Safety on Happn: Hvordan beskytte datinglivet ditt | VPNoverview

Happn dating app logoHappn blir generelt sett på som et populært og ‘renere’ alternativ til Tinder. Det vil gi deg kontakt med mennesker du allerede har møtt i hverdagen, men som normalt ikke vil snakke med. Tenk på de andre studentene på favorittkafeen din fredag ​​kveld. Med appen kan du enkelt starte en samtale med mennesker i dine direkte omgivelser. Appen ble lansert i 2014 og har over sytti millioner brukere over hele verden.


Når du kommuniserer med andre på et så personlig nivå, ønsker du ikke å komme i noen problemer. Det er derfor det er så viktig å passe godt på personvernet ditt på nettet – spesielt på datingapper som Happn. Ikke del for mye informasjon, skjul plasseringen din når det er mulig, og bruk en falsk-sted-app om nødvendig. I denne artikkelen forklarer vi nøyaktig hvordan du kan være trygg mens du er online. Vi vil også gi deg litt informasjon om personvernrisikoen ved Happn og hvordan disse kan påvirke deg.

Hva er personvernrisikoen ved Happn?

Happn er en møte-app. Hver gang du krysser stier med en annen Happn-bruker, vil du se profilen deres på appen din (så lenge de passer til dine forhåndsbestemte sett med preferanser). Så snart det er en kamp, ​​noe som betyr at du begge har uttrykt interesse for hverandre, vil du kunne snakke. Det er et morsomt system som lar deg komme i kontakt med mennesker i dine direkte omgivelser. Akkurat som med Tinder og Grindr, er det imidlertid et par mulige personvernrisikoer du kanskje vil vurdere.

Happns forbindelse til Facebook

Facebook-logoHappn lar deg opprette kontoen din på to forskjellige måter: med telefonnummeret eller med Facebook-kontoen din. Alternativet der du bruker telefonnummeret ditt, er et nylig tillegg til appen. Før det kunne du bare logge inn med Facebook-kontoen din. Selv om noen kanskje synes dette er nyttig, betyr det også at all Facebook-informasjonen din blir koblet til datingsprofilen din.

Happn lover å aldri legge ut noe på Facebook-siden din, og den vil heller ikke sende ut varsler eller invitasjoner til venner. Happen sier at Facebook Connect bare brukes til å dele felles venner og interesser med Happn-medlemmene du kommer over.

Likevel er det viktig å ta din online sikkerhet og personvern på alvor. Med mindre du bruker telefonnummeret ditt til å logge på, vil Facebook-profilen din være koblet til Happn-kontoen din. På denne måten er det lettere for Happn å forhindre at folk oppretter falske profiler. Når du har koblet sammen de to sosiale medieplattformene, vil Happn imidlertid automatisk ta bilder fra Facebook-profilen din for å vises på din datingprofil. Brukere kan derfor enkelt gjøre et omvendt bildesøk for å finne ut mer om deg og oppdage Facebook-profilen din. På grunn av måten Happn er satt opp på, er det vanskelig å forhindre dette.

Facebook ID-lekkasje

Happn har hatt noen alvorlige sikkerhetsproblemer med brukernes Facebook-kontoer i det siste. I 2017 avslørte WIRED at flere datingsapper, inkludert Happn, ikke beskyttet personvernet til brukerne sine på riktig måte. Facebook-IDene til medlemmene ble lekket, noe som betyr at bortsett fra fornavn, interesser og kjønn, kunne hele Facebook-profilen deres spores tilbake til dem. Happn gikk og lette etter en løsning. Tanken var å få appen deres til å fungere som en proxy. På denne måten var det bare informasjonen som var ment å bli sett av andre, offentlig tilgjengelig.

Happn brøt med sin egen personvernregler ved å dele personopplysninger

Tilbake i 2016 var Happn også i trøbbel. Den gangen oppdaget Forbrukerrådet at selskapet krenket sin egen personvernpolitikk. Happn lover aldri å dele dine personlige data med noen andre, men viste seg å gjøre dette uansett. De sendte data til et amerikansk markedsføringsbyrå kalt UpSight. De delte brukerdataene inkluderte informasjon om brukerinnstillinger i appen, deres fulle navn, fødselsdato, arbeidsstatus og kjønn. Videre ble informasjon om koblede Facebook-kontoer også brukt. Dette betydde at Happn aktivt gikk imot sin egen personvernpolitikk, og i utgangspunktet lyver for brukerne.

