Com protegir la vostra privadesa en dispositius Android | Vista VPNOver

Telèfon mòbil AndroidEl sistema operatiu Android és el més dominant actualment en el mercat. Android és el 87 per cent del mercat de telèfons intel·ligents. A més, el 66 per cent de les tauletes utilitzen Android. Als Estats Units, això es tradueix a més de 107 milions de persones amb un telèfon Android a la butxaca cada dia. Si bé la majoria de nosaltres valorem la comoditat i el servei que es proporciona als nostres telèfons Android, molts poden no tenir coneixement dels riscos per a la seva privadesa amb l’ús d’aquests dispositius. En fer alguns ajustaments al dispositiu Android, podeu assegurar que la vostra privadesa estigui millor protegida.


Per què et preocupes per la privadesa d’Android?

Com que Android és el sistema operatiu per a dispositius mòbils més gran i Google és un nom tan reconegut, és possible que pensis que no hi ha cap tipus de preocupació sobre la privadesa a l’hora d’utilitzar els seus productes. Malauradament, una simple lectura de la política de privadesa d’Android revela molt a la preocupació dels experts en privadesa.

La política de privadesa de Google explica que el dispositiu Android recopilarà informació, inclòs el contingut de correu electrònic, fotos i vídeos. També fan un seguiment de com utilitzeu aplicacions i navegadors del dispositiu. A més, Google recopila informació sobre els termes de cerca, sobre com interacciones amb els anuncis, amb qui truques i durant quant temps parles. Android supervisa la vostra ubicació mitjançant el GPS, els sensors del dispositiu i la connexió Wi-Fi, torres cel·lulars i dispositius Bluetooth propers.

Tota aquesta informació es recopila per millorar els seus serveis. Especialment Google vol millorar per orientar-se millor als anunciants. Google pot cobrar més si poden orientar anuncis a grups de persones molt específics. La majoria dels beneficis de Google d’Android provenen de publicitat basada en informació que es recopila sobre el vostre dispositiu.

Configuració d’anuncis

Un dels millors passos que podeu fer per protegir les vostres dades personals és fer-se càrrec de la configuració dels anuncis al dispositiu Android.

Configuració de privadesa Android

Per fer-ho, vés a la configuració del dispositiu Android. Cerqueu “Google”. Es pot trobar a la pestanya personal o del sistema, segons el vostre dispositiu. Toqueu-la per mostrar la configuració relacionada directament amb el vostre compte de Google.

Configuració de privadesa Android

A la majoria de dispositius, “Anuncis” apareix a la part superior de la llista. Toqueu “anuncis” per mostrar la configuració associada a la publicitat orientada al vostre compte de Google.

Configuració de privadesa Android

A la pantalla “Anuncis”, podeu fer clic a “Anuncis de Google” per anar a una pàgina web on es descriu més informació sobre com Google utilitza la vostra informació en publicitat. Per impedir que les aplicacions i els serveis d’Android crein perfils personalitzats de la vostra activitat amb finalitats publicitàries, feu clic al botó lliscant que hi ha al costat de “Desactiva la personalització d’anuncis”. D’aquesta manera, s’atura tots els perfils futurs i s’atura l’ús del vostre perfil per mostrar anuncis orientats.

Per anar un pas més enllà, podeu tocar l’opció “Restablir l’identificador de publicitat” per treure la informació que ja teniu emmagatzemada al vostre perfil de l’identificador que Google assigna al vostre compte..

Configuració de seguiment d’ubicacions

Una de les maneres més sorprenents d’Android per crear un perfil dels vostres interessos per als anunciants és mitjançant el seguiment de la ubicació. La informació sobre el lloc on aneu amb el dispositiu Android proporciona detalls crucials sobre la vostra vida fora de línia que els anunciants no podrien obtenir. En molts aspectes, aquest pot ser un malson per a aquells preocupats per la seva privadesa.

Fent un seguiment del lloc on es troba el vostre dispositiu Android, Google pot determinar la vostra llar i la ubicació del lloc de treball, on feu les compres amb freqüència, qui és el vostre metge, on van els vostres fills a l’escola i molts altres detalls privats. Aquesta és la informació que normalment no compartireu amb Google de manera voluntària i que, amb tota seguretat, no voldríeu compartir amb els anunciants. L’ajustament de la configuració d’ubicació pot ajudar a mantenir privades les vostres dades personals.

Configuració de privadesa Android

Al menú de configuració, sovint es pot trobar la configuració de la ubicació a l’epígraf “Privadesa i seguretat”. Tanmateix, en alguns dispositius només es pot trobar a “Ubicació” o a un encapçalament similar.

