Garantiu la vostra privadesa en línia a Instagram | Vista VPNOver

Instagram és una de les aplicacions més populars i ben utilitzades disponibles avui dia. Milions de persones fan fotos, afegeixen filtres i mostren els seus menjars amb l’aplicació. La majoria dels usuaris revelen molta informació personal sobre ells mateixos a través de l’aplicació, mostrant imatges dels seus àpats, família, amics, animals de companyia i molt més. És possible que no hagueu pensat en la configuració de privadesa d’Instagram, però un avanç ràpid de les vostres opcions pot fer que la vostra privadesa sigui més segura en línia mentre feu servir Instagram.


Per què us hauria de preocupar la privadesa a Instagram

logotip d’instagramAl juliol del 2010, els fundadors d’Instagram Kevin Systrom i Mike Krieger van treure les primeres fotos afegides a Instagram. Inicialment només estava disponible per a uns quants familiars i amics, quan l’aplicació vivia amb iOS, es va enlairar gairebé a l’instant. A l’abril de 2012, amb un llançament de l’aplicació per a Android i més de deu milions d’usuaris, Facebook va comprar l’empresa per mil milions de dòlars.

En pocs mesos, Facebook va agitar les preocupacions sobre la privadesa en canviar els termes del servei. Els canvis van incloure el dret a vendre fotos dels usuaris a tercers sense notificar-los. Una reacció dels usuaris d’Instagram va fer que Facebook retirés la idea. Durant l’últim any, Facebook ha estat incendiat amb l’escàndol Cambridge Analytica que va posar de manifest els punts de vista de com Facebook comparteix les dades dels usuaris amb altres empreses..

El mateix Instagram ha causat preocupació als usuaris recentment pels canvis que es fan públics quan s’utilitza l’aplicació i el que feu amb ella en aquell moment. Amb la inquietud de plantejar-vos la manera com la companyia matriu d’Instagram protegeix la vostra privadesa, ara és un bon moment per trigar un parell de minuts a recórrer la configuració de la privadesa per assegurar-vos que estigueu còmode amb la manera en què Instagram gestiona les vostres dades..

Configuració de privadesa d’Instagram

El primer pas per protegir la vostra privadesa és trobar la configuració de privadesa a Instagram. Des de la pàgina de perfil, toqueu els tres punts que hi ha a la cantonada superior dreta per obtenir configuració. Des d’allà, desplaceu-vos cap avall – és bastant descentrat a la llista fins que aparegueu “Privacitat i seguretat”. La llarga llista a la secció “Privadesa i seguretat” són els vostres controls de privadesa. Hem escollit la configuració que és més important per protegir la vostra privadesa a Instagram. A continuació, esbrineu quina configuració podeu canviar si voleu que la vostra gramàtica sigui més segura.Configuració d’Instagram Privacitat i seguretat

Privadesa del compte

Podeu trobar una de les configuracions més importants per protegir el vostre compte a Instagram a la pestanya “Privadesa del compte”. Si activeu aquesta configuració, només els vostres seguidors podran veure les publicacions endavant. A més, haurà d’aprovar nous seguidors. Això no afecta els vostres seguidors actuals, només els que vulguin seguir-vos en el futur.

Estat de l’activitat

En aquest moment hi ha moltes persones afectades. De manera predeterminada, Instagram ara fa pública la vostra activitat en línia. Els comptes que seguiu i qualsevol persona que envieu un missatge directament es poden veure quan vau activar per última vegada a Instagram. Si el desactiveu, aquesta informació és privada. Heu de tenir present, però, que si el desactiveu, no podreu veure l’estat de l’activitat de ningú.

Repartiment de contes

Una altra gran característica que potser vulgueu considerar desactivar és la capacitat d’Instagram de compartir les vostres històries amb altres persones. Quan això sigui així, altres persones poden compartir les teves publicacions amb les seves pròpies històries. D’aquesta manera, s’amplia el cercle de persones que poden visualitzar les teves publicacions, potser a persones que no coneixes o que preferentment no han sabut de la teva vida. Si desactiveu aquesta funció, els altres no comparteixen les publicacions i fa que les dades siguin privades.

