Detalls desconeguts Google sap sobre vosaltres Vista VPNOver

Google va ser fundada el 1998 com a motor de cerca, el producte que encara avui és més conegut. Actualment, Google assoleix una mitjana de més de 40.000 cerques per segon, amb més d’1,2 bilions de cerques en un any, i aquest nombre continua creixent. Però Google fa molt més que ajudar-vos a trobar vídeos de gats divertits i les vostres receptes preferides. Google proporciona, correu electrònic, vídeos, xarxes socials a través de Google+, programari d’oficina a través dels seus productes de Google Office i molt més. Com més utilitzeu productes de Google, més informació Google coneix. A més, poden comparar-lo amb perfils similars d’altres usuaris. Informeu-vos del que Google sap de vosaltres, però prepareu-vos sorpresos.


Què diu el vostre historial de cerques sobre vosaltres

Logotip de Google ChromeÉs un fenomen habitual. Feu una cerca a Google d’un producte i el següent que sabeu que hi ha anuncis a tot arreu per al mateix producte. Però la publicitat basada en les cerques de productes és només una petita part de la informació que Google recopila sobre vosaltres per formar un perfil publicitari. Feu una cerca en línia per obtenir informació sobre una raça de gossos determinada i Google registra la informació sobre vosaltres. Com més cerques facis sobre gossos en general o la raça de gos, més probable és que el sistema de Google us proporcioni aquesta raça de gos.

Podeu veure amb quina rapidesa Google pot crear un perfil de gairebé tots els aspectes de la vostra vida. Des dels problemes mèdics que busqueu, Google pot determinar que pateixes cremades freqüents. FoxNews és la vostra font d’informació? Google observa els seus acords polítics. Comenceu a buscar cases en una zona nova i Google s’assabenta que potser està pensant en alguna cosa. Cada cerca que realitzeu afegeix la informació que Google té per crear el vostre perfil.

El correu electrònic és principalment confidencial

logotip de gmailFins al 2017, Google va escanejar el contingut dels comptes de Gmail per obtenir informació per crear anuncis orientats. Google va escanejar cada correu electrònic enviat des de comptes de Gmail personals, tant d’entrada com de sortida, per obtenir informació útil per als anunciants. Aquesta política ja no està en funcionament. Tot i això, encara hi ha algunes coses sobre Gmail que volem assenyalar.

Google no ha suprimit la informació que va obtenir sobre vostè del correu electrònic abans del 2017. Si Google va saber per mitjà d’un correu electrònic que vau enviar al 2016 que teníeu previst retirar-vos a Arizona d’aquí a cinc anys, aquesta informació continua sent part del vostre perfil d’orientació per als anunciants..

A més, Google no ha parat d’escanejar els vostres correus electrònics per intentar correu brossa i phishing. El que significa que Google fa un seguiment de les adreces de correu electrònic que vénen i surten al vostre compte. Si bé Google ha dit que deixarà d’escanejar el contingut del correu electrònic per a publicitat orientada, no està clar si Google ha deixat d’utilitzar informació de les adreces per a publicitat orientada. Així, si envieu un correu electrònic a un nou agent o a un agent immobiliari, és probable que també s’utilitzi informació per crear el vostre perfil..

Google Docs és un magatzem d’informació

logotip de Google DocsUna vegada que us atureu i hi penseu, això sembla evident. Microsoft produeix molts ingressos amb la seva marca de productes de Microsoft Office, inclosos els programes de processament de text, full de càlcul i presentació. Com és que Google pot oferir-vos gratuïtament els mateixos productes? Una part de la resposta rau en el fet que Google escaneja els vostres documents per proporcionar-vos contingut rellevant, també conegut com a publicitat orientada. Com que millor sigui la qualitat de la informació per orientar-vos a clients potencials, més Google pot cobrar per la vostra informació.

Si alguna vegada heu escrit una carta amb Google Docs per proporcionar informació a un advocat sobre un divorci proper, Google pot utilitzar aquesta informació per orientar-vos. Per exemple, mostrant-vos anuncis per a aplicacions de cites. Si elaboreu un pressupost senzill amb Google Sheets, Google podria notar que el vostre pressupost per a la televisió és significativament superior a la mitjana de la vostra zona. Informació útil per a empreses que ofereixen serveis de televisió competidors.

