Personvernrisikoen for babymonitoren din VPNoverview

Det vanskeligste for en ny forelder å gjøre er å legge babyen ned og forlate rommet. Vi ønsker alle å passe på og beskytte våre dyrebare og skjøre små barn. Heldigvis er det flere måter enn noen gang å holde et øye med, selv når vi er ute av rommet. Det finnes utallige babymonitorer som lar deg følge med på babyen din, enten du er på soverommet ditt eller på jobb. Dessverre kan det være veldig enkelt å hacke inn mange av disse moderne monitorene.


Du vil sannsynligvis ikke like det hvis en fremmed hadde tilgang til all informasjonen som er samlet inn av babymonitoren din. Disse lyd- og videoopptakene til dine kjære og huset ditt bør forbli private. En babymonitor kan virke som en ufarlig enhet, men dette er ikke alltid tilfelle. Hvordan takler du slike sikkerhetsproblemer? Denne artikkelen vil fortelle deg alt du trenger å vite om farene og vise deg hvordan du kan beskytte deg selv og babyen din.

Overvåker du eller blir overvåket?

Bærbar datamaskin ingen anonymitetEnten du bruker en babymonitor med bare lyd eller en med et kamera og en skjerm, er alt du ønsker å sørge for at babyen har det bra. De fleste skjermer er trådløse og sender videoen og lyden til mottakeren via en trådløs frekvens (for eksempel Bluetooth) eller internett. I begge tilfeller kan signalet bli avlyttet mellom babyens rom og mottakeren.

Tradisjonelt er det to hovedtyper av trådløse babymonitorer. En type overfører signalene via analoge radiosignaler. Disse er utsatt for avskjæring, ettersom signalene er avhengige av veldig liten kraft til å sendes over korte avstander. Hvis en hacker er i nærheten, kan de kanskje fange disse signalene og lese dem.

Den andre typen skjerm er digital og generelt sikrere, da signalet er kryptert mellom babyens rom og mottakeren. Disse enhetene sender imidlertid ofte et sterkere signal, som hackere kan avskjære på større avstand. Alle med verktøyene for å dekryptere monitorens signal kan ha tilgang til all informasjonen som er mottatt og sendt av enheten. Det er ikke bare babymonitorer som lider av dette problemet: alle elektroniske enheter som bruker internettforbindelse sliter med dette. Tenk på din bærbare datamaskin og smarttelefon, men også smartklokken, fitness tracker, bil, smart høyttaler eller smarte briller.

Baby Monitor Technology holder på å endre seg

En ny type digital babymonitor vokser i popularitet. Disse enhetene bruker hjemmet ditt Wi-Fi for å overføre informasjon tilbake til en mottaker, telefonen eller et nettbrett. Fordi du kan få tilgang til disse signalene hvor som helst, er disse enhetene spesielt populære blant arbeidsforeldre. Når som helst, uansett om de er på jobb, kjører ærend eller til og med ut av byen, kan de trekke babymonitoren på telefonene sine og sjekke inn babyen sin.

Disse monitorene overfører ofte både video og lyd. De kan også ha andre funksjoner, som nattsyn, temperatursensorer eller et fjerntliggende nattlys. Disse fordelene kommer imidlertid med en pris: de gir en annen mulighet for hackere til å invadere personvernet ditt.

Hvor sannsynlig er det at babymonitorer blir hacket?

HackerDu kan tenke på babymonitoren din som en enkel enhet som lar deg holde øye med babyen din mens du gjør gjøremål rundt i huset. For en potensiell innbruddstyv er imidlertid disse enhetene som å ha en spion i hjemmet ditt. Ved å lytte inn via babymonitoren, kan en tyv raskt lære seg når du er borte hjemmefra. De kunne deretter bruke denne informasjonen til å planlegge forbrytelsene sine. På denne måten vil du ikke være i nærheten for å stoppe dem når de tømmer huset ditt. Digitale babymonitorer kan hackes fra alle avstander, noe som er veldig praktisk for disse kriminelle. De kan planlegge ranet deres fra komforten av sine egne hus og trenger bare å være i nærheten av ditt når de skal bryte og komme inn. Med andre ord, den samme teknologien som lar deg overvåke babyen din, kan tillate en hacker å overvåke hjemmet ditt.

Det hjelper ikke at det er ganske enkelt å hacking av en babymonitor. En fersk undersøkelse viser at mange babymonitorer virkelig mangler når det gjelder sikkerhet. Selv om kundenes personvern ofte nevnes, er dette helt klart ikke en prioritet for produsentene av enhetene. Disse produsentene har en tendens til å være veldig programvareinnstilte selskaper med et Silicon Valley tankesett. Hovedideen med dette tankesettet er å få et nettsted til å fungere og fikse eventuelle problemer senere. I et område som hjemmesikkerhet fungerer dette imidlertid ikke bra. Som et resultat har moderne babymonitorer truffet markedet før de klarte å tåle streng testing for å sikre at de er helt trygge for forbrukerne.

I praksis har det allerede vært flere rapporterte tilfeller av babymonitor hacks. Nylig ble ringekameraer brukt til å spionere på barn og familier. Selv om disse hendelsene for det meste resulterte i dårlig redsel og gråtende barn, viser de at hackere er i stand til å invadere personvernet til brukere av babymonitorer..

