10 llocs web a la Dark Web que val la pena visitar | Vista VPNOver

La web fosca és aquella part misteriosa de la web a la qual la gent només accedeix amb el navegador Tor. Els llocs web amb el sufix “.onion” ofereixen serveis ocults que no són accessibles a través de navegadors habituals (tret que faci molts ajustaments). El navegador Tor, però, us permet visitar aquests serveis alhora que us proporciona una capa d’anonimat. Quan la web fosca està a les notícies, sovint s’associa a pràctiques il·legals. Hi ha infinitat d’històries de “mercats foscos” on es poden comprar qualsevol cosa il·legal com ara drogues, armes o passaports falsos. Hi ha un element de veritat per a això, però sovint, aquestes històries són sobreeixides, falses i exagerades. Normalment no s’esmenten mai les coses més positives i, de vegades, sorprenentment saludables que puguis trobar a la web fosca. Aquest article està dedicat a mostrar que hi ha un altre costat a la xarxa fosca. Fins i tot proporcionem els enllaços més actualitzats perquè puguis esbrinar-ne. Si voleu obtenir més informació, podeu visitar la nostra pàgina sobre la web fosca o consultar el nostre diccionari obscur.


No sabeu com pujar al web fosc? Consulteu la nostra guia sobre com accedir al web fosc!

Hem inclòs una llista de llocs web que podeu visitar si teniu curiositat sobre la web fosca, però voleu visitar-la de manera segura. Alguns llocs web de la llista són molt seriosos, mentre que d’altres són molt ximples. Feliç explorant!

Precaució: primera seguretat quan s’accedeix al web fosc

Si us aventureu més endavant a la xarxa fosca, convé prendre algunes mesures de seguretat. Com que la web fosca no està regulada, hi ha un risc més gran d’infeccions malicioses i / o ciberdelinqüents que vagin després de les vostres dades. Assegureu-vos que teniu instal·lat programari antivirus i que utilitzeu una VPN. Una VPN xifra i protegeix tot el trànsit d’internet, salvaguardant la vostra privadesa en línia i protegint-te de determinades formes de ciberdelinqüència. Per començar, proveu NordVPN. Per menys de 5 dòlars mensuals, NordVPN protegeix totes les vostres dades d’internet amb un xifrat pesat. A més, us convertiu en anònim quan feu servir NordVPN, ja que la vostra adreça IP quedarà oculta. D’aquesta manera, s’evita que els altres puguin realitzar el seguiment dels teus passos en línia. NordVPN ofereix una garantia de devolució de 30 dies, de manera que podeu provar-la sense riscos.

Si voleu conèixer més informació sobre aquesta part d’internet i com arribar-hi, podeu visitar la nostra pàgina sobre la web fosca.

Secció 1: cerca

Tot i que la web fosca no allotja motors de cerca com Google, encara és possible navegar pel paisatge de la web fosca a través de motors de cerca i directoris, si saps on mirar. Alguns dels llocs següents us poden ajudar en el vostre camí.

1. Wiki ocult

The Hidden Wiki és una Viquipèdia web fosca on es poden trobar enllaços a diferents llocs web de la web fosca. Com es pot notar en aquest article, els URL de les pàgines web fosques sovint no són sensibles. Això fa que sigui difícil trobar el lloc web que buscaves. A la wiki oculta fan molt que cerquen. A més, proporcionen pàgines informatives sobre diversos temes que poden ser de lectura interessant.

Vigileu que no feu clic en un enllaç a alguna cosa que no vulgueu veure, perquè la wiki oculta no només indexa els llocs web legals. De fet, hi ha molts llocs “Wiki ocults” per aquí. El Wiki oculta solia ser conegut per allotjar, o almenys, indexar un munt de llocs web pedòfils i, per tant, ha estat objecte de ciberataques per part del FBI i Anonymous. També s’han creat moltes còpies de reproducció i spin-off de la wiki oculta. No us sorprengui si us trobeu amb “La wiki oficial oculta” o “La wiki oculta sense censura”. El millor és mantenir-se al marge d’aquests llocs spin-off. Actualment, la majoria de llocs de wiki ocults proporcionen enllaços a algunes parts de la web fosca que no voldríeu visitar. La millor manera d’afrontar-ho és simplement atenir-se a les categories relativament lliures de risc.

