Sikre ditt online personvern på Instagram | VPNOverview

Instagram er en av de mest populære og godt brukte appene som er tilgjengelige i dag. Millioner av mennesker knipser bilder, legger til filtre og hashtagger måltidene sine med appen. De fleste brukere avslører mye personlig informasjon om seg selv gjennom appen, og viser bilder av deres måltider, familie, venner, kjæledyr og mer. Du har kanskje ikke tenkt på Instagrams personverninnstillinger på nytt, men et raskt gjennomgang av alternativene dine kan gjøre personvernet ditt sikrere online mens du bruker Instagram.


Hvorfor personvern på Instagram bør bekymre deg

instagram logoI juli 2010 knipset Instagram-gründerne Kevin Systrom og Mike Krieger de første bildene som ble lagt til på Instagram. Opprinnelig bare tilgjengelig for noen få familie og venner, når appen levde på iOS, den tok av nesten umiddelbart. I april 2012, med en utgivelse av appen for Android og over ti millioner brukere, kjøpte Facebook selskapet for en milliard dollar.

I løpet av få måneder vekket Facebook personvernhensyn ved å endre tjenestevilkårene. Endringene inkluderte retten til å selge brukere bilder til tredjepart uten å varsle brukere. Et tilbakeslag fra Instagram-brukere fikk Facebook til å trekke tilbake ideen. Det siste året har Facebook kommet under ilden med Cambridge Analytica-skandalen som lyste søkelyset på hvordan Facebook deler brukernes data med andre selskaper.

Instagram har i seg selv forårsaket bekymring blant brukere i det siste for endringer som offentliggjør når du bruker appen og hva du gjør med den den gangen. Når det gjelder bekymring for hvordan morselskapet i Instagram beskytter personvernet ditt, er det et godt tidspunkt å ta et par minutter å gå gjennom personverninnstillingene dine for å sikre at du er komfortabel med hvordan Instagram håndterer dataene dine.

Instagram-personverninnstillingene dine

Det første trinnet for å sikre personvernet ditt er å finne personverninnstillingene på Instagram. Fra profilsiden din trykker du på de tre prikkene i øverste høyre hjørne for å få frem Innstillinger. Derfra kan du bla nedover – det er ganske langt ned på listen – til du ser “Personvern og sikkerhet”. Den lange listen under overskriften “Personvern og sikkerhet” er personvernkontrollene dine. Vi har valgt ut de innstillingene som er viktigst for å beskytte personvernet ditt på Instagram. Nedenfor kan du finne ut hvilke innstillinger du kan endre hvis du vil at grammatikken skal være sikrere.Instagram-innstillinger Personvern og sikkerhet

Konto-personvern

Du kan finne en av de viktigste innstillingene for å sikre kontoen din på Instagram under fanen Konto-personvern. Hvis du aktiverer denne innstillingen, er det bare dine følgere som kan se innleggene dine fremover. Du må også godkjenne nye følgere. Dette påvirker ikke dine nåværende følgere, bare de som vil følge deg i fremtiden.

Aktivitetsstatus

Aktivitetsstatusen har mange mennesker opptatt på dette tidspunktet. Som standard gjør Instagram nå aktiviteten din offentlig. Kontoer du følger og alle du melder direkte kan se når du sist var aktiv på Instagram. Å slå den av holder denne informasjonen privat. Du må imidlertid være klar over at hvis du slår av dette, vil du heller ikke kunne se noen annens aktivitetsstatus.

Videredeling til historier

En annen stor funksjon du kanskje vil vurdere å slå av, er Instagram evne til å dele historiene dine med andre. Når dette er på, kan andre mennesker dele innleggene dine til sine egne historier. Dette utvider kretsen av mennesker som kan se innleggene dine – kanskje til personer du ikke kjenner eller heller ikke hadde kjennskap til om livet ditt. Hvis du slår av denne funksjonen, blir andre ikke i stand til å dele innleggene dine og holder detaljene dine private.

