Com navegar per Internet de forma anònima | Vista VPNOver

Moltes de les vostres accions en línia no són tan privades com podríeu pensar. Actualment, infinitat de festes intenten seguir el nostre comportament en línia tan a prop com poden. Els nostres proveïdors d’interès, els administradors de les nostres xarxes, el nostre navegador, motors de cerca, les aplicacions que hem instal·lat, plataformes de xarxes socials, governs, pirates informàtics i fins i tot els llocs web que visitem saben, fins a cert punt, del que estem fent en línia. Si no voleu que la vostra parella esbrini el regal especial d’aniversari que vau encarregar, usareu el mòdul d’incògnit. Tanmateix, si no voleu que ningú sàpiga què feu en línia, un mode d’incògnit simple no ho farà.


Voleu navegar, transmetre o descarregar de manera anònima? Hi ha algunes maneres de protegir la vostra privadesa en línia. En aquest article, us presentarem un parell de mètodes i consells que podeu utilitzar per mantenir-vos en forma anònima en línia. T’explicarem tot sobre l’eficàcia de les VPN, els servidors proxy i Tor, que són eines per ajudar-te a estar sota el radar.

Consell 1: navegació segura i anònima amb una VPN

Escut VPNL’ús d’una VPN (Xarxa privada virtual) és una forma adequada de navegar per Internet de manera anònima. Quan esteu connectat a un servidor VPN, la vostra connexió és segura. El programari garanteix que tot el trànsit en línia està xifrat mitjançant protocols especials, de manera que altres dades ja no podran ser llegides per altres.

A més, la vostra adreça IP es manté oculta, perquè automàticament heu adoptat la IP del servidor VPN que utilitzeu. Una adreça IP és el número d’identificació de la vostra connexió a Internet i pot revelar la vostra ubicació i, en definitiva, la seva identitat. Una VPN amaga aquesta adreça IP darrera de la seva. D’aquesta manera, els llocs web que visiteu no podran veure la vostra adreça IP real i no us podran identificar.

Molts proveïdors de VPN no registren la vostra activitat mentre utilitzeu els seus serveis. Aquest és el producte que us prometen: navegació anònima. Aquests proveïdors ofereixen als usuaris un anonimat garantit de les seves connexions VPN segures i segures.

Túnel VPN xifrat que et protegeix de diversos grups

Combinant una IP emmascarada amb una connexió segura, els usuaris VPN permeten que el seu comportament en línia ja no pugui ser localitzat per ningú. Tot i això, no tots els proveïdors de VPN són tan estrictes a l’hora de fer aquesta promesa. Si voleu anonimitzar la vostra connexió a Internet, és important buscar un proveïdor VPN de confiança i un bon servidor amb una política de registres zero. Una política de registres zero garanteix que el proveïdor de VPN no registri cap de les vostres activitats en línia. D’aquesta manera, ni tan sols el govern pot aconseguir que un proveïdor us lliuri aquesta informació, perquè simplement no hi ha res a donar. Moltes vegades, és intel·ligent optar per una VPN premium, ja que les vostres dades privades no sempre són segures en mans d’un proveïdor VPN gratuït..

ExpressVPN: un gegant de confiança

Un exemple de proveïdor VPN de confiança és ExpressVPN. ExpressVPN té una gran quantitat de servidors a tot el món i ofereixen fortes opcions de seguretat. Si us subscriviu als seus serveis, accedireu a programari que protegeix tots els vostres dispositius i funciona per a Windows, Mac, Android i iOS. Podeu connectar-vos simultàniament a Internet amb fins a cinc dispositius amb una sola subscripció. ExpressVPN és altament indicat per a aquelles persones que volen navegar, transmetre i descarregar amb anonimat complet.

ExpressVPN és molt fàcil d’utilitzar. Després d’haver-te subscrit, pots instal·lar l’aplicació i connectar-te a un servidor VPN segur en només uns clics. L’aplicació s’executarà en segon pla del dispositiu, mentre que podeu navegar i reproduir-lo de manera habitual, només de forma segura i anònima. Si voleu obtenir més informació sobre aquest proveïdor, llegiu la nostra revisió completa sobre ExpressVPN.