Hvordan din babymonitor kan kompromittere personvernet ditt

Dette første og muligens mest forferdelige problemet med babymonitorer er at en fremmed kan høre på og se på babyen din. Det alene er nok til å bringe ryster til ryggraden til enhver foreldre. Dessverre stopper ikke risikoen for personvernet ditt: når babyen er stille, kan en babymonitor fremdeles være i stand til å plukke opp samtaler som skjer i neste rom, eller til og med nede i gangen. Tenk på alle de private samtalene om økonomien og personlige forhold du har hjemme. Det høres kanskje langsiktig ut, men en tyv bevæpnet med slik informasjon kan lett forårsake mye skade. De kan stjele identiteten din eller slå opp tusenvis av dollar fra bankkontoen din.

Som nevnt før, kan en tyv velge det rette øyeblikket å bryte seg inn i hjemmet ditt basert på informasjon hentet fra babymonitoren din. Imidlertid kunne de gå mye lenger enn det. Et tomt hjem ville være et bra sted for en narkotikahandel. En bil igjen i garasjen din risikerer når en tyv vet at du ikke vil være hjemme i flere timer.

Endelig er det kanskje ikke bare babyskjermen din som brukes mot deg. Når babymonitoren er kompromittert, kan en hacker kanskje bruke den sprekken i sikkerheten din for å få ytterligere tilgang til nettverket. Når en hackerfot er i døra, kan de ofte øke tilgangen. Hver enhet på nettverket ditt, fra hjemmedatamaskinen til smarte termostater og sikkerhetskameraer, er plutselig sårbar.

Hvordan beskytte personvernet ditt

For å sikre at du trygt kan bruke babymonitoren uten å risikere personvernet ditt, er det et par skritt å ta. De viktigste og nyttige to er å utdanne deg selv og bruke en VPN. Vi forklarer begge nedenfor.

Undersøk produsenten av babymonitoren

For det første er det viktig å undersøke selskapet som produserte babymonitoren du tenker å kjøpe. Har de opplevd sikkerhetsbrudd før? Hva er deres personvernregler? Kontakt eventuelt selskapet selv for å få riktig informasjon. I noen tilfeller kan et selskap og dets produkter være vanskelig å finne. Fortsatt inneholder dette dokumentet alt du trenger å vite om teknologiens virkemåte og hvordan dataene dine blir håndtert. Ved å stille spørsmål vil du ikke bare utdanne deg: Du vil også presse selskaper til å gjøre personvernet vårt høyere prioritert.

Bruk tofaktorautentisering og et unikt passord

De fleste hacks for å få tilgang til babymonitorer er mulig på grunn av svak passordsikkerhet. Heldigvis kan du lett forhindre at dette skjer. Hvis babymonitoren din jobber med en passordbeskyttet konto, må du huske å bruke et unikt og sterkt passord. Hvis du vil vite hvordan du oppretter et passord som det, kan du se på passordguiden vår.

Bortsett fra å opprette et sterkt passord, hjelper det også å bruke tofaktorautentisering for å beskytte kontoen din. Sjekk om leverandøren din tilbyr dette ekstra sikkerhetslaget, og aktiver det hvis mulig. Med tofaktorautentisering vil en hacker ikke kunne få tilgang til kontoen din selv om de klarer å få tak i passordet ditt.

Installer en VPN

VPN-skjoldDet er enda et enkelt trinn som kan øke nivået på personvern og sikkerhet. Å installere en VPN-tjeneste av høy kvalitet går langt. En VPN viderekobler Internett-trafikken din og gjør deg tilnærmet anonym online. Dette betyr at en VPN når den er aktivert, vil skjule mest mulig informasjon om din beliggenhet og identitet (for eksempel din IP-adresse). Fordi en VPN-server fungerer som mellommann mellom deg og internett, blir personvernet ditt beskyttet.

Hvis en hacker fikk tilgang til informasjonen din, vil de bare kunne se den anonyme VPN-tjenesten. De vil ikke kunne knytte disse dataene tilbake til deg eller hjemmet ditt, noe som gjør informasjonen praktisk talt ubrukelig. I tillegg, fordi all online trafikk som går til og fra VPN-serveren er fullstendig kryptert, er det nesten umulig for en utenforstående å få tilgang til informasjonen din underveis. Bare sørg for at Wi-Fi-tilkoblingen babymonitoren din er beskyttet av en VPN (for eksempel ved å installere en på ruteren din).

VPN-er tilbyr mange fordeler utover bare privatliv og sikkerhet. For å lære mer om hvilken VPN-tjeneste som kan være riktig for familien din, kan du lese artikkelen vår der vi sammenstiller de beste VPN-ene for dette øyeblikket.

Siste tanker

En babymonitor skal tillate foreldre å våke over den lille uten å skape ekstra bekymringer. Mange elektroniske enheter, som bærbare datamaskiner, smarttelefoner og nettbrett, har flere sikkerhetstiltak. Disse hjelper med å holde dataene dine trygge. Dessverre er det ikke tilfelle for mange babymonitorer. Disse tilsynelatende enkle enhetene kan være enkle å hacke. Derfor er det viktig å beskytte deg selv og babyen din. Du kan gjøre dette ved å utdanne deg før du kjøper en babymonitor. På denne måten vet du hva selskapet bak enheten din gjør for å holde dataene dine trygge. Beskytt dessuten kontoene dine riktig ved å bruke sterke, unike passord og tofaktorautentisering. Til slutt vil bruk av VPN for å sikre internetttrafikken din gjøre en stor forskjell. På denne måten vil du og babyen din forbli trygg og personvernet ditt forblir uberørt.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map