Configuració de privadesa de Facebook: la guia definitiva | Vista VPNOver

Facebook Privacitat Laptop LockDes del primer trimestre de 2018, Facebook té més de 2.1 milions de usuaris mensuals actius a tot el món. Amb un enorme abast, Facebook té el potencial d’influir molt en els consumidors. Des d’on comprem els nostres mitjons fins a com votem a les eleccions, Facebook pot tenir un paper important. Facebook pot tenir aquesta quantitat d’influència perquè sap molt de nosaltres. Les notícies recents van mostrar que Facebook permetia utilitzar informació personal per a publicitat corporativa i política. Per aquest motiu, és possible que vulgueu revisar la vostra configuració de privadesa de Facebook. Podeu assegurar-vos que teniu un control més gran sobre la vostra informació. Aquí teniu la vostra guia per obtenir la vostra informació a Facebook.

Consulteu on esteu registrat

Potser us ha passat abans? T’oblides de tancar la sessió en un ordinador o telèfon intel·ligent d’amics i et donen consciència d’això posant un missatge tonto a la teva línia de temps. És inofensiu i sol ser divertit. Però, què passa si heu registrat sessió en un ordinador públic i heu oblidat la sessió? No és tan graciós si de sobte la següent persona que utilitzi l’ordinador tingui accés a la vostra informació personal a Facebook.

Afortunadament, podeu assegurar-vos que això no passarà amb uns quants senzills passos. A “Configuració” de Facebook, feu clic a “Seguretat i inici de sessió”. A prop de la part superior de la pàgina, hi haurà una llista des d’on heu accedit. A més, podeu esbrinar si la sessió està actualment activa. Podeu recórrer els inicis de sessió recents per detectar qualsevol dispositiu o sessió d’inici de sessió que no hi sou. Si trobeu una sessió d’inici de sessió, feu clic als tres punts de la dreta de l’entrada i seleccioneu “No tu?” per denunciar-ho. Si us heu deixat connectat a un altre dispositiu, podeu fer clic a “Tanca la sessió” per obligar aquell dispositiu a tancar la sessió des de Facebook.

Llista de seguretat de FB en què esteu registrats

Pren el control de l’etiquetatge de Facebook

Facebook us permet controlar qui us pot etiquetar en una publicació o foto i en quines circumstàncies. Al menú de configuració, seleccioneu “Cronologia i etiquetatge”. Des d’aquest menú podeu editar qui pot publicar la vostra línia de temps, els vostres amics o només tu i qui pot veure el que altres publiquen a la vostra línia de temps.


També podeu controlar qui pot veure les publicacions a les quals heu etiquetat: tothom, amics, amics, només vosaltres. Fins i tot podeu personalitzar qui pot veure aquestes publicacions completament. Per exemple, podeu triar només compartir una foto amb 12 dels vostres millors amics. Aquesta pot ser una característica útil si voleu ser amigues amb persones que treballen, però no voleu que els permeti accedir a tot el vostre perfil. Per exemple, és possible que no vulgueu que el vostre cap vegi totes les parts en què aneu.

FB Cronograma: qui veu

També podeu configurar Facebook perquè us notifiqui una publicació a la qual us heu etiquetat. D’aquesta manera podeu donar el vostre vistiplau abans que aparegui la publicació a la vostra línia de temps.

Reviseu el que veuen els altres a la vostra cronologia

Una de les eines de seguretat més potents per gestionar el que veuen les altres persones en la vostra línia de temps es troba al menú “Cronologia i etiquetatge”. A la secció de revisió, trobareu una entrada amb l’etiqueta “Repassa el que veuen les altres persones al vostre perfil”. Feu clic a “Veure com” i us portarà a la pàgina del vostre perfil. La vista predeterminada mostra com es veu el vostre perfil al públic. És a dir, si algú que no és amic teu a Facebook troba el teu perfil, això ho veurà. Podeu desplaçar-vos per publicacions per canviar la configuració de privadesa de qualsevol publicació que preferiu no hagi estat visible per al públic.

A la part superior del perfil, podeu canviar la vista de “Públic” a “Veure el vostre perfil des de la perspectiva d’una persona concreta”. Per exemple, potser preferiu que la vostra mare no vegi aquestes fotos de festa. Mitjançant aquests paràmetres, podeu veure el vostre perfil de la manera que la persona veu. Podeu assegurar-vos que qualsevol cosa que preferiu mantenir en privat sigui accessible per a aquesta persona.

Restringiu fàcilment les publicacions passades

Si fa uns anys que utilitzeu Facebook, és possible que quan vau començar a utilitzar Facebook, no sigueu tan conscients de seguretat com avui. Amb els anys, podreu tenir centenars de publicacions publicades públicament. Ara és possible que preferiu que es restringeixin només als vostres amics o, fins i tot, siguin completament privats.

Per restringir aquestes publicacions, aneu al menú Configuració i seleccioneu “Privadesa”. A “La vostra activitat”, seleccioneu “Limita les publicacions passades”. Això us permetrà limitar el públic que pot veure totes les publicacions anteriors.

