Els riscos de privadesa del vostre SmartWatch | Vista VPNOver

Imatge del SmartWatchPer molt beneficiosos que siguin els telèfons intel·ligents, un inconvenient que ha quedat clar en els darrers anys és la seva addicció. Els telèfons intel·ligents criden l’atenció i consumeixen més del nostre temps que pretenem donar-los. Una manera fantàstica d’ajudar l’aprenentatge de la pantalla és, estranyament, afegir una altra pantalla al canell. La petita pantalla del smartwatch només proporciona la informació que necessiteu. Sense exigir que tragueu el telèfon, és menys probable que us deixeu aspirar. Tot i que hi ha molts avantatges en tenir un smartwatch, suposa un risc per a la vostra privadesa..


Connexió Bluetooth

Els rellotges intel·ligents mantenen contacte amb el vostre telèfon mitjançant Bluetooth. I, tot i que podeu deixar el telèfon enrere, el rellotge intel·ligent al canell sol estar sempre amb vosaltres. Al setembre del 2017, els investigadors van descobrir una sèrie de problemes a gairebé tots els dispositius Bluetooth. Aquests defectes de seguretat fan que cada dispositiu Bluetooth estigui subjecte a la pirateria. Aquests hacks poden adoptar la forma de virus que es transmeten del vostre smartwatch al vostre telèfon. Altres problemes inclouen el ransomware que pren el control del vostre dispositiu i la infecció del vostre enrutador. Un encaminador infectat pot difondre codi maliciós a tots els dispositius connectats a la connexió Wi-Fi.

Un altre problema important de la connexió podria permetre que les vostres notificacions siguin interceptades. El correu electrònic del vostre banc, el missatge de les xarxes socials, el text de l’altre rellevant s’envien a través de Bluetooth. Qualsevol notificació que passés al vostre smartwatch podria ser interceptada per una connexió Bluetooth piratejada. Aquests atacs foren indetectables en el passat. Per això, la majoria de dispositius no tenen cap protecció contra la invasió de la vostra privadesa. Atès que els rellotges intel·ligents es basen en el Bluetooth, són extremadament vulnerables a aquestes invasions.

El vostre SmartWatch t’està escoltant?

Un informe recent del Consell de Consum de Noruega va analitzar els rellotges intel·ligents per problemes de seguretat. Els rellotges intel·ligents estudiats van ser dissenyats per ser donats als nens. Es van fer amb la intenció d’augmentar la seguretat dels nens. Els pares podrien utilitzar una aplicació per fer el seguiment de la ubicació dels nens i contactar amb els seus fills mitjançant el smartwatch. El que l’estudi va trobar suggereix que aquests dispositius podrien comprometre la vostra seguretat en lloc de millorar-la.

Es poden piratejar els smartwatches provats per obtenir el control de tots els aspectes del dispositiu. Els pirates informàtics podrien apropiar-se del micròfon del smartwatch i escoltar en secret els nens mentre jugaven. Els pirates informàtics van poder dir quan el portador era dins o fora, si jugava amb els amics o sol, i fins i tot quan dormien. Només us podeu imaginar les possibles conseqüències.

Cap de les visualitzacions intel·ligents de l’estudi no era d’una marca amb la qual probablement coneixeu. Podríeu pensar que fer-se amb dispositius de companyies conegudes és més segur. Si bé aquests coneguts rellotges intel·ligents poden incorporar millors controls de seguretat, encara podreu estar en risc d’altres maneres. Si bé les aplicacions de pantalla d’Apple i Google que van a les seves botigues d’aplicacions respectives, les aplicacions de tercers encara representen un enllaç feble en seguretat.

La manera com les aplicacions que feu servir podrien comprometre la vostra privadesa

Les aplicacions de tercers poden sol·licitar l’accés al micròfon, la càmera, els serveis d’ubicació i molt més del vostre smartwatch. En instal·lar una aplicació, molta gent accepta tots els permisos que se sol·liciten. Sense examinar els permisos d’aplicacions, una aplicació podria obtenir accés a serveis innecessaris. Això permet a un fabricant d’aplicacions la possibilitat d’utilitzar coses com el micròfon del vostre smartwatch per escoltar-vos.

A més, una aplicació mal dissenyada pot ser més vulnerable a la pirateria. Sovint, un pirata informàtic només necessita un crack en la seguretat per accedir al vostre dispositiu. Un cop al sistema, sovint poden ampliar la seva capacitat per obtenir el control d’altres serveis del dispositiu. Si un fabricant d’aplicacions deixa una vulnerabilitat al seu lloc, un hacker pot aprofitar l’oportunitat d’obtenir informació des del vostre dispositiu.

