Hoe om alle sensitiewe data van u slimfoon of tablet uit te vee

Slimfone en tablette het die manier waarop ons met die wêreld omgaan, ‘n omwenteling gemaak. Die ou geelbladsye-boeke is nêrens te vinde nie. U adresboek leef nou op u telefoon. Selfs die manier waarop ons inkopies doen en verander, het verander. Daardie klein rekenaar in jou sak bevat nou byna al die belangrike inligting oor jou lewe. Dit beteken dat, tensy u die inligting heeltemal uitvee voordat u na die nuutste model opgradeer, iemand toegang tot uiters sensitiewe inligting oor u kan kry. Die verrassende nuus is dat ‘n fabrieksinstelling dalk nie voldoende is om u data uit te vee nie.


Waarom uitvee nie veilig is nie

Verwyder data iPad iPhoneNeem ‘n stuk skoon, wit papier en skryf u adres daarop met potlood. Vee nou u adres uit. Dit is in wese wat gebeur as u ‘n fabrieksinstelling op u smartphone of tablet doen. Ons het almal raaisels gesien waar die speurder ‘n stuk papier neem wat uitgevee is en deur ‘n potlood daaroor te vryf, kan hulle lees wat voorheen daarop geskryf is. As u daardie stuk papier teen die lig hou, kan u die adres waarskynlik lees. Dit is maklik vir iemand om toegang tot sagteware te kry wat lêers en data wat met ‘n fabrieksinstelling verwyder is, kan herstel. Die goeie nuus is dat daar ‘n paar eenvoudige stappe is wat u kan neem om te verseker dat u data van u ou toestel af weg is.

Enkripsie is die uiteindelike uitveër

Voordat u ‘n fabrieksinstelling probeer, moet u die data op u toestel enkripteer. Sonder die sleutels vir die kodering is dit feitlik onmoontlik om u inligting te rekonstrueer. Die inligting is nog steeds daar, net soos by enige fabrieksinstelling, maar al wat gehaal kan word, is die geïnkripteer data. Dit verhoed u dat u sensitiewe inligting deur iemand wat u toestel na u het, opgespoor kan word.

Op die meeste toestelle is enkripsie ‘n eenvoudige saak. As u ‘n Apple-toestel met iOS 8.0 of later besit, word u toestel outomaties geïnkripteer, en Apple het nie ‘n enkripsiesleutel om dit oop te maak nie. As u ‘n fabrieksinstelling op ‘n Apple-toestel uitvoer, kan niemand wat nie u wagkode het nie, die data herstel. Vir Android-toestelle wat Marshmallow of later gebruik, moet u inligting by verstek geïnkripteer word.

verwyder inligting Android

As u ‘n effens ouer Android-toestel het, kan u kyk of u selfoon geïnkripteer is of u inligting versleutel. U kan dit doen deur na die instellingsmenu te gaan en op die sekuriteitsskerm te klik. Dit kan onder verskillende oortjies wees, afhangende van u toestel. Dit kan ook ‘n etiket wees soos ‘Sluitskerm en sekuriteit’.

sluitskerm en sekuriteit

Sodra u die regte skerm gevind het, klik op sekuriteit en soek die opsie ‘Encrypt device’. Afhangend van u toestel, kan dit ‘Encrypt’, ‘Encryption’ of iets soortgelyks genoem word.

enkripteer toestel

Die koderingskerm waarsku u dat kodering ‘n lang proses is. U sal moet wag dat u die telefoon minstens ‘n uur lank nie nodig het nie, en u toestel moet waarskynlik ingeprop wees terwyl die kodering plaasvind. Sodra dit geïnkripteer is, word die inligting op u toestel beveilig.

