Com administrar la vostra configuració de privadesa a Tinder | Vista VPNOver

Logotip de TinderSens dubte Tinder és l’aplicació de cites més popular del món ara mateix. Des del 2012, podem fer lliscar els perfils d’usuaris propers a la dreta (“m’interessa”) o a l’esquerra (“no m’interessa”). Es calcula que prop de 50 milions de persones utilitzen l’aplicació a tot el món. El significat de girar cap a l’esquerra i la dreta ha esdevingut fins i tot coneixement habitual per a molts. Les cites en línia són molt divertides. Les aplicacions de cites permeten als usuaris conèixer altres persones mentre s’asseuen al sofà de la sala d’estar. Tot i això, alhora, hi ha diversos riscos de privadesa relacionats amb l’ús d’aquestes aplicacions. Sempre és prudent ser-ne conscients.


Aquest article no pretén provocar pànic ni evitar que la gent utilitzi aplicacions de cites. Tot i això, volem ajudar-vos a protegir-vos el més possible possible davant de qualsevol risc per a la vostra privadesa personal. Per assegurar-vos que l’ús d’aplicacions de cites com Tinder segueix sent divertit, us aconsellem que tingueu un parell de precaucions. Per exemple, no utilitzeu mai la imatge de perfil de Twitter o Instagram a Tinder, tingueu cura i aneu de compte quan planifiqueu una data, no compartiu massa informació sobre vosaltres mateixos, no informeu cap comportament sospitós i utilitzeu una VPN quan sigui possible..

Quins són els riscos de privacitat de l’ús de Tinder?

La vostra activitat es pot supervisar

És possible que la vostra activitat a Tinder no sigui tan privada com creieu. Un informe de la companyia de ciberseguretat Checkmark menciona dues grans vulnerabilitats en les aplicacions Tinder iOS i Android. Ambdues vulnerabilitats afecten el problema de l’encriptació insuficient. Un dels problemes és que l’aplicació no utilitza el protocol HTTPS segur per xifrar les imatges de perfil. A més, s’envien dades diferents dels servidors de Tinder per a interrupcions esquerres i dreta.

Com a resultat, mentre que el text com els noms i la informació personal es xifra, les imatges de perfil de Tinder no ho són. Això significa que és possible que els pirates informàtics puguin supervisar la vostra activitat i veure quines fotos de perfil mira. Poden fer-ho interceptant el trànsit entre el dispositiu mòbil i els servidors Tinder. A més, els pirates informàtics poden utilitzar les dades dels servidors de Tinder per determinar si heu passat a la dreta o heu passat a l’esquerra en una imatge. Per tal que els pirates informàtics interceptin les vostres dades, han d’estar a la mateixa xarxa Wi-Fi que vosaltres, i les xarxes públiques són més vulnerables.

Tot i que és poc probable que un pirata informàtic que intercepteu les vostres dades Tinder tingui com a resultat un robatori d’identitat, encara hi ha conseqüències per a l’usuari que en puguin resultar. Això és especialment cert en països amb visions negatives sobre les cites, relacions homosexuals i relacions íntimes fora del matrimoni.

Altres usuaris poden trobar la vostra ubicació

Marcador d'ubicació del telèfon intel·ligentMalauradament, quan utilitzeu Tinder, la vostra ubicació pot ser visible per a altres usuaris. Les dades de processament d’ubicació de Tinder es produeixen al client. Les dades d’ubicació dels usuaris coincidents en un radi de 25 milles s’envien als dispositius dels usuaris i són extremadament precises. Al juliol de 2014 es va descobrir una vulnerabilitat de seguretat pel que Tinder va enviar coordenades de latitud i longitud als dispositius dels usuaris. La vulnerabilitat significa que qualsevol persona amb coneixements bàsics de programació pot trobar les coordenades de la ubicació. També va augmentar el risc dels usuaris de ser maltractats pels depredadors que utilitzessin l’aplicació Tinder.

Tinder va arreglar aquesta vulnerabilitat substituint les coordenades per mesures de distància, cosa que dificulta que els usuaris puguin descobrir la vostra ubicació..

Tinder emmagatzema les seves dades personals

La política de privadesa de Tinder estableix que es poden utilitzar les vostres dades amb finalitats publicitàries. Continua afirmant que “no haureu d’esperar que les vostres dades personals, xats i comunicacions es mantinguin sempre segures”. A la pràctica, això es pot traduir a centenars de pàgines de dades.

