Com suprimir totes les dades sensibles del vostre telèfon intel·ligent o tauleta

Els telèfons intel·ligents i tauletes han revolucionat la manera d’interaccionar amb el món. Les antigues pàgines grogues de llibres de telèfons no es troben mai. La vostra llibreta d’adreces ara es troba al vostre telèfon. Fins i tot han canviat les formes en què comprem i els bancs. Aquella petita computadora de la butxaca ara té gairebé tota la informació important de la vostra vida. Això vol dir que, tret que esborreu completament aquesta informació abans d’actualitzar al model més recent, algú podria accedir a informació extremadament sensible sobre vosaltres. La sorprenent notícia és que un restabliment de fàbrica pot no ser suficient per esborrar les vostres dades.


Per què esborra no és segur

Suprimeix iPhone i iPad de dadesAgafeu un tros de paper net, blanc i escriviu la vostra adreça a llapis. Ara esborreu la vostra adreça. Això és essencialment el que passa quan feu un restabliment de fàbrica del vostre telèfon intel·ligent o tauleta. Tots hem vist misteris on el detectiu agafa un paper que s’havia esborrat i, fregant-ne un llapis sobre ell, poden llegir el que hi havia escrit abans. Si manteniu aquest paper a la llum, és possible que fins i tot llegiu l’adreça. És fàcil que algú accedeixi a algun programari que pugui restaurar fitxers i dades que s’han esborrat amb un restabliment de fàbrica. La bona notícia és que hi ha alguns passos senzills que podeu fer per assegurar-vos que les vostres dades es queden realment del vostre dispositiu antic.

El xifrat és la gresca definitiva

Abans d’intentar un restabliment de fàbrica, xifra les dades del dispositiu. Sense les claus del xifratge, és pràcticament impossible reconstruir la informació. La informació encara hi és, com passa amb qualsevol restabliment de fàbrica, però tot el que es pot recuperar són les dades xifrades. D’aquesta manera, us protegeix de que la informació sensible recuperi algú que tingui el vostre dispositiu després de vosaltres.

A la majoria de dispositius, el xifrat és senzill. Si teniu un dispositiu Apple que tingui iOS 8.0 o posterior, el dispositiu s’encripta automàticament i Apple no té cap clau de xifratge per obrir-lo. Si realitzeu un restabliment de fàbrica en un dispositiu Apple, ningú que no posseeixi la vostra clau de pas pot restaurar les dades. Per a dispositius Android que utilitzin Marshmallow o posteriors, la informació hauria de xifrar-se de manera predeterminada.

suprimir la informació d’android

Si teniu un dispositiu Android una mica més antic, podeu comprovar si el vostre telèfon està xifrat o xifra la informació. Podeu fer-ho si aneu al menú de configuració i feu clic a la pantalla de seguretat. Això es pot trobar en pestanyes diferents segons el vostre dispositiu. També es pot etiquetar com a “Pantalla de bloqueig i seguretat”.

pantalla de bloqueig i seguretat

Un cop hàgiu trobat la pantalla dreta, feu clic a la seguretat i trobeu l’opció “Xifra el dispositiu”. Un cop més, segons el vostre dispositiu, es pot etiquetar “Xifrat”, “Xifrat” o alguna cosa similar.

xifra el dispositiu

La pantalla de xifratge adverteix que el xifrat és un procés llarg. Voleu esperar un temps perquè no necessiteu el telèfon almenys una hora i, probablement, voldreu tenir el dispositiu connectat mentre es produeixi el xifrat. Un cop xifrat, la informació del vostre dispositiu està protegida.

Tanqueu la sessió de tots els comptes

Tant si utilitzeu com a dispositiu Apple o Android, la sessió fora dels vostres comptes és una bona idea. D’aquesta manera, es prepara el telèfon intel·ligent o la tauleta per a un restabliment de fàbrica i la transferència a un nou propietari.

