usuaris, poden orientar-los amb molta precisió. Aquest perfil pot incloure dades personals com ara l’edat i el sexe.

De manera predeterminada, Skype marca la casella que permet que Microsoft us ofereixi anuncis orientats. Si preferiu no rebre anuncis orientats, desmarqueu la casella que hi ha al costat de “Permet anuncis orientats a Microsoft”.

Actualitzeu el vostre perfil

Skype us ofereix una pàgina de perfil amb espais en blanc per incloure la vostra informació personal. Com més s’afegeix al vostre perfil, més probabilitats d’amics o familiars us trobareu quan busqueu connectar-vos amb Skype. Tanmateix, és possible que preferiu romandre més privat en línia. Podeu treure la major part de la informació sol·licitada per crear el vostre perfil.

Per exemple, no heu d’incloure el vostre cognom real al vostre perfil. La ciutat i l’estat tampoc no són un camp obligatori. També podeu optar per retenir la vostra data de naixement i el seu sexe. Skype no requereix que divulgueu el vostre número de telèfon a la informació del vostre perfil.

Un cop més, pot ser bo incloure-les al vostre perfil i, de vegades, us resultarà útil. L’elecció de divulgar aquesta informació és vostra. Tanmateix, només haureu d’omplir tanta informació com estigueu còmode.

Comença a revisar la configuració de privadesa i esbrinarà la informació que tenen les empreses de vosaltres. Això passa per WhatsApp, Twitter, Snapchat, Facebook, Instagram, Google, així com per Skype i tots aquells altres serveis i plataformes de xarxes socials. Per sort, podeu optimitzar la configuració de manera que us podeu mantenir relativament privat en línia.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me