Com administrar la vostra configuració de privadesa de YouTube | VPNoverview.com

Quan mireu els vostres vídeos preferits a YouTube, probablement mai no us ocorre que YouTube us mira. El servei de vídeo supervisa els vídeos que veieu per proporcionar publicitat més orientada. La informació sobre tu es recopila i analitza per determinar millor qui ets i quins són els teus interessos. Si canvieu algunes opcions de configuració a YouTube, podreu ajudar-vos a protegir la vostra privadesa sense costar-vos cap de les funcions del servei.


Com Google guanya milers de milions de YouTube

Potser pensis a YouTube com el teu punt de sortida per a vídeos divertits amb gats i tràilers de pel·lícules. Però el vídeo és una de les parts més buscades en màrqueting. La investigació demostra que els usuaris solen passar més temps mirant un vídeo que llegint un anunci. Com a resultat, els anunciants gasten milers de milions de dòlars per atraure els ulls en un dels seus vídeos. YouTube és una de les empreses més importants per beneficiar-se.

YouTube compta amb més de 149 milions d’espectadors cada mes. Els espectadors consumeixen una mitjana d’1 mil milions d’hores de vídeo cada dia. Amb aquesta gent que utilitza el servei, no és estrany que YouTube hagi pogut aportar 8.000 milions de dòlars aproximadament el 2015. Però d’on provenen tots aquests diners?

Com et afecta la publicitat

Quan penseu en anuncis que us afectin, probablement penseu en un anunci que us faci comprar un producte o veure un programa de televisió nou. I si bé els anuncis són efectius per vendre els seus productes, també us afecten de moltes altres maneres.

La manera com Google aconsegueix guanyar milers de milions de dòlars de YouTube és mitjançant anuncis orientats. Aquests anuncis no només s’envien a tots els usuaris de YouTube, sinó que s’orienten acuradament a usuaris amb un determinat perfil. Cada vídeo que veieu al lloc, cada cerca de vídeo ajuda a YouTube a crear un perfil més específic dels vostres interessos. Fins i tot les dades sobre quant temps mireu un vídeo, quin punt feu clic al següent vídeo i quins anuncis amb els quals interactueu són recollits per YouTube.

Amb el pas del temps, el vostre perfil afecta els anuncis que veieu, els vídeos suggerits per veure i la vostra experiència a YouTube. La companyia recopila informació privada que pugui pensar que es manté en secret per ajustar el vostre perfil. La vostra privadesa es veu afectada, fins i tot sense que se n’adoni.

Pren el control de la configuració de privadesa de YouTube

Si bé no podeu bloquejar tots els anuncis de YouTube, fins i tot amb bloquejadors d’anuncis, podeu limitar la informació recollida al vostre perfil. En ajustar la configuració de privadesa del vostre compte de YouTube, podeu limitar l’accés a la vostra informació.

Trobar els controls de privadesa

Configuració de privadesa de YouTubeAl lloc web, aneu a la pantalla d’inici de YouTube. A la part superior de l’extrem superior dret, podreu veure la icona del vostre perfil. Feu clic sobre ell per veure la configuració.

A l’aplicació YouTube, podeu trobar una pantalla de configuració similar. Des de la pantalla inicial, toqueu la icona del vostre perfil a la cantonada superior dreta.

Feu clic a “Configuració” a l’aplicació o a la pàgina web.

Aquí trobareu la pestanya “Privadesa”. Feu clic a això per veure la configuració de privadesa. Les pantalles són molt diferents segons si sou a l’aplicació o al lloc web. A continuació, descriurem què podeu ajustar a la configuració de l’aplicació i al lloc web.

Ajusteu la configuració de privadesa a l’aplicació YouTube

Hi ha dues seccions principals a les quals podeu dirigir-hi des d’ara: el vostre historial de cerca i el vostre historial de visualitzacions.