Historiekontroller

Hvis du klikker på “Story Controls”, får du opp en skjerm med noen få forskjellige alternativer å velge mellom. Dette første er et alternativ som heter “Hide Story From”. Denne funksjonen gir deg muligheten til å skjule historien din og alle livevideoer du legger ut fra bestemte personer. Hvis du ikke har brukt dette før, vil innstillingen vise “0 personer.” Klikk på det for å søke etter følgere og velg dem du vil skjule bildene dine fra.

Meldingssvar kan være en god måte å utvide en samtale om et innlegg på. Men det kan være at du ikke vil at noen skal delta i samtalen. Du kan begrense svar til de menneskene du følger eller slå av meldingssvar helt hvis du foretrekker det.

Når du ruller nedover, kan du dele alternativet til å begrense andre fra å dele bildene og videoene dine som meldinger til andre. Selv om du har slått av alternativet for å la andre dele innleggene dine på historiene sine, med mindre du også slår av denne innstillingen, kan de fortsatt dele bildene dine som meldinger til folk du ikke følger.

Kommenterkontroller

Ved å velge “Kommenterkontroller” vil du se en skjerm som lar deg begrense kommentarer til innleggene dine. Begrens kommentarer til personer du følger, bare dine følgere, eller begge deler. Du kan også blokkere kommentarer fra bestemte personer. Dette er perfekt hvis du ikke vil være slem. Det vil ikke være øyeblikkelig åpenbart for de blokkerte som kommentarene deres fremdeles vil vise, men bare for seg selv. Du kan også filtrere støtende kommentarer automatisk, eller slå på det manuelle filteret for å filtrere ut spesifikke nøkkelord du ikke vil vises i kommentarer til innleggene dine..

Se på Instagram-historien din

Noen arbeidsgivere ber deg nå om å åpne dine sosiale mediekontoer før du ansetter. Mens mange fremdeles debatterer lovligheten og etikken i denne praksisen, kan du kanskje føle at det er best å ganske enkelt gå med på kravet hvis du virkelig vil ha jobben. Før du gjør det, vil du sannsynligvis sjekke om du har lagt ut noe tidligere som kanskje ikke ser bra ut for en arbeidsgiver.

Med Instagram kan du laste ned en kopi av alt du har lagt ut på Instagram for din anmeldelse. Klikk på “Last ned dataene dine”, og innen 48 timer vil du få en lenke til en fil med bilder, profilinformasjon, kommentarer og mer. Dette enkle å gjennomgå formatet kan hjelpe deg med å oppdage informasjon du kanskje ikke vil dele med en arbeidsgiver, slik at du kan tilpasse seg deretter. Eller kanskje du bare vil ha informasjonen til din personlige anmeldelse når et par nostalgi rammer deg. Uansett årsak, er informasjonen tilgjengelig for deg å laste ned.

Andre trinn for å sikre ditt personvern online

Det er en god idé å ta seg tid til å se på personverninnstillingene dine. Husk at Instagram endrer personvernreglene med jevne mellomrom. Det kan være en god idé å gå over personverninnstillingene dine regelmessig for å sikre at appen bare bruker innleggene og aktivitetene dine slik du vil.

VPN-tilkoblingSelv om å oppdatere personvernpreferansene dine er en god måte å holde informasjonen din på Instagram sikker, bruker du sannsynligvis mye av tiden din online i andre apper og på nettsteder der informasjonen din kanskje ikke er så sikker. Å bruke et virtuelt privat nettverk (VPN) kan ivareta personvernet ditt online, uten å ofre bekvemmeligheten eller hastigheten mens du surfer.

VPN-er gir også en måte å arbeide rundt geografiske begrensninger plassert av videostreamingtjenester og andre begrensninger basert på hvor du bor eller jobber. For å velge den beste VPN-leverandøren for internettinnsatsene dine, kan du se på topp 5 av de beste tjenestene.

Endelig er Instagram sannsynligvis ikke den eneste sosiale medieplattformen du bruker. For å informere deg selv om din online sikkerhet, sjekk også artiklene våre om personverninnstillingene i Google, Facebook, Twitter, Snapchat, Skype og WhatsApp. Det er bra å huske på hvilke konsekvenser din oppførselsatferd kan ha.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me