Enllaç a la wiki oculta: http://zqktlwiuavvvqqt4ybvgvi7tyo4hjl5xgfuvpdf6otjiycgwqbym2qad.onion/wiki/index.php/Main_Page

2. DuckDuckGo

DuckDuckGoDuckDuckGo és un motor de cerca que també està disponible al web de superfície. Al contrari que altres motors de cerca, DuckDuckGo no recopila ni comparteix cap informació personal. El motor de cerca és ideal si voleu ser completament anònims a la xarxa. A la web fosca s’utilitza perquè també mostra llocs web .onion. La majoria dels motors de cerca habituals de superfície no indexen els llocs web .onion. Així, un motor de cerca regular no us portarà enlloc a la web fosca, però DuckDuckGo ho farà.

Enllaç a DuckDuckGo: https://3g2upl4pq6kufc4m.onion/

3. Espelma

Aquest lloc amb nom adequat està allà per ajudar-vos a veure el vostre camí a través de la web fosca, figurativament parlant. Candle és un motor de cerca de la web fosca i funciona bàsicament igual que Google, tret que no sigui tan útil. La web fosca simplement no està dissenyada per organitzar-se i indexar-la perfectament. La majoria dels serveis de la web fosca són tots els propòsits de restar ocults, excepte un grup selecte de persones que estan “en coneixement”. Per això, la vela hauria de ser vista com una eina menor, una petita espelma en un llarg passadís fosc. El motor de cerca us permetrà veure una mica més clar a les fosques, però no gaire. També tingueu precaució de fer clic en els enllaços que ofereix el motor de cerca Candle, ja que no es filtren per contingut maliciós o il·legal. Com sempre quan navegueu per la web fosca, exerciteu el sentit comú i romaneu vigilants.

Enllaç a Espelma: http://gjobqjj7wyczbqie.onion/

4. No és el mal

Aquest és un altre motor de cerca del web fosc. Aquest lloc és interessant, ja que sembla contradir directament la seva pròpia declaració de missió, que serà una “contribució a allò que hom espera és un escut creixent contra la tirania d’una majoria intolerant”. No accepten donacions i prohibeixen estrictament contingut il·legal com ara pornografia infantil, armes, estupefaents o qualsevol altre contingut il·legal.

Això no impedeix que el lloc allotgi enllaços a serveis ocults il·legals. Si cerqueu “cocaïna”, per exemple, el motor de cerca Not Evil trobarà alguns enllaços a mercats en línia, guies o llocs de derivació associats a la substància il·legal. Not Evil també allotja un servei de xat on qualsevol membre pot crear un tema nou. Aquests temes van des de pertorbats a depravats. Tanmateix, la major part del contingut és spam.

És raonable suposar que en aquests serveis de xat es poden trobar pirates informàtics, estafadors i fins i tot funcionaris d’ordenació. Els funcionaris de l’aplicació de la llei de vegades s’aventuren a la web fosca per intentar atrapar els delinqüents i fins i tot poden intentar enganyar-vos en activitats il·legals com a part d’una “operació de pot de mel”.

Enllaç a Not Evil: http://hss3uro2hsxfogfq.onion/

5. SearX

Searx és un altre motor de cerca que podeu utilitzar tant al web normal com al fosc. L’avantatge de SearX és que podeu fer les vostres consultes de manera increïblement detallada. Podeu buscar arxius, imatges, mapes, música, notícies, ciències, publicacions en mitjans socials, vídeos i molt més. Per tant, si busqueu una cosa increïblement detallada, SearX és el motor de cerca que utilitzarà.

Enllaç a SearX: http://ulrn6sryqaifefld.onion/

Secció 2: Habitatge

La web fosca està plena de llocs sorprenents. Un d’ells és Facebook. Tot i que no us recomanem que inicieu la sessió a Facebook per a qualsevol tipus de protecció en línia, és sorprenent que aquest lloc de xarxes socials tingui una presència tan enorme a la web fosca.

6. Facebook

Aquest és un lloc web mirall del Facebook real. Si creeu un compte de Facebook a través de la web fosca, podeu intentar fer-ho completament anònim. Tot i això, això requereix molta feina, perquè, com sabem, a Facebook li agrada recopilar totes les dades que puguin.

Més important encara, aquesta versió mirall de la xarxa social és una manera de evitar la censura governamental. Alguns règims censuren les xarxes socials o les fan completament inaccessibles per a la seva gent. Això ho fan per eliminar qualsevol forma d’oposició. Mitjançant l’ús de la versió web fosca de Facebook, les persones poden intentar mantenir-se en l’anonimat.

