Ta betalt av Googles personverninnstillinger | VPNOverview

Googles personvernsjekkVi har alle hatt opplevelsen av å søke etter et produkt på Google, bare for å få annonser for det produktet vises overalt du ser på nettet de neste dagene. Målrettet annonsering er Googles viktigste inntektskilde. Google forbedrer sine data om deg for å gi bedre informasjon til annonsører. De gjør det ved å overvåke plasseringen din gjennom Google App og Google maps. Videre noterer de hvilke YouTube-videoer du søker etter og ser på, og mye mer. Faktisk er mengden informasjon Google kan samle om deg, svimlende. Overvåking og justering av Googles personverninnstillinger er en måte å sikre personvernet ditt på nettet.


Bekymringer om personvern og Google

I en fersk kommentar lagt ut på CNBC, påpekte administrerende direktør i Duck Duck Go, en søkemotor for de bekymrede for personvern, den store mengden informasjon Google samler inn om brukerne sine. De fleste nettsteder har Google-trackere gjemt på nettstedet, noe som gjør at Google kan spore deg ikke bare når du er på Google-siden, men på nesten alle nettsteder du besøker i løpet av en dag. Du tror kanskje at dette bare er en konkurrent som skremmer folk, men tallene støtter ham opp. Den amerikanske kongressen har nesten ikke iverksatt tiltak for å plassere begrensninger i Googles evne til å støvsuge lastebil med informasjon om brukerne. I det store og hele regulerer Google seg selv for personvernproblemer. Selv om det å holde et godt offentlig bilde er viktig for Google, genererer det inntekter nesten utelukkende fra målrettet annonsering. Hvor mye påvirker det Googles beslutninger? Og hva forteller det oss at Google nettopp har fjernet “Don’t Be Evil” fra deres Code of Conduct.

Finne Googles personverninnstillinger

Som du kanskje har lagt merke til Googles personvernpolitiske endringer fra tid til annen. Selskapet har gjort det enkelt å få tilgang til innstillingene og kontrollene du trenger for å administrere personverninnstillingene dine – hvis du vet hvor du skal dra! Nedenfor kan du finne ut hvilke justeringer du kan gjøre i innstillingene for å forbedre personvernet ditt.

Et av de første stedene du besøker er Googles personvernside. Her legger Google ut hvordan de bruker informasjonen de samler inn for å forbedre opplevelsen din på internett og gjøre livet ditt enklere. Selvfølgelig selger de også denne informasjonen til annonsører. Det er opp til deg å ta beslutninger om informasjonen du vil dele, og hva du foretrekker å holde privat. Å bruke Google vil imidlertid alltid koste deg.

Google-konto velkommen

Fra siden Personvern kan du komme til “Min konto” -side som lar deg begynne å finpusse personverninnstillingene. Et av de mest fremtredende områdene på denne siden er delen “Pålogging og sikkerhet”. Her kan du endre passordet ditt og overvåke hvilke enheter som har blitt brukt for å logge på Google-kontoen din. Det er et godt sikkerhetstiltak å oppdatere passordet ditt med en sterk kombinasjon regelmessig.

Personvernsjekking litenDu vil også se et område merket “Personvernsjekking”. Dette vil lede deg gjennom de forskjellige personvernalternativene du kan endre i Google. Ved å klikke på “Komme i gang” starter prosessen med å oppdatere personverninnstillingene.

Hvilke innstillinger kan du endre?

På siden Personvernkontroll kan du justere innstillingene etter dine ønsker. Ikke bare gir dette deg muligheten til å få mer privatliv, det viser deg også hvilke typer data Google samler inn. Nedenfor kan du lese om alle de forskjellige seksjonene og hvordan du kan justere innstillingene. Du vil oppdage at Google samler inn informasjon om alt fra tingene du søker etter til stedene du har besøkt.

Nett- og appaktivitet

Google overvåker rutinemessig nettstedene du besøker på internett mens du bruker Chrome-nettleseren. Dessuten holder de oversikt over appene du bruker på telefonen din, hva slags ting og steder du søker etter og mer. Når du begynner å skrive inn et websøk eller en internettadresse, tilbyr Google forslag som kan fullføre søket ditt. Disse forslagene kommer fra å analysere profilen din. Dette gjør surfingen raskere og mer intuitiv. Google deler denne informasjonen på alle enhetene dine og mellom apper som Chrome, Maps, Google Assistant og andre..

For å endre denne oppførselen, må du klikke på “Administrer nettet & Appaktivitet ”, fra neste skjermbilde klikker du på” Endre innstilling “. På neste skjermbilde kan du endelig slå av dette alternativet, eller begrense hvilke apper Google kan samle informasjon gjennom.

Nettaktivitet

Stedshistorie

Googles bruk av posisjonsloggen din kan være en av de mest forstyrrende funksjonene i Google for de som er bekymret for personvernet deres. Selskapet kan forutsi om du sykler, går eller i en bil basert på stedsinformasjonen din. Google sporer deg også via Wi-Fi i nærheten, og kan spore deg gjennom Bluetooth – selv om du har slått av Bluetooth. I bytte vil Google gi informasjon om trafikk på vanlige ruter og målrettede annonser basert på din beliggenhet. Google gjør dette ved å analysere de vanlige rutene dine som vil inkludere din hjemmeadresse, arbeidsplass, hvor du slipper barna dine på skolen, og favorittlinjen du slo opp etter jobb.

