Feu-vos càrrec de la vostra configuració de privadesa a iPhone o iPad

Els productes Apple són elegants, fàcils d’utilitzar i són capaços d’impressionar fins i tot els usuaris més exigents. L’Apple App Store es visualitza amb rigor per obtenir qualitat. Apple també garanteix que els fabricants d’aplicacions no exploten la vostra privadesa sense el vostre coneixement. Però les aplicacions poden proporcionar raons legítimes de sondeig per accedir a les dades del telèfon. Aquestes dades poden revelar més de vosaltres del que desitgeu. Si enteneu la vostra configuració de privadesa, podeu protegir la vostra privadesa i assegurar que les vostres dades siguin segures.


Per què importa la privadesa

Configuració de privadesa iOS iPhonePotser us interessen els darrers escàndols que mostren a les empreses que abusen del seu ús de dades privades. Potser estàs donant al vostre fill un iPhone o iPad i voleu protegir la seva privadesa mentre fan servir el dispositiu. Hi ha moltes bones raons per fer mesures per protegir la vostra privadesa mentre s’utilitza un iPhone o iPad.

La majoria de serveis i aplicacions gratuïtes obtenen els seus beneficis venent anuncis al seu servei. Els anunciants paguen més per mostrar els seus anuncis als clients interessats en el seu producte. Per satisfer les seves necessitats, els creadors d’aplicacions i llocs web recopilen dades sobre vostès mentre utilitzen el seu servei i venen aquesta informació als anunciants. Les vostres dades inclouen informació privada sobre problemes mèdics, els vostres fills, ingressos i altres dades sensibles que podreu no revelar de bon grat.

Apple recopila les vostres dades per mantenir-la anònima. Però algunes empreses vendran la vostra informació de manera que us sigui traçable. Si no s’asseguren aquestes dades, els pirates informàtics poden entrar i robar la informació. Això pot causar vergonya o, fins i tot, sensació de violacions quan la informació es revela en línia.

L’ajustament de la configuració de privadesa us ajuda a prendre el control de la informació. Afegeix, a més, una capa de seguretat per evitar que la informació es faci mal o es robin.

Ajusteu la configuració d’ubicació

La informació sobre la ubicació pot proporcionar informació de més informació als anunciants o a qualsevol altra persona que tingui accés a les vostres dades. La majoria de les dades que es recopilen al vostre dispositiu només impliquen allò que feu mentre feu servir el vostre iPhone o iPad. Les dades d’ubicació mostren el que feu al món real. Les botigues que freqüenteu, quan aneu a algun lloc nou i a quina hora aneu a una ubicació revela molt sobre qui sou i quins són els vostres interessos..

Obriu “Configuració” i toqueu “Privadesa.” Aquí trobareu molts paràmetres útils que podeu ajustar per protegir la vostra privadesa. Cerqueu i puntegeu sobre “Serveis d’ubicació”. Aquí podeu seleccionar qualsevol aplicació individual per accedir a les dades de la ubicació o podeu fer clic al botó lliscant a la part superior de la pantalla per desactivar els serveis d’ubicació per a totes les aplicacions del vostre iPhone o iPad..

Gestiona Apple Analytics

En versions anteriors d’iOS, Analytics es va anomenar “Diagnòstic & Ús’. Aquesta àrea inclou la informació que es comparteix amb Apple des del dispositiu. Algunes d’aquestes dades són útils per compartir i ajuden a garantir que Apple pugui mantenir el vostre funcionament correcte. Altres dades que es transmeten poden semblar més intrusives. Les dades transmeses poden incloure dades sobre la vostra salut i activitats que potser no us agradarà compartir amb Apple.

A l’aplicació Configuració, toca “Analytics”. Trieu la configuració que no us convé compartir i seleccioneu la barra lliscant per desactivar la compartició d’aquesta informació. Això pot incloure dades d’analítica, dades compartides amb desenvolupadors d’aplicacions sobre els bloqueigs d’aplicacions i la manera d’utilitzar les seves aplicacions. D’altra banda, analítiques de iCloud que poden incloure dades recollides per ús de Siri.