Controls d’història

Fent clic a “Controls de la història” es mostra una pantalla amb algunes opcions diferents. Aquesta primera és una opció anomenada “Amagar la història de”. Aquesta funció us permet ocultar la vostra història i qualsevol vídeo en directe que publiqueu a persones concretes. Si no ho heu fet abans, la configuració es mostrarà a “0 persones”. Feu clic a això per cercar seguidors i seleccioneu aquells dels quals vulgueu amagar les vostres fotos.

Les respostes de missatges poden ser una bona manera d’estendre una conversa sobre una publicació. Però és possible que no vulgueu que ningú s’uneixi a la conversa. Podeu limitar les respostes a les persones que seguiu o desactivar les respostes de missatges completament si ho preferiu.

Desplaçant-se cap avall, l’opció “Compartir” et permet limitar els altres de compartir les teves fotos i vídeos com a missatges amb altres persones. Tot i que heu desactivat l’opció de permetre que altres persones puguin compartir les vostres publicacions en les seves històries, tret que també desactiveu aquesta configuració, encara podran compartir les vostres fotos com a missatges a les persones que no seguiu..

Controls de comentaris

Si escolliu “Controls de comentaris”, podreu veure una pantalla que us permetrà restringir els comentaris sobre les vostres publicacions. Limiteu els comentaris a les persones que seguiu, només als vostres seguidors o tots dos. També podeu bloquejar comentaris de persones concretes. Això és perfecte si no voleu ser significatiu. No serà immediatament evident per als bloquejats, ja que els seus comentaris es mostraran, sinó només per ells mateixos. També podeu filtrar comentaris ofensius de forma automàtica o activar el filtre manual per filtrar paraules clau específiques que no voleu aparèixer als comentaris de les publicacions.

Revisa el teu historial d’Instagram

Alguns empresaris us demanen que obriu els vostres comptes de les xarxes socials abans de la contractació. Si bé molts encara debaten sobre la legalitat i l’ètica d’aquesta pràctica, si realment voleu la feina, potser creieu que el millor és simplement acceptar el requisit. Abans de fer-ho, probablement voldreu comprovar si heu publicat alguna cosa en el passat que pot semblar que no és bo per a un empresari.

Amb Instagram, podeu descarregar una còpia de tot el que heu publicat a Instagram per a la vostra revisió. Feu clic a “Baixeu les vostres dades” i, en un termini de 48 hores, obtindreu un enllaç a un fitxer amb les vostres fotos, informació de perfil, comentaris i molt més. Aquest format fàcil de revisar us pot ajudar a detectar informació que potser no voleu compartir amb un empresari, de manera que podeu ajustar-la en conseqüència. O, potser, només desitgeu tenir la informació per a la vostra revisió personal quan us encerti una nostàlgia. Sigui quin sigui el vostre motiu, la informació la podeu descarregar.

Altres passos per garantir la vostra privadesa en línia

Tenir temps per revisar la configuració de privadesa és una bona idea per mantenir la informació segura. Recordeu-ho, Instagram canvia les seves polítiques de privadesa periòdicament. Pot ser una bona idea revisar la configuració de privadesa de manera regular per assegurar-se que l’aplicació utilitza les publicacions i les activitats només de la forma que desitgeu.

Connexió VPNTot i que l’actualització de les vostres preferències de privadesa és una bona manera de mantenir la vostra informació a Instagram segura, és probable que passis gran part del temps en línia en altres aplicacions i en llocs web on la vostra informació no sigui tan segura. L’ús d’una xarxa privada virtual (VPN) pot protegir la vostra privadesa en línia, sense renunciar a la comoditat ni a la velocitat que navega.

Les VPN també ofereixen una manera de solucionar les restriccions geogràfiques que col·loquen els serveis de reproducció de vídeo i altres restriccions en funció del lloc on viviu o treballeu. Per escollir el millor proveïdor VPN per als vostres esforços a Internet, podeu fer una ullada als nostres 5 millors serveis.

Finalment, probablement Instagram no és l’única plataforma de xarxes socials que utilitzeu. Per informar-vos sobre la vostra seguretat en línia, consulteu també els nostres articles sobre la configuració de privadesa a Google, Facebook, Twitter, Snapchat, Skype i WhatsApp. És bo tenir en compte quines poden ser les conseqüències del vostre comportament de publicació.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me