Sjekket du personverninnstillingene for WhatsApp? | VPNOverview

WhatsApp er den åndelige etterfølgeren til tekstmeldingene vi brukte å bruke så mye penger på i vår månedlige telefonplan. Mens WhatsApp inneholder mange nyttige funksjoner, kan det også gjøre privat informasjon lett tilgjengelig. Du vet kanskje ikke at Facebook eier WhatsApp. Med økende bekymring for hvordan Facebook bruker informasjonen din, kan det være et godt tidspunkt å gjøre en sjekk av WhatsApp-personverninnstillingene dine.


Bekymringer om personvern om WhatsApp

Facebook kjøpte WhatsApp av medgründerne Jan Koum og Brian Acton i 2014. Acton forlot selskapet i 2017 og har ofte kritisert Facebook hardt for deres tilnærming til personvernspørsmål. 30. april 2018 kunngjorde Jan Koum også at han forlater selskapet. Mens Koums kunngjøring ikke var kritisk til selskapet, melder folk bak kulissene at også han er bekymret for Facebooks bruk av personlig informasjon fra WhatsApp. Det er ganske å fortelle at skaperne av WhatApp har hoppet skipet.

WhatsApp samler inn mye brukerinformasjon som standard i appen. Konfigurering av personverninnstillingene for WhatsApp kan hjelpe deg med å begrense dataene som er samlet inn av appen, til bare informasjonen du er komfortabel med å gi. Det er imidlertid godt å huske at du ikke kan bruke WhatApp uten å søle litt personlig informasjon. Det er noen alternativer til WhatsApp du kanskje vil se på hvis du ønsker å være virkelig anonym.

Endre personverninnstillingene for WhatsApp

Hvis du ønsker å justere WhatsApp-personverninnstillingene, kan du se på oversikten nedenfor. Vi forklarer hvor du kan finne innstillingene du trenger. Dessuten kan du se hvilke ting du kan endre for å øke personvernet ditt på WhatsApp.

Finn WhatsApp-personverninnstillingene

I WhatsApp trykker du på menyknappen. Derfra klikker du på “Innstillinger” og ser etter “Konto”. Under “Konto” finner du “Personvern”. Her bor personverninnstillingene du leter etter. Som standard lar WhatsApp enhver bruker se profilbildet ditt, “om” -delen, når du sist var aktiv i appen, og om du har lest en mottatt melding.

Behandle lesemottak

WhatsApp-meldingSom standard, når du mottar en melding i WhatsApp, kan enhver bruker se når du leser meldingen. Du kan slå av denne funksjonen for individuelle meldinger. Noen ganger kan det være en god idé å ikke automatisk informere avsenderen om at du har sett meldingen. Dette kan gi deg tid til å tenke på et svar før du returnerer en melding. Les kvitteringer er imidlertid alltid på for gruppemeldinger.

Forstå sist sett

Funksjonen “Sist sett” viser andre når du sist var aktiv i WhatsApp. Det kan være nyttig å vite om personen du melder inn, nylig eller ikke har vært aktiv på noen få dager. Du vil kanskje ikke ha den informasjonen som er tilgjengelig for andre.

WhatsApp gir et par andre alternativer å velge mellom. Velg “Ingen” for å sikre at den sist sett informasjonen din ikke er tilgjengelig for noen. Du bør vite om du velger dette alternativet, og du vil heller ikke kunne se andres sist sett informasjon. Alternativt kan du velge å begrense denne informasjonen bare til andre i kontaktlisten din. For mange er dette et rimelig kompromiss mellom nytteverdi og overdeling.

WhatsApp online VPNOverview

Du må også huske på at det ikke er noen alternativer å skjule når du er online. Denne informasjonen forblir offentlig uansett hvilke alternativer du velger. WhatsApp signaliserer også når du skriver. Hvis du foretrekker å holde aktiviteten din online mer privat, tilbyr WhatsApp ikke den sikkerheten.

Administrere Live Location

Stedsinnstillingene dine er i en annen del av innstillingene enn personverninnstillingene. WhatsApp gir deg muligheten til å dele din nåværende beliggenhet med andre i en individuell eller gruppechat. Når du deler posisjonen din, kan du stille inn et tidspunkt for å fortsette å dele posisjonen din, eller WhatsApp fortsetter å dele til du ber om at den skal stoppe. Hvis du valgte å dele posisjonen din tidligere uten å angi en utløpstid, kan det være lurt å slutte å dele posisjonen din.

Gå til Innstillinger fra Innstillinger-menyen & Varsler ”og trykk på“ App Permissions ”. Finn sted-alternativet og trykk på det. Herfra kan du slå av alle stedstillatelser og slutte å dele posisjonen din. Hvis du bare vil slutte å dele posisjonen din med en chat, åpner du nettpraten og trykker på “Stopp deling”.

Behandle personvernet ditt online

Facebook eier både WhatsApp og Instagram. Informasjon om noen av disse plattformene kan strømme til annonsører på en hvilken som helst av disse plattformene, samt nå deg i Google-søk og andre nettsteder på nettet. Selv om personverninnstillingene dine i WhatsApp er satt slik du vil, i en sammenkoblet online verden, kan det være vanskelig å sikre personvernet ditt på nettet.

Et første trinn kan være å gå gjennom personverninnstillingene i alle sosiale medie-appene du bruker. Vi har skrevet guider for mange av dem, inkludert: Facebook, Instagram, SnapChat og Google.

VPN-tilkoblingEt annet, sikrere alternativ ville være å få et virtuelt privat nettverk (VPN). Dette setter en mellommann mellom deg og tjenestene du bruker online for å beskytte ditt privatliv. En VPN-tjeneste av høy kvalitet vil gi et større nivå av anonymitet uten å ofre hastighet eller bekvemmelighet. I tillegg kan en VPN-tjeneste gi andre fordeler som å kunne streame den amerikanske versjonen av Netflix mens du reiser utenlands eller får rundt brannmurer som forhindrer tilgang til visse nettsteder på jobb. For mer informasjon om VPN-er og hvordan de kan bidra til å forbedre personvernet ditt online, gå til hovedartikkelen vår om VPN-er.

Uansett hvilket alternativ du velger, blir online-sikkerhet viktigere for hver dag. Vet at ikke all informasjonen din er trygg i hendene på store selskaper i sosiale medier.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map