El 2017, la periodista francesa Judith Deportail va sol·licitar que Tinder alliberés les seves dades personals i va quedar sorprès quan Tinder li va enviar 800 pàgines de la seva informació personal. El cas de Deportail no és inusual ja que Tinder disposa de grans quantitats de dades sobre tots els seus usuaris. El tipus d’informació que adquireix Tinder inclou la vostra ubicació, els agrada Facebook, els enllaços a fotos d’Instagram (fins i tot si s’ha suprimit el compte), les converses de Tinder amb les coincidències i quants amics de Facebook teniu..

És important recordar que quan converses amb algú a través de Tinder, publiqueu la informació a l’aplicació a més de la persona amb qui parleu..

La vostra activitat Tinder pot ser visible a Facebook

Si decidiu registrar-vos a Tinder mitjançant el vostre compte de Facebook, tingueu en compte que haurà de prendre les mesures necessàries perquè la vostra activitat Tinder no sigui visible a Facebook. Quan us registreu a Tinder amb Facebook, l’aplicació té accés complet al vostre perfil de Facebook. A continuació, obté dades del vostre perfil per obtenir les vostres fotografies, ubicació i interessos per ajudar-vos a relacionar-vos amb la gent de la vostra zona. L’inconvenient d’aquesta integració és que podríeu revelar accidentalment que feu servir Tinder a tots els vostres amics de Facebook. També hi ha el risc que algú que hagueu conegut a Tinder us trobi a Facebook i us contacti. Si us registreu a Facebook, haureu d’ajustar la configuració de privadesa per evitar-ho. Una altra opció és registrar-se a Tinder amb el número de telèfon mòbil.

Perills en la vida diària

Tinder és i continua sent un servei de cites en línia. Això significa que, independentment de com utilitzeu l’aplicació, entrarà en contacte amb persones estranyes. Probablement no sabràs res sobre aquests desconeguts, de manera que sempre hi ha la possibilitat de ser atrapat. Tot i que això pot semblar espantós, no és del tot inesperat. Tot i així, volem informar-vos dels diferents perills que es troben a Tinder. Això no vol dir que l’aplicació en sí sigui perillosa, sinó que les persones abusin de la xarxa social existent que Tinder té.

La “Guia de cerca de Tinder”

caçador en matollsA diversos fòrums i llocs web, els usuaris parlen de la “Guia de persecució de la cerca”. Aquesta és una guia en línia que us explicava exactament com podríeu obtenir la informació més gran possible sobre el partit de Tinder. En uns minuts es podia trobar informació personal sobre més del 40% dels perfils de Tinder, per exemple, per exemple, els seus comptes de Twitter, Instagram o Facebook..

Sembla que aquesta guia ha desaparegut d’internet, o almenys de la web de superfície, però tot i així, és molt fàcil que els desconeguts puguin trobar informació sobre vosaltres. Les úniques coses que podrien necessitar són la vostra imatge de perfil de Tinder i el vostre nom. A través de Google, podrien fer servir una cerca d’imatges inversa per accedir als altres canals de xarxes socials. Esmentes la ciutat on vius, la teva feina o el restaurant que hi ha aquí? Aleshores, qualsevol persona amb males intencions pot utilitzar aquesta informació per escanyar-vos o fer xantatge. És possible que alguns usuaris vulguin conèixer-ne una mica més abans de començar a sortir. En aquest cas, us heu de preguntar si és bo que puguin aprendre tot tipus de coses sobre la vostra vida privada sense el vostre permís, només per Google.

Tinder i delicte

Grindr ha aparegut a les notícies amb força freqüència perquè els delinqüents utilitzaven l’aplicació per cometre delictes contra membres de la comunitat LGTBI. Alguns llocs de notícies tenen reculls sencers de reportatges sobre les dates de Tinder que no han funcionat de manera dolenta. El 2017, la nord-americana Sydney Loofe va ser assassinada per la seva data de Tinder. Un any abans es van trobar els ossos d’una dona a la ciutat de Mèxic. Tot això va quedar després que l’home que havia conegut a Tinder li va llençar el cos en àcid clorhídric.

Hi ha infinitat d’altres exemples de persones que van ser víctima d’assassinat o abús a través de Tinder. Tant homes com dones corren aquest risc. En gairebé tots els casos, una reunió a la vida real després d’una primera trobada a Tinder va resultar molesta. Aquests delictes són difícils de prevenir per a Tinder, ja que cap d’ells realment es produeix a l’aplicació mateixa. És per això que és extremadament important ser prudent quan decideix trobar-se amb algú.

