Els riscos de privadesa de les vostres ulleres intel·ligents | VPNoverview.com

Persona que utilitza ulleres de realitat augmentadaEl camp de la realitat augmentada (AR) és un dels sants grills de la indústria electrònica. Aquestes ulleres intel·ligents imposen gràfics a la vista del vostre davant per presentar-vos informació des d’un ordinador o telèfon intel·ligent. Si voleu estar a l’avantguarda, sens dubte busqueu o ja poseu ulleres intel·ligents. Les preocupacions sobre privadesa no són només per a les persones a les que potser feu fotos de manera discreta. De fet, aquestes empreses poden estar recopilant i utilitzant dades sobre vosaltres més del que teniu en compte.


Gots intel·ligents a l’horitzó proper

El potencial d’usos extraordinaris de les ulleres intel·ligents està portant moltes empreses a saltar al mercat. Alguns ja estan disponibles o a la vorera. Aquesta tecnologia té el potencial de millorar radicalment les nostres vides. Tot i això, també suposa nous riscos per a la nostra privadesa.

ulleres de Google

Google Glass va produir un gran xoc enrere fa uns quants anys intentant apropar aquesta tecnologia als clients, però les preocupacions sobre la privadesa ho feien poc pràctic. Això no ha impedit que Google continuï desenvolupant aquesta tecnologia. Originalment destinat al consumidor comú, Google Glass s’ha centrat ara en usos empresarials. Aquestes ulleres intel·ligents permeten als treballadors comprovar ràpidament els inventaris, l’estat de les màquines o obtenir actualitzacions sobre els avenços en temps real. Google espera que a mesura que els usuaris s’acostumin a la tecnologia en el treball, la volen també a casa.

Intel’s Vaunt

Intel és l’empresa més coneguda per fabricar processadors que alimenten molts dels equips actuals. Estan preparats per sortir al mercat del vidre intel·ligent amb una oferta anomenada Vaunt. L’estratègia d’Intel és fer-ne més amb menys. En lloc d’un auricular voluminós i projectors òbvids, el producte d’Intel és gairebé poc aspecte de referència. Les visualitzacions s’esvaeixen a menys que l’usuari la miri directament i només l’usuari pugui dir quan s’utilitza.

Microsoft HoloLens

El Microsoft HoloLens ha estat disponible per a un determinat grup d’usuaris des de fa temps. El HoloLens 2, com les ulleres de Google, s’adreça principalment a les empreses. HoloLens funciona amb una versió de Windows i, per tant, combina molt bé amb l’ecosistema de Microsoft, inclòs el Microsoft Office i el programari de productivitat.

Leap Magic

Durant anys, els aficionats al vidre intel·ligent han vist vídeos promocionals de Magic Leap amb una sensació de meravella. Per fi, Magic Leap es va llançar als consumidors el 2018. El producte promet un vídeo immersiu, imposat directament al vostre camp de visió. Les aplicacions d’aquest producte podrien ser pràcticament il·limitades. El secret de l’empresa ha despertat l’interès i ha impedit que alguns acceptessin les seves reclamacions. Només el temps dirà.

Per què les ulleres intel·ligents podrien ser un malson de privadesa

El fracàs de Google Glass es va produir en gran mesura perquè la gent va sentir que envaïa la seva privadesa. Les ulleres intel·ligents podrien fer fotos, gravar vídeo i capturar converses. Si estiguéssiu a l’habitació amb algú que portés Google Glass, podríeu sentir com es veia i es gravava cada moviment. Això va fer que Google Glass fos prohibit en molts bars i restaurants.

No són només aquells que es troben davant de la càmera d’ulleres intel·ligents qui poden esperar una invasió massiva de la seva privadesa. Els propis usuaris també són vulnerables a exposar informació personal a través de les seves ulleres intel·ligents. Les ulleres poden estar amb l’usuari en tot moment i pràcticament poden veure qualsevol cosa que l’usuari vegi en molts casos. Això crea un buit en la seguretat de la vostra privadesa.

Preocupacions per a ulleres intel·ligents i dades

Ulleres intel·ligentsEls anunciants intenten obtenir dades d’ubicació dels usuaris. Altres formes d’informació compartida en línia se centren habitualment en les vostres activitats i interessos mentre es troba a Internet. Les dades d’ubicació presenten dades sobre la vostra vida al món real. El vostre telèfon intel·ligent ja proporciona una gran quantitat d’informació sobre on aneu, les botigues que sovintegeu i com podeu arribar-hi. Les ulleres intel·ligents poden proporcionar encara més. No només els anunciants podrien aprendre on ets, sinó quant de temps vas mirar una pantalla en concret, o quant de temps vas passar llegint els títols al paper del quiosc. Les vostres dades d’ubicació es fan encara més precises per als anuncis orientats.

Les ulleres intel·ligents són vulnerables als pirates informàtics

Com en qualsevol nova tecnologia, es necessita temps per descobrir totes les formes en què pot ser vulnerable a usos maliciosos. Però si els ordinadors domèstics, ordinadors portàtils i telèfons intel·ligents eren un objectiu temptador per als pirates informàtics, les ulleres intel·ligents ho són més. Si els pirates informàtics poden obtenir el control de les ulleres intel·ligents amb una càmera integrada, podrien veure que introduïu les vostres contrasenyes, números de pin i totes les mesures de seguretat que prenguéssim. L’incompliment de la vostra privadesa pot provocar no només vergonya, sinó també pèrdues financeres.

Fins i tot per a aquelles ulleres intel·ligents sense càmeres, el risc de privadesa és gran. Aquestes ulleres transmeten notificacions sensibles a la vostra visió. Un pirata informàtic que obtingui el control del dispositiu podria llegir notificacions de les vostres xarxes socials, correu electrònic i missatges de text. Com que gran part de la nostra connexió amb els amics i la feina és a través d’internet, aquesta exposició de la vostra privadesa podria tenir conseqüències devastadores.

La resposta rau en avançar no enrere

Els riscos per a la nostra privadesa per part de les noves tecnologies, com ara les ulleres intel·ligents, poden fer que dubtem sobre el camí a seguir. Però els avantatges que ofereixen ulleres intel·ligents poden ser enormes i no s’han de descartar si ho podem evitar. La resposta no consisteix en tornar als dies sense aquesta tecnologia, sinó en continuar amb precaució.

Una de les millors proteccions que podeu tenir per a la vostra privadesa és una VPN de qualitat. Una VPN xifra les vostres dades des del i amb el servidor VPN. La vostra informació s’envia des del servidor VPN al lloc web o servei i es retorna a la VPN. Com que les dades mai no s’adrecen directament a vostè, es conserva el seu anonimat i es manté la seva privadesa. Si es combina amb tecnologia com les ulleres intel·ligents, això pot ajudar a garantir que, fins i tot si la vostra seguretat està compromesa, es pot protegir la vostra privadesa.

Per obtenir més informació sobre els avantatges d’utilitzar una VPN, consulteu la nostra publicació sobre l’elecció de la millor VPN per a les vostres necessitats.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me