Het u u WhatsApp-privaatheidinstellings nagegaan? | VPNOverview

WhatsApp is die geestelike opvolger van die sms’e waarop ons soveel geld spandeer het in ons maandelikse telefoonplan. Terwyl WhatsApp baie nuttige funksies bevat, kan dit ook private inligting geredelik beskikbaar stel. U weet moontlik nie dat Facebook WhatsApp besit nie. Met toenemende kommer oor hoe Facebook u inligting gebruik, kan dit ‘n goeie tyd wees om u WhatsApp-privaatheidinstellings na te gaan..


Kommer oor privaatheid oor WhatsApp

Facebook het WhatsApp in 2014 van medestigters Jan Koum en Brian Acton gekoop. Acton het die maatskappy in 2017 verlaat en Facebook het gereeld hewig gekritiseer oor hul benadering tot privaatheidskwessies. Op 30 April 2018 het Jan Koum aangekondig dat hy ook die maatskappy verlaat. Terwyl Koum se aankondiging nie krities teenoor die maatskappy was nie, meld mense agter die skerms dat hy ook bekommerd is oor Facebook se gebruik van persoonlike inligting van WhatsApp. Dit is baie goed dat die skeppers van WhatApp die skip gespring het.

WhatsApp versamel standaard baie gebruikersinligting in die app. As u u WhatsApp-privaatheidinstellings opstel, kan dit u help om die inligting wat deur die app ingesamel is te beperk tot slegs die inligting wat u gemaklik kan verstrek. Dit is egter goed om te onthou dat u WhatApp nie kan gebruik sonder om persoonlike inligting te mors nie. Daar is ‘n paar alternatiewe vir WhatsApp waarna u wil kyk as u regtig anoniem wil bly.

Verander u WhatsApp-privaatheidinstellings

As u u WhatsApp-privaatheidinstellings wil aanpas, kan u die oorsig hieronder bekyk. Ons verduidelik waar u die instellings wat u benodig, kan vind. U kan ook sien watter dinge u kan verander om u privaatheid op WhatsApp te verhoog.

Vind u WhatsApp-privaatheidinstellings

Tik in WhatsApp op die menu-knoppie. Klik van daar af op “Instellings” en soek “Rekening”. Onder “Account” vind u “Privacy”. Hier woon die privaatheidinstellings waarna u soek. WhatsApp stel standaard ‘n gebruiker in staat om u profielfoto, u “ongeveer” -afdeling, wanneer u laas aktief in die app was, te sien en of u ‘n boodskap wat u ontvang het, gelees het.

Bestuur van leesontvangste

WhatsApp-boodskapAs u ‘n boodskap in WhatsApp ontvang, kan die gebruiker standaard sien wanneer hy die boodskap lees. U kan hierdie funksie afskakel vir individuele boodskappe. Soms kan dit ‘n goeie idee wees om die outeur nie outomaties in te lig dat u die boodskap gesien het nie. Dit kan u tyd gee om na te dink oor ‘n antwoord voordat u ‘n boodskap terugstuur. Leesontvangste is egter altyd aan vir groepboodskappe.

Verstaan ​​wat laas gesien is

Die “Last Seen” -funksie wys ander wanneer u laas aktief was in WhatsApp. Dit kan nuttig wees om te weet of die persoon by wie u boodskappe onlangs aangemeld het, of nie binne ‘n paar dae aktief was nie. U wil egter dalk nie die inligting aan ander beskikbaar hê nie.

WhatsApp bied ‘n paar ander opsies om van te kies. Kies “Niemand” om te verseker dat u inligting wat laas gesien is, vir niemand beskikbaar is nie. U moet weet as u hierdie opsie kies, sal u ook nie die inligting oor die laaste inligting van ander kan sien nie. Alternatiewelik kan u kies om hierdie inligting slegs tot ander in u kontaklys te beperk. Vir baie is dit ‘n redelike kompromie tussen bruikbaarheid en oorverdeling.

WhatsApp aanlyn VPNOverview

U moet ook onthou dat daar geen opsies is om weg te steek as u tans aanlyn is nie. Hierdie inligting bly openbaar ongeag watter opsies u kies. WhatsApp gee ook ‘n aanduiding wanneer u tik. As u verkies om u aktiwiteit aanlyn privaat te hou, bied WhatsApp nie die sekuriteit nie.

Die bestuur van regstreekse ligging

U ligginginstellings is in ‘n ander afdeling van die instellings as u privaatheidsinstellings. WhatsApp bied die vermoë om u huidige ligging met ander te deel in ‘n individuele of groepklets. As u u ligging deel, kan u ‘n tyd instel om aan te hou om u ligging te deel, of WhatsApp sal aanhou deel totdat u dit sê om te stop. As u voorheen besluit het om u ligging te deel sonder om ‘n verstrykingstyd in te stel, wil u dalk ophou om u plek te deel.

Gaan in die Instellings-menu na “Apps & Kennisgewings ”en tik op“ Toestemmings vir programme ”. Vind die opsie Ligging en tik daarop. Van hier af kan u alle liggingtoestemmings uitskakel en ophou om u ligging te deel. As u net wil ophou om u ligging met ‘n klets te deel, maak die klets oop en tik dan op “Stop deel”.

Die bestuur van u privaatheid aanlyn

Facebook besit sowel WhatsApp as Instagram. Inligting oor enige van hierdie platforms kan na adverteerders oor enige van hierdie platforms stroom, en u kan aanlyn in Google-soektogte en ander webwerwe bereik. In ‘n aaneengeslote aanlynwêreld, selfs al is u privaatheidsinstellings in WhatsApp ingestel op die manier wat u wil, kan dit moeilik wees om u privaatheid regstreeks te beveilig.

‘N Eerste stap kan wees om deur die privaatheidinstellings te gaan in al die sosiale media-apps wat u gebruik. Ons het gidse vir baie van hulle geskryf, insluitend: Facebook, Instagram, SnapChat en Google.

VPN-verbinding‘N Ander veiliger opsie is om ‘n Virtual Private Network (VPN) te kry. Dit plaas ‘n middelman tussen u en die dienste wat u aanlyn gebruik om u privaatheid te beskerm. ‘N VPN-diens van gehalte sal ‘n groter mate van anonimiteit bied sonder om spoed of gemak in te boet. Daarbenewens kan ‘n Skynprivaatnetwerk-diens ander voordele bied, soos om die Amerikaanse weergawe van Netflix te stroom terwyl hulle oorsee reis of deur firewalls rondkom wat toegang tot sekere webwerwe by die werk verhoed. Gaan na ons hoofartikel oor VPN’s vir meer inligting oor VPN’s en hoe hulle u privaatheid kan verbeter.

Wat u ook al kies, aanlyn sekuriteit word elke dag belangriker. Weet dat nie al u inligting veilig is in die hande van groot sosiale media-ondernemings nie.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me