Dispositius iOS

Per a dispositius iOS, tanqueu la sessió d’App Store, iMessage i iCloud. Seguiu aquests passos:

  1. Abans de tancar la sessió, assegureu-vos de desactivar qualsevol dispositiu que tingueu connectat, com ara el vostre Apple Watch
  2. A Configuració, cerqueu “Missatges” i desactiveu l’opció iMessage
  3. Trobeu el “iTunes & Configuració d’App Store, feu clic al correu electrònic de l’identificador d’Apple i, a continuació, feu clic a “Tanca la sessió”
  4. Finalment, a Configuració, toqueu “iCloud” a la part inferior de la pantalla i cerqueu “Tanca la sessió” o trobeu el vostre nom i, a continuació, toqueu “Tanca la sessió”. El dispositiu ja està preparat per esborrar i reiniciar.

poma inscripció

Dispositius Android

Per a dispositius Android, si teniu un dispositiu més antic, potser podeu saltar-vos directament a fer un restabliment de fàbrica en aquest moment. En dispositius més nous, Android té la protecció de restabliment de fàbrica activada de manera predeterminada, la qual cosa evitarà que un nou propietari es pugui iniciar la sessió en un dispositiu si no desactiveu correctament els vostres comptes primer..

Desactiveu primer el bloqueig de la pantalla. A la configuració, haureu de cercar la configuració de la pantalla de bloqueig. Pot tenir-se en algunes etiquetes diferents en funció del vostre dispositiu, però generalment es titula “Seguretat de pantalla de bloqueig”, “Pantalla de bloqueig”, “Pantalla de bloqueig i seguretat” o alguna cosa similar.

tipus de pantalla de pantalla

Trieu “Cap” per desactivar la pantalla de bloqueig.

configuració personal

A continuació, desconnecteu del vostre compte de Google al dispositiu. Al menú de configuració, “Usuaris i comptes”, o “Comptes”.

comptes

Toqueu “Comptes” per mostrar els diferents comptes que teniu registrats al dispositiu. És possible que vulgueu tancar la sessió de cadascuna d’elles individualment, però generalment la sessió de sessió de Google és suficient per garantir la vostra protecció.

Cerqueu “Google” i, a continuació, feu clic a cada compte de Gmail al qual heu connectat aquest dispositiu per eliminar-lo. Feu clic a “Més” a la part superior dreta de la pantalla i seleccioneu “Elimina el compte” per tancar la sessió.

Llest per restablir

Un cop fets aquests passos, podeu fer un restabliment de fàbrica amb la confiança de que les vostres dades siguin segures.

iOS

Al dispositiu iOS, des del menú de configuració, feu clic a “General”, seleccioneu “Restablir” i, finalment, seleccioneu “Esborra tot el contingut i la configuració.”

esborrar tot contingut restablir poma

Teniu l’opció de fer una còpia de seguretat de les dades a iCloud abans d’esborrar. Trieu si voleu fer una còpia de seguretat de les vostres dades o bé “Esborrar ara”. Les dades ja s’esborren del vostre dispositiu.

Android

En un dispositiu Android, al menú de configuració, busqueu “Còpia de seguretat & Restablir ”. Sovint, però no sempre, es pot trobar al menú del sistema de la vostra configuració.

Seleccioneu “Còpia de seguretat i restabliment” per arribar a la pantalla de restabliment i seleccioneu l’opció per restablir el dispositiu.

fer una còpia de seguretat i restablir-la
Primer, assegureu-vos de desactivar l’opció “Restauració automàtica”. Aquesta opció recupera la configuració i les dades emmagatzemades en restablir el dispositiu. Feu clic al botó lliscant per desactivar-lo.

Finalment, seleccioneu “Restabliment de dades de fàbrica” ​​per restablir el dispositiu. Android inclou una llista de comptes en què encara teniu la sessió iniciada al dispositiu, si n’hi ha. Trieu “Restablir dispositiu” a la part inferior de la pantalla per confirmar la vostra opció per restablir.

Seguint aquests senzills passos, podeu assegurar-vos que la vostra informació es mantingui segura fins i tot en passar del dispositiu a un nou propietari.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me