Privadesa de publicacions de FB

Compartir el vostre perfil de Facebook amb motors de cerca

Si alguna vegada heu cercat el vostre nom en línia, probablement heu vist que el vostre perfil de Facebook apareix als resultats de la cerca. Tanmateix, el que molta gent no sap és que podeu restringir-ho. Al menú de privadesa de la vostra configuració, busqueu la secció amb l’etiqueta “Com es troben les persones i us contacten”. Feu clic a “Edita” a la pregunta “Voleu que els motors de cerca fora de Facebook s’enllacin amb el vostre perfil?”. Aquí podeu triar desmarcar aquesta opció. Com a resultat, la vostra pàgina de Facebook ja no es convertirà al motor de cerca.

Cerca de privadesa de FB

Gestió de connexions d’aplicacions

Sovint, quan us subscriviu a un lloc web o accediu a una nova aplicació, us ofereixen la comoditat d’iniciar sessió mitjançant Facebook. Amb el pas del temps, però, les aplicacions i llocs web que permeten registrar-se d’aquesta manera poden augmentar la pilota. A més, la majoria de les persones rarament pensen tornar enrere i revocar el permís quan deixen d’utilitzar l’aplicació o visiten el lloc web. Podeu gestionar els permisos directament des de Facebook.

Al menú de configuració, trieu “Aplicacions i llocs web”. Veureu una llista d’aplicacions i llocs web actius completats amb els permisos de cadascuna. Per obtenir més informació sobre la informació proporcionada a l’aplicació i els permisos que se li atorguen, feu clic al logotip per obtenir la pantalla d’informació. Des d’aquí podeu editar permisos i visibilitat per a l’aplicació.

Llocs web d’aplicacions FB actives

Si voleu revocar el permís, feu clic a la casella de selecció que hi ha al costat del nom i el logotip i, a continuació, feu clic a “Elimina”. Al quadre de diàleg que segueix, teniu l’opció d’esborrar també les publicacions que l’aplicació hagi fet a Facebook en nom vostre.

Si preferiu no permetre la integració de cap aplicació o lloc web amb el vostre perfil de Facebook, podeu desactivar tots els permisos si trobeu l’opció “Aplicacions, llocs web i jocs” i feu clic a “Edita” per desactivar aquesta funció a Facebook..

Control dels anuncis des de Facebook

Facebook és lliure d’utilitzar perquè venen anuncis a empreses. Facebook sap molt del que t’agrada i fes clic. Per això, poden ajudar les empreses a orientar-se als usuaris basats en aquesta informació. Si esteu interessats en obtenir més informació sobre els anunciants que s’orienten al vostre perfil, podeu consultar la informació a la configuració de Facebook.

Al menú de configuració, feu clic a “Anuncis”. L’entrada superior és “Els vostres interessos”. En fer-hi clic, mostrarà tot tipus de coses amb què heu fet clic i hi heu interaccionat a través de Facebook. Així és com Facebook crea un perfil de qui vendreu anuncis orientats. Podeu mirar els vostres interessos i, de vegades, trobar alguna cosa amb la qual no havíeu pensat mai. Podeu suprimir aquells interessos que no considereu que haurien d’aplicar-vos. Com a resultat de Facebook, es té una millor imatge de qui ets. A més, els anuncis que veieu seran més adequats als vostres interessos.

FB anuncia les vostres preferències d’anuncis

A la secció que es mostra a la secció “Els anunciants amb els quals heu interactuat”, podeu veure aquells anunciants amb qui heu compartit informació i així us han trobat a Facebook. Entre els anunciants hi haurà anunciants el lloc web o l’aplicació que heu utilitzat anteriorment. A més, hi haurà anunciants en els quals hagueu fet clic. Per a qualsevol d’aquests anunciants, podeu fer clic al seu logotip i triar “Oculta anuncis des de…” per no veure els anuncis d’aquest anunciant..

Una de les seccions més fascinants és la secció “La vostra informació” aquí. La secció “Sobre tu” conté informació personal bàsica, com ara l’estat de la vostra relació, el seu ocupador i l’educació. La majoria de les vegades, Facebook sap aquestes coses, perquè ja les heu omplert. Feu clic a la pestanya “Les vostres categories” per veure el tipus d’informació que us ofereix Facebook. En aquesta secció, Facebook mostrarà què creu que són les vostres opinions polítiques, els tipus de dispositius que utilitzeu, si sou pare i quants anys tenen els vostres fills i molt més. Aquesta és la informació que Facebook ha agafat de la vostra activitat a Facebook al llarg del temps. Amb aquesta informació, els anunciants poden trobar persones interessades en el seu producte o servei.

Pren el control de la vostra informació

Moltes persones prefereixen que la seva vida sigui un llibre obert a qualsevol persona que es preocupi per trobar-les. Molts prefereixen fins i tot que els anuncis s’adrecin als seus interessos. Tanmateix, d’altres prefereixen mantenir la major part de la informació possible. Siguin quines siguin les eleccions que feu, aquí no hi ha cap resposta equivocada. Tot i això, és bo tenir un coneixement sobre com prendre el control de la informació. Informeu-vos de com podeu protegir la vostra informació a Facebook i assegureu-vos que les vostres siguin tan privades com vulgueu ser. Tot i això, Facebook no és l’única aplicació que recopila grans quantitats de dades. També podeu considerar la possibilitat de canviar la configuració de privadesa en aplicacions i llocs web com Twitter, Instagram, Snapchat, Google, WhatsApp, Skype i Reddit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me