Cada vegada que veieu un vídeo, fins i tot per uns instants, s’afegeix al vostre historial de visualitzacions. Aquesta és una part de les dades que YouTube utilitza per crear el vostre perfil. Feu clic al botó lliscant que hi ha al costat de “Pausa l’historial de visualització” per evitar que YouTube recopili aquesta informació.

Per esborrar completament la informació que Google ha emmagatzemat sobre l’historial de visualitzacions, feu clic a “Neteja l’historial de visualitzacions” a la part superior de la pantalla. S’esborrarà fins aquest moment tots els vídeos emmagatzemats a l’historial.

L’historial de cerques és el registre que guarda YouTube de les cerques que realitzeu a YouTube mateix. Això es separa de les cerques que feu al motor de cerca de Google o a la barra d’adreces Chrome. Per impedir que YouTube enregistre l’historial de cerques, feu clic al botó lliscant situat al costat de “Pausa l’historial de cerques”. També podeu suprimir l’historial de cerques de YouTube fent clic a “Neteja l’historial de cerques” a la part superior de la pantalla.

Si preferiu mantenir la comoditat que YouTube mostri l’historial de cerques i visualitzacions, però voleu excloure un vídeo en concret, el mode Incògnit és la resposta.

A la pantalla “Compte”, feu clic a “Activa Incògnit”. Els vídeos buscats i vistos en mode “Incògnit” no s’afegiran a la vostra cerca ni a l’historial de visualitzacions. Actualment, el mode Incògnit només està disponible a l’aplicació YouTube.

Ajusteu la configuració de privadesa al lloc web de YouTube

Aquí se us ofereix diferents opcions que a l’aplicació. Teniu l’opció de mantenir privats els vostres vídeos. Si seleccioneu això, els altres que visiten el vostre perfil veuran els vídeos amb els quals heu fet clic a “M’agrada”. De la mateixa manera, podeu mantenir privades les vostres llistes de reproducció desades o les subscripcions a canals de vídeo d’altres.

Per controlar com YouTube mostra anuncis basats en el vostre perfil, mireu més avall a la pàgina a la secció titulada: “Anuncis basats en el meu interès”. Trobareu un enllaç a la vostra “Configuració d’anuncis de Google” que us portarà a la configuració dels anuncis per a tot Google, no només a YouTube.

Per impedir que Google us indiqui publicitat en funció del vostre perfil, feu clic al botó lliscant que hi ha al costat de “La personalització d’anuncis està activada”. Si desactiveu aquesta funció, no us impedirà veure anuncis a YouTube i altres productes de Google, sinó que els impedeix presentar anuncis orientats en funció del vostre perfil.

Un senzill pas per protegir la vostra privadesa

YouTube recopila una quantitat enorme d’informació personal per crear anuncis orientats. L’adaptació de la configuració de privadesa reduirà la quantitat d’informació que YouTube i Google tinguin sobre vosaltres. No obstant això, el cas és que aquestes empreses encara saben més de vosaltres que potser voleu que vulgueu.

Un senzill pas que podeu fer per millorar dràsticament la vostra privadesa és utilitzar un servei VPN. Una VPN manté la vostra informació anònima en actuar com a intermediari entre vosaltres i els llocs web que visiteu en línia. La informació del vostre ordinador es xifra i s’envia al servidor VPN. Allà s’envia al lloc i el lloc retorna les dades sol·licitades al servidor VPN. El servidor reenvia la informació de nou, xifrant les dades des del i des del vostre ordinador.

Com que els llocs web als quals accediu només tenen un servidor VPN i no directament amb vosaltres, romangueu anònims. La vostra privacitat es manté vigilada mentre es tingui accés complet als llocs i serveis que heu agraït. Una VPN també proporciona altres avantatges, com evitar restriccions geogràfiques a la transmissió de vídeo o tallafocs al treball. Per obtenir més informació sobre com us pot beneficiar una VPN, consulteu la nostra publicació sobre l’elecció de la VPN més adequada per a les vostres necessitats.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me