Els riscos de privadesa del vostre telèfon intel·ligent: una visió general | VPNoverview.com

Potser cap altra eina de la història moderna ha revolucionat les nostres vides tal com té el telèfon intel·ligent. Aquest ordinador de mà ha substituït la càmera, el GPS, la calculadora, la llibreta d’adreces i molts altres elements. Ara tenim accés a informació sense precedents al nostre abast. Tanmateix, les publicitats o els pirates informàtics que envaeixen la nostra privadesa es poden contraposar fàcilment a les mateixes funcions que s’han mostrat tan útils. Hi ha diverses eines disponibles per ajudar a protegir la vostra privadesa al telèfon intel·ligent.


Com els telèfons intel·ligents envaeixen la vostra privadesa

El telèfon intel·ligent compleix tantes funcions que a molts de nosaltres és difícil recordar com hem gestionat sense una. El vostre telèfon va a tot arreu amb vosaltres. És una de les primeres coses que ens fixem al matí. Comproveu les xarxes socials mentre esmorzeu, es troba a la feina i es troba a l’abast de la mà mentre deixeu de prendre begudes després. La majoria de nosaltres hem viscut aquell moment de pànic quan t’adones que el teu telèfon no és a la butxaca i et preguntes on l’has deixat.

El vostre telèfon està equipat amb una sèrie de sensors. Aquests controlen tot allà on esteu, la humitat, la pressió atmosfèrica i el moviment. Els sensors de moviment del telèfon són molt sensibles. Fins i tot es pot coincidir on toqueu una pantalla amb el moviment detectat pel telèfon. Qualsevol aplicació del vostre telèfon que faci un seguiment d’aquestes dades pot llegir els vostres missatges de text o la contrasenya a l’aplicació bancària amb un alt grau de precisió.

Es pot fer un seguiment de la vostra ubicació no només a través del GPS del telèfon, sinó també mitjançant la supervisió de torres de telefonia mòbil, senyals wifi i fins i tot dispositius Bluetooth a prop. De fet, es pot indicar la vostra ubicació des dels dispositius Bluetooth, fins i tot si el transmissor Bluetooth del telèfon està apagat.

Quines aplicacions estan envaint la vostra privadesa?

Marcador d'ubicació del telèfon intel·ligentPer accedir a les funcions d’ubicació del vostre telèfon, l’aplicació ha de tenir permís per utilitzar aquesta informació. La majoria de la gent simplement accepta que els permisos sol·licitats per una aplicació per instal·lar-la són necessaris i fan clic a “D’acord”. És possible que no us adoneu que les dades d’ubicació poden ser algunes de les dades més valuoses que pot tenir un anunciant. Les empreses que ofereixen anuncis orientats, com Apple, Google, Facebook, utilitzen dades d’ubicació per identificar els vostres interessos i activitats fora de línia que potser no podreu revelar.

Quines aplicacions utilitzen els sensors de moviment del telèfon per determinar quines tecles premeu al telèfon? Potser cap d’ells, o potser tots. Les aplicacions no necessiten permís per utilitzar els sensors de moviment del telèfon. Per tant, no hi ha manera de saber quines empreses poden supervisar els sensors d’un telèfon per obtenir aquesta informació.

Protegeix la teva privadesa al teu telèfon intel·ligent

Hi ha algunes mesures que podeu adoptar avui per protegir la vostra privadesa al vostre estimat telèfon intel·ligent. A continuació, veureu com gestionar les vostres aplicacions, xifrar les vostres dades, suprimir aplicacions antigues i bloquejar el vostre telèfon us pot ajudar a mantenir-vos segur.

Gestiona els permisos d’aplicacions

Si comproveu els permisos que doneu aplicacions als vostres telèfons, podeu restaurar certa privadesa al vostre telèfon intel·ligent. No totes les aplicacions que sol·liciten permís per utilitzar la configuració d’ubicació, el micròfon o la càmera necessiten realment aquests serveis per realitzar-lo com vulgueu. Tenim guies escrits que us ajuden a ajustar la configuració de privadesa per a moltes plataformes populars de xarxes socials.

Xifra les teves dades

Xifrar el dispositiu també pot ajudar a protegir les dades sensibles en cas de pèrdua o robatori del telèfon, o quan comercialitzeu un telèfon nou. Quan xifres la informació del telèfon, també ajuda a que les aplicacions llegeixin el contingut dels fitxers sense tenir el permís. Això pot protegir les vostres dades contra atacs de virus o aplicacions maliciosos superant els seus límits. A més, abans de llençar o vendre el teu antic telèfon, assegureu-vos d’esborrar tota la informació personal del dispositiu.

