Amagueu o canvieu la vostra adreça IP: navegueu lliurement. | Vista VPNOver

Durant els últims anys, la nostra privadesa i la protecció de les nostres dades personals han estat cada cop més importants. Potser heu sentit que és una bona idea canviar o ocultar la vostra adreça IP en navegar pel web. Google, plataformes de xarxes socials i fins i tot serveis secrets fan un seguiment del vostre comportament en línia a gran escala. Tot i que, en aquest moment, es coneix sobretot, moltes persones encara no amaguen la seva adreça IP tan bé com haurien de ser. Aquestes persones arrisquen la seva privadesa. Potser creuen que no és necessari amagar la seva vida en línia perquè no tenen res a amagar. Tot i això, hi ha moltes altres raons per canviar la vostra IP. Arribaràs al carro de banda i canviaràs el teu? En aquest article, explicarem com podeu ocultar i canviar la vostra adreça IP fàcilment i per què voleu fer-ho.


Què és una adreça IP?

Canvia el gràfic de l'adreça IPLa “IP” de l’adreça IP significa “protocol d’Internet”. Una adreça IP és una sèrie única de números assignats a qualsevol connexió a Internet. Aquests números fan que el vostre dispositiu es pugui identificar quan està connectat a Internet. Una adreça IP és essencial per transmetre i rebre dades a través d’internet. Sense ella, no podríeu realitzar ni les tasques més bàsiques en línia.

Tanmateix, la vostra adreça IP també pot comprometre la vostra privadesa. Es revela la vostra ubicació general i tercers poden utilitzar-la per fer el seguiment de les vostres activitats en línia. A més, els llocs web i els governs poden triar no mostrar-vos determinades pàgines o serveis en funció de la vostra ubicació. Pitjor encara, els ciberdelinqüents poden interceptar la vostra IP i causar tot tipus de danys al dispositiu. Per aquests motius, molts usuaris opten per ocultar o canviar la seva adreça IP. Una de les millors maneres més senzilles de fer-ho és utilitzar una VPN fiable. Un servei VPN que recomanem és CyberGhost. Aquest proveïdor ofereix grans velocitats i té un fort focus en la seguretat i la privacitat. A més, és molt barat i fàcil d’utilitzar, de manera que és una excel·lent VPN per començar. Si voleu veure les nostres experiències personals amb aquest proveïdor, podeu consultar la nostra extensa revisió de CyberGhost.

Preferiria provar una VPN limitada i gratuïta primer? No dubteu a fer una ullada a la nostra llista de les millors VPN gratuïtes del mercat en aquest moment. Aquests són els nostres favorits personals, tots ells fiables i una bona elecció per a qualsevol que vulgui provar una VPN abans de comprometre’s a un contracte anual.

Com canviar la vostra adreça IP amb una VPN: una guia pas a pas

Per fer les coses el més fàcils possible, us mostrarem com canviar la vostra adreça IP mitjançant un VPN pas a pas. A tall d’exemple, utilitzarem CyberGhost. El procés de configuració de la vostra VPN és força senzill. Per canviar la vostra adreça IP amb CyberGhost, només cal que seguiu aquests passos:

 1. Feu clic en aquest enllaç per dirigir-vos al lloc web de CyberGhost
 2. Feu clic al botó de reclama l’acord. Se us dirigirà automàticament a la pàgina de preus
 3. Seleccioneu el contracte que més s’adapti a tu (mensual, anual, etc.)
 4. Trieu la forma de pagament voleu fer servir i introdueixi el seu correu electrònic
 5. Iniciar Sessió al lloc web de CyberGhost i descarregueu el client VPN que funciona al vostre sistema operatiu
 6. Obriu el fitxer d’instal·lació un cop finalitzada la descàrrega
 7. Aneu passant pel procés d’instal·lació per instal·lar completament la VPN al dispositiu
 8. Obriu el programari VPN instal·lat
 9. Iniciar Sessió amb el compte que vau fer
 10. Feu clic a “Navega de manera anònima“I activeu la VPN

Un cop que la VPN s’hagi connectat, la vostra pròpia adreça IP quedarà oculta i haureu agafat l’adreça IP del servidor VPN escollit. Mentre tingui aquesta connexió, podràs utilitzar de forma segura i anònima Internet. Deixeu que el programari VPN s’executi en segon pla i la vostra connexió estarà protegida.