Et annet problem med appen ble oppdaget på samme tid. Mens Happn hevdet at all brukerinformasjon og data vil bli slettet fra serverne deres i det øyeblikket en konto ble slettet, var det motsatte. Noen av informasjonskapslene som er inkludert i installasjonen og bruken av Happn, ble ikke slettet. I hovedsak klarte ikke Happn-brukere å slette appen fra telefonene sine fullstendig. Som et resultat ble ikke informasjonen deres slettet helt fra Happns servere.

Premium-brukere vet når du har “likt” dem

På Happn får du se brukerprofiler og enten ‘like’ dem, avvise dem eller sende dem en ‘sjarm’. Med en ‘som’ eller ‘sjarm’ viser du din interesse for dem. Imidlertid vil den andre personen bare se din “like” hvis de også velger å like deg. I så fall har dere to ‘crush’ og vil kunne føre en samtale på appen.

Imidlertid er det måter å komme seg rundt dette systemet på. Med en premiumkonto, for eksempel, får du se nøyaktig hvem som likte deg og når. Mange Happn-brukere bestemmer seg for å få premie. Med andre ord, likene dine er ikke lenger private for menneskene du sveiper forbi på appen. Dette kan være ubehagelig eller vanskelig, hvis du er redd for å bli avvist eller generelt ikke vil at noen skal kjenne deg som dem med mindre de liker deg også.

Utover Premium-funksjonen, kan Crush Time også tillate andre å finne ut av valgene dine på appen. I dette spillet får du sjansen til å avdekke hvilke Happn-brukere som har likt deg. Spillet viser fire forskjellige profiler, hvorav den ene har gitt deg en ‘lignende’. Hvis du kan gjette hvem denne personen er, vil du automatisk bli matchet og kunne snakke med hverandre. Jo oftere du spiller dette spillet, jo lettere blir det å gjette. Noen profiler kan komme tilbake, noe som sannsynligvis betyr at de har likt deg. Selv om dette er en veldig tungvint måte å prøve å finne ut hvem som har likt deg, er det ikke umulig. Hvis du heller vil holde personene dine private til den andre personen viser en oppriktig interesse for deg, er dette en risiko du må vurdere.

Plasseringen din er ikke lenger privat med Maps

Kart med beliggenhetI 2018 introduserte Happn en ny funksjon som heter Maps. Med Kart kan brukerne se hvor de kom over andre brukere på et kart. Disse stedene er ganske nøyaktige: opp til en radius på 250 meter. Tidene du og den andre personen var på det stedet er også nevnt.

Kart gjør det mye enklere å finne mennesker du har møtt i det virkelige livet på appen. Har du kommet over en søt fyr i favorittklubben din? Bare bruk Kart for å sjekke om han også har Happn. I så fall vil du kunne like ham.

Det er en fin måte å komme i kontakt med andre på, men det kommer også med mange sikkerhetsproblemer. Hvis du kan se nøyaktig hvor og når du kom over et Happn-medlem, kan disse brukerne se den informasjonen om deg også. Dette gjør praksis som forfølgelse veldig enkelt. Med andre ord: personer som bestemmer seg for å misbruke kartfunksjonen, kan bli en reell fare for ditt privatliv.

Forfølgelse: farene ved Happn

stalker i buskenePersonvernrisikoer nevnt over kan resultere i uønskede eller til og med farlige situasjoner. Så langt har det vært veldig lite rapporter om hendelser som skjedde på eller med bruk av Happn. Dette betyr imidlertid ikke at Happn er helt trygg. Det er alltid viktig å være klar over de mulige farene.

Hvis Happn-medlemmer bruker appen på en viss måte, kan det gjøre at de kan forfølge andre mer affektivt. Siden Happn aktivt følger posisjonen din (GPS) og viser den til andre brukere under visse omstendigheter, er du i faresonen. Sunday Mail har forsket på bruken av Happn Maps. I løpet av to uker fikk forskerne samme bruker syv ganger. Fordi de kunne se den nøyaktige plasseringen på kartet, kunne de lett finne ut hvor denne brukeren bodde. Cybersecurity-eksperter har sagt at dette kan forårsake alvorlige problemer i fremtiden. Hva om en av de fremmede du tilfeldigvis kom over på Happn, plutselig står ved inngangsdøren din?