CyberGhost: una VPN fàcil d’utilitzar

Una segona VPN amb un bon rendiment és CyberGhost. CyberGhost és un proveïdor de VPN fàcil d’utilitzar que us ajuda a navegar de forma anònima. Tenen un gran nombre de servidors a tot el món, cosa que fa que sigui fàcil trobar un servidor que s’adapti a les vostres necessitats. Els servidors d’ells asseguraran que podeu navegar per Internet sense restriccions. Fins i tot podeu utilitzar Netflix i descarregar lliurement torrents amb CyberGhost. L’aplicació CyberGhost és molt fàcil d’utilitzar i, si teniu problemes per descobrir-ho, CyberGhost també disposa d’un gran equip d’assistència al client que us ajudarà.

Si hi ha una alternativa HTTPS per al lloc web HTTP que intenteu visitar, CyberGhost s’assegurarà que sereu redirigits automàticament a la versió segura del lloc. D’aquesta manera, podeu navegar de manera anònima i segura en tot moment. Llegiu la nostra ressenya detallada sobre CyberGhost per obtenir més informació sobre aquesta VPN.

Consell 2: utilitzeu el navegador adequat

És recomanable tornar als fonaments bàsics i assegurar-vos que us ajudin a protegir el vostre anonimat. Però quin navegador és el millor per utilitzar en aquest cas? Els diferents navegadors populars tenen maneres molt diferents de tractar la privadesa dels usuaris. També tenen diferents nivells de seguretat. En aquesta secció, parlarem de diverses opcions del navegador conegudes.

Manteniu-vos lluny de Microsoft Internet Explorer i Edge

Logotip de Microsoft EdgeEn considerar la seguretat i la privadesa en línia, li recomanem que no utilitzeu els navegadors de Microsoft (Internet Explorer i Edge). Internet Explorer ja no rep cap actualització, cosa que fa que aquest navegador sigui molt vulnerable i exposi els seus usuaris a diversos riscos, incloses moltes formes de ciberdelinqüència. Microsoft Edge és el successor oficial d’Internet Explorer i obté actualitzacions de seguretat. Tot i així, els nivells de privadesa d’aquests navegadors no són excel·lents. No té cap protecció de seguiment, com fan els altres navegadors. Això i altres maneres en què Microsoft li manca en termes de privacitat, ens condueixen a aconsellar que us mantingueu al marge d’Internet Explorer i Edge si voleu centrar-vos en la protecció de la vostra privadesa..

Google Chrome: no aneu a Google per obtenir privadesa

Logotip de Google ChromeEl navegador Chrome admet diversos bloquejadors emergents i altres extensions de navegador orientades a la privadesa. Tot i això, Chrome és propietat de Google, una mala notícia per a la vostra privadesa. Google beneficia de tenir la major quantitat de dades sobre els usuaris possibles. Aquestes dades s’utilitzen per mostrar anuncis personalitzats i millorar el motor de cerca de Google. Moltes persones critiquen Google sobre la manera de tractar la privadesa de les persones. Per exemple, s’ha posat en dubte per què sovint els usuaris de Chrome s’inicien de sessió automàticament amb els seus comptes de Google o Gmail. D’aquesta manera, Google pot rastrejar tota la vostra activitat de navegació i connectar-la a vostè com a persona. Aquesta informació es sincronitza a tots els dispositius. Feu servir un telèfon intel·ligent Android amb aplicacions com Google Maps? Aleshores, Google sap immediatament encara més. Si valoreu la vostra privadesa, Chrome no és la millor opció per a un navegador.

El Safari d’Apple fa la seva feina bé

Logotip de Safari d'AppleDarrerament, el navegador Safari d’Apple està fent molt bé en termes de privadesa. El navegador ha vist la introducció de noves funcions que impedeixen l’empremta digital, cosa que fa que sigui molt més difícil que altres parts us segueixin en línia. També té una prevenció de seguiment intel·ligent. Es suprimeix automàticament les galetes de seguiment de primera part que els llocs web col·loquen al navegador Safari al cap de set dies. A causa d’aquest sistema, els llocs web poden fer un seguiment dels visitants durant un temps molt més curt. A part d’això, Safari ofereix algunes extensions útils que milloren la vostra privadesa en línia. Hi tornarem més endavant.

