Online-personvern: Hvor sikker er Snapchat? | VPNOverview

Mens Snapchat begynner å fange noen blant eldre brukere, er fortsatt nesten halvparten av alle Snapchat-brukere under 25 år. Det har vært personvernhensyn med Snapchat. Ved å være klar over begrensningene og risikoen ved å bruke appen, er det mulig å ivareta personvernet ditt. Det tar bare noen få minutter å gjennomgå personverninnstillingene dine og sikre informasjonen som er tilgjengelig om deg gjennom appen. Du kan sørge for at du bare avslører informasjonen du er komfortabel med å være offentlig.


Historien om Snapchat

Snapchat-logoSnapchats historie begynner i 2011 da grunnlegger Evan Spiegel forestilte seg en ny type sosialt nettverk. Facebook og Twitter lagrer samtalene dine og gir en permanent post som du kan besøke. Snapchat derimot ville strebe etter å bli et sted der samtaler skjer mer som det virkelige liv.

Snapchat Snaps er som en samtale du har ansikt til ansikt med en venn. Du sier noe, de sier noe. Tre dager senere husker ingen av dere nøyaktig hva som ble sagt i samtalen, men det å snakke med hverandre bygger forholdet.

I stedet for at samtaler er konkrete og lever evig i tidslinjen din, designer Snapchat sine Snaps og historier for å leve i øyeblikket. Du mottar chatten, og den forsvinner, og lever bare i minnet ditt. Etter visning forsvinner innlegg i Snapchat, eller etter en begrenset tid angir du når du oppretter og sender dem. Det var ideen, uansett.

Problemer med historien

I 2012 hadde Snapchat over 10 millioner brukere, hovedsakelig blant tenåringer. Tenåringer flyktet fra Facebook da foreldrene og besteforeldrene deres begynte å bli med. I 2013 forsøkte Facebook å kjøpe Snapchat for 3 milliarder dollar – et tilbud Spiegel til slutt avviste. Snapchat fortsatte sin eksplosive vekst basert på løftet om at innlegg i Snapchat forsvant for alltid. Snapchat solgte personvern og i august 2014 var 40% av 18-åringene hekta.

Dessverre var dine Snaps ikke så private som Snapchat hadde lovet. Brukere kunne ta skjermbilder fra telefonene sine, og det dukket opp mange tredjepartsapper som ville lagre bilder og videoer lagt ut på Snapchat. Appen kan ha overført posisjonen din uten din viten og kan i mange tilfeller samle informasjon fra adresseboken din uten å spørre.

Siden Snapchat ikke bekreftet telefonnummer fra brukere da de registrerte seg, dukket det opp falske kontoer for å samle informasjon fra brukere som trodde de chatte med en venn. Dette bruddet la 4,6 millioner brukernavn og telefonnummer til Snapchat komme i gale hender.

I et oppgjør med FTC ble det klart at Snapchat ikke helt kunne levere sine løfter om å få dine Snaps helt til å forsvinne for alltid etter at de ble mottatt. Selv om FTC ikke brakt Snapchat, vil de overvåke selskapet for overholdelse av personvern de neste 20 årene.

Snapchat-personvern i dag

En fersk oppdatering til Snapchat har nok en gang vakt bekymring for personvernproblemer. Funksjonen kalt Snap Map lar deg dele posisjonen din med venner i appen. Som standard slår Snapchat stedsdeling av. Når den først er slått på, kan det imidlertid være lett å glemme at du kanskje deler plasseringen din med alle som bruker appen.

Heldigvis kan du enkelt slå av denne funksjonen hvis du vet hvor du skal se i personverninnstillingene. Snapchat har gjort forbedringer i kommunikasjonen med brukere om hvor sikker informasjonen deres er. De hjelper brukere med å være klar over måter å sikre sine snaps på. Du kan sikre at du bare deler det du vil dele, med hvem du vil dele det.

Snapchats personverninnstillinger

For å få tilgang til personverninnstillingene dine, trykk på appen på profilbildet øverst til venstre på skjermen for å få tilgang til profilen din. Trykk på giret øverst til høyre for å få tilgang til innstillingene. Bla nedover til du ser overskriften “Flere tjenester” og trykk på “Administrer” for å begynne. Nedenfor viser vi hvilke innstillinger du kan endre for å gjøre kontoen din mer privat.

Snapchat-innstillinger

Snapchats målrettede annonser

Bla ned til “Annonseinnstillinger” og trykk på den for å trekke opp Snapchats-annonseringsinnstillinger. Snapchat bruker data den får fra din bruk av appen for å gi målrettede annonser til deg. Den bruker også informasjon samlet inn fra annonsører om deg for å målrette annonser også mot deg. Begge disse alternativene er valgt som standard. Fjern merket for “Publikum-basert” for å deaktivere målretting basert på informasjon mottatt fra annonsører. Fjern merket for “Aktivitetsbasert” for å deaktivere annonser som er målrettet mot deg, basert på aktiviteten din i Snapchat.

Administrer Snapchats bruk av kontaktene dine

Fra “Behandle” -menyen, bla ned til Kontakter. Som standard synkroniserer ikke Snapchat kontaktene dine med appen. Hvis du har gitt Snapchat tillatelse til det tidligere, fortsetter det å oppdatere kontaktene dine når du gjør en endring. Fjern merket for Synkroniser kontakter for å slå dette av. Du kan også se alle kontaktene du har synkronisert med Snapchat, eller slette all kontaktenes informasjon fra appen.

Kontroller hvem du tillater å kontakte deg

Tilbake i innstillingsmenyen, bla ned til seksjonen med overskriften “Hvem kan …”. Herfra klikker du på “Kontakt meg” for å begrense hvem du tillater å kontakte deg. Snapchat gir bare ett alternativ for å begrense denne innstillingen, “Mine venner.”

I tillegg til Snaps, kan du legge inn Snaps i historien din. Du har muligheten til å vise historien din til alle eller bare vennene dine. Du kan til og med tilpasse historien din for å forhindre bestemte venner fra å se noen snaps du legger til historien din. Klikk på “Vis min historie” for å få tilgang til denne innstillingen.

Hvis du har gjensidige venner eller interesser, kan Snapchat anbefale deg til andre i Quick Add-funksjonen. Hvis du foretrekker å holde profilen din mer privat, trykk på “Se meg i hurtig legg til” og fjern merket i ruten.

Du kan deaktivere den kontroversielle Snap Maps-funksjonen i denne delen også ved å trykke på “Se min plassering”. Hvis spøkelsesmodus er merket av, deler du ikke posisjonen din med noen. Dette er Snapchats standardmodus. Hvis du har valgt å dele posisjonen din i det siste, kan du sjekke Ghost Mode for å skjule plasseringen din for alle. Som et alternativ kan du dele posisjonen din med vennene dine, eller velge “Bare disse vennene …” for å velge vennene du vil dele posisjonen din med.

Beskyttelse av personvernet ditt utenfor Snapchat

VPN-tilkoblingSelv om du er forsiktig med hva du deler i apper som Snapchat, kan det hende at du deler mer enn du er klar over på nettet. En enkel måte å beskytte personvernet ditt på nettet er å bruke tjenesten til en VPN av høy kvalitet. En VPN hjelper med å holde informasjonen din anonym på nettet, ved å beskytte sensitiv informasjon så vel som bare å tillate deg å opprettholde mer privatliv på nettet. Du kan også unngå begrensninger på hvilke nettsteder du kan besøke fra arbeidsstedet ditt, eller geografiske begrensninger basert på din beliggenhet. For å lære mer, les innlegget vårt om funksjonene til et VPN-er.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map