Slik holder du deg trygg på Happn

Datingapper har alltid personvernrisiko, og Happn er intet unntak. Du tar allerede en risiko hver gang du forteller fremmede om deg selv. Likevel er det viktig å bruke Happn og lignende apper på en sikker måte for å begrense risikoen. Her er et par forebyggende tiltak du kan gjøre for å øke sikkerheten og personvernet ditt på Happn.

Ikke del for mye

Kanskje dette rådet virker innlysende, men mange mennesker fremdeles tankeløst deler all slags personlig informasjon om seg selv på nettet. Vær alltid forsiktig med tingene du deler, enten det er din alder, fullt navn, arbeidssted eller andre personlige detaljer. Dette gjelder både for informasjonen du la på Happn-profilen din og for samtalene du har med fremmede.

Begrens også forbindelsene mellom Happn-profilen din og dine andre sosiale mediekontoer. For eksempel gir Happn deg muligheten til å koble Instagram- og Spotify-kontoene til profilen din. Dette kan være nyttig, siden det lar andre brukere bestemme hvilken type person du er og hvor interessene dine ligger. Imidlertid skaper det også en personvernrisiko: med en direkte lenke til Instagram kan enhver fremmed få tilgang til alle bilder du har valgt å dele på der. Derfor bør du alltid vurdere hva du deler på nettet, og alltid være klar over forbindelsen mellom Happn-kontoen din og Facebook-profilen din, hvis du har brukt Facebook til å konfigurere kontoen din..

Begrens informasjonen på Facebook

Facebook bærbar PC anonymFor å sikre at Happn ikke har tilgang til all Facebook-informasjonen din, kan du gjøre en av tre ting. For det første kan du velge å koble kontoen din til telefonnummeret ditt i stedet for på Facebook, noe som betyr at informasjonen fra sosiale medier ikke blir koblet til din datingprofil. Dette er imidlertid noe du må sørge for i det øyeblikket du setter opp kontoen din. Senere er det mye vanskeligere å endre dette.

Dernest kan du opprette en andre Facebook-konto. Dette er mulig hvis du bruker en annen e-postadresse enn den som er koblet til din ‘ekte’ Facebook-side. Legg så lite informasjon på denne kontoen som mulig, og bruk den til å opprette en Happn-profil.

Det tredje og siste alternativet er å begrense tilgangen Happn har til Facebook-informasjonen din. Når du er logget inn på Facebook, kan du klikke på ‘Apps‘I innstillingene dine. Finn Happn logo og klikk på ‘slette’. Logg deg på Happn-appen din. EN dukker opp vises på skjermen din, der du spør hvilken informasjon du er villig til å dele. Her kan du velge hva appen skal bruke. Sørg for at Happn kan bruke så lite av din personlige informasjon som mulig, uten å gjøre appen utførbar.

Slå av plasseringen din

For at Happn skal fungere slik den var ment, må appen stadig vite hvor du er. Først da vil du kunne se andre Happn-brukere som har krysset banen din. Ofte er dette ikke egentlig nødvendig. I noen tilfeller kan det til og med bli vanskelig. Når du for eksempel er på en konferanse for arbeid, vil du ikke at alle der skal kunne se at du er på en dating-app.

For å forhindre ubehagelige situasjoner, kan du slå på Happns usynlige modus. Med denne modusen vises ikke profilen din for andre brukere på opptil åtte timer. Dette lar deg bestemme selv når folk vil og ikke vil kunne finne deg på datingappen.

Hvis du virkelig vil ta en pause fra Happn, kan du også slå av GPS-en. På denne måten vil Happn ikke kunne lese posisjonen din – ikke en gang utover den usynlige modusen. Hvis du velger å gjøre dette, bør du imidlertid være klar over at appen i seg selv ikke lenger vil fungere for deg. Happns hele filosofi er basert på å bli kjent med mennesker i omgivelsene dine. Hvis du ikke gir dem din beliggenhet, vil du heller ikke kunne ta del i dette.

Bruk en falsk beliggenhet-app

Slå av GPS-en gjør Happn ubrukelig. Ønsker du fortsatt å bruke appen, men nøler du med å dele din eksakte beliggenhet med andre? Du kan alltid vurdere å installere en falsk stedsapp for å forfalske plasseringen din. I mange tilfeller fungerer dette også for dating-apper: Happn vil tro at du er på et bestemt sted, som du valgte fra et kart selv, i stedet for der du faktisk er, for eksempel hjemme eller på jobb. Populære apper som kan oppnå dette er Falske GPS GO Location Spoofer for Android og Falske GPS-plassering gjennom iTools for iOS. Vi har testet Fake GPS GO Location Spoofer selv og kan bekrefte at det fungerer med Happn.

