Gestioneu la configuració de privadesa de la vostra aplicació de fitness | Vista VPNOver

Ens agradi o no, fins i tot els detalls més particulars de la vida diària han desenvolupat components digitals. Des de refrigeradors i llum d’enllaç connectats a Wi-Fi fins a control de casa completa assistit per AI, ja que les tecnologies continuen avançant, també ho fa la nostra connectivitat. La forma física física no és una excepció, com ho demostra la multitud de seguidors de calories disponibles, els registradors de rutes i els planificadors d’entrenaments. Hi ha milers d’aplicacions de fitness que poden acompanyar-vos en el vostre viatge de fitness i moltes són força efectives. Tanmateix, solen exigir molta informació personal. Una persona conscient de la privadesa voldrà examinar quant d’accés atorguen a una nova aplicació. En aquest article, trobareu una visió general dels permisos bàsics que sol·liciten les aplicacions de fitness i una explicació de per què us han de preocupar o no.


Permisos habituals d’aplicacions de fitness i els seus usos

Gairebé totes les aplicacions de telèfons intel·ligents existents requereixen determinats permisos per exercir les seves funcions bàsiques. Això és especialment cert per a aplicacions de fitness que necessiten recopilar i processar informació sensible. Per exemple, recopilen la vostra ubicació immediata, l’estat de la connexió i les mètriques de rendiment. A continuació, es mostra una llista dels permisos més sol·licitats i de les funcions que tenen.

Xarxa

Com moltes d’aquestes categories, el permís de xarxa és en realitat diversos permisos en un paquet. Les aplicacions amb aquest accés poden realitzar accions com canviar el tipus de connexió (Wi-Fi, 4G, LTE, etc.) i evitar que el telèfon dormi. Això sembla molt poder donar un sol programa, però la realitat és que moltes aplicacions de fitness simplement l’utilitzen per sincronitzar les seves dades. Com la majoria d’aplicacions, les aplicacions de fitness no solen emmagatzemar dades al telèfon, sinó en un servidor centralitzat.

Les aplicacions requereixen el permís de xarxa per transferir dades mitjançant la connexió actualment activa. Amb aplicacions conegudes i de bona reputació com Strava, Garmin, MapMyRun i MyFitnessPal, aquest permís no hauria de ser una gran preocupació per la seguretat, però això no vol dir que sigui completament benigne. Algunes aplicacions poden intentar transferir dades a través d’una connexió “inactiva” que pot afectar tant les dades com l’ús de la bateria.

Compres a l’aplicació

Les aplicacions necessiten aquest permís per carregar el vostre compte per obtenir actualitzacions i funcions premium, com desactivar anuncis o millorar la interacció d’aplicacions. Sense aquest permís, Google Play rebutjarà qualsevol intent de transacció monetària. Aquest permís és estàndard i no hauria de causar alarma, però assegureu-vos que sempre sabeu qui fa servir el vostre telèfon. Moltes històries de pares es van deixar responsables de les compres que els seus fills van fer quan no miraven.

Relacionat: El Identitat el permís ajuda el permís de compra a l’aplicació. Permet a les aplicacions llegir i verificar la informació del compte durant qualsevol transacció.

Contactes

El permís de Contactes de vegades és controvertit ja que permet que una aplicació accedeixi a la llibreta d’adreces del telèfon. Les aplicacions utilitzen aquest permís per connectar-se amb amics de la mateixa plataforma i per convidar els no usuaris al servei mitjançant la seva adreça de correu electrònic, directament des de la interfície d’usuari. Les aplicacions diuen que no utilitzen el permís si l’usuari no accedeix intencionalment a una funció que ho requereixi. Tanmateix, és important saber que, amb el permís activat, l’aplicació pot llegir aquesta informació en qualsevol moment i sense notificar-ho.

Aquest permís sovint es pot bloquejar sense afectar la funcionalitat d’una aplicació. Els usuaris d’Android poden fer-ho obrint la configuració del dispositiu > Aplicacions > * Nom de l’aplicació * > Permisos i desactivació dels contactes.

Emmagatzematge / suports

Els permisos multimèdia permeten a una aplicació accedir al contingut de l’emmagatzematge intern i de la targeta SD del dispositiu. Les aplicacions l’utilitzen per a accions com ara penjar fotos i desar i exportar estadístiques. Tot i que probablement us permetrà accedir a aplicacions de bona reputació, val la pena assenyalar que és possible activar i desactivar aquest permís mitjançant la configuració del telèfon..