Teken uit alle rekeninge

Of u nou ‘n Apple- of Android-toestel gebruik, dit is ‘n goeie idee om by u rekeninge aan te meld. Dit maak die slimfoon of tablet gereed vir ‘n fabrieksinstelling en oordrag na ‘n nuwe eienaar.

iOS-toestelle

Meld u by die App Store, iMessage en iCloud uit vir iOS-toestelle. Volg hierdie stappe:

  1. Voordat u uitmeld, moet u seker maak dat u die toestelle wat u gekoppel het, soos u Apple Watch, ontkoppel
  2. Vind ‘Instellings’ in Instellings en skakel die iMessage-opsie uit
  3. Vind die ‘iTunes’ & App Store instelling, klik op jou Apple ID-e-pos en klik dan op ‘Afmeld’
  4. Ten slotte, tik ‘Instellings’ in ‘Instellings’ aan die onderkant van die skerm op ‘Afmeld’ of vind u naam en tik dan op ‘Afmeld’. U toestel is nou gereed om uit te vee en terug te stel.

appel uitteken

Android-toestelle

As u ‘n ouer toestel vir Android-toestelle het, kan u op hierdie punt regstreeks oorslaan om weer fabrieksinstellings te doen. Op nuwer toestelle het Android-fabrieksinstellingsbeskerming by verstek aangeskakel, wat sal verhoed dat ‘n nuwe eienaar by ‘n toestel aanmeld as u nie eers u rekeninge behoorlik deaktiveer nie.

Deaktiveer eers u skermslot. In u instellings moet u die instellings vir die sluitskerm vind. Afhangend van u toestel, kan dit onder ‘n paar verskillende etikette wees, maar dit word oor die algemeen ‘Lock Screen Security’, ‘Lock Screen’, ‘Lock screen and security’ of iets soortgelyks genoem..

skermslot tipe

Kies ‘Geen’ om u sluitskerm te deaktiveer.

instellings persoonlik

Meld volgende van u Google-rekening af op die toestel. Vanuit die instellingsmenu, ‘Gebruikers en rekeninge’, of ‘Rekeninge’.

rekeninge

Tik op ‘Rekeninge’ om die verskillende rekeninge wat u op die toestel aangemeld het, weer te gee. U wil miskien elkeen van hulle afsonderlik afmeld, maar oor die algemeen is dit moontlik om by Google aan te meld om u beskerming te verseker.

Soek ‘Google’ en klik dan op elke Gmail-rekening waarop u op hierdie toestel aangemeld het om dit te verwyder. Klik op ‘Meer’ in die regter boonste hoek van die skerm en kies ‘Verwyder rekening’ om af te meld.

Klaar vir herstel

Sodra u hierdie stappe gedoen het, kan u nou ‘n fabrieksinstelling uitvoer met die vertroue dat u data veilig is.

iOS

Op die iOS-toestel, van die instellingsmenu, klik op ‘Algemeen’, kies ‘Herstel’ en kies uiteindelik ‘Vee alle inhoud en instellings uit’.

vee alle inhoud weer van appel af

U het die opsie om u data na iCloud te rugsteun voordat u dit uitvee. Kies om ‘n rugsteun van u data te maak, óf ‘Vee nou uit’. U data word nou van u toestel af gewas.

Android

Kyk op ‘n Android-toestel in u instellingsmenu na “Rugsteun & Herstel “. Dit kan dikwels, maar nie altyd nie, gevind word in die stelselmenu van u instellings.

Kies ‘Rugsteun en herstel’ om na die terugskermskerm te kom en kies die opsie om u toestel weer in te stel.

rugsteun en herstel
Maak eers seker dat u die opsie ‘Outomatiese herstel’ deaktiveer. Hierdie opsie bring u gestoorde instellings en data terug wanneer u die toestel terugstel. Klik op die skuifknop om dit uit te skakel.

Kies ten slotte ‘Fabrieksinstellingsinstelling’ om u toestel weer in te stel. Android bring ‘n lys met rekeninge op waar u nog aangemeld is, op u toestel – indien enige. Kies ‘Stel toestel terug’ aan die onderkant van die skerm om te bevestig dat u besluit om terug te stel.

Deur hierdie eenvoudige stappe te volg, kan u verseker dat u inligting veilig bly, selfs as u u toestel aan ‘n nuwe eienaar deurgegee het.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map