Enllaç al mirall de Facebook: https://www.facebookcorewwwi.onion/

7. BlockChain

Tot i que ara només s’està popularitzant Bitcoins amb el gran públic, ha estat la moneda de la web fosca des de fa anys. No serà sorprenent que hi hagi molts llocs web de criptocurrency a la web fosca. Al lloc web de BlockChain, podeu gestionar les vostres criptocurrencies i, comprar i vendre.

A més, podeu comprovar el seu funcionament en les existències per veure si és el moment adequat per comprar o vendre. Atès que els bitcoins s’utilitzen per comprar productes al darkweb, no és d’estranyar que també hi hagi una cartera virtual.

Enllaç a BlockChain: https://blockchainbdgpzk.onion/

8. Bibliomaníac

Entre d’altres coses, el web fosc és un lloc on es comparteixen idees sobre un gran ventall de qüestions. A més, es fomenta la conversa intel·lectual. Hi ha molts llocs web a la web fosca que ofereixen llibres o clubs de llibres en línia i Bibliomaniac n’és un. Doneu una ullada a la gran riquesa del coneixement si us veieu a la web fosca algun dia.

Realment podeu trobar qualsevol llibre en aquest lloc web. Vigileu que no descarregueu cap material amb drets d’autor, perquè és il·legal.

Enllaç a Bibliomaniac: http://mx7rwxcountermqh.onion/ Actualització: Aquest lloc ha estat fora de línia. Si es reviu, o apareix un lloc igualment bo, es publicarà en aquesta pàgina.

9. Mètrica Tor

Logotip de Tor The Onion RouterA la mètrica Tor podeu trobar més informació sobre el projecte Tor. Si us interessa la privadesa i el funcionament del projecte Tor, aquest lloc web us pot proporcionar informació. A més, si busqueu Tor i la web fosca per a un projecte escolar, aquest lloc web us pot ajudar amb estadístiques. Entre altres coses, podeu veure quanta gent utilitza el navegador Tor i quants llocs web .onion hi ha. Les estadístiques d’usuaris de Tor també us poden donar una bona indicació de quanta activitat hi ha a la web fosca, quants serveis ocults hi ha i d’on provenen la majoria d’usuaris de la web fosca..

Alguns fets divertits:

  • Només al voltant del 6% dels usuaris de Tor utilitzen el navegador per accedir al web fosc.
  • Alguns dels usuaris més prolífics de Tor són de països amb poblacions relativament petites, com Alemanya o Països Baixos.
  • El navegador Tor només s’ha descarregat prop de mig milió de vegades el 2019.

Enllaç a la mètrica Tor: http://rougmnvswfsmd4dq.onion/

10. Respostes ocultes

Les respostes ocultes es poden descriure com una versió web fosca de Reddit o Quora. Podeu fer qualsevol pregunta que vulgueu sense censura. Altres de la comunitat intentaran respondre les vostres preguntes. També pot ser divertit només mirar al seu voltant. Recordeu-vos que aquesta és una part no filtrada d’internet i podríeu trobar converses que no voleu veure.

Aquest és també un lloc fantàstic per fer preguntes sobre la web fosca, si sou nous en aquesta part d’internet. No obstant això, és més segur optar per visitar algunes subreddits de web fosques per a preguntes específiques de la web fosca.

Enllaç a respostes ocultes: http://answerstedhctbek.onion/

11. Gota segura

Baixada seguraSecure Drop és un lloc on els denunciants i periodistes poden trobar-se. La web fosca és l’única manera que els informadors tenen l’oportunitat de compartir la seva informació sense tenir la certesa que se’ls farà un seguiment. Els denunciants tenen informació nociva sobre una empresa o govern i intenten compartir-ho amb els periodistes. Si ho fan a la xarxa superficial, probablement seran traçats i, en alguns casos, castigats. Secure Drop és un lloc web .onion que protegeix la privadesa dels denunciants i dels periodistes de tot el món. Moltes publicacions importants s’han adonat del poder dels informadors anònims a la web fosca i han creat el seu propi URL SecureDrop. Alguns exemples notables són: Forbes: http://t5pv5o4t6jyjilp6.onion/, The Financial Times: http://xdm7flvwt3uvsrrd.onion/ i Reuters: http://smb7p276iht3i2fj.onion/.