Si voleu, podeu canviar la ubicació de la vostra “nova” IP escollint un altre servidor. Només cal desplaçar-se pel menú del servidor i escollir el país on voldríeu ubicar-se la vostra nova IP. Fent-ho de manera sàvia, podreu obtenir georestriccions que publiquen els llocs web, ja que en parlarem amb més detall més endavant.

Per què heu d’amagar o canviar la vostra adreça IP?

Portàtil amb panyAmagar la vostra adreça IP és una manera de protegir la vostra privadesa i anonimat en línia. Canviar la vostra adreça IP a una altra IP pot augmentar considerablement la llibertat d’internet. Normalment, ocultar i canviar la vostra adreça IP es produeix d’una sola vegada, per exemple, quan feu servir una VPN. Això significa que podeu obtenir una protecció addicional i més accés en línia amb una única solució. Canvieu la vostra adreça IP i accedireu a:

Atureu el vostre ISP i altres tercers de seguiment

El proveïdor de serveis d’Internet (ISP) i altres tercers fan un seguiment regular de les activitats en línia dels usuaris mitjançant la seva adreça IP. Als Estats Units i a molts altres països, és perfectament legal que els ISP ho facin. A més de registrar les vostres activitats en línia, el vostre ISP pot compartir aquesta informació amb altres parts. Podeu, per exemple, entregar les vostres dades personals al govern si us ho demanen. Fins i tot podrien vendre el vostre historial de navegació a anunciants a canvi de benefici.

No només el vostre ISP, sinó també llocs web, plataformes de xarxes socials i xarxes d’anuncis poden registrar les vostres activitats i hàbits de navegació en línia. Normalment venen aquestes dades a empreses publicitàries, de manera que aquestes poden mostrar-vos anuncis adaptats als vostres interessos concrets. Si amagueu la vostra adreça IP, el vostre proveïdor d’Internet, els llocs web, les xarxes socials i altres tercers no podran fer el seguiment de tu mateix i del vostre dispositiu de manera més eficaç..

Mantingueu-vos segur i anònim als hotspots Wi-Fi (públics)

Quan utilitzeu connexió Wi-Fi pública, és fonamental prendre les precaucions adequades per mantenir la vostra adreça IP i altra informació personal segura. Tot i que els hotspot wifi públics són extremadament convenients, però també són molt insegurs. Qualsevol usuari de la xarxa pot veure la vostra adreça IP i espiar-ne les activitats. Això et deixa vulnerable als ciberdelinqüents i a altres persones amb males intencions. Amagar la vostra adreça IP és un pas important cap a la protecció de la informació personal i les activitats de navegació en una xarxa Wi-Fi pública no segura.

Fins a un cert grau, això també passa per una xarxa domèstica. Fins i tot la vostra família, companys d’habitació i companys de feina podrien veure fàcilment el que feu en línia si eren una mica experimentats en tecnologia. Tant si això no sempre seria un problema, podria donar lloc a algunes circumstàncies lamentables. Què passa si vau trobar un regal d’aniversari increïble per a la vostra mare, de la qual no voleu que en sàpiga res? I si la vostra xarxa empresarial no et dóna accés a les xarxes socials, però realment has de fer servir Twitter, sigui per qualsevol motiu? En tots aquests casos, canviar la vostra adreça IP us pot ajudar.

Baixeu torrents de forma segura

La majoria de països del món tenen lleis sobre descàrregues. Normalment, sempre que es difereixi material (música, pel·lícules, llibres) en línia sense el permís del propietari, es considera il·legal. Algunes organitzacions nacionals sobre copyright estan intentant activament aturar aquesta pràctica. Depenent del lloc on resideixis, la baixada de material il·legal pot ocasionar una multa.