Ubicació

El permís d’Ubicació dóna accés a les aplicacions a la vostra ubicació aproximada i exacta. Analitzant els serveis de connexió al vostre voltant, com ara dispositius Wi-Fi i torres cel·lulars, una aplicació pot determinar la vostra ubicació general i utilitzar-la per publicitar-vos anuncis basats en geo. La vostra ubicació precisa es deriva del GPS del telèfon i permet als serveis localitzar la ubicació a pocs metres. A més d’utilitzar-lo per publicar anuncis relacionats amb la ubicació, les aplicacions de seguiment d’exercicis, com Strava i MapMyRun, necessiten informació GPS per poder seguir la vostra cursa o anar amb bicicleta. Permet a l’aplicació mostrar mètriques relacionades amb la ruta i la velocitat en temps real i en els informes posteriors a l’activitat.

El seguiment GPS és essencial per a les funcions bàsiques de moltes aplicacions de fitness. Tanmateix, no és sorprenent que molta gent no estigui a gust amb una aplicació que sàpiga la seva ubicació exacta tot el temps. A més, les aplicacions de seguiment solen publicar les vostres activitats en un canal públic. Si es mostra el lloc on es comença o s’acaba els entrenaments, es pot mostrar als desconeguts exactament el lloc on viu, si no en teniu compte. Aplicacions com Strava ofereixen l’opció d’obtenir la ubicació d’inici / final basant-se en un radi establert per l’usuari.

Bluetooth

Els permisos Bluetooth són necessaris per connectar-se a maquinari extern com ara rellotges intel·ligents, monitors de ritme cardíac i dispositius GPS de tercers com Garmin. Tot i això, no totes les aplicacions de fitness necessiten aquests permisos per funcionar.

Gestioneu la configuració de privadesa i seguretat de diverses aplicacions de fitness

Tot i que la majoria d’aplicacions de fitness requereixen diversos paquets de permisos per dur a terme les seves funcions bàsiques, moltes us permeten ajustar la configuració de privadesa i de seguretat no essencial. L’ajust d’aquestes sol ser un procés senzill, i podeu controlar determinades ubicacions, privadesa i opcions relacionades amb el contacte directament des del menú de l’aplicació. A continuació, es mostra una visió ràpida de la configuració de privadesa d’algunes de les aplicacions de fitness més populars.

Control de la configuració de la privadesa a Strava

logotip de stravaAl menú de configuració de Strava, a “Configuració de privadesa”, podeu veure que les vostres activitats i dades són molt públiques de manera predeterminada. Si no opteu per desactivar-vos, Strava publicarà les vostres activitats a una taula de comandaments de segmentació pública i segmentació. La funció “Flyby” de l’aplicació també permet als altres usuaris veure si us han passat durant una activitat o viceversa. A més, Strava utilitza les vostres dades d’activitat per crear “Mapa de calor” públics que mostrin les carreteres més transitades de la vostra zona. Podeu desactivar les opcions individuals a Configuració o, per als usuaris que desitgin mantenir les seves activitats completament privades, Strava ofereix un mode de privadesa millorat amb un sol toc que activa la configuració de privadesa més restrictiva.

Strava també activa el permís de Contactes de manera predeterminada. Això li permet accedir a la seva llibreta d’adreces sense preguntar-li primer. Tanmateix, podeu desactivar aquest accés des del menú de configuració.

Control de la configuració de la privadesa a MapMyRun

De manera predeterminada, MapMyRun comparteix les vostres dades només amb els vostres amics. Inclou el vostre perfil, les vostres rutes i els vostres entrenaments. Podeu canviar aquesta configuració a “Públic” o “Només jo” obrint el menú i tocant Paràmetres > Privacitat. MapMyRun també inclou un “Centre de privadesa”, amb informació sobre els consentiments que requereix l’aplicació, com exportar les vostres dades i com esborrar tot el vostre compte..

Control de la configuració de la privadesa en Runkeeper

logotip de funcionariQuan inicieu la primera sessió a Runkeeper, durant el procés de creació del compte, l’aplicació selecciona automàticament una casella que us permetrà enviar-vos correus electrònics. Teniu l’opció de desactivar-vos, però heu d’accionar. També us demana que indiqueu la data de naixement (obligatòria), el pes actual (opcional) i el vostre sexe (opcional).

De manera predeterminada, Runkeeper publica les vostres activitats en un feed que tothom pot veure. Els teus mapes es poden visualitzar de manera predeterminada pels teus mapes. Al menú de configuració, podeu canviar-les perquè només vosaltres, els vostres amics o tots els puguin veure.