Google insisterer på at de ikke selger denne informasjonen til annonsører. Imidlertid, hvis du søker etter en restaurant i nærheten, bruker den din beliggenhet for å komme med bedre forslag. Dette gjør absolutt annonsering gjennom Google mer verdifullt for bedrifter.

Hvis du foretrekker å slå av Googles posisjonssporing, klikker du på “Administrer posisjonslogg” fra skjermbildet “Personvernkontroll”. Dette tar deg til et kart som viser hvert sted du har besøkt. Derfra klikker du på “Administrer posisjonslogg”, så kommer du endelig til et skjermbilde der du kan deaktivere Googles posisjonssporing.

Stedshistorie

Enhetsinformasjon

Enhetsinformasjonen lar Google gjenkjenne navn på kontakter i telefonen din, gjenkjenne hendelser i kalenderen din og hvilke apper du bruker. Google bruker denne informasjonen for å gjenkjenne når du ber den om å ringe en kontakt du har lagret. For å slå av denne funksjonen, klikk på Administrer enhetsinformasjon og klikk deretter Endre innstilling for å komme til skjermen der du kan deaktivere denne informasjonen..

Enhetsinformasjon

Stemme- og lydaktivitet

Når du sier “Hei Google”, får dette Google-assistenten til å lytte og følge de kommandoene som kommer. For å være klar til å høre deg når du gir kommandoer, må enheten hele tiden lytte etter disse triggerordene. Det er imidlertid alternativer. Du kan begrense Google Voice til kun å lytte når du utløser den med en spesifikk handling. Du kan for eksempel holde inne Hjem-knappen for å hente assistenten og lytte etter en kommando.

Google registrerer også stemmen din for å gjøre det enklere for appen å forstå deg. Hvis dette ikke er en funksjon du foretrekker å ha slått på, klikker du på “Manage Voice” fra “Privacy Checkup” -vinduet. & Lydaktivitet ”. Fra “Stemmen & Lydaktivitetsskjermbilde, klikk på “Endre innstilling”. Dette vil få frem en skjerm der du kan slå av taleopptaksfunksjonen.

Stemmeaktivitet

YouTube-søkehistorikk og sehistorie

Når du tenker på Googles søkemotor, har du sannsynligvis i tankene Google.com-skjermen der du utfører de fleste av søkene dine. Imidlertid har YouTube, et Google-program, over en milliard brukere selv. Hver dag søker millioner av brukere på YouTube etter informasjon, videoer, underholdning og mer. Google registrerer dataene og bruker dem til å skape “mer personaliserte opplevelser på tvers av Google-tjenester.” Dette betyr at et YouTube-søk vil kruske over alle Google-tjenestene du bruker for å lage en mer personlig profil av dine likes og ikke-liker.

Du kan administrere dataene dine og slå av denne funksjonen for å holde din personlige informasjon mer privat. Fra “Personvernkontroll” klikker du på “Administrer YouTube Søkelogg”. Dette tar deg til aktivitetssiden, der du kan slette YouTube-søk fra posten din. Selv om det ikke er en måte å slette alle søk på en gang, kan du klikke på de tre prikkene ved siden av datoen og klikke på slett for å slette alle søk fra den dagen. Du kan også søke etter ting du har søkt etter som du vil slette for posten. Opp på toppen skriver du inn “Justin Bieber” for å finne hver gang du søkte etter Justin Bieber. Du kan deretter slette hvert av disse søkene for å skjule din kjærlighet til Bieber – fra Google i alle fall.

Klikk på “Endre innstillinger”, så kommer du til et skjermbilde for å hindre Google i å registrere dine søk i fremtiden. På omtrent samme måte fører Google oversikt over videoene du ser på YouTube. Fra skjermbildet “Personvernkontroll” klikker du på “Administrer YouTube-visningshistorikk”. Dette tar deg til aktivitetsskjermen der du kan søke etter og slette YouTube-videoer du har sett fra Googles post. Klikk på “Endre innstilling” for å hindre Google i å spore fremtidige videoer du ser på YouTube.

YouTube-historie

Andre trinn for å beskytte ditt personvern

Googles rekkevidde på internett er gjennomgripende, og de fleste av oss har kommet til å stole på tjenestene Google tilbyr. Dette gjør det nesten umulig å unngå at Google sporer noe av informasjonen din på nettet. Det er noen ting du kan gjøre for å redusere fotavtrykket ditt i Google i tillegg til trinnene ovenfor. Å spre nettsøkene dine på tvers av forskjellige søkemotorer hjelper deg med å forhindre at ethvert selskap lager et totalbilde av hvem du er. Å bruke forskjellige nettlesere for å få tilgang til forskjellige typer informasjon kan også hjelpe med å blande informasjonen din online.

Ved å bruke en VPN for å koble seg til internett kan du sette en mellommann mellom deg og informasjonen du søker etter på nettet. Bare å gjøre internett-søk, YouTube-søk og bla gjennom en VPN kan begrense informasjonen Google kan samle om vanene dine på nettet. Vurder å registrere deg for en VPN-tjeneste av høy kvalitet for å beskytte personvernet ditt.

Husk at dette ikke vil fungere hvis du er logget på noen av Google-kontoene dine. Dette inkluderer ting som YouTube og Gmail. Ved å endre innstillingene for Google-kontoen din, kan du imidlertid allerede begrense hva Google vet om deg!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me