Mozilla Firefox: el navegador més bo i conegut per a la privadesa

Logotip del FirefoxSi ens preguntes, Mozilla Firefox és el millor navegador “normal” per als usuaris que valoren la seva privadesa. Per començar les coses, Firefox té diverses funcions de seguretat, com ara la protecció contra la pesca i el malware. A banda d’això, els usuaris de Firefox reben automàticament un avís cada vegada que un lloc web intenta instal·lar complements. Quan es tracta de privadesa, Firefox és una opció molt segura, també perquè ofereix extensions útils que protegeixen els usuaris contra tot tipus de seguiments i incompliments de privadesa. Aquests complements són, més sovint, específicament per a Firefox.

Al contrari de la majoria d’altres navegadors, Firefox és de codi obert. Això vol dir que tothom pot consultar el codi que compon el programari de Firefox. Degut a aquesta forma de treballar transparent, Mozilla no podria simplement integrar-se en les funcions de seguiment, fins i tot si volgués. Algú ho notaria i en demostraria, cosa que seria horrible per a la reputació de Mozilla.

Navegació anònima de nivell següent: el navegador Tor

Logotip de Tor The Onion RouterSi realment voleu navegar de forma anònima, el navegador Tor podria ser una opció interessant. Tor (el Onion Router) és una xarxa en línia per a comunicacions xifrades i anònimes. Tor funciona pràcticament el mateix que altres navegadors com Firefox, Safari i Chrome. Tot i això, a diferència dels altres navegadors, Tor permet navegar de forma totalment anònima. La xarxa Tor consta de milers de servidors a tot el món. Tot el trànsit de dades que hi passa es talla en trossos petits que posteriorment es xifren i s’envien a través de diversos servidors abans d’acabar al seu destí. Aquest procés costa temps i, per tant, el navegador Tor pot ser relativament lent. Però, per molt que sigui lent, assegureu-vos que ningú pot veure què feu en línia.

Noia que recupera un fitxer d’internet mitjançant Tor Nodes

Una nota secundària important per a l’ús de Tor és que només xifra part del que feu en línia. Només està protegit el trànsit d’internet que passa pel navegador. Serveis com Skype i WhatsApp accedeixen a Internet sense l’ús d’un navegador. Tor no us pot oferir protecció aquí.

Una altra cosa que cal destacar és que Tor proporciona als usuaris accés a la web fosca. Navegar per la xarxa fosca s’ha de fer amb molta cura. Aquesta “part fosca” d’Internet no està regulada, cosa que significa que comporta molts riscos per a la vostra seguretat. Per exemple, és molt fàcil trobar-vos amb programari maliciós. Per tant, per a la majoria de nosaltres, utilitzar una VPN juntament amb el navegador Firefox és una alternativa més fàcil, millor i més segura.

Consell 3: navegació anònima amb un proxy

L’ús d’un servidor intermediari també proporciona una mica de anonimat en línia. Quan utilitzeu un proxy, envieu una sol·licitud d’informació a aquell servidor intermediari, que després l’envia al lloc web adequat. El lloc web només podrà veure l’adreça IP del servidor intermediari i no la vostra. Un servidor intermediari no té el mateix nivell de xifrat que una VPN. Tot i que els llocs web que visiteu no podran veure directament qui sou, la vostra adreça IP i el trànsit en línia són encara més fàcils de descobrir que si es tractaria d’una VPN. Altres parts encara podreu veure què feu. L’únic que impedeix conèixer la vostra identitat és la IP del servidor intermediari. Tot això és perquè els representants no protegeixen la vostra connexió.

Persona que es connecta a Internet mitjançant un servidor intermediari

Els servidors de servidor intermediari es veuen generalment com alternatives més lleugeres i gratuïtes a una VPN. Potser s’ajusten a les vostres necessitats, però tingueu en compte que no tenen els mateixos estàndards de seguretat que una VPN.

Consell 4: utilitzeu un motor de cerca anònim

DuckDuckGoTambé hi ha l’opció d’utilitzar un motor de cerca anònim. DuckDuckGo és probable el motor de cerca anònim més conegut. Els motors de cerca anònims com DuckDuckGo són alternatives per a Google, Bing, Yahoo i altres motors de cerca que agradin de recopilar i utilitzar les vostres dades. Si feu servir DuckDuckGo, no es rastreja els termes de cerca i els enllaços als quals heu fet clic. A més, els llocs web que visiteu no podran veure quins termes de cerca heu utilitzat. Tot i això, encara saben que heu visitat la seva pàgina. Aquest registre es produeix a través de la vostra adreça IP. A través de DuckDuckGo podeu cercar a Internet amb més anonimat que un motor de cerca habitual, però no us pot oferir tot l’anonimat o la privadesa.