Hovedproblemet med å forfalske plasseringen din er at du bare kan komme i kontakt med Happn-brukere som krysser stier med den falske plasseringen. Du vil ikke kunne se brukere som tilfeldigvis passerte deg forbi på gaten. For å løse dette problemet til et bestemt punkt, kan du velge et falsk sted som er relativt nær der du er, eller et offentlig sted du ofte befinner deg på, for eksempel din favorittklubb eller restaurant. På denne måten vil du fremdeles samsvare med folk i nabolaget ditt uten å gi bort din faktiske, nåværende beliggenhet.

Hvis du vil vite hvordan du installerer en av de falske sted-appene som er nevnt over, kan du følge instruksjonene nedenfor:

Falske GPS GO Location Spoofer

Fake GPS GO er ganske enkelt å installere og tilgjengelig for Android 6.0 og nyere. For å bruke det, gå gjennom følgende trinn:

 1. nedlasting den falske GPS GO Location Spoofer-appen.
 2. Åpne appen og trykk på “Aktiver spottsteder”På den første skjermen.
 3. Gå til kartet, Velg sted du ønsker å bruke, og Klikk på avspillingsknappen i nedre venstre hjørne av skjermen.
 4. Hvis meldingen “Spottlokasjoner er deaktivert eller appen ikke er standard Mock Location-appen, kan du aktivere for å fortsette” dukker opp, klikker du på “Muliggjøre“.
 5. Utviklermuligheter”Skjermen vil vises. Klikk “Velg Mock Location App”Og velg“FakeGPS gratis“.
 6. Gå tilbake og trykk på avspillingsknapp igjen for å aktivere den falske GPS-innstillingen.

iTools ‘falske GPS-plassering

Følg disse trinnene for å forfalse plasseringen din på iOS med iTools:

 1. Installere iTools på datamaskinen din.
 2. Åpne programmet og velg “Gratis prøveperiode“.
 3. Gå til “Verktøykasse”-Fanen.
 4. Gå til “Enhetsverktøysett”Og velg“Virtuell beliggenhet“.
 5. Skriv inn falsk beliggenhet i tekstboksen på kartet og trykk enter.
 6. Når en markør for den falske plasseringen vises på kartet, klikker du på “Flytt her”For å stille inn iPhone-en din til det stedet.

Når du er ferdig, kan du gå tilbake til Happn og bruke datingappen din slik du normalt ville gjort, bare plasseringen din til appen og til andre brukere vil nå være det virtuelle stedet du valgte.

Slå på VPN-en

VPN på mobilMange dating-apper håndterer ikke brukerne sine data med nok omsorg. Ofte bruker de usikre tilkoblinger, for eksempel HTTP-protokollen, for å laste opp bilder. Dette gjør dem mottagelige for angrep mellom mennesker. For å sikre at dataene dine ikke faller i gale hender, kan det være lurt å bruke en VPN. En VPN oppretter en kryptert forbindelse mellom deg og serveren. På grunn av dette vil ikke andre kunne se IP-adressen din og vil ikke ha et innblikk i datatrafikken din – inkludert alt du gjør på Happn.

To VPN-er du kanskje vil prøve ut er NordVPN og Surfshark. Disse to er kjent for sine sikre forbindelser og relativt billige priser. Med dem vil du ikke bare beskytte ditt personvern på nettet og ivareta dataene dine, du vil også kunne streife rundt på internett med full frihet, ettersom det lar deg omgå alle slags sensur.

Konklusjon

Happn er en dating-app med en filosofi som er forskjellig fra den for de fleste andre datingtjenester. Basert på plasseringen din får du møte andre brukere som du faktisk har møtt i det virkelige liv. Dette er en morsom og enkel måte å møte mennesker på. Plattformen tilbyr forskjellige alternativer for å komme i kontakt med brukere og dele interessene dine.

Likevel må du være forsiktig. Forsikre deg om at du tar vare på personvernet ditt ved å begrense informasjonen du deler på nettet, slå av posisjonen din, bruke en falsk stedsapp eller installere en VPN. På toppen av det bør du alltid være forsiktig når du samtykker i møte med noen. Sørg for at vennene eller familien din vet hvor du skal, hvem du møter og når du forventer å komme tilbake. Det er også lurt å møtes på offentlige, overfylte steder på en første date. Ved å bruke disse tipsene vil du kunne glede deg over Happn til fulle.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me