La informació sobre la ubicació es revela més sobre vosaltres

Jogger amb smartwatchUn dels usos més habituals dels rellotges intel·ligents és fer un seguiment dels vostres passos i activitats de fitness. Un smartwatch proporciona informació sobre la ubicació actualitzada sobre tu. Això és valuós per als anunciants que vulguin conèixer les botigues que visiteu, els restaurants que preferiu i qualsevol altra informació sobre la qual es posin mans. Com podeu imaginar, això també pot ser valuós per als pirates informàtics.

Un pirata informàtic amb accés a la informació de la ubicació mitjançant el vostre smartwatch sap quan estàs a la feina o a casa. Quan marxeu de la feina, un hacker armat amb aquesta informació pot robar més que informació. Ara saben que tenen una finestra de diverses hores per entrar a casa vostra. Quan arribeu a la feina, el vostre cotxe, amb els objectes de valor que quedeu dins, quedarà sense servei durant hores. Hi ha molts més exemples de casos en què els riscos en línia es tradueixen en atacs de la vida real.

Una altra manera que els anunciants obtenen informació valuosa és col·locant estacions Bluetooth a tota una botiga. Conèixer el vostre camí per una botiga pot ajudar les empreses a saber on posar productes clau. Atureu-vos durant diversos moments per considerar una pantalla i les dades proporcionen el vostre interès a un anunciant. Feu una pausa davant d’una botiga i aconsegueixen una alerta. Simplement, es deixa notar el pas de la vostra ruta al treball cada dia. La informació es pot utilitzar per ajudar a crear millor publicitat per cridar l’atenció. Les dades d’ubicació són el rei de les dades de màrqueting.

Com et pots protegir?

L’adquisició del vostre smartwatch d’una empresa de bona reputació pot ajudar a millorar la vostra seguretat. Una empresa més gran, més coneguda, té més a perdre per haver incomplit la seguretat. El mateix passa per a les aplicacions que compreu i instal·leu. Les aplicacions realitzades per empreses de confiança probablement es poden provar forats de seguretat.

Però aquestes mesures no són a prova d’enganys. Fins i tot empreses reconegudes s’ensopegen de tant en tant. Controlar els permisos d’aplicacions us poden ajudar a protegir-vos en cas de vulnerabilitat de privadesa, tant si la companyia la pretén o no. Si una aplicació està piratejada, però mai no heu concedit l’aplicació per accedir al micròfon de la vostra smartwatch, pot ser poc el que puguin fer per evitar aquesta restricció. La revisió dels permisos per a aplicacions prèviament instal·lades triga uns minuts i us pot ajudar a salvaguardar la vostra privadesa.

Anonimitza les teves dades amb una VPN

Fins i tot amb accés al vostre smartwatch, aquesta informació sovint pot ser poc útil per a empreses o pirates informàtics sense poder enllaçar-la amb altra informació sobre vosaltres. Si no es poden vincular les vostres dades, pot ser que sorgeixi molt a l’atzar. La clau per als que us creen un perfil és reunir tota la informació disponible en un mateix lloc. Si la informació del vostre smartwatch no es pot vincular amb el vostre perfil, és molt menys útil per a ells.

Connexió VPNL’ús d’una VPN ajuda a mantenir privades les vostres activitats i interessos a mesura que aneu en línia. En lloc de connectar directament amb llocs web i serveis en línia, la informació es xifra primer i després s’envia a un servidor VPN. El lloc web rep una sol·licitud del servidor VPN i us retorna les dades a aquest servidor més que directament a vosaltres. Com que no interactueu mai directament amb el lloc, la vostra privadesa està protegida. Ara només hi ha informació que feu voluntari en lloc de informació sobre la vostra ubicació i identitat.

Una VPN de qualitat és fàcil de configurar i de connectar. Sovint són molt ràpids de manera que no experimenteu gairebé pèrdues de velocitat mentre manteniu la vostra privadesa. A més, una VPN pot ajudar-vos a evitar restriccions als llocs web als quals accediu mentre hi ha darrere d’un tallafoc, per exemple, a la feina. També podeu connectar-vos a un servidor d’un altre país per evitar restriccions dels serveis de transmissió de vídeo basats en la vostra ubicació.

Per obtenir més informació sobre com una VPN pot ajudar-vos a mantenir la vostra privadesa, consulteu les nostres publicacions anònimes i la descàrrega anònima.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me