Suprimeix les aplicacions antigues

No és infreqüent que la gent provi una aplicació, la utilitzi una estona i, a poc a poc, vagi perdent interès. A menys que es purgui el telèfon regularment, aquestes aplicacions antigues s’asseuran durant mesos o fins i tot anys. Tot i que és possible que no utilitzeu l’aplicació, els permisos que li heu concedit encara estan vigents. Si l’aplicació té permís per utilitzar la vostra ubicació, accedir a altres aplicacions o utilitzar el micròfon, pot ser que encara faci un seguiment del vostre telèfon intel·ligent. Per què no passar per les aplicacions i desinstal·lar les que ja no necessiteu? La supressió d’aplicacions antigues no és correcta si voleu protegir la vostra privadesa, sinó que també ajuda el vostre smartphone a funcionar sense problemes.

Bloqueja el telèfon

bloqueig al telèfon intel·ligentPot semblar obvi, però habilitar una pantalla de bloqueig protegida per un pin és una de les mesures més senzilles que podeu adoptar per protegir les dades del telèfon. Tanmateix, moltes persones encara no tenen activada la pantalla de bloqueig. Quan penses en la informació sensible que tens al telèfon, incloses les fotos, l’accés a les teves targetes bancàries i de crèdit i l’accés complet a la teva llista de contactes i als teus comptes de xarxes socials, tenir una pantalla de bloqueig té sentit. Podeu protegir aquesta informació personal de qualsevol que intenti accedir-hi robant el vostre telèfon.

Una VPN és la protecció de la privadesa

Si bé altres mesures ofereixen un cert grau de protecció, una VPN és una de les coses més fàcils i millors que podeu fer per preservar la vostra privadesa al vostre telèfon intel·ligent. Una VPN ajuda a mantenir la vostra informació anònima mentre utilitzeu el vostre dispositiu.

Com funciona?

Connexió VPNQuan es connecta a Internet mitjançant una VPN, la informació que es dirigeix ​​al servidor VPN es xifra. A continuació, la VPN reenvia les dades del servidor anònim. Aquest enfocament intermediari us ajuda a separar-vos de la informació que proporcioneu o sol·liciteu. Quan les dades us siguin enviades, primer han d’anar a la VPN, de manera que l’emissor no hi tindrà mai accés directament. A continuació, la VPN xifra la informació i us l’envia. Amb una VPN de qualitat, la vostra informació segueix sent confidencial. Com que totes les dades es poden encaminar a través de la VPN, teniu un control més gran sobre la informació que passa pel vostre dispositiu i sobre com s’etiqueta aquesta informació..

Wi-Fi públic segur

Quan utilitzeu el dispositiu mitjançant una connexió Wi-Fi pública, com en una cafeteria, el xifrat de la VPN us ajuda a protegir-vos dels ulls indiscretos. Els pirates informàtics sovint obtenen informació sensible fent un cop d’ull als senyals que viatgen a través d’una connexió wifi pública. Si utilitzeu un servei VPN es mantindrà la vostra connexió tan segura com si estigués navegant a casa vostra.

Més avantatges?

Un servei VPN també ofereix altres avantatges als usuaris. La vostra connexió de treball pot bloquejar l’accés a determinats llocs web i serveis. En connectar-vos a una VPN, podeu evitar aquestes restriccions per accedir als llocs que vulgueu al vostre telèfon. Els serveis de reproducció de vídeos també limiten l’accés al contingut en funció del lloc on us trobeu. En connectar-vos a un servidor VPN d’una altra part del món, podeu evitar aquestes limitacions per aprofitar al màxim el contingut disponible en línia.

Pensaments finals

En un moment en què els escàndols de privacitat estan provocant algunes de les empreses més importants, fer mesures per protegir-se només té sentit. El telèfon intel·ligent només té una dècada, per la qual cosa no és estrany que encara estiguem aprenent com això afecta la privadesa. Si feu alguns senzills passos per protegir-vos, podeu tenir tranquil·litat perquè la vostra privadesa està protegida. Per obtenir més informació sobre com una VPN pot ajudar a salvaguardar la vostra privadesa, consulteu les nostres publicacions sobre l’elecció de la VPN adequada per a les vostres necessitats.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me