Enllaç a la caiguda segura: http://secrdrop5wyphb5x.onion/

Secció 3: Correu electrònic

Hi ha molts proveïdors de correu electrònic a més d’Outlook i Gmail. Feu una ullada a alguns dels serveis sorprenents que ofereixen de forma gratuïta.

12. ProtonMail

ProtonMail és un servei de correu electrònic xifrat suís que es troba entre els millors clients de correu electrònic que hi ha. Utilitzen el xifrat de punta a punta i no conserven cap registre. A més, no cal que els proporcioneu informació personal si voleu crear un compte.

Enllaç a ProtonMail: https://protonirockerxow.onion/

13. SecMail

SecMail s’ha convertit en un dels proveïdors de correu electrònic web fosc més utilitzats dels darrers anys. Tot i que només proporcionen un pes mínim de 25 mb per usuari, això sol ser més que suficient per als missatges xifrats amb PGP. Tanmateix, probablement això no seria suficient si voleu utilitzar-lo com a servei de correu estàndard.

Enllaç a SecMail: http://secmailw453j7piv.onion/

14. Mailpile

Mailpile és un altre client de correu electrònic que té l’objectiu de mantenir els vostres correus electrònics de la mà d’altres persones. Xifra els vostres correus i podeu emmagatzemar els vostres propis correus sense haver de compartir-los al núvol. Un altre gran avantatge és que és un programari gratuït de codi obert.

Enllaç a: http://clgs64523yi2bkhz.onion/

Secció 4: Diversos

15. Els escacs

En aquest lloc web podeu jugar a un joc d’escacs inofensius amb un estrany, ni més ni menys, només escacs. Et presenten les regles extenses del joc i fent un compte senzill pots començar a jugar. El lloc web pretén crear un lloc tranquil on els amants dels escacs es puguin reunir.

Enllaç a Els escacs: http://theches3nacocgsc.onion/

16. Tor Kittenz

La web fosca té una relació interessant amb els gats. Un famós lloc web de gats foscos és Anonymous Cat Fact, però sembla que ja no existeix. Per sort, la web fosca està plena de llocs web aleatoris amb gats. A Tor Kittenz podeu veure imatges aleatòries de gats. Podeu trobar molts d’aquests tipus de llocs tontos al web fosc.

Enllaç a Tor Kittenz: https://mqqrfjmfu2i73bjq.onion.link/

Avís

La curiositat és una cosa bonica, però recorda que també va matar el gat. Pot ser interessant fer una ullada a la web fosca, però també és força perillós. Abans de saber-ho, podríeu haver fet clic en un enllaç danyat i l’ordinador podria estar infectat amb programari maliciós. Per aquest motiu, us aconsellem no anar-hi si no teniu una bona raó per fer-ho.

Si voleu fer una ullada al seu voltant, assegureu-vos de disposar de mesures de seguretat per protegir-vos dels atacs en línia.

Mesures de seguretat

Escut VPN

Visitar la web fosca no comporta riscos, és per això que us recomanem que adopteu les mesures següents per protegir-vos i el vostre dispositiu.

En primer lloc, necessiteu un bon programari anti-malware. Per evitar que el vostre dispositiu es contagiï amb virus o programari espia necessiteu instal·lar un bon anti-malware. Aquest tipus de programari és essencial, fins i tot quan només navegueu per la web de superfície.

En segon lloc, cal trobar una bona VPN. Una VPN (Xarxa privada virtual) és un programari que xifra tot el trànsit a Internet i amaga la vostra adreça IP real. Només per estar segurs, el millor és utilitzar una VPN perquè ningú no pugui veure que visiteu la web fosca. A més, els pirates informàtics del web fosc no podran fer el seguiment de les vostres accions a la vostra adreça IP personal. Alguns bons proveïdors de VPN són ExpressVPN, NordVPN i IPVanish.

Finalment, heu d’utilitzar el vostre sentit comú. No feu clic en cap enllaç en el qual no confieu i no completeu cap informació personal de la web fosca.

Pensaments finals

La web fosca sona misteriosa i potser fins i tot espantosa, però alguns dels llocs web .onion són molt mundans. Per als usuaris d’Internet habituals, no hi ha una bona raó per anar-hi. Però si ho feu, potser voldreu visitar algun d’aquests 10 llocs web. Recordeu que hi ha un munt de negocis seriosos a la web fosca, així que no feu clic a qualsevol cosa que no confieu.

Utilitzeu el sentit comú i divertiu-vos explorant!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me