Vostè controla els permisos d’aplicacions

Quan instal·les una aplicació, solen sol·licitar permís per accedir a determinats serveis des del telèfon. Aquests serveis poden incloure ubicació, accés al micròfon, accés a altres aplicacions, contactes i dispositius connectats. Si bé una aplicació pot no tenir una funcionalitat completa sense accés a tots els serveis que sol·licita, sou els serveis que l’aplicació ha d’utilitzar..

Des de l’aplicació “Configuració”, toca “Privadesa”. Allà podeu seleccionar cada aplicació i passar els permisos Feu clic al control lliscant situat al costat de cada servei o aplicació per desactivar o activar el permís.

El seguiment d’anuncis és clau per a la privadesa

La majoria de les vostres dades sensibles només es comparteixen amb finalitats de publicitat. El control del seguiment d’anuncis és un dels passos clau que podeu fer per protegir la vostra privadesa. Limitar el seguiment d’anuncis en dispositius iOS restringeix la manera com es poden utilitzar les dades per anunciar-vos.

A l’aplicació “Configuració”, toca una altra vegada a “Privacitat”. Desplaceu-vos cap avall a “Publicitat”. Feu clic al botó lliscant que hi ha al costat de “Limita el seguiment d’anuncis” per restringir l’ús de les vostres dades pels anunciants. Cal destacar que això no elimina el seguiment d’anuncis, sinó que el limita. Per millorar encara més la vostra privadesa, toca “Restablir identificador de publicitat”. En fer-ho, eliminarà la informació ja etiquetada al vostre identificador personal.

Per obtenir més informació sobre com utilitza iOS la vostra informació per personalitzar anuncis, podeu trobar a la secció “Veure informació de l’anunci”. Això mostrarà la informació que utilitza iOS per ajudar-vos a anunciar-vos personalment.

Safari no rastreja

logotip de safariEls llocs web solen fer un seguiment del lloc on proveniu i del lloc al qual aneu visitant. Si aquest lloc s’associa amb altres anunciants com Twitter o Facebook, poden compartir la informació amb ells. La vostra activitat ajuda a crear un perfil més complet dels vostres interessos i activitats en línia. És possible en dispositius iOS, per limitar la quantitat de seguiment que es produeix a mesura que navegueu pel web mitjançant Safari.

A l’aplicació “Configuració”, toqueu “Safari” i mireu la secció “Privadesa i seguretat”. Aquí podeu triar bloquejar les galetes del vostre dispositiu i “Demanar que els llocs web no em facin un seguiment”. Això limitarà la majoria del lloc web al seguiment de la vostra adreça IP.

Garantint encara més privadesa

Ajustar la configuració de la privadesa és un bon pas per assegurar la vostra privadesa en línia. Moltes persones també prefereixen que la seguretat de conèixer la seva informació sigui més anònima, sobretot quan utilitzen serveis i llocs web en línia. Malauradament, només canviar la configuració de privadesa no és una protecció estreta de la vostra privadesa. Per intentar mantenir-vos en forma anònima en línia, és possible que vulgueu obtenir una VPN.

Connexió VPNQuan es connecta amb una VPN de qualitat, la informació s’encripta i s’envia a un servidor remot. Tot el vostre trànsit passa pel servidor VPN, en lloc de directament des del vostre lloc web o aplicació. Això ajuda a mantenir informació anònima sobre la vostra ubicació i les activitats web. Una VPN de qualitat és fàcil d’utilitzar i millora la vostra privadesa en línia.

Una VPN també pot proporcionar els avantatges addicionals d’evitar limitacions geogràfiques per a la transmissió de serveis de vídeo. També podeu utilitzar una VPN per treballar per tal de tallafocs instal·lats al vostre treball. Com que les dades estan xifrades, tens la tranquil·litat de saber que només saps el que fas en línia. Obteniu més informació sobre el motiu pel qual una VPN pot ser una bona opció per a vosaltres.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map