Control de la configuració de la privadesa a Endomondo

Endomondo, com Runkeeper, voldrà enviar-vos correus electrònics. Tanmateix, no us marca cap cas en secret. En canvi, Endomondo facilita la seva desactivació sol·licitant-lo directament. Per modificar la configuració de privadesa, toca Més > Configuració > Centre de privadesa > Privacitat. Aquí, Endomondo proporciona una fàcil opció de privadesa d’un sol toc, així com configuracions avançades que permeten controlar qui veu la seva informació personal. De manera predeterminada, dades com ara el vostre aniversari, l’alçada, el pes i la freqüència cardíaca. Els teus entrenaments, velocitat mitjana, mapes i plans de formació personal són visibles de manera predeterminada pels teus amics. Al Centre de privadesa, també podeu veure els permisos que heu consentit, descarregar una còpia de les vostres dades personals i eliminar el vostre compte..

Control de la configuració de la privadesa a MyFitnessPal

MyFitnessPal és molt liberal amb el que comparteix al vostre feed de notícies. Si no feu cap acció, l’aplicació compartirà gairebé tot el que feu a l’aplicació. Tanmateix, el vostre diari personal sobre nutrició es configura automàticament com a privat. Podeu triar compartir-lo públicament o amb amics o el podeu bloquejar amb una contrasenya. Consulteu aquesta configuració si aneu a Configuració > Centre de privadesa > Compartir & Configuració de privacitat.

Control de la configuració de la privadesa a Garmin Connect i Polar Flow

logotip de garminL’ús d’un dispositiu de fitness intel·ligent, com un GPS Garmin o un rellotge Polar, us permet accedir a mètriques avançades no disponibles a través del telèfon. Aquests dispositius recopilen moltes dades i tenen diversos permisos obligatoris per funcionar, però és fàcil controlar la vostra publicitat. De manera predeterminada, Garmin estableix el vostre perfil i les vostres activitats com a privades. Podeu optar per fer-les visibles només a les vostres connexions o a tothom, però heu d’accionar. El vostre sexe, alçada, pes, edat i VO2 Max es poden mostrar al vostre perfil, però l’aplicació les amaga de manera predeterminada.

De la mateixa manera, Polar Flow configura per defecte el vostre perfil i activitats; donant-li l’opció de compartir públicament o només amb els teus seguidors, si ho decideix.

La privacitat i seguretat digital és una responsabilitat personal

Fins i tot les empreses més reconegudes no són invencibles. Si bé la seguretat de la informació és la màxima prioritat per a aquestes empreses, han de protegir-se constantment dels atacs externs. No és habitual, però de vegades aquestes defenses fallen i es pot posar en perill la informació.

A MyFitnessPal d’Armour, un recordatori de precaució

Al març de 2018, Under Armour va anunciar que “una part no autoritzada va adquirir dades associades als comptes d’usuari de MyFitnessPal a finals de febrer de 2018”. Per descomptat, l’equip de relacions públiques de Under Armour va rebaixar l’incident. Es van assegurar de constatar que no es va robar cap “identificador emès pel govern”, malgrat que la companyia ni tan sols va recollir aquesta informació en primer lloc. Tampoc es va robar informació de pagament; però els noms d’usuari, les contrasenyes i les adreces de correu electrònic es van veure compromeses en l’incompliment.

Pot no semblar desastrós haver de canviar la contrasenya per a una aplicació de fitness, però és important tenir en compte que moltes persones utilitzin la mateixa combinació d’usuari i contrasenya per a tots els seus comptes. Això significa que aquests comptes, per extensió, també es van veure compromesos. Un incident com aquest és un esvelt recordatori que les empreses només poden fer tant per mantenir la vostra informació segura. També heu de prendre mesures per protegir-vos. Assegureu-vos de revisar la privadesa i les opcions de permís d’una aplicació abans d’utilitzar-la. Canvieu la vostra contrasenya tan aviat com hagueu detectat un possible incompliment i no utilitzeu la mateixa contrasenya per a tots els vostres comptes. Al final, mantenir-se segur és una responsabilitat personal.

Pensaments finals

Les aplicacions de fitness recullen molta informació personal. En la majoria de les aplicacions podeu ajustar qui ve a veure aquesta informació. Tanmateix, fins i tot si us assegureu que només podreu veure la informació que l’empresa d’aplicacions probablement també la pugui veure. Tot i que l’ús d’una aplicació de fitness pot ser una forma perfecta de posar-se en forma, recordeu que esteu donant informació personal en aquest procés. Per mantenir-se completament anònim, seria millor fer un seguiment de la forma antiga.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map