Tot i que ens agraden aquest tipus d’anuncis orientats, no hem d’oblidar els perills. Vendre la informació d’anuncis orientats és una cosa. Però què és que les empreses comencen a vendre aquesta informació a les companyies d’assegurances o al govern?

Google Drive és un lloc fantàstic per emmagatzemar informació

Google DocsTenir informació disponible en qualsevol dispositiu és meravellós útil. Podeu emmagatzemar documents i rebuts importants en línia, desar les cançons preferides, mantenir els documents fiscals segurs. Segons els termes del servei, ja heu de comprovar que esteu d’acord per tenir un compte, però mai no el llegiu, Google explora el contingut de la unitat per proporcionar “funcions de producte rellevants personalment”. Tot i que els documents que emmagatzeneu no s’han creat mitjançant productes d’oficina de Google, l’empresa ara té accés a aquesta informació.

Maps pot proporcionar el millor perfil de la teva vida

Icona de mapes de GoogleGoogle Maps i productes similars van fer que el vostre camí per la ciutat fos molt més senzill. Tot i que, si Google Maps no us cobra per l’ús, res no serà mai gratuït. Si mai no heu utilitzat cap altre producte de Google, Google podria crear un perfil complet de la vostra vida basat només en Maps. Mapes us proporciona informació sobre la vostra adreça de casa, on treballeu, on els vostres fills van a l’escola, els vostres restaurants preferits, la freqüència amb què aneu a la botiga de queviures, com us agrada passar el temps lliure, ja sigui pescant al llac o bevent al. bar, i molt, molt més. Bàsicament, permetre que algú et faci feina.

Altres fonts d’informació

Google Chrome, evidentment, ofereix molta informació per a Google sobre els vostres hàbits en línia. És important que els anunciants sàpiguen en quins anuncis feu clic i durant el temps que resteu a la pàgina. YouTube explica a Google el vostre gust per la música, els tràilers de pel·lícules i els divertits vídeos de gats. Google Translate li diu quins idiomes us poden interessar i què esteu intentant comunicar en aquests idiomes. Google Shopping explica a Google els vostres hàbits de compra en línia, el que considereu un preu massa elevat per pagar l’última electrònica, tant si esteu satisfets amb els vostres dispositius actuals, entre d’altres. Cada interacció que teniu amb Google li proporciona informació clau que els anunciants utilitzen per orientar-vos amb anuncis.

Descobreix què sap Google

Google treuTot i que és fascinant o espantós, segons el vostre punt de vista, quant Google pot saber de vosaltres, és possible aprendre molt sobre el que Google sap sobre vosaltres. Aneu a Google Takeout i seleccioneu quins productes voldríeu incloure a la baixada d’informació. La llista és llarga, haureu de desplaçar-vos cap a la part inferior.

Feu clic a “Següent” per obtenir-vos opcions sobre com voleu que la informació us sigui proporcionada. Podeu triar un fitxer .zip o .tgz, el fitxer de mida màxima abans de dividir la informació (penseu que hi ha gigabytes d’informació aquí). A més, podeu triar si voleu que les dades us envien per correu electrònic o bé si us afegiu a una opció d’emmagatzematge al núvol. D’aquesta manera podeu aprofundir en els coneixements que Google us ha recopilat al llarg dels anys.

Heu d’encarregar-vos de les vostres dades

No hi ha res inherentment dolent en què Google explora la informació per ajudar els anunciants a fer que els seus anuncis siguin més rellevants per als vostres interessos. Algunes persones poden decidir que prefereixen fer publicitat de productes i serveis que realment estiguin interessats. En lloc d’inundar-se d’afegits per coses que mai comprarien. Tanmateix, es tracta de la vostra informació i heu d’estar al corrent de la informació que proporcioneu a Google. A més, és bo tenir consciència del que fa Google amb aquestes dades. Podeu ajustar la configuració de privadesa de Google de manera que milloreu lleugerament la vostra privadesa. Tot i això, ser completament anònim mentre s’utilitza Google és senzillament impossible.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me