DuckDuckGo no té el mateix pressupost i mà d’obra que tenen empreses grans com Google. Això vol dir que el resultat de cerca presentat no serà tan optimitzat. Tot i això, hi ha qui diu que això és una cosa bona per a aquells que es concentren en la privadesa. Al cap i a la fi, DuckDuckGo mostra a tots els que introdueixen les mateixes paraules clau els mateixos resultats de cerca. Google, per contra, ajusta els resultats al vostre perfil d’usuari. La inexactitud de DuckDuckGo, per tant, demostra que realment s’estan complint amb la seva promesa d’anonimat. El nostre consell és provar DuckDuckGo per veure si t’agrada.

Un segon motor de cerca anònim és Pàgina inicial. Es tracta d’un sistema de cerca adaptat a la privacitat que treu els resultats de la cerca de Google, però que no fa servir el seguiment. També us recomanem que proveu-ne aquesta.

Consell 5: Minimitzeu el seguiment amb les extensions del navegador adequades

Hi ha moltes extensions del navegador que ajuden a augmentar la vostra privadesa i seguretat en línia. Sovint, aquestes extensions són fàcils d’instal·lar i d’utilitzar. A part d’un adblocker, un gestor de contrasenyes i una extensió del navegador VPN, també podeu provar complements i extensions específics que minimitzin el seguiment.

Badger i fantasma de privadesa

El teclat i el fantasma de privadesa són extensions del navegador que detecten i bloquegen les galetes de seguiment de tercers que es col·loquen al vostre ordinador mentre navegueu. Si bloqueges aquestes cookies, els tercers no et segueixen en línia. Heu instal·lat Badger o Ghostery de privadesa i heu visitat una pàgina web que intenta instal·lar cookies de seguiment de tercers? Aleshores aquestes extensions entraran en acció. És bo per a vostè, dolent per als marcadors en línia i molt bo per a la seva privadesa.

Consell 6: Aneu amb compte amb Facebook i Google

Facebook és conegut per compartir la informació personal dels usuaris amb els anunciants. És per això que les dones acostumen a publicar anuncis d’higiene femenina als seus feeds de Facebook mentre que els homes no ho fan. Tot i això, Facebook porta aquesta pràctica molt més enllà: també fan un seguiment del que feu quan no esteu al seu lloc. Si heu buscat una assegurança de cotxe en línia, és molt probable que vegeu un anunci rellevant al vostre feed de Facebook. Facebook us permet canviar lleugerament en la configuració de privadesa del vostre compte. Un cop hàgiu canviat aquesta configuració, és possible que ja no es mostrin els afegits seleccionats, però encara veureu afegits. A més, continuaran recopilant informació sobre vosaltres. Mitjançant els seus propis serveis, no és possible desactivar el seguiment, només podeu modificar lleugerament el que apareix al vostre butlletí informatiu.

Google també us permet desactivar l’afegiment de personalització. Un cop més, això no significa que totes les incorporacions desapareixeran ni Google deixi de fer el seguiment del trànsit de dades. Com a regla general, podeu dir que aquestes grans empreses que es basen en ingressos afegits no deixaran de fer-nos el seguiment, tret que ens sigui impossible mitjançant, per exemple, una connexió VPN..

Pensaments finals

Hi ha diferents passos que podeu fer per protegir millor la vostra seguretat i privacitat en línia. Voleu navegar per Internet de manera anònima? A continuació, aquests són els consells que voldríem donar:

  • Utilitzeu Mozilla Firefox o el navegador Tor
  • Utilitzeu una VPN
  • Utilitzeu un motor de cerca anònim
  • Minimitzeu el seguiment amb les extensions del navegador adequades

Si combines aquests consells, la teva privadesa en línia ja està molt més vigilada. Podreu navegar per Internet de manera anònima. L’ús d’un servidor intermediari també és una opció, però això no és necessari si ja utilitzeu una VPN (que és una alternativa millor).

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me