Configuració de privadesa Android

A la pantalla de privadesa i seguretat, toqueu “Ubicació” per ajustar la configuració d’ubicació.

Configuració de privadesa Android

Aquí podeu desplaçar-se per les aplicacions que han utilitzat recentment la informació d’ubicació. Podeu fer clic a cada aplicació o servei per ajustar el permís per accedir a la configuració d’ubicació o desactivar tot l’accés a la ubicació commutant el control lliscant a la part superior de la pantalla..

Configuració de privadesa Android

Si toqueu “Millora la precisió”, accedireu als paràmetres que indiquen la vostra ubicació mitjançant altres dispositius que no siguin del dispositiu GPS del vostre telèfon. Android pot cercar xarxes Wi-Fi properes per ajudar-vos a determinar la vostra ubicació en funció de la vostra proximitat a aquestes xarxes. Android també pot localitzar la vostra ubicació mitjançant dispositius Bluetooth que es transmeten a la vostra zona. Funciona fins i tot si el dispositiu té el Bluetooth desactivat. Per mantenir la vostra ubicació anònima, podeu fer clic als botons lliscants en un o tots dos a “Desactivat”.

Configuració de privadesa Android

Torneu a la pantalla “Ubicació”, toqueu el mètode “Localització” per restringir l’accés als diferents mitjans per localitzar el vostre dispositiu. El mètode d’identificació menys precisa és restringir Android a només utilitzar GPS. Trieu aquest mètode per a la màxima seguretat de privadesa.

Restricció dels permisos d’aplicacions

Quan instal·leu qualsevol aplicació al dispositiu, aquesta aplicació necessitarà permís per accedir a determinats serveis des del vostre telèfon per habilitar algunes de les funcions de l’aplicació. Si bé no heu d’acceptar tots els permisos sol·licitats, es pot reduir alguna funcionalitat si denega el permís. Per aquesta raó, la majoria de la gent simplement està d’acord amb qualsevol sol·licitud de permís que una aplicació faci sobre la instal·lació.

Moltes aplicacions aprofiten aquest fet sol·licitant permisos que no són necessaris per complir les seves funcions. Això pot incloure l’accés a les llistes de contactes, el micròfon, la càmera o altres aplicacions. Pot ser una bona idea passar algunes aplicacions per comprovar els permisos concedits i potser revocar algunes que no semblen necessàries..

Configuració de privadesa Android

Al menú de configuració, busqueu la configuració “Aplicacions”. Potser es troba a la pestanya Dispositiu, a la pestanya Personal o a una llista a Configuració.

Configuració de privadesa Android

Al menú “Aplicacions”, toca “Gestor d’aplicacions”. Aquesta llista mostrarà totes les aplicacions instal·lades al dispositiu Android. Toqueu cada aplicació per a la qual vulgueu examinar els permisos.

Configuració de privadesa Android

Toqueu “Permisos” per ajustar a quins serveis tindrà accés l’aplicació.

Configuració de privadesa Android

Si mirem l’aplicació per a càmeres, veiem que té accés a “Càmera” per raons òbvies. A més, té accés a la vostra “Ubicació” per etiquetar la vostra foto amb on es va fer si escolliu aquesta opció. La càmera també té accés al “micròfon” de manera que podeu utilitzar el control de veu per dir-li al vostre telèfon quan facin captura de la foto. Finalment, l’aplicació té accés a “Emmagatzematge” de manera que pot desar les fotos que feu al dispositiu. Per desactivar-ne qualsevol, commuteu el control lliscant a “Desactivat”.

Tot i que és obvi per què la càmera necessita accés a “Càmera”, és possible que els permisos per a algunes aplicacions no siguin tan evidents. Desactivar un permís necessari pot bloquejar l’aplicació. No cal que entri en pànic si això passa. Simplement torni a l’aplicació i reactiva el permís necessari.

La vostra privadesa és important

Tant si us preocupa guardar la vostra informació privada al dispositiu Android, com si esteu donant un dispositiu al vostre fill, comprovar la configuració de la privadesa és una bona manera d’assegurar-vos que la vostra informació es manté privada. Aquestes mesures senzilles us ajudaran a mantenir el nivell de privadesa adequat per a vosaltres.

Un altre pas senzill és configurar la vostra connexió en línia mitjançant una xarxa privada virtual (VPN). Aquest sistema us pot ajudar a mantenir detalls sobre la vostra ubicació i l’ús web anònims i també oferir avantatges com ara evitar restriccions geogràfiques als serveis de reproducció de vídeos. Obteniu més informació sobre com una VPN us pot ajudar fàcilment a protegir la vostra privadesa en línia.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me