D’altra banda, la descàrrega de qualsevol cosa pot ser perillós, ja que els pirates informàtics i els torrents maliciosos poden utilitzar la vostra adreça IP per fer un seguiment de totes les descàrregues. Aquesta informació es pot utilitzar en tot tipus de maneres il·legals. Els ciberdelinqüents podrien enviar-vos una “falsa multa”, fingint ser una organització oficial que lluitava pels drets d’autor mentre realment siguin just després dels vostres diners. Encara que hagueu descarregat alguna cosa completament legalment, podrien intentar esborrar-vos diners amenaçant de revelar els fitxers descarregats al públic, cosa que realment voldríeu evitar..

Amb aquests ciberdelinqüents i organitzacions que fan un seguiment de la vostra activitat en línia, és probable que vulgueu tornar a recuperar part de la vostra privadesa. Podeu fer-ho mitjançant una VPN per ocultar la vostra adreça IP i baixar de forma segura i privada.

Obteniu les geo-restriccions

Mapa amb ubicacióUna raó popular per a què alguns usuaris canvien la seva adreça IP és perquè els ajuda a accedir a contingut geo-restringit. Inclou llocs web i serveis de streaming (o contingut específic d’aquests serveis) que només estan disponibles en determinats països. Per exemple, els serveis de streaming com Hulu i HBO GO només estan disponibles per als usuaris dels Estats Units. Tanmateix, si un usuari amb seu al Regne Unit vol accedir a aquests serveis, pot aconseguir aquesta restricció regional enmascarant la seva veritable adreça IP i canviant-la per una de EUA. Això es fa més habitualment amb una VPN, que podeu programar per transmetre les vostres dades a través d’un servidor amb seu en un altre país. A continuació, la vostra adreça IP sembla que prové d’un altre país.

Eviteu la censura del govern

En alguns països, com la Xina i l’Iran, la censura estricta (en línia) està estesa. Aquests governs acostumen a restringir l’accés a una gran quantitat de contingut i vetllen per les activitats en línia dels ciutadans. Tenen l’objectiu de controlar els mitjans de comunicació i els mitjans de comunicació per influir en la seva població. Podeu evitar aquestes restriccions i evitar que el govern us pugui espiar canviant la vostra adreça IP. Si utilitzeu una VPN per emmascarar la vostra adreça IP real, el govern no podrà veure què feu en línia.

Com puc amagar o canviar la meva adreça IP?

Hi ha un parell de maneres d’amagar o canviar la vostra adreça IP. Alguns d’aquests són molt més segurs que d’altres. Per oferir-vos la millor visió general, parlarem de les opcions més habituals per emmascarar la vostra adreça IP, comparant-les entre elles a mesura que anem.

Invertiu en una VPN d’alta qualitat

Escut VPNCom ja hem suggerit en altres seccions d’aquest article, la manera més segura d’ocultar la vostra adreça IP és utilitzar un servei VPN d’alta qualitat. Una VPN és una connexió de xarxa segura que transmet les vostres dades a través de servidors remots. A més, una VPN xifra les vostres dades, afegint una capa addicional de seguretat. En connectar-vos a una VPN, la vostra adreça IP real està oculta i, en lloc seu, s’adreça l’adreça IP d’un dels servidors remots del vostre proveïdor VPN. Els tercers només veuran l’adreça IP del servidor VPN, cosa que fa que sigui difícil, si no és impossible, que puguin fer el seguiment del vostre trànsit de dades..

Si voleu començar a utilitzar una VPN, només podeu comprar-ne una a un proveïdor de bona reputació, tal com us hem descrit anteriorment. A part de CyberGhost, hi ha molts altres grans proveïdors de VPN, com ExpressVPN i NordVPN.

Utilitzeu un servidor intermediari

Els servidors intermediaris són un altre mètode que podeu utilitzar per ocultar o canviar la vostra adreça IP veritable. Un fet important que cal esmentar és que els representants no disposen de cap de les funcions de seguretat que tenen la majoria de VPN. Un proxy és un tipus de servidor que funciona com a intermediari entre usuaris i internet. Quan utilitzeu un proxy, totes les vostres sol·licituds en línia seran enviades a través del servidor intermediari. A continuació, el servidor intermediari reenvia les vostres sol·licituds al servidor web al qual intenteu arribar. Durant aquest procés, el proxy canvia algunes de les vostres dades, inclosa la vostra adreça IP. El servidor del servidor intermediari tindrà una adreça IP pròpia. Com que totes les vostres dades s’envien per allà, aquesta IP s’enviarà a la resta del web, en lloc de la vostra.