Xantatge

La violència física no pot convertir-se només en un malson. El xantatge en línia es produeix també al regular. Fa dos anys, un jove de 20 anys als Països Baixos va acabar la seva vida després que va ser enganyat i xantat a Tinder. Un home d’allà semblava ser una dona i va intercanviar imatges i vídeos nus amb la víctima. Després d’aquesta caça inicial, l’home que hi havia al darrere del perfil fals es va girar contra el noi i el va obligar a pagar si no volia que el material s’enviés a tots els seus amics i familiars. En pànic, el noi es va suïcidar.

Malauradament, casos de xantatge com aquest succeeixen amb freqüència a Tinder. Com que aquest tipus de crims no necessiten una reunió de la vida real, els ciberdelinqüents poden representar-los fàcilment com algú altre. Un home pot cercar un parell de fotos a Google i pot pensar en un perfil de Tinder femení per orientar-se a homes heterosexuals. D’aquesta manera, mai se sap amb qui tracta.

Com podeu protegir la vostra privadesa a Tinder?

Tenint en compte tots els possibles incompliments de la privadesa que es poden produir amb Tinder, què podeu fer per protegir la vostra privadesa? Hi ha diversos passos que podeu fer per ajudar a ocultar la vostra ubicació i identitat a Tinder. A continuació, en detallem algunes de les més importants:

Tingueu cura del que compartiu en línia

És important tenir en compte les conseqüències abans de publicar res en línia o en aplicacions de cites. Tot i que no proporcioneu el vostre nom complet o informació de contacte, altres usuaris encara us poden identificar per altres vies. Per exemple, algú de Tinder podria fer una cerca inversa d’imatges per veure si la vostra imatge apareix en qualsevol altre lloc en línia. Si vau utilitzar Facebook per registrar-vos a Tinder, algú podria trobar fàcilment el vostre perfil de Facebook, ja que Tinder treu la vostra imatge de perfil des de Facebook. Per ajudar a protegir la vostra privadesa, haureu d’utilitzar una imatge diferent de Tinder que no existeix en altres llocs a Internet. També haureu d’evitar posar el nom del vostre lloc de treball o escola a Facebook. A més, eviteu posar enllaços a Instagram o a les vostres nanses de mitjans socials al vostre perfil de Tinder.

Utilitzeu un compte de Facebook per a Tinder

Una forma popular de mantenir els vostres perfils Tinder i Facebook separats és crear un compte de Facebook addicional que només utilitzeu per a Tinder. D’aquesta manera podeu utilitzar el vostre compte de Facebook de cremadors per accedir a Tinder tot tenint més control sobre la vostra privadesa. Quan us registreu, utilitzeu una adreça de correu electrònic temporal i utilitzeu un sobrenom per al vostre compte de Facebook de cremadors. També és bo penjar algunes fotos que no existeixen en altres llocs en línia. Si adopteu aquestes precaucions, podeu fer més difícil que algú que acabeu de conèixer a Tinder us trobés en línia.

Ajusteu la configuració de privadesa de Facebook

Tant si opteu o no per utilitzar un compte de Facebook de cremadors, és important ajustar la configuració de privadesa de Facebook. L’objectiu és mantenir les coincidències de Tinder a l’aplicació en línia i evitar que es posin en contacte amb tu a través de Facebook. La millor manera de fer-ho és anar a la pestanya Privadesa de Facebook i canviar la vostra configuració per la següent:

 • Qui pot veure les teves properes publicacions? > Només jo
 • Qui pot veure la llista dels teus amics > Només jo
 • Qui us pot enviar una sol·licitud d’amic? > Amics d’amics
 • Qui us pot cercar al vostre correu electrònic? > Amics
 • Qui us pot buscar al vostre número de telèfon > Amics
 • Permet que els motors de cerca fora de Facebook s’enllacin al vostre perfil > Desmarqueu la casella

El següent pas és fer clic a la pestanya Etiquetatge i línia de temps a la configuració de Facebook. Canvieu aquestes opcions a les següents:

 • Qui pot publicar la vostra línia de temps? > Només jo
 • Qui pot veure publicacions etiquetades a la vostra línia de temps? > Només jo
 • Qui pot veure el que publiquen els altres a la vostra línia de temps? > Només jo
 • Quan us hagueu etiquetat en una publicació, a qui voleu afegir-la al públic? > Només jo
 • Etiquetes de suggeriments > Ningú

Si es fan aquests passos, es pot garantir que el vostre perfil de Facebook no sigui visible als desconeguts.

Amagueu la vostra aplicació Tinder de Facebook

Com que Facebook permet integracions amb molts serveis, inclòs Tinder, haurà de prendre les mesures necessàries per ocultar l’aplicació Tinder de Facebook. Si voleu ocultar el fet que esteu a Tinder als vostres amics de Facebook, haureu d’anar a la configuració de privadesa de Facebook i seleccionar “Veure més configuració”. Des d’aquí, heu de triar Aplicacions, localitzar l’aplicació Tinder i prémer l’opció “Edita” a la dreta de l’aplicació. Desplaceu-vos a Visibilitat d’aplicacions i publicacions i seleccioneu l’opció “Només jo”. Això vol dir que només podreu veure el vostre accés a Tinder.

Utilitzeu una VPN

VPN al mòbilMoltes aplicacions de cites no són prou acurades amb les vostres dades. Utilitzen connexions no segures, com el protocol HTTP, per carregar imatges. Això els fa molt vunerables per a l’home en els atacs intermedis. Per assegurar-vos que les dades de cites no arribin a mans incorrectes, podeu utilitzar una VPN. Una VPN crea una connexió xifrada entre vostè i el servidor. D’aquesta manera, altres persones no poden veure la vostra adreça IP i no sabran el que feu en aplicacions com Tinder. Una VPN pot ajudar a mantenir les vostres dades personals.

Per a la comunitat LGBT: utilitzeu Alerta de viatgers

Recentment, Tinder va fer una actualització que pot ajudar a protegir qualsevol membre LGBT mitjançant l’aplicació. Amb la funció d’Alerta de viatgers, l’aplicació ara us avisa sempre que entreu a un territori o àrea que té lleis contra persones LGTBI. Sempre que viatgeu en un país així, Tinder us enviarà una notificació. Si mostreu la vostra preferència sexual al vostre perfil, automàticament es farà invisible fins que sortiu de la zona. A part d’això, podeu desactivar l’opció “Mostra’m en Tinder” a la configuració de l’aplicació per obtenir més seguretat. Si ho feu, el vostre perfil deixarà de ser visible per a ningú. Atès que alguns governs castiguen el contacte i les relacions LGBT per llei i, de vegades, les aplicacions de cites s’utilitzen per fer el seguiment de persones LGBT, la nova actualització és molt necessària i important.

Informe de la conducta sospitosa

Tinder constantment intenta eliminar perfils falsos, ciminals i bots de la seva aplicació. Podeu ajudar-los informant sobre qualsevol comportament sospitós. Si informe d’un compte sospitós, l’equip de Tinder pot investigar i eliminar aquest compte. Això pot fer que vostè i altres usuaris siguin més segurs. A continuació, es mostren alguns exemples de comportament que incompleixen els termes de Tinder:

 • Usuaris que demanen diners o una donació
 • Usuaris que demanen imatges
 • Menors de menys d’edat que utilitzen l’aplicació
 • Usuaris que assetgen els altres
 • Usuaris que actuen inapropiats després d’una reunió
 • Perfils falsos / caça
 • Spam, intenta vendre productes als usuaris

Si inciteu alguna de les coses esmentades anteriorment, podeu contactar directament amb Tinder. També podeu bloquejar els usuaris que us assetgen. D’aquesta manera, és impossible que puguin contactar amb tu a través de l’app.

Pensaments finals

Si bé Tinder i altres aplicacions de cites són molt populars, aquestes aplicacions també suposen un risc per a la vostra privadesa. Les vulnerabilitats de l’aplicació Tinder poden provocar que els pirates informàtics espiesin la vostra activitat o altres usuaris de Tinder que esbrinin la vostra ubicació. A més, Tinder recopila les vostres dades personals i la integració de l’aplicació amb Facebook també pot provocar un incompliment de la vostra privadesa. Aquestes són les consideracions que tots els usuaris de Tinder haurien de conèixer. Tot i que Tinder pot accedir a les vostres dades, prenent precaucions, podeu protegir la vostra privadesa fins a cert punt quan feu servir l’aplicació de cites.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me