Personvernrisikoen for din smarte termostat | VPNoverview.com

Løftet om smarte termostater har tiltrukket seg mange huseiere. Nest-hjemmtermostaten, Honeywell, Ecobee og andre utnytter denne interessen. Bransjen er på vei oppover, og denne veksten har tiltrukket seg mange selskaper å hoppe i. Men med mindre kundene krever sterk personvernkontroll, kan deres smarte hjemtermostat bli en kilde til informasjon for inntrengerne..


Din smarte termostat vet mer enn du mistenker

Smart termostatSmarte termostater gjør mer enn å holde hjemmet ditt på den perfekte temperaturen. Disse smarte termostatene hjelper også huseiere med å spare hundrevis av dollar på energiregninger. Termostaten lærer når du skal være borte og returnere, så du bruker bare energi når du trenger det. Du kan også justere termostaten fra en app på telefonen. Dette lar deg fjernheve eller senke temperaturen hvis du skal være borte lenger enn planlagt. Disse fordelene og bekvemmelighetene er det som gjør dem så attraktive for kjøpere.

Disse fordelene kan føre til at du overser de potensielle personvernproblemene ved bruk av en smart termostat. Du passerer ikke bankpassordet eller e-post via termostaten din, så hvor stor risiko for personvernet kan det utgjøre? Smarte termostater kan skape et gap i personvernet ditt nettopp fordi de lærer om vanene og atferden din.

Termostaten din lærer når du skal være hjemme og når du skal være borte. Den smarte termostaten lærer til og med når du legger deg, og hvis den tiden er annerledes i helgene. Den smarte termostaten lærer hva din foretrukne temperatur er mens du er hjemme. Denne informasjonen avslører mer om deg enn du kanskje mistenker.

Hvem kan ønske seg smarte termostatdata

Dataene fra din smarte termostat avslører trender om livet ditt. Alle som har tilgang til disse dataene kan finne ut når du er hjemme eller når du sover. Som du kan forestille deg, kan denne informasjonen være ganske nyttig.

Hackere og tyver

Hackere kan bruke data om når du er borte fra hjemmet for å vite når de skal bryte inn i huset ditt uten frykt for at du kommer tilbake. Ved å analysere trender om når termostaten din endres, kan en tyv bestemme det beste tidspunktet å bryte seg inn i. En tyv med tilgang til disse innstillingene kan vite at du er borte fra hjemmet og ikke kommer tilbake snart.

annonsører

Annonsører drar nytte av informasjon om aktivitetene dine. Noen annonser fungerer bedre rett etter at du våkner, eller senere på kvelden. Ved å oppdage trender i de smarte termostatkontrollene dine, kan en annonsør målrette annonsene sine mot deg i riktig øyeblikk. Dette kan øke oddsen for salg. Markedsførere vet verdien av denne informasjonen og kan prøve å drille dataene fra den smarte termostaten din. Det kan ikke virke som en stor ting, men du blir på en måte manipulert.

Hvor sikker er personvernreglene dine?

Ditt valg av hvilken smart termostat du skal kjøpe er ofte mer basert på fordelene til den ene termostaten fremfor den andre. Det er usannsynlig at du vil vurdere sikkerheten som tilbys av personvernreglene deres. En smart termostatprodusents policy kan påvirke hvordan det å ha denne enheten i hjemmet påvirker personvernet ditt.

Selskapets policyer kan endres

Mange av de smarte termostatprodusentene har solide personvernregler. Populære merkevarer Nest og Ecobee, skiller seg ut for sitt solide engasjement for personvern. Men selskaper innen teknologifeltet blir ofte solgt, og solgt igjen. Nest-personvernreglene spesifiserer at hvis de selges, vil de oppfordre det nye selskapet til å holde den samme høye standardet for personvern som de tilbyr. Det er imidlertid ingen garanti for at personvernet du i dag fortsatt vil være på plass i morgen.

Innbrudd av bedriftsserver

Det er også en risiko for at hackere kan bryte inn og stjele dataene som er lagret på termostatprodusentens servere. Selv sikre selskaper som banker får datainnbrudd som utsetter privat informasjon. Hvis dataene dine blir stjålet fra en bedriftsserver, kan brudd på personvernet ditt være alvorlig.

Ingen smart termostatprodusent har ennå rapportert om brudd på forbrukerdata. Personverneksperter er imidlertid enige om at dataovertredelse i de fleste tilfeller er uunngåelig for ethvert selskap. Hvis Pentagon kan bli hacket, er ingen selskaper immun mot et datainnbrudd. Den sikreste policyen er å behandle dataene dine som om du forventer at de skal bli kompromittert og iverksette tiltak derfra.

Hvordan kan du beskytte personvernet ditt?

I møte med risikoen for eksponering av sensitiv informasjon, hvordan kan du beskytte deg mens du fremdeles nyter fordelene av en smart termostat? Først må du sjekke personvernreglene til den smarte termostatprodusenten. Selv om vi har sett at dette ikke tilbyr perfekt beskyttelse, er det å starte et selskap som prioriterer personvernet ditt en god måte å beskytte informasjonen din på.

For å få mest mulig ut av all informasjon fra termostaten din, må en annonsør kunne koble den tilbake til profilen din. En tyv som vil bryte seg inn, trenger også din beliggenhet. Uten å koble informasjonen tilbake til deg, er dataene dine så mye tilfeldig støy. En måte å holde denne informasjonen privat er bruken av en VPN.

Bruk en VPN for å sikre ditt hjemmenettverk

Å koble til via en VPN sikrer personvernet ditt ved å holde informasjonen online anonym. Informasjon som går ut fra enheten din blir kryptert og overført til VPN-serveren. Den serveren blir ofte brukt av hundrevis av brukere om gangen, og holder all informasjonen anonym. Serveren leder informasjonen din til destinasjonen. All data som returneres til deg, går til VPN-serveren i stedet for direkte til enheten din. Denne mellommannsteknikken gjør det umulig for andre å koble dine online handlinger til din beliggenhet eller person.

Selv om du ikke kan koble den smarte termostaten din direkte til en VPN, vil en VPN-tjeneste av høy kvalitet ofte tillate deg å rute all internettrafikk i hjemmet ditt via VPN-serveren. Siden informasjonen din blir sendt anonymt, blir det nærmest umulig å bestemme plasseringen av den smarte termostaten uten tilgang til mer informasjon. Til syvende og sist vil bruk av en VPN gjøre data som er stjålet fra deg eller solgt om deg nesten ubrukelige.

NordVPN er en solid VPN for å beskytte hele ditt hjemmenettverk. Denne VPN-leverandøren har millioner av fornøyde kunder over hele verden og et veldig solid rykte på grunn av deres enkle applikasjoner, god sikkerhet og vennlige priser.

For å lære mer om personvernfunksjonene og andre fordeler med en VPN, kan du sjekke innlegget vårt om å velge den beste VPN-en for dine behov.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me