Els proxies s’utilitzen sovint per accedir a contingut restringit per regió, especialment quan es tracta de serveis de transmissió. Tot i això, el millor és utilitzar servidors proxy només quan realitzin tasques de baixa participació, ja que no xifren les dades i no poden impedir que tercers hi accedeixin. Si utilitzeu un proxy, el vostre ISP i altres tercers encara poden supervisar el que feu en línia. En resum: els proxies poden ser molt útils per evitar geo-restriccions, però no s’han d’utilitzar per a torrentar fitxers o altres activitats sensibles a la privadesa..

Baixeu-vos el navegador Tor

Logotip de Tor The Onion RouterUna altra opció per ocultar la vostra adreça IP real és la instal·lació del navegador Tor. Tor és un navegador gratuït que podeu utilitzar per navegar per internet de forma anònima. Xifra les dades i, a continuació, les dirigeix ​​a diferents servidors (nodes Tor) a tot el món. Això fa que sigui més difícil per a altres persones de rastrejar les vostres activitats en línia. El navegador Tor també amaga la vostra adreça IP de manera que altres parts no la puguin veure. Un inconvenient és que només xifra el trànsit d’internet al seu navegador, de manera que no us protegeix tan completament com ho faria una VPN. A més, com que les vostres dades s’encaminen a molts servidors diferents, és probable que la vostra experiència de navegació sigui considerablement més lenta, a diferència de quan s’utilitza una VPN de primer nivell..

Connexió a un hotspot Wi-Fi públic

Un mètode final a utilitzar si voleu ocultar l’adreça IP de la vostra connexió a Internet privada és connectar-vos a un hotspot Wi-Fi públic. Tot i que això us pot ajudar a emmascarar la vostra veritable adreça IP privada, és una tàctica molt arriscada. En aquesta situació, heu d’adreçar l’adreça IP de la xarxa Wi-Fi en lloc de la que us acostuma a fer. Tanmateix, com ja hem esmentat anteriorment, la majoria dels hotspot públics Wi-Fi estan lluny de ser segurs, de manera que qualsevol usuari que utilitzi la mateixa xarxa pot mirar les seves activitats en línia. Si volguessin, fins i tot podrien interceptar les vostres dades. Tot i que és cert que podeu ocultar la vostra adreça IP real connectant-vos a una xarxa Wi-Fi pública, això us fa increïblement vulnerables als pirates informàtics. Si utilitzeu wifi públic, per tant, sempre us aconsellem que ho feu amb una VPN per protegir-vos.

Pensaments finals

Si no protegeu la vostra adreça IP, els governs, els llocs web que visiteu, el vostre ISP i fins i tot les persones que utilitzen la mateixa xarxa podrien consultar el trànsit de dades en qualsevol moment. Si no us agrada aquesta idea, convé ocultar la vostra adreça IP. Aquest és el cas també si creieu que no teniu res per amagar. El que feu en línia simplement no és el vostre negoci, sinó el vostre.

A més, canviar la vostra IP comporta un bon nombre de beneficis. Podeu, per exemple, utilitzar una VPN per obtenir accés a llocs web bloquejats o a continguts geo-específics. De la mateixa manera, canviar la vostra adreça IP farà que sigui molt més difícil que el vostre ISP us faci un seguiment o us espioni, i també evitarà que els anunciants accedeixin a les vostres dades. A l’hora d’amagar i canviar la vostra adreça IP, una VPN és, amb molt, el mètode més segur i eficaç. Invertint en un servei VPN de bona reputació, podeu ocultar la vostra adreça IP i mantenir els nivells més alts de privacitat i